Skocz do zawartości
IGNORED

denon pma-710ae/yamaha a-s500czy pioneer a6mk2

TOMEK75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie drogich forumowiczow.jestem tu nowy i moze na wstepie pare slow o sobie.Mam na imie Tomek i na cidzien mieszkam w uk.Doswiadczenie w znajomosci sprzetu mam na poziomie bardzo niskim(praktycznego-odsluchowego)z oczytania(recenzje-opinie)troche lepiej.Na ta chwile posiadam amplituner kd denon 1912 i narazie fronty tannoy mercury v4.gra to w pokoju okolo 25m2.docelowo bedzie 5.1(kino musi byc)ale tu zaczynaja sie schody a mianowicie 70prc. czasu slucham muzyki od depeche mode po metallice(bez jazzow i bluesow)i ten zestawik przestaje powoli zadowalac moje ucho.niby jest fajnie ale brakuje przyslowiowej kropki nad i albo poprostu jaj...glownie chodzi mi o dynamike przy dosc cichym sluchaniu -35/30db.mam male dzieci i nie zawsze moge podkrecic mocniej choc sam juz nie lubie zbyt glosno sluchac.Moze sie myle ale wydaje mi sie ze tanojki bylyby wstanie sprostc tym zadania gdyby mialy lepsze zrodlo tj.jakis wzmacniacz i sensowny cd player(narazie leci z ps3)z tad moje pytanie do Was,ktora opcja bedzie najrozsadniejsza?dokupienie wzmaka+cd,typy jak w temacie,lub moze wymiana kolumn na troche z wyzszej polki-usher v-601/focal chorus 706/b and w 682(wszystkie dobre recenzje) lub inne z tego p/cenowego.denon i tak zostanie ale apetyt na dobre stereo coraz wiekszy.na czym mi najbardziej zalezy:cykacze-czystosc i detalicznosc ale nie bol glowy po 15 minutach sluchania.srednica-niewycofana i plastyczna(wokale naturalne i czyste)bas nie musi schodzic super nisko byle byl szybki i kontrolowany.ogolnie nie przepadam za dzwiekem ciemnym i przymulonym.Wiem ze z tego opisu wychodzi ze szukam sprzetu z najwyzszej polki cenowej ale mysle ze przy waszej pomocy cos z tych budzetowych zestawow uda sie ulepic.Caly problem polega na tym ze nie mam zbyt duzo czasu na jazde po sklepach i przetestowanie wszystkich opcji z gory do dolu i licze ze uda mi sie niektore z nich wykluczyc juz na tym forum. Z gory dzieki i czekam na Wasze opinie.

A może lepiej do Twoich kolumn (swoją drogą bardzo dobrze przeze mnie ocenianych) lepiej zastosować wzmacniacz NAD C326BEE, Exposure 1010 Integra, Cambridge Audio Azur 650A (są teraz wyprzedaże) ?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,slucham podobnej muzyki,kiedys mialem denona pma 700 i mnie sie podobalo,najlepiej to musisz Sam posluchac bo kazdy ma inne uszy,pozdrawiam,

tomek.

witam, ja też słucham rocka i metalu (+jazz) i denon PMA-700AE daje radę bez problemu. A kwestia braku dynamiki.. cóż w dobie loudness war mało która płyta ma dynamikę, ale dobrze nagrany metal też jest oczywiście.

A może lepiej do Twoich kolumn (swoją drogą bardzo dobrze przeze mnie ocenianych) lepiej zastosować wzmacniacz NAD C326BEE, Exposure 1010 Integra, Cambridge Audio Azur 650A (są teraz wyprzedaże) ?

DZIEKI Q21 ZA POPOWIEDZ I WSZYSTKO FAJNIE TYLKO CHYBA ZADEN Z TYCH WZMAKOW NIE MA PILOTA(LUB SIE MYLE)CO MOIM SKROMNYM ZDANIEM W DOBIE TEGO WIEKU JEST LEKKIM NIEPOROZUMIENIEM LE WEZME JE POD UWAGE.A CO Z TYMI JAPONCAMI/ZLE?

Witam,slucham podobnej muzyki,kiedys mialem denona pma 700 i mnie sie podobalo,najlepiej to musisz Sam posluchac bo kazdy ma inne uszy,pozdrawiam,

tomek.

SIEMKA TOMECKI.CZYLI DENONEK OK.MASZ MOZE ROZEZNANIE CZY TEN PMA 700 BEDZIE GRAL DUZO LEPIEI OD 1912 CZY TYLKO TROCHE LEPIEJ.WIEM ZE TRUDNO ODPOWIADAC NA TAKIE PYTANIA BEZ (OSOBISTEGO)ODSLUCHU ZE TAK SIE WYRAZE ALE MOZE MIALES MOZLIWOSC TAKICH POROWNAN.JESLI TYLKO TROCHE LEPIEJ TO PODEJZEWAM ZE BEDZIE TRZEBA SZUKAC NA TROCHE WYZSZEJ POLCE CENOWEJ A Z TYM MOZE BYC TROCHE PROBLEMOW....POZDR.

SIEMKA TOMECKI.CZYLI DENONEK OK.MASZ MOZE ROZEZNANIE CZY TEN PMA 700 BEDZIE GRAL DUZO LEPIEI OD 1912 CZY TYLKO TROCHE LEPIEJ.WIEM ZE TRUDNO ODPOWIADAC NA TAKIE PYTANIA BEZ (OSOBISTEGO)ODSLUCHU ZE TAK SIE WYRAZE ALE MOZE MIALES MOZLIWOSC TAKICH POROWNAN.JESLI TYLKO TROCHE LEPIEJ TO PODEJZEWAM ZE BEDZIE TRZEBA SZUKAC NA TROCHE WYZSZEJ POLCE CENOWEJ A Z TYM MOZE BYC TROCHE PROBLEMOW....POZDR.

denon u mnie zastapil wysoki model amplitunera onkyo,roznica w jakosci na korzysc denona bardzo duza.

mysle ze w Twoim systemie bedzie podobnie.

DZIEKI Q21 ZA POPOWIEDZ I WSZYSTKO FAJNIE TYLKO CHYBA ZADEN Z TYCH WZMAKOW NIE MA PILOTA(LUB SIE MYLE)CO MOIM SKROMNYM ZDANIEM W DOBIE TEGO WIEKU JEST LEKKIM NIEPOROZUMIENIEM LE WEZME JE POD UWAGE.A CO Z TYMI JAPONCAMI/ZLE?

Za taką kase zamiast Denona 710 proponuje NAD 316 zwłaszcza do Tannoy, Nad zjada na śniadanie Denona zwłaszcza w wokalach i na pewno ma pilota na którym Ci tak zależy. Denon ma ładny wygląd, ale wygląd nie odtwarza muzy, ale najlepiej to odsłuchać bo ma to grać dla Ciebie.

Za taką kase zamiast Denona 710 proponuje NAD 316 zwłaszcza do Tannoy, Nad zjada na śniadanie Denona zwłaszcza w wokalach i na pewno ma pilota na którym Ci tak zależy. Denon ma ładny wygląd, ale wygląd nie odtwarza muzy, ale najlepiej to odsłuchać bo ma to grać dla Ciebie.

Dzieki bardzo,napewno sprawdze obydwa.Wyglad w sumie nie gra roli.Natomiast niektore plyty typu greatest hits lub the best of.....sa roznej jakosci,szczegolnie chodzi mi o poziomy glosnosci miedzy utworami,ktore sie "slyszalnie"roznia,dlatego w takich przypadkach pilocik jest jak najbardziej mile widziany Nawiasem mwiac to widze ze nikt nie proponuje zmian kolumn na cos drozszego np.uszerkiv-601.bardzo jestem ciekaw czy jest duza roznica w jakosci na korzysc tych drugich??????pozdr.

Nad 326 BEE a z Tych zaproponowanych przez ciebie Pioneer

Czesc..Nad idzie na pierwszy odsluch,ale bardzo dobre opinie ma rowniez Xindak a-06,tylko na te chwile przebywam w londynie i nigdzie nie moge znalesc sklepu gdzie by go mieli na stanie.Jesli ktos sie orientuje gdzie go mozna posluchac w uk to bede wdzieczny.Co Wy sadzicie o takiej konfrontacji NAD vs XINDAK?Dzieki za podpowiedzi i pozdr.

Co do Denona. Znam PMA-700AE. Nowszy 710 chyba brzmi podobnie bo zmiany są niewielkie natomiast jest gorzej wykonany. Ale nie o to mi chodzi. Chodzi o to ( tu sobie pozwolę wyolbrzymić nieco tak jak to tu jest popularne mówienie, że jeden sprzęt jest od innego lepszy o klasę, a jeszcze inny od tego lepszego lepszy o następną klasę - tych klas jest chyba nieskończoność ), że ten Denon niszczy NAD-a 325 i 326, a także wyższego 352. Oczywiście moim zdaniem.

Tak naprawdę trzeba posłuchać, bo opinie te z pracy czy z forum to jednak opinie subiektywne. Ja ostatnio słuchałem kolumny Magnat 653 i Monitor Audio BX2. W prasie Magnat "zjadł" MA, natomiast wg mnie było odwrotnie. Magnat miał dużo niekontrolowanego basu i cofniętą oraz mało detaliczną górę, co mi nie pasowało. W MA góra była ok, bas był lepiej kontrolowany niż w Magnatach ale też trochę "skakał" na boki. Tak więc należy sprawdzić samemu.

Co do Twoich typów to mogę się wypowiedzieć ws Denona 710 gdyż go posiadam i jestem z niego zadowolony. Generalnie posłuchaj i wybierz to co Ci bardziej spasuje.

P.S.

Sporo też zależy od kolumn. WW kolumny odsłuchiwałem z zestawem mini Denon DF107 i różnica w brzmieniu poszczególnych kolumn na tej samej elektronice jest bardzo duża.

Tak naprawdę trzeba posłuchać, bo opinie te z pracy czy z forum to jednak opinie subiektywne. Ja ostatnio słuchałem kolumny Magnat 653 i Monitor Audio BX2. W prasie Magnat "zjadł" MA, natomiast wg mnie było odwrotnie. Magnat miał dużo niekontrolowanego basu i cofniętą oraz mało detaliczną górę, co mi nie pasowało. W MA góra była ok, bas był lepiej kontrolowany niż w Magnatach ale też trochę "skakał" na boki. Tak więc należy sprawdzić samemu.

Co do Twoich typów to mogę się wypowiedzieć ws Denona 710 gdyż go posiadam i jestem z niego zadowolony. Generalnie posłuchaj i wybierz to co Ci bardziej spasuje.

P.S.

Sporo też zależy od kolumn. WW kolumny odsłuchiwałem z zestawem mini Denon DF107 i różnica w brzmieniu poszczególnych kolumn na tej samej elektronice jest bardzo duża.

Witam.Mialem kiedys(dobre 10 lat temu)Monitor Audio Bronze-3,1 i centralny.Juz ich nie produkuja.Gralo to u mnie z pioneerem rds808 jesli dobrze pamietam(glownie kino)ale porownywalem je przed zakupem z tak dobrze ocenianymi wtedy przez wszelaka prase Eltax Libety 5+.bez cienia watpliwosci wybralem MA.Z eltaxow pamietam tylko cykacze-zbyt duzo cykaczy.Oczywiscie ze nie kupie nic bez odsluchu a denon jest caly czas na liscie choc do niej doszedl jeszcze Rotel ra-05se.Choc narazie z tymi odsluchami ciezko bo jestem troche zabiegany ale napewno cos kupie w bardzo niedlugim czsie.Dzieki za pomoc i pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.