Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-NR 609 + Jamo S606

Tomusiek_peyo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i zarazem proszę o pomoc.

Jestem posiadaczem kolumn 5.0 JAMO S606 (BLACK) i myślę o zakupie Amplitunera. Po wielogodzinnym szperaniu w internecie moja uwagę przykuł Amplituner Onkyo TX-NR 609. Mam zatem pytanie czy to jest dobry wybór? czy jest może jakaś alternatywa? Pragnę zaznaczyć że nie jestem audiofilem, lecz skupiam tak samo uwagę na tym aby muzyka płynęła z tego kompletu ... dobra, ładna, ciepła. Mieszkam w bloku, a odsłuch będzie w pokoju 17 metrów kwadratowych. Bardzo Proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/92157-onkyo-tx-nr-609-jamo-s606/

Jeśli szukasz brzmienie bardziej ciepłego, miękkiego, zwróć raczej uwagę w tym przedziale cenowym na Denon AVR-1912. Onkyo TX-NR609 jest jaśniejsze, ostrzejsze brzmieniowo.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jeśli szukasz brzmienie bardziej ciepłego, miękkiego, zwróć raczej uwagę w tym przedziale cenowym na Denon AVR-1912. Onkyo TX-NR609 jest jaśniejsze, ostrzejsze brzmieniowo.

Witam Pana i dziękuję Panu o odp. prosze mi jeszcze odp. juz pomijając barwe ciepłego dzwięku, co Pan sądzi o tym Onkyo? lepiej wypada czytając opinie na forach jak też opinie firm które to testują sprzęty. Jedna osoba odpisała na mój post ze zle zrobiłem że zakupiłem ten zestaw kolumn Jamo, co Pan o tym myśli? czy naprawde są one takie złe?, patrząc po opiniach (a tym się sugerowałem kupując kolumny) całkiem dobrze są opisane na forach. Z góry dziekuje z aodp. i pozdrawiam

Jesli cieply to Denon. jesli jasny Onkyo jeśli funckje Onkyo jesli Nie lubisz wchodzic w funkcje i nie jest dlaciebie istotne menu Denon

Kolumny ocen sam. Podlacz je i powiedz jak Tobie sie podobaja

Jamo s606 to spore, mocne ale kiepskie kolumny jeśli chodzi o muzykę, do kina domowego mogą być biorąc pod uwagę ich cenę (w kinie generalnie jakość jest mniej boleśnie odczuwalna niż w muzyce)

a zestaw 5.0 bez suba to żadne kino...

Yamaha zagra ieco podobnie do Onkyo blizej w kazdym razie niz do Denona. Jaki dzwiek chcesz z nich uzyskac? Nie mow jak najlepszy bo nie ma takiego: Spójny, basowy, duzo wysokich tonów. Miekki, Ostry, dynamiczny, itp?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.