Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście to taka psychotechnika, Magnepan kupił już pięć i dalej nie może się pohamować :)

Aconitum, tak 5 i wszystkie grzeją żelazka u mnie i w domach moich znajomych audiofili.

Aconitum, tak 5 i wszystkie grzeją żelazka u mnie i w domach moich znajomych audiofili.

Tak snobizm zobowiązuje; żaden z tych domów dzięki mnie nie użytkuje "Chińszczyzny" :)

A tak to w sumie dziwne bo dostałem zaproszenie na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szukam sponsorów i tłumacza, chętnie bym się tam wybrał; jedzie ktoś?

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tak snobizm zobowiązuje; żaden z tych domów dzięki mnie nie użytkuje "Chińszczyzny" :)

A tak to w sumie dziwne bo dostałem zaproszenie na

Ukryta Zawartość

Szukam sponsorów i tłumacza, chętnie bym się tam wybrał; jedzie ktoś?

Rafaello po co Ci tłumacz tam wszyscy speak'ają a sponsora znajdziesz w programie Mam Talent.

Ukryta Zawartość

Zawsze istnieć będą produkty masowe , załóżmy nawet że bardzo dobre oraz te indywidualne gdzie projektem nie rządzi księgowy. Jednak prawdziwa w tym sztuka aby były indywidualne, wyjątkowe, lepsze od masowych, a do tego Nasze rodzime.

Marton sprostał wyzwaniu. Mimo nie masowej skali produkcji to najlepszy wzmacniacz zintegrowany na świecie. Myślę , że to wystarczy jako sukces twórcy. W tym przypadku sukces to jakość nie ilość. Oczywiście gdyby stał się produktem masowym

byłby to dodatkowo sukces ekonomiczny o charakterze nie lokalnym. Ale nie wszystkim taki sukces jest najzwyczajniej w świecie potrzebny. Myślę że pan Marek zawarł w swoim produkcie kwintesencje własnej wizji wzmacniacza doskonałego. Niewątpliwie i ze szczerym przekonaniem jest to również moja koncepcja wzmacniacza doskonałego. każdy ma prawo do dowolnej interpretacji powyższego tyle tylko że to użytkownicy Martonów kreują jego rzeczywistą wartość, a są to z reguły ludzie nabywający ten produkt w sposób świadomy. Świadomość niejednokrotnie polega na obyciu z rożnymi konstrukcjami i nierzadko wyborze właśnie tego produktu. dlaczego? Otóż mili państwo sprawa jest prosta a już o niej pisałem. jest to najlepsza Integra na świecie więc czemu miała by nie spełnić pokładanych weń nadziei zarówno konstruktora jak i użytkownika. Tak czy siak warto na niego poczekać. A powodów jest kilka. Można nabyć najlepszy wzmacniacz jak i cała plejadę różności od użytkowników którzy go nabędą , a stary wzmacniacz nie będzie im dłużej potrzebny. Jeszcze raz napisze bo Panowie pytacie. Nowy Marton jest skrajnie rózny od Starego. Najbardziej w skrócie. Stary był bardzo dobry, a nowy jest po prostu lepszy od wszystkiego co podłączycie. Rożnica jedna ale wystarczy aż nadto.

Jeszcze raz napisze bo Panowie pytacie. Nowy Marton jest skrajnie rózny od Starego. Najbardziej w skrócie. Stary był bardzo dobry, a nowy jest po prostu lepszy od wszystkiego co podłączycie. Rożnica jedna ale wystarczy aż nadto.

O dżwięku nowego Opusculum 2 pisałem w dzisiejszym poście o 13:49.

Między starym a nowym Martonem jest różnica poziomu wyższego i najwyższego.

Większość jednak nie miała okazji tego najwyższego poziomu jeszcze doświadczyć .

Climax foty wrzuci jak dzieło będzie finalne. Na razie Climax trzyma sztukę i nie odda.

747. jeżeli zdecydujesz się kiedyś mnie odwiedzić to stawiam obiad w czeskiej knajpie {blisko i dobrze karmią}

szkoda ze 5% ludzi pojmie właściwy sens Twej wypowiedzi. Jakbyśmy się zbyt zagadali to obok jest fajny hotel z duszą i charakterem. Namówic jeszcze trzeba znanego forumowego abstynenta Cira. wieczór będzie udany. 100%

Magnepan. ja wiem i Ty wiesz. to już dwóch na forum. Reszta musi się jeszcze pomęczyć.

np Kolega Palton. Niewłaściwe by było od razu podać mu na tacy taki przekaz.

Ile lat do tego dochodziłeś? ja tez..... a Robert niechaj nabiera tężyzny,,, co nastąpi niebawem bo przerzuca sprzętu tonami.

Climax foty wrzuci jak dzieło będzie finalne. Na razie Climax trzyma sztukę i nie odda.

747. jeżeli zdecydujesz się kiedyś mnie odwiedzić to stawiam obiad w czeskiej knajpie {blisko i dobrze karmią}

szkoda ze 5% ludzi pojmie właściwy sens Twej wypowiedzi. Jakbyśmy się zbyt zagadali to obok jest fajny hotel z duszą i charakterem. Namówic jeszcze trzeba znanego forumowego abstynenta Cira. wieczór będzie udany. 100%

Magnepan. ja wiem i Ty wiesz. to już dwóch na forum. Reszta musi się jeszcze pomęczyć.

np Kolega Palton. Niewłaściwe by było od razu podać mu na tacy taki przekaz.

Ile lat do tego dochodziłeś? ja tez..... a Robert niechaj nabiera tężyzny,,, co nastąpi niebawem bo przerzuca sprzętu tonami.

Climax ,koniecznie trzeba zaprosić SLY'a -on MUSI posłuchać Martona.

Sly-a zapraszałem na inne moje odsłuchy. nie mógł nie przybył. Myślę ze jeżeli będzie maił chęci to trafi. Ja oczywiście serdecznie zapraszam i miło ugaszczam. Proszę tylko o wyrozumiałość ram czasowych. Trzeba sobie zarezerwować dużo wolnego czasu chociażby aby oswoić się ze sposobem kreowania dźwięku przez kolumny jak i ogarnąć pomieszczenie.

Nie chowam się ze wzmacniaczem wręcz przeciwnie zachęcam do odwiedzin. Na indywidualne odsłuchy również przyjdzie pora, nie wykluczam wycieczek , a wręcz się wpraszam. Jednak postanowiłem sobie i myślę że to nie głupie aby ten pierwszy kontakt z produktem odbywał się na moim małym audiofilskim gruncie.

Cir to na co czekasz..... rubryka ogłoszenia sprzedam co tam masz ,,, potem do mnie a Ja już resztę dopnę.

Cir Ty mnie normalnie namierzasz z satelity....

Panowie w miesiącach letnich tj lipiec i sierpień mam zamiar zracjonalizować cykl spotkań z Martonem oraz kolumnami German Physics.

Będą to uporządkowane sesje o , których poinformuje w stosownym wątku.

Przecież HI-End wciąż żyje... i ma się dobrze. Będzie nam niezmiernie miło gościć Panów, ale proszę jeszcze o chwilę cierpliwości.

Sly-a zapraszałem na inne moje odsłuchy. nie mógł nie przybył. Myślę ze jeżeli będzie maił chęci to trafi. Ja oczywiście serdecznie zapraszam i miło ugaszczam. Proszę tylko o wyrozumiałość ram czasowych. Trzeba sobie zarezerwować dużo wolnego czasu chociażby aby oswoić się ze sposobem kreowania dźwięku przez kolumny jak i ogarnąć pomieszczenie.

Nie chowam się ze wzmacniaczem wręcz przeciwnie zachęcam do odwiedzin. Na indywidualne odsłuchy również przyjdzie pora, nie wykluczam wycieczek , a wręcz się wpraszam. Jednak postanowiłem sobie i myślę że to nie głupie aby ten pierwszy kontakt z produktem odbywał się na moim małym audiofilskim gruncie.

Cir to na co czekasz..... rubryka ogłoszenia sprzedam co tam masz ,,, potem do mnie a Ja już resztę dopnę.

Cir Ty mnie normalnie namierzasz z satelity....

nic nie sprzedam mowy nie ma :)

mam słabość do tej architektury z tymienieckiego

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Magnepan Cir ma racje.. tak się nazywa knajpa i jest naprawdę w dobrym guście zarówno kulinarnym jak i wizerunkiem całokształtu.

W ceskym filmie - jest to w fazie projektu- organizowane będą wieczory dla melomana i audiofila. Takie muzyczne spotkania przy dobrym jedzeniu , koncertach brandenburskich Bacha w akompaniamencie najlepszych audio urządzeń. Na razie jest to faza projektu. Zobaczymy czy uda mi się rozwinąć temat.

Cir.. to postawisz w drugim pokoju.

To nie film a rzeczywistość....

Przed odsłuchem zrób woskowanie usek

Magnepan ty nietutejszy?

czesky film to nazwa knajpy z dobrym jedzeniem obok climaxa

Magnepan Cir ma racje.. tak się nazywa knajpa i jest naprawdę w dobrym guście zarówno kulinarnym jak i wizerunkiem całokształtu.

W ceskym filmie - jest to w fazie projektu- organizowane będą wieczory dla melomana i audiofila. Takie muzyczne spotkania przy dobrym jedzeniu , koncertach brandenburskich Bacha w akompaniamencie najlepszych audio urządzeń. Na razie jest to faza projektu. Zobaczymy czy uda mi się rozwinąć temat.

pierwszy był lokal " u szwajcara" lat temu z 8 chyba jak to sie tam zaczynało

niezły pomysł na ulice kuchnie narodowe :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

CLIMAX, BRAWO,świetny pomysł - dobra kuchnia i jeszcze lepsza muzyka na najlepszym sprzęcie to chyba marzenie kadego audiofila spędzenie fajnych chwil z kolegami. Oj Warszawka już zazdrości i to BARDZO.

Daj proszę znać kiedy ruszy ten pomysł - przyjadę na inaugurację.Postaram się

aby dotarł Sly bo chcę aby wzniósł się na najwyższy poziom doznań przy

Martonie Opusculum 2 i dobrym towarzystwie.Pozdrawiam.

Marton integra pierwsze foty

CLIMAX, BRAWO,świetny pomysł - dobra kuchnia i jeszcze lepsza muzyka na najlepszym sprzęcie to chyba marzenie kadego audiofila spędzenie fajnych chwil z kolegami. Oj Warszawka już zazdrości i to BARDZO.

Daj proszę znać kiedy ruszy ten pomysł - przyjadę na inaugurację.Postaram się

aby dotarł Sly bo chcę aby wzniósł się na najwyższy poziom doznań przy

Martonie Opusculum 2 i dobrym towarzystwie.Pozdrawiam.

[;]

Rafaell ale z Ciebie "wesołek"

Proszę oto zdjecia, skromne zdjęcia ale chyba i tak lepiej widać jak u kolegi powyżej.

Ukryta Zawartość

post-23641-0-51375700-1334054376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muszę przyznać że bardzo porządny sprzęt!

W dolnej części zasilanie tak?

Będę poważnie zainteresowany.

Wersja srebrna też będzie ?

Pzdr.Sly

No i na dokładke.....

Sly... nawet różowy jak będziesz chciał...... tylko trzeba nabrać odpowiedniej kolejności.

Kupujesz ładnego ciętego kwiatka dla Pani, ładną whisky dla mnie, golisz się, pryskasz czym tam trzeba i stawiasz w gotowości na odsłuch. dalej

damy rade.

ładne "kwiatki"

Ukryta Zawartość

post-23641-0-81154100-1334055171_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Proszę oto zdjecia, skromne zdjęcia ale chyba i tak lepiej widać jak u kolegi powyżej.

Cóż, poprzedni design, z wygiętą płytą, był w mojej opinii lepszy. To było bardzo eleganckie rozwiazanie, w najlepszym designerskim stylu, a jednocześnie nikt z konkurencji nie wyglądał podobnie.

Nie wesołek tylko podjąłem skuteczne działania i wyegzekwowałem zdjęcia jak widać :)

Dalej byście nas jeszcze z tydzień męczyli opowiadaniami zamiast wstawiać foty

Cóż, poprzedni design, z wygiętą płytą, był w mojej opinii lepszy. To było bardzo eleganckie rozwiazanie, w najlepszym designerskim stylu, a jednocześnie nikt z konkurencji nie wyglądał podobnie.

Szkiełkowana obudowa też się niektórym może podobać taki vintagowy wystrój, no i moc jest z nami; doszły dwa radiatory po bokach-chyba nie atrapy? ;)

Poprzedni design "lotniczy" też mi się bardziej podoba, te przednie uchwyty są genialnie zamaskowane a jednocześnie dalej jest to funkcjonalne!

Dalej nie wiem co z tą modą na PowerCon Neutrika (ostatnio topowy Pass) może to napędzi ruch na wymianę sieciówek :)

ja myślałem ze Ty żyjesz audio , a tu proszę sam piszesz że się meczysz.

Strzel sobie..... fajna płytę. Odprężysz się.

Ostatnio katuję Bacha z Rifkinem bo Bachrami mi już zbrzydł a Hae-won Changowi nie sprostał

A na , którym zdjeciu widzisz te PowerCony Neutrika?

Bo Passa ja nie wlepiałem?

Na starym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.