Skocz do zawartości
IGNORED

pomocy, wyciągnięcie średnicy, jaki cd i kable

serwacy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Bardzo proszę o sugestie dotyczące CD i kabli. Mój system to B&W 683, PMA-1500R, Pioneer pd-s605. Muzyka 90% metal. Wszystko generalnie chodzi ok. ale brakuje mi wokalu i ostrych gitar na pierwszym planie. One są, nawet bardzo czytelne, tylko lekko schowane. Wiem że to kolumny tak kreują scenę, ale lepszych do 5k nie znalazłem. Używki B&W na necie bardzo mało. Możliwe, że to moje ucho jest lekko skrzywione -do tej pory miałem kolumny które dawały dość ostrą górę i srednie przy wyższych poziomach głośnosci. CD do najlepiej 1,5-2k ale może też być nie za stara używka za 500zł. Kable adekwatnie do całego systemu. Pokój ok.35m2. Generalnie potrzebuję coś co da szybki kontrolowany bas, mocną góre i srednie.

Obawiam się, że rodzina tych B&W gra dokładnie jak mówisz. Tzn. średnica jest cofnięta, ale w pełni czytelna. It's a feature not a bug.

Będziesz walczył z rzeczywistością chcą zmienić charakter brzmienia solidnych kolumn za 5kzł tanim odtwarzaczem.

Jak chcesz spróbować to akurat arcam ma taką szkołę brzmienia, że wywala średnicę na pierwszy plan. Ja to lubię - dlatego zresztą go mam :)

IMO najlepsze co możesz zrobić to spróbować wpiąć rdaca i zostać przy pioneerze jako transporcie.

Dzięki za rady. Też mi się wydaje, że chyba cedek wiele nie zmieni, ale jeszcze sprawdzę. Na dobrze zrealizowanych płytach ok. Jest jednak mała rzecz o której specjalnie nie napisałem w pierwszym poście. Mam możliwość rezygnacji z B&W 683, chociaż generalnie są wyjątkowe. Jakie macie propozycje innych kolumn. Bas głęboki,raczej twardy dobrze kontrolowany, wyraźna czysta srednica niecofnięta, gładkie ale nieutemperowane wysokie. Myślałem o chorus 726v. Czy to dobry kierunek?

serwacy

Jeżeli chodzi o kolumny to możesz te,ale nie wiem co ten Denon z nimi pokaże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam. Bardzo proszę o sugestie dotyczące CD i kabli. Mój system to B&W 683,

Sądząc po pomiarach z magazynu AUDIO, powinieneś wymienić kolumny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te co podałeś też nie bardzo bym widział, z powodu cofniętej średnicy ... prędzej:

Ukryta Zawartość

... ale czy mają kontrolę i wykop, to już trzeba posłuchać, bo w tych pomiarach tego się nie odczyta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bez jaj, do 2 tys kupi sie zdecydowanie lepsze CD niz Denon 3000 :)

jak znajdziesz naima cd3 (do 2 tys chodzą ale mało się pojawia) to zje te denonka bez zająknięcia. jesli wpasuje sie w system to masz CD na wiele lat.

gra piękną analogową i wypełnioną srednicą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.