Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 515BEE czy C 525BEE

shin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam wzmacniacz NAD C 316BEE i chciałbym do tego dokupić sobie CD. Stąd moje pytanie który z powyższych modeli wybrać, który wg. Was zagra lepiej ?

Oba są z tego samego przedziału cenowego.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/91519-nad-c-515bee-czy-c-525bee/

Witam,

Posiadam wzmacniacz NAD C 316BEE i chciałbym do tego dokupić sobie CD. Stąd moje pytanie który z powyższych modeli wybrać, który wg. Was zagra lepiej ?

Oba są z tego samego przedziału cenowego.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Może kup lepiej przetwornik DAC chyba nie warto kupować już odtwarzaczy CD.

Gość

(Konto usunięte)

Mój głos jest na NAD C515.

Brak różnic brzmieniowych, a będziesz miał model z nowej serii - z tej samej, co wzmacniacz :)

Może kup lepiej przetwornik DAC chyba nie warto kupować już odtwarzaczy CD.

1. Akurat jak najbardziej warto - CD jeszcze nie umarło i długo nie umrze. Zresztą jest dyskusja na ten temat w innych wątkach.

2. Sam DAC nie wystarczy - wypadałoby mieć jeszcze jakiś transport ;)

NAD C515 jest bardzo dobrym odtwarzaczem jak na ten przedział cenowy i jego cena nie jest horrendalna.

A wybór kiepskiego DACa plus kiepski transport (by przynjamniej zbliżyć się cenowo do C515) nie polecałbym nikomu.

Kiepski DAC to jakość odtwarzacza DVD typu "Manta", a co do kiepskiego transportu, to sprawa jasna - wystarczy poczytać, jak działa odtwarzacz i od czego zależy jakość dźwięku/obrazu.

myslisz ze to cos zmieni? Czy wlanie nie wszystko idzie w keirunku odtwarzaczy strumieniowych DAC'ow i tego tyu urzadzen. Czy zagra lepeij nie wiem mam ten sam dyemat tez do NAD'a i tak coraz wiecej z nas magazynuje utwory na dyskach

Gość

(Konto usunięte)

myslisz ze to cos zmieni? Czy wlanie nie wszystko idzie w keirunku odtwarzaczy strumieniowych DAC'ow i tego tyu urzadzen. Czy zagra lepeij nie wiem mam ten sam dyemat tez do NAD'a i tak coraz wiecej z nas magazynuje utwory na dyskach

Z jakich "nas"? Chyba masz na myśli "Was", bo ja do tej grupy na pewno nie należę... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.