Skocz do zawartości
IGNORED

>>> PROCESORY DO KINA DOMOWEGO <<<

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy ktoś porównywał marantza z seri 7 amplituner z procesorami seri 8 ???mam apli sr7010 w którym  obstawione są już wszystkie głośniki teraz nachodzi pytanie o sam procesor i w  moim przypadku to tylko raczej po rca ..Czesto ,gesto slyszy się że ampli z 7dmej serii dużo nie odstaje od procesora 7mej ..ale czy to prawda ?..Obecnie jestem niezmiernie zadowolony z tego co osiągnąłem i na następny krok myślę że musiałbym wydać sporo kasy żeby było trochę lepiej..Ogolnie dziwi mnie że sr7010 nawet po odciążeniu (czyli dwa wzmacniacze pod preampy+ mono na centralke )grzeje sie tak jak ,,z,, ..podłączonymi głośnikami bezpośrednio do ampli.Ogólnie dynamika jest na super poziomie w tej chwili ..Mam mały metraż ale to kompletnie nie przeszkadza w kreowaniu przestrzenności w filmach .

dodam jeszcze ze jak ktoś mysli ze marantz sr7010 to jakieś nie wiadomo co jeśli chodzi moc, to napisze ze udalo mi się wkońcu upolować marantza ma700 po renowacji i sr7010 nawet przy wysterowanym jednym kanale centralnym(niby 171W 8ohm jeden kanał) na kolumnie centralnej nie ma szans do tego monoblocku (marantz ma700 200w rms w 8ohm 300w rms 4ohm) testowalem na muzyce i głownie filmach..da się odczuć różnice bez wahania ..czuć moc.. i jednocześnie lekkość a moj centralny górny zakres ma wlaśnie w zapotrzebowaniu na wzmacniacz  200W w 8 omach.

Panowie czy ktoś porównywał marantza z seri 7 amplituner z procesorami seri 8 ???mam apli sr7010 w którym  obstawione są już wszystkie głośniki teraz nachodzi pytanie o sam procesor i w  moim przypadku to tylko raczej po rca ..Czesto ,gesto slyszy się że ampli z 7dmej serii dużo nie odstaje od procesora 7mej ..ale czy to prawda ?..Obecnie jestem niezmiernie zadowolony z tego co osiągnąłem i na następny krok myślę że musiałbym wydać sporo kasy żeby było trochę lepiej..Ogolnie dziwi mnie że sr7010 nawet po odciążeniu (czyli dwa wzmacniacze pod preampy+ mono na centralke )grzeje sie tak jak ,,z,, ..podłączonymi głośnikami bezpośrednio do ampli.Ogólnie dynamika jest na super poziomie w tej chwili ..Mam mały metraż ale to kompletnie nie przeszkadza w kreowaniu przestrzenności w filmach .
A przełączyłeś, go sobie na 4 Ohmy?
Tym bardziej, jak nie korzystasz z jego końcówek.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.