Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiany w obyczajowości w XXI wieku.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne rozwiązanie. Ale bądźmy konsekwentni. Zróbmy to samo z polskimi gastarbeiterami kradnącymi w Europie Zachodniej miejsca pracy dumpingowymi stawkami, pobierającymi zasiłki i kradnącymi. Za mordę i do obozu. Jak wszyscy to wszyscy - babcia też. Chyba że uważasz że nam się należy dobrobyt bo jesteśmy biali, a im się nie należy ani dobrobyt ani nawet życie - bo są z Afryki.

Nielegalny imigrant przekraczając granicę popełnia przestępstwo. Jeżeli Polacy na Zachodzie też popełniają przestępstwa, jestem za ich karaniem wg. miejscowego prawa.

Nielegalny imigrant przekraczając granicę popełnia przestępstwo. Jeżeli Polacy na Zachodzie też popełniają przestępstwa, jestem za ich karaniem wg. miejscowego prawa.

Nielegalny imigrant uciekając przed wojną i nędzą w swoim kraju jest imigrantem i nie popełnia żadnego przestępstwa ponieważ jest zmuszony do swych działań przez siłę wyższą. Zawsze podziwiałem w rodakach tą bezinteresowną pogardę dla tych którzy mają gorzej. "Mały dla wielkich, Wielki dla małych". Jakże to piękne.

Uważasz że jak Polacy przekraczali nielegalnie granicę z Rumunią i Węgrami we wrześniu 1939 roku - to Rumuni i Węgrzy powinni stać na granicy, wyłapywać nielegalnych imigrantów, zamykać w obozach a później zwracać do kraju z którego uciekli ?

Mały dla wielkich, wielki dla małych - prawdziwa dusza Polaka ...

To czy jest prawomocnym azylantem czy nie, jest w gestii władz kraju w którym imigrant ubiega się o azyl. Problem w tym, że tacy którym odmówiono azylu wcale nie wracają grzecznie do swoich krajów, tylko nielegalnie pozostają w kraju docelowym.

Biorąc jeszcze pod uwagę że owi imigranci słabo się asymilują, a nawet próbują wymuszać zwyczaje rodem z krajów z których uciekają (i przez które to wzorce kulturowe z owych krajów ucieka kto może), nie dziwi chęć obrony europejskich standardów.

Nie trzeba geniusza żeby przewidzieć wojnę domową a'la Bałkany w Zachodniej Europie za 10 - 20 lat jeżeli obecna hojność w przyjmowaniu imigrantów się utrzyma.

PS. Proponowane przeze mnie rozwiązanie jest tylko adaptacją systemu funkcjonującego w Australii.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Czy ty naprawdę nie rozumiesz że nie ma sie za to kto wziąć ? Należysz do plemienia nieudaczników którzy od 400 lat próbują coś zrobić ale ciągle im nie wychodzi. I to się szybko nie zmieni. Więc nie licz na mocarstwowość Polski bo to bajki dla naiwnych dzieci. Kto ma to zbudować ? Duda z Kaczyńskim ? Za pieniądze z przejazdów do Poznania ? Widzisz skalę horyzontu polskich polityków ?

A może byś łaskawie przestał jeździć po mnie.

Kontekst mojej wypowiedzi był taki że nie tylko arsenał atomowy lub ruski wasal bo istnieje też pomysł trzeci.

O realizacji którejkolwiek z opcji nic tam nie było.

Swoją drogą słucham dzisiejszych rewelacji o Kwiatkowskim i mam coraz silniejsze wrażenie że ktoś kogoś wrabia.

• 1 miesiąc później...

Jest taki zwyczaj u naszych parlamentarzystów, że kiedy nie łapią się na następną kadencję, to na pamiątkę zabierają sobie imienną tabliczkę ze swojego miejsca, by móc później trochę powspominać te lepsze czasy... Wygląda na to, że tradycja zabierania sobie pamiątek ma się nadal dobrze:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To jakaś nowa moda - całować myckowych po rękach?

I czemu to robi katolicki papież?

Może justas32 wie coś w tej sprawie?

Rączki całuję!

papie%C5%BC820.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

Zawsze mówiłem, że Pianocrafta da się polubić. ;-)

Ukryta Zawartość

Tu poważniejszy problem :

Ukryta Zawartość

Może ill doctor'e się wypowie dlaczego tak jest - ma więcej wiedzy w temacie kompromitowania imienia Polski za granicą ...

Ukryta Zawartość

Matołom pod rozwagę. Brawo Pani minister:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.