Skocz do zawartości
IGNORED

Międzynarodowy spisek przeciwko Syrii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

dziadekwłodek

Nie udawaj,że nie wiesz o co chodzi.W Ruandzie stały wojska beligijskie i francuskie i przyglądały się masakrze.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Nie udawaj,że nie wiesz o co chodzi.W Ruandzie stały wojska beligijskie i francuskie i przyglądały się masakrze.

Do tego trzeba jeszcze dołączyć USA i Francję, aby obraz zaniechań był pełny. Tylko dlaczego? Bo widziały tylko humanitarny powód interwencji!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Artykuł godny polecenia wszystkim idealistom. Autor próbuje naszkicować złożoność sytuacji w Syrii. Polecam: http://konflikty.wp.pl/kat,127354,title,Prawdziwa-stawka-w-grze-o-Syrie,wid,14310680,wiadomosc.html!

Jest w sieci dostępny film nie z Syrii tylko z Polski, gdzie tajniak policyjny kopie po głowie uczestnika Marszu Wolności.

Gdzie prawa człowieka? Nie gdzieś na Bliskim Wschodzie tylko na naszym podwórku!

I czemu nikt nie bombarduje z tego powodu Warszawy?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Il Dottore Jeżeli nie widzisz różnicy to znaczy,że masz zaburzenia umysłowe(łagodnie mówiąc).

A tak w ogóle to zostaw Polskę w spokoju( bo straciłeś kontakt z naszą rzeczywistością) i zajmij się swoją Irlandią.Tam też są pewnie oburzeni,bezdomni,bezrobotni i inni bez.A i bezdomne konie.

Oburzonych w IRL już nie ma! :)

Na 10 dni przed Paradą Św. Patryka służby porządkowe pogoniły lewaków i zdemontowały ich obozowisko pod Bank of Ireland bo leży na trasie parady. :)

Co do koni to problem rozwiązał jakiś milioner, do którego należy ogromny teren przy obwodnicy M50. Zorganizował tam coś w rodzaju schroniska i teraz jadąc niemal w centrum miasta można podziwiać prawdziwe stada mustangów na prerii. :)

Brykają sobie beztrosko, mają co żreć. Tu już wiosna więc bonusowo świeża trawka rośnie. Zresztą w grudniu tez rosła i musiałem kosić...

Dziś rano jechałem po M50 i na własne oczy widziałem. Super widok - takie stado koni w mieście.

Kontaktu z polską rzeczywistością nie straciłem, mam Cyfrę + i widzę co się dzieje.

A powiedz mi jaka jest różnica między kopaniem po głowie Syryjczyka a Polaka przez sługusów reżimu?

Bo dla mnie to jest to samo.

Polak gorszy, że tak go zlewasz i przejmujesz się tylko Syryjczykami?

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A powiedz mi jaka jest różnica między kopaniem po głowie Syryjczyka a Polaka przez sługusów reżimu?

Chyba że mu Syryjczyk-snajper strzeli z okna w łeb. Wtedy jest różnica?

Miłosne wyznania, pogarda dla obiecywanych reform, wskazówki z Iranu, jak dławić opozycję. Do tego internetowe zakupy luksusowej biżuterii i mebli. "Guardian" opublikował - jak zapewnia - prywatne e-maile syryjskiego satrapy Baszara al-Asada, jego żony Asmy i kręgu doradców. Wyłania się z nich obraz żyjącej w luksusie koterii, obojętnej wobec dławionej rebelii.

Dziwię się w sumie, że US-mani tacy ostatnio na Syrię zawzięci.

W Korei Północnej komunistyczny reżim każe milionom ludzi wp***ć trawę, obozy koncentracyjne są rzeczą tak normalną jak oddychanie i można do nich trafić nawet za... niski wzrost (autentyk!) i co? Ano - nikomu to jakoś nie przeszkadza.

No ale w Korei Płn. nie ma ropy naftowej i zmiana władzy tamże nie wzmocni pozycji Izraela.

Więc niech dalej trawę żrą.

Odkrycie jakichkolwiek poważniejszych bogactw naturalnych będzie oznaczać automatyczny koniec tamtejszego reżimu. Już po tygodniu US-mani zaczną gardłować o prawach człowieka i podobnych bzdetach. A po dwóch tygodniach na Phenian spadną pierwsze Tomahawki i bomby sterowane laserem.

Chociaż nie... teraz już Wuj Sam przed Chińczykami w gacie konkretnie robi więc koreański reżim będzie trwał sobie w najlepsze.

dziadekwłodek

A przepraszam, co to białych ludzi obchodzi?

Kiedy Apacze walczyli z Czejenami, to amerykańska kawaleria interweniowała?

Who cares?

Ano - nikomu to jakoś nie przeszkadza.

Mnie na przykład bardzo przeszkadza. Co proponujesz? Wysłać wojska USA? A może sam skrzykniesz chłopaków i dasz przykład?

Jest w sieci dostępny film nie z Syrii tylko z Polski, gdzie tajniak policyjny kopie po głowie uczestnika Marszu Wolności.

Gdzie prawa człowieka? Nie gdzieś na Bliskim Wschodzie tylko na naszym podwórku!

I czemu nikt nie bombarduje z tego powodu Warszawy?

kopie po glowie bo to jedyna metoda na idiote...doktorku.czasami.

a tak genralnie nie moglbys poruszyc sumien rzadu irlandii co do syrii.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Scenariusz działania Zachodu jest ciagle taki sam. Najpierw wyznacza sie niewygodne państwo. Potem: wzmożone działania wywiadowcze, nagodnaka medialna, dotarcie do poczatkowo małej gripy niezadowolonych - rosnacej stopniowo wraz z sankcjami i wewnetrznym chaosem, wywołanie zamieszek przeradzjacych sie w rebelię, jawna bądż ukryta pomoc militarna dla rebeliatnów ( broń, komandosi, itd), wreszcie otwarta interwencja zbrojna i sankcjonowanie tego wszystkiego na arenie międzynarodowej! Kolejny dobrze zorganizowany kraj arabski przestaje istnieć! Tak wyglad działanie w imię wolności, demokracji i praw człowieka. Ciągle uważam, że nie należy niszczyć państwa, aby karać samych dyktatorów, o ile można udowodnić im zbrodnie. Państwa Zachodu przejęły obecnie rolę najemników.

Scenariusz działania Zachodu jest ciagle taki sam.

Ty znowu tutaj? Nie masz śmietnika obok domu? Merytorycznie - jaki jest scenariusz działania Wschodu?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ty znowu tutaj? Nie masz śmietnika obok domu? Merytorycznie - jaki jest scenariusz działania Wschodu?

Merytorycznie i ze Wschodu! Wsadź sobie lodowy sopel w odbyt! Pajacu!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ta sobie radzisz w przypadku obstrukcji?

Dziwię sie,ze tak mściwa i destrukcyjna menda nie znalazła jewszcze uznania w oczach moderacji. Myślę jednak,że przynajmniej niektórzy uczewstnicy tego forum właściwie docenia twoje intencje. Na razie ode mnie pozdrowienia: chj ci w rj i stopą po łapach!

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Ty pierwszy wprowadziłeś i nadal wprowadzasz wyrażenia odbytnicze do swoich postów. Napisz "przepraszam Pana, toptwenty, więcej nie będę" - to i ja przestanę. Domagasz się moderacji i cenzury, a gardłowałeś za wolnością w Internecie tak samo jak Twój irlandczykowany koleś. Banować to my, ale nie nas. Poparłem Twoj głos w sprawie książka-komputer, ale i tak mnie ten zielonkawy geniusz zbanował. I tak źle, i tak niedobrze. Jesteście obaj zakałą tego forum. Poprawcie się.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Ty pierwszy wprowadziłeś i nadal wprowadzasz wyrażenia odbytnicze do swoich postów. Napisz "przepraszam Pana, toptwenty, więcej nie będę" - to i ja przestanę. Domagasz się moderacji i cenzury, a gardłowałeś za wolnością w Internecie tak samo jak Twój irlandczykowany koleś. Banować to my, ale nie nas. Poparłem Twoj głos w sprawie książka-komputer, ale i tak mnie ten zielonkawy geniusz zbanował. I tak źle, i tak niedobrze. Jesteście obaj zakałą tego forum. Poprawcie się.

Żeby cię c...em zwał, żeby cie w mordę lał - a ty i tak swoje! Poprostu zakompleksiona i mściwa menda jesteś! Cieszę sie, ze inni tez cie banują! I to bardzo! I gówno mnie obchodzi, czy zgadzasz sie ze mna, czy nie! Widzę, że wdepnąłem w gówno, którego nie mogę sie pozbyć!

dziadekwłodek

Czyli to co się dzieje w Syrii to jest nagonka medialna?Niecny Zachód podburzył ogłupiałych ludzi,którzy sami nie wiedzą czego chcą?Zastanów się co wypisujesz!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Czyli to co się dzieje w Syrii to jest nagonka medialna?Niecny Zachód podburzył ogłupiałych ludzi,którzy sami nie wiedzą czego chcą?Zastanów się co wypisujesz!

Eksponowanie tylko jednego z elementów przeze mnie wyłowionych wypacza sens myślenia. Dalczego na ten przykład nie napisałeś odziałajacych tam komanosach brytyjskich i kuwejckich, czy o agentach Mossadu? Za bardzo nie pasuje Twojej wizji?

A może to co mówi ów USAmerykański historyk w wątku: "Nasz człowiek na czele światowego spisku" nie jest pozbawione sensu?

Zachodowi Syria do niczego nie jest potrzebna a z drugiej strony trudno dziwić się,że Mossad interesuje się tym krajem.

Spiski zostaw Macierewiczowi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zachodowi Syria do niczego nie jest potrzebna a z drugiej strony trudno dziwić się,że Mossad interesuje się tym krajem.

Spiski zostaw Macierewiczowi.

Nie tylko ja widzę pewne podobieństwa (czy spiski, jak wolisz). Jedna z ważniejszych baz wojskowy Rosji znajduje się w Syrii. Chiny maja tam duże interesy. Zachód jest mocno zainteresowany wyparciem jednych i drugich z Bliskiego Wschodu i z Afryki. A Ty piszesz, ze Zachód jest bezinteresowny w swoich poczynaniach.

• 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ONZ ujawniła kolejny składnik rebelianckiej Wolnej Armii Syryjskiej - dzieci: http://wiadomosci.onet.pl/raporty/arabskie-rewolucje-syria/onz-syryjscy-rebelianci-werbuja-dzieci-w-szeregi-s,1,5071586,wiadomosc.html.

Najpierw dzieci się do walki werbuje, a potem się filmuje... jak zbrodnicza armia rządowa morduje niewinną ludność cywilną, a nawet dzieci. Potem sie to pokazuje w telewizjach zachodnich i jednej arabskiej, też niezależnej. I opatruje odpowiednim komentarzem jeszcze.

Widać, kto walczy o wolność i demokracje dla wszystkich Syryjczyków.

+ rebelianci + najemnicy ( nienawidzący USA ) + dzieci = łamanie praw człowieka , ludobójstwo dokonywane przez dyktatorów , śmierć postronnych osób , postawienie prezydenta studiującego w USA , doprowadzenie do długów , wypompowanie ropy , założenie baz wojskowych USA, sprzedaż uzbrojenia produkowanego w USA .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)
  • 2 miesiące później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nieco zapomniany już temat.

A tu krwiożerczy reżim syryjski znowu popełnił bestialstwo. Zestrzelił bezbronny turecki myśliwiec bombardujący F-4 Phantom. Czuwa jednak zjednoczona dyplomacja europejska. "Ministrowie spraw zagranicznych państw UE potępili dzisiaj zestrzelenie przez Syrię tureckiego myśliwca, ale wielu zastrzegało, że wyklucza ewentualną interwencję wojskową w Syrii. Ministrowie przyjęli też kolejny - 16. pakiet sankcji wobec Damaszku."

Uważam, że jest to za słaba reakcja, jak na tak potworną zbrodnię. Jak można siła odpowiadać na ten pokojowy gest przyjaznej Syrii Turcji? Przecież ten samolot był tylko 15 minut w syryjskiej przestrzeni powietrznej i co mógł zrobić w tak krótkim czasie? Praktycznie nic. Sfotografować z góry ileś tam km kw. krajobrazu w celu sprawdzenia, czy niema tam zniszczeń po czołgach syryjskich na ten przykład albo nowych stanowisk artylerii. Zebrać trochę danych o systemie obrony powietrznej Syrii. I za to od razu strzelać! I to celnie!

Jednak tak wyważona w tonie reakcja ministrów SZ ma swoje uzasadnienie - obawę przed skutkami konfliktu globalnego. Bo, gdyby silna ideą i finansami Unia oraz bohaterskie NATO zadziałały tak zdecydowanie i skutecznie jak dotychczas albo jeszcze lepiej - to świat mógłby pęknąć ze śmiechu.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/arabskie-rewolucje-syria/szefowie-dyplomacji-potepiaja-zestrzelenie-turecki,1,5170716,wiadomosc.html

dziadekwłodek

Znalazłeś się w elitarnym towarzystwie obrońców rzeźnika z Damaszku ,w towarzytwie Rosji i Chin.W imię samostanowienia narodów Baszar uzbrojony w rosyjską broń będzie mógł dalej mordować na oczach całego świata( no może nie całego bo w wymienionych krajach tego pewnie nie puszczą).Liga Arabska jak zwykle bezradna,ONZ obraduje i wzywa.Czyli normalka.

Tylko ten Twój scenariusz jakoś nie chce się realizować.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.