Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer THX- pytanie

zyga101

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam subwofera do kina domowego do kwoty ok 1000 pln (nowego) ale mam pytanie odnośnie certyfikatów thx. Do tej pory miałem suba z zestawu logitech z 5450 no i generalnie byłem z niego bardzo zadowolony bo potrafił wygenerować bardzo fajny "filmowy" głęboki bas (posiada certyfikat thx). Przyszedł czas zmian i buduję kino w oparciu o kefy serii C, no i tu moje pytanie, myślę nad kupnem Suba kef c4, ale czy będzie on w stanie wygenerować tak samo fajny kinowy bas jak logitech mimo nie posiadania certyfikatu thx ??. Czy może ten certyfikat w logitechach można sobie o kant dupy strzelić i kef zagra lepiej, czy może szukać innego suba z certyfikatem thx ??. Generalnie jestem otwarty również na inne propozycje w przedziale do 1000 pln

https://www.audiostereo.pl/topic/91952-subwoofer-thx-pytanie/

certyfikatu thx ??. Czy może ten certyfikat w logitechach można sobie o kant dupy strzelić

Tak , szukaj używanego Rela , lub Velodyne .

Przyszedł czas zmian i buduję kino w oparciu o kefy serii C

Oprzeć budowę kina jeszcze o zakup amplitunera do Kefów .

Ampli już mam, kupiłem Harmana avr 142 po bardzo okazyjnej cenie i jest jeszcze rok gwarancji, do tego na frontach mam już kefy c3, na razie na tyłach i jako centralny mam pozostałości po logitechach i całkiem fajnie juz jest ale brakuje własnie suba, potem będe działał dalej

Co do certyfikatu THX u Logitecha, to jest to tzw. THX multimedia i nie ma on nic wspólnego z tymi normami, które są wymagane w domowych zestawach Mome Theater z pod znaku THX.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Nie ma takowych, po prostu w przypadku suba ten certyfikat coś oznacza, przede wszystkim odpowiednią wydajność i zejście, a tego za tysiaka nie kupisz.

Za 1000 zł kupisz w zasadzie wyłącznie produkty marek koda/taga i tym podobnych, tylko że to jest zawracanie głowy imo.

Ja kupilem za 1500.- uzywanego Kefa TDM45B, 10 letni coprawda ale z certyfikatem THX i 15 calowym glosnikiem w zamknietej obudowie. Za ta cene jak dla mnie rewelacja, sprawdza sie doskonale nawet w muzyce jako uzupelnienie monitorow lub odgrod. Na rynku wtornym raczej rzadkosc ale warto sie rozgladac, tym bardziej jezeli reszta zestawu to takze KEF.

A czy taki kef c4 zagra lepiej niż wspomniany przeze mnie logitech naciąganym certyfikatem thx ??

Każdy sub za 1000zł zagra lepiej od tego w Logitech Z-5450.

Patrząc na dane techniczne to 16,5cm głośnik basowy Logitecha szału nie zrobi.

• 3 miesiące później...

I oto chodziło, bardzo dziękuje wszystkim za pomoc.

Z tych "bardziej przystępnych cenowo" sub'ów THX to tylko Jamo D 600 SUB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.