Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko jak wygrzewa kable.

A co ja jestem.. Koncert zyczeń? Jak bedą to wkleje.

Nie wklejaj , pożycz koledze-no wiesz do wygrzewania ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

a tam od razu. Sly zamiast teoretyzować trzeba było przyjechać,{ bedziesz miał okazje niebawem} było tyle wspaniałego sprzętu produkowanego przez tylu wspaniałych ludzi ze gdybyś był nigdy byś takiego wątku nie założył. aleee..... Również co do "panów ze służb ameryki FBI etc.... To nie koniec świata, można lepiej albo przynajmniej na takim samym poziomie i to w świetle twórczości jaką deprecjonujesz, czyli małej , naszej , lokalnej.

Ale co ja tam wiem. Mozę na forum się poduczę.

Magnepan. Pan Marek jest moim "mentorem' człowiekiem , którego obdarzam największym możliwym szacunkiem "branżowym".

Testowałem wiele konstrukcji tranzystorowych w życiu { za wiele} i jedno wam powiem . Nigdy Marton nie był gorszy. A jak dało mu się "żyć" pędził tak że Ci piękni zachodni zawodnicy umierali w mękach od przegrzania w trybie "protect" I koniec słuchania.

Witam Wszystkich!

Ja też słuchałem na żywo w AUDIO Melancholii MARTONA a, że Oni specjalizują się w Makach to i Maków tam posłuchałem, zmienili tylko albo AŻ wzmacniacz na monstrum Marton'a.

Reszta toru taka sama.

Zamiana trwała z kilka minut, KLOC jest ciężki jak diabli a i dwuczęściowy, więc a to przewodu nieco zabrakło a to ustawić ładnie na stoliku...

na moje doświadczenia z audio /codziennie słucham muzyki na Harpiach Amstaff MINI, końcówce Advance Acoustics 2x 250W i pre LAMPOWYM opartym na Golden Lionach, Sovtekach /RIAA dla patefonu/ oraz wkładce Ortofona 2M RED i decku Reloop RP-6000 MK6 B/ więc wracając do tego co usłyszałem.... Marton /ten dwuczęściowy/ zdmuchnął Maka w kąt pokoju.. co moim zdaniem było lepsze? dynamika, przestrzeń, gładkość wybrzmień? więcej powietrza? barwa jakaś taka prawdziwa? przepraszam ale w opisywaniu tego co słyszę nie jestem mistrzem......

podoba mi się ten klocek z zewnątrz /piękny proszek na obudowie/, podoba mi się wielkość i bryła, a co mi się nie podoba? że długo się uruchamia /miękki start jak mi wyjaśniono/ oraz pobór mocy /stąd taki długi miękki start/

ale to w końcu high end a że z Polski to tym bardziej SUPER! tak jak i Harpia Acoustics jest z Krakowa i też SUPER BRZMI.

niestety, żyjemy w kraju gdzie to co polskie źle się kojarzy, mimo, że i Marton i Harpia jeśli porównamy je z produktami zachodnimi TAK GRAJĄCYMI to się okaże że są absurdalnie tanie!

Sądzicie, że w Niemczech KTOKOLWIEK napisze źle o Audi? VW albo Mercedesie? Odważy się ktoś? O tym, że Niemcy lubią kupować niemiecki produkt i tymże właśnie wspomagają SWÓJ PRZEMYSŁ i SWOJE ZATRUDNIENIE.......a my? jak to mawia przysłowie - widzimy pod lasem a nie widzimy pod nosem!

plujemy na polskie produkty! smutne...

nie dajemy firmom z Polski rozwijać się...

a tymczasem świat docenił Polaków! /Ancient Audio chociażby!/ najwyraźniej ich las jest bliżej niż nasz...

dziękuję Pani Ani z AUDIO Melancholii za cierpliwość i możliwość dłuuugiego odsłuchu /kupuję tam sprzęt od dawna../...z kolegą CLIMAXEM99 słuchaliśmy Amon Duul'a do 3 nad ranem....Kolega raczej niewrażliwy życiowo jest /Twardziel jak to mówią/ a tutaj przyznam, że łezkę po cichu i w ukryciu uronił tak go Amon i Marton w duecie ścisnęli za gardło.....mnie w sumie też! /mimo, że wolę więcej elektroniki w muzyce/..emocje, muzyka, odrobina wariactwa i zapach narkotyków zaklętych w muzyce w AUDIO MELANCHOLII unosił się wraz z dźwiękiem w powietrzu....

nie wiedziałem co rano powiedzieć mojej żonie - wróciłem do domu rozanielony a i trzeźwy ;-) ale troszkę na HAJU ;-) jak spytała co robiłem, powiedziałem a wiesz....muzyki w AUDIO MELANCHOLII słuchałem......

ale to w końcu high end a że z Polski to tym bardziej SUPER! tak jak i Harpia Acoustics jest z Krakowa i też SUPER BRZMI.

a tymczasem świat docenił Polaków! /Ancient Audio chociażby!/ najwyraźniej ich las jest bliżej niż nasz...

No cóż Kraków to audiofilska dolina: Ancient Audio, Harpia Acoustics,WMT Audio Technology,Sound&Line, Merit, Rafaell's Cable i wiele innych

Cir .. to jest wymiar filozoficzno-duchowy. W jednej z Mądrzejszych ksiąg świata napisano kiedyś ze ostatni będą pierwszymi, wiec może to po prostu skryte życzenie. Potem uczyniono z tego przemysł. Dziś modne jest uduchawianie się w Indiach i oddawanie się tam stanom równowagi wewnętrznej.

Znam ludzi , którym bardzo to służy. Kazdy wrażliwy człowiek.. wierzy. Nie każdy tak samo ale ten rodzaj emocji jest charakterystyczny nawet wśród najbieglej uznanych ateistów. Oni wierzą w siebie , otoczenie, przeznaczenie, naukę. Kazdy chyba tak ma. ja wierze w dobrych ludzi. Dlatego miło mi niezmiernie że spotkałem w życiu tak wartościowego cynika. Cir w każdym wątku do znudzenia. Kocham Cie.

No i na dokładke.....

Sly... nawet różowy jak będziesz chciał...... tylko trzeba nabrać odpowiedniej kolejności.

Kupujesz ładnego ciętego kwiatka dla Pani, ładną whisky dla mnie, golisz się, pryskasz czym tam trzeba i stawiasz w gotowości na odsłuch. dalej

damy rade.

ładne "kwiatki"

Nie wiem climax jak masz te kolumny ustawione,ale widzę,że dość blisko tylnej ściany,ciekawe jak pozostałe odległości?

Mam "przećwiczone" ustawienie Germanów,HRSów w 20 metrach,a także Bordelandów w 40.

Z moich doświadczeń wynika,że najlepiej grają oddalone od tylnej ściany ok.2 metrów,można także spokojnie siedzieć dwa metry od bazy (w zależności od szerokości tejże),jeśli za głową zostawimy z 1,5 metra wtedy jest genialnie :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Cir .. to jest wymiar filozoficzno-duchowy. W jednej z Mądrzejszych ksiąg świata napisano kiedyś ze ostatni będą pierwszymi, wiec może to po prostu skryte życzenie. Potem uczyniono z tego przemysł. Dziś modne jest uduchawianie się w Indiach i oddawanie się tam stanom równowagi wewnętrznej.

Znam ludzi , którym bardzo to służy. Kazdy wrażliwy człowiek.. wierzy. Nie każdy tak samo ale ten rodzaj emocji jest charakterystyczny nawet wśród najbieglej uznanych ateistów. Oni wierzą w siebie , otoczenie, przeznaczenie, naukę. Kazdy chyba tak ma. ja wierze w dobrych ludzi. Dlatego miło mi niezmiernie że spotkałem w życiu tak wartościowego cynika. Cir w każdym wątku do znudzenia. Kocham Cie.

climax nie tak publicznie , jestem starego wychowania :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

przy nieco powyżej metrze, od tyłu zaczyna być naprawdę dobrze .

Przy dwóch jest lepiej. Tylko kompromis... życie.

No tak :).

Jakby wzmak jechał do Wwy,to zapraszam do siebie,posłuchamy na moich Germanach :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

No tak :).

Jakby wzmak jechał do Wwy,to zapraszam do siebie,posłuchamy na moich Germanach :).

Germańskich okrutnych najeźdźcach?

i u mnie pojawiły sie germańskie sprzety na wzmocnieniu.

Taki los Polaków.

Nie uwolnimy się z tej okupacji nigdy...hehehe

Germańskich okrutnych najeźdźcach?

i u mnie pojawiły sie germańskie sprzety na wzmocnieniu.

Taki los Polaków.

Nie uwolnimy się z tej okupacji nigdy...hehehe

Ja trzymam z aliantami, bić szkopów :)

Oj Climax, poważna sprawa! Widzę że nie tylko ja mam jazdy...hehehe....Ein Deutschland, Ein Reich, Ein Fuhrer, Ein High End Audio Klang!!

I jak tu bić Niemca jak wymyślili większość czego używamy dziś w naszym technicznym świecie.

Zresztą potęga Ameryki(mojej ulubionej) wzięła się z emigrantów uciekających w Europy w tym z Niemców.

Gdyby nie głupota i konfliktowość europejczyków to USA nie byłby po wojnie potęgą. Ale to już na inne forum.

Pozdrawiam

Sly

No cóż Kraków to audiofilska dolina: Ancient Audio, Harpia Acoustics,WMT Audio Technology,Sound&Line, Merit, Rafaell's Cable i wiele innych

Rafaello, trochę wam brakuje do nas,sam popatrz :Audio Academy, Gigawat , Idhos, Lipinski Sound, Marton,Firma tuningująca pomieszczenia odsłuchowe Krzysztofa P. nowa firma kablarska i wiele innych.Poza tym jak zawsze liczy się uznanie i jakość.

Żartujesz sobie, może dla równowagi dodaj wasze ABB które ostatnio serwisowałem w produkcyjne maszyny, całkiem fajne trafka dłubią ale są ciut za duże do audio :)

Kraków ma 250'000 studentów jest silnym ośrodkiem akademickim i jest w czym przebierać.

Baza naukowa to podstawa kolego!

jeden za te 250000 wystarczy .. byle mądry był.

Forum nie czytał, robił swoje, nie napisze na kogo gwizdał.

Sukces murowany, może nie spektakularny , telewizyjny jak Goha z Klanu ale wystarczy nad tych nieuków z prywatnych uczelni nadto.

Oczywiście nie mam nic ani do Krakowa ani do studentów..... niektórzy przychodzą po wiedzę, innym tatuś funduje dyplom.

Po prostu ilość nieuków z dyplomami jest wprost proporcjonalna do ilości uczelni prywatnych i tego nikt nie zmieni.

W naszym fabrykanckim mieście znaleźć można i takie i inne przypadki.

Ale i tak bym tych mało pewnych z tych wszystkich uczelni nie zamienił za Nasz lokalny kwiat audio.

Ni ma mowy.

Żartujesz sobie, może dla równowagi dodaj wasze ABB które ostatnio serwisowałem w produkcyjne maszyny,

ABB nie jest audiofilską marką i nigdy nie było - to przemysł ciężki,Rafaello.coś nie tak z

Zresztą patrząc na Twoje wpisy o braci studenckiej boję się że mozesz za chwilę użyć stwierdzenia że mieszkańcy Krakowa to przodkowie Wikinngów hehehe

To już chyba nie jest fabrykanckie miasto, masę w nim z pazerności zniszczono, rozdano za darmo,etc.

Ja tam jestem za ciągnięciem całości za uszy do góry, być może z pauperyzowało się to że człowiek po uczelni jest obecnie jak kiedyś technik tylko ten drugi był już mocno ukształtowany, był sporym praktykiem.Obecnie mamy młode silne lobby teoretyków które zmuszone jest wykonywać przypadkowe prace i te lata często trudnych studiów trafia wiemy co.

Silnych młodych ludzi którzy po jednym dniu pracy w "kołchozie" rzucają pracę i zakładają swoją firmę jest niewielu.To jest jak z High Endem jest na talony i elitarny :)

Łodzi oczywiście życzę dobrze oby tak cała! wyglądała jak Piotrkowska ostatnio zobaczona nocą.

ABB nie jest audiofilską marką i nigdy nie było - to przemysł ciężki,

A te fabryczne budynki były kiedyś nasze i robi się w nich prawie to samo co poprzednio i z czego się tu cieszyć?

ABB nie jest audiofilską marką i nigdy nie było - to przemysł ciężki,Rafaello.coś nie tak z

Zresztą patrząc na Twoje wpisy o braci studenckiej boję się że mozesz za chwilę użyć stwierdzenia że mieszkańcy Krakowa to przodkowie Wikinngów hehehe

Rafaello czas na serwis albo wizytę u dr.Lectera.

[.]

Doświadczenia z przemysłu ciężkiego przenikają do świata cywilnego

Powtórzę jak wyżej.Zaśmiecasz wątek głupotami i przestań

zazdrościć nam wszystkiego.

Nie można robić wszystkiego dobrze dla tego lepiej robić tylko jedno ale bardzo dobrze! Co miałeś okazję np.posłuchać i porównać u kolegi Rocha mój Model" 84"

Rafaellu,

Zgadzam się z Tobą w 100%.

Ja też słuchałem 84-ki....

:)

...ech

-Właśnie - chodzi o to, by robić to Dobrze...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.