Skocz do zawartości
IGNORED

Międzynarodowy spisek przeciwko Syrii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

obyście się nie zdziwili panowie krótkowidzący gdy się okaże, że to właśnie tylko Rosja i Chiny staną pośrednio przeciwko planom zniewolenia całej planety

(choć to ciężko pojąć, pomijam wszelkie podteksty ekonomiczne)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Znalazłeś się w elitarnym towarzystwie obrońców rzeźnika z Damaszku ,w towarzytwie Rosji i Chin.W imię samostanowienia narodów Baszar uzbrojony w rosyjską broń będzie mógł dalej mordować na oczach całego świata( no może nie całego bo w wymienionych krajach tego pewnie nie puszczą).Liga Arabska jak zwykle bezradna,ONZ obraduje i wzywa.Czyli normalka.

Tylko ten Twój scenariusz jakoś nie chce się realizować.

Nie widzisz, co dobroć Zachodu zrobiła w Libii? Czy teraz tam jest lepiej, niż było przed rewoltą? Teraz kolej na Syrię. Jednego rzeźnika zastąpi następny lub kilku pomniejszych. Znowu ku chwale zachodniego widzi mi się. Znowu pewnie nastąpi poprawa losu szarego obywatela? Kolejny dobrze zorganizowany kraj zostanie zniszczony, bo nie podobał się Zachodowi. Rosja i Chiny be - Turcja cacy! Ta Turcja, która problem Kurdów załatwia wybitnie pokojowo - dla której własny Kurd to terrorysta, ale już Kurd stojący na czele jakiegoś tam odłamu rewolty przeciw władzom Syrii jest już cacy. Stoi na czele, ale siedzi na dupsku w Turcji. Wydaje mi się, że wbrew doniesieniom agencji Zachodnich, więcej ludności syryjskiej ginie w wyniku działania różnych bojówek wspieranych przez kogo popadnie, niż w wyniku działań armii. Wojna psychologiczna przeciwko Syrii i jej władzom trwa.

Jaki mój scenariusz masz na myśli?

dziadekwłodek

Miałem na myśli przepowiadaną przez Ciebie rychłą interwencję Zachodu.Libia i Syria jako dobrze zorganizowane kraje to ciekawa i śmiała koncepcja!Dziwne,że nawet Liga Arabska jej nie popiera.No ale wiadomo,jest ona na pasku międzynarodowego imperializmu.

mamel

Rosja i Chiny jako ostoje wolności i obrona przed zniewoleniem ludzkości.Jednak Lem miał rację( w temacie internetu)!

Panowie zeszliście już na tak skrajne i absurdalne pozycje,że zakrawa to na kabaret polityczny.Życzę Wam abyście resztę swojego życia spędzili w tak dobrze zorganizowanych i miłujących wolność krajach jak Libia,Syria,Rosja czy Chiny.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Miałem na myśli przepowiadaną przez Ciebie rychłą interwencję Zachodu.Libia i Syria jako dobrze zorganizowane kraje to ciekawa i śmiała koncepcja!Dziwne,że nawet Liga Arabska jej nie popiera.No ale wiadomo,jest ona na pasku międzynarodowego imperializmu.

(...)

Ten zestrzelony samolot był rozpoznawczą wersją Phantom-a: RF-4 - te wersje od czasów wojny wietnamskiej specjalizują się m.in. w rozpoznawaniu systemów obrony powietrznej. Wnioski nasuwają się same, jeżeli misje taką wykonuje samolot NATO.

Oczywiście nie tak, jak USA - tu nigdy nie było WTC. Z resztą Twoich wywodów zgadzam się całkowicie.

• Moderatorzy

a ja dostałem fv za prąd, no ceny normalnie super,

chyba kupię chomiki jak baba z reklamy

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Panowie zeszliście już na tak skrajne i absurdalne pozycje,że zakrawa to na kabaret polityczny.Życzę Wam abyście resztę swojego życia spędzili w tak dobrze zorganizowanych i miłujących wolność krajach jak Libia,Syria,Rosja czy Chiny.

ja wszystkim popapranym politycznie dożywocia w świetlanej USraelskiej demokracji

Ten zestrzelony samolot był rozpoznawczą wersją Phantom-a: RF-4 - te wersje od czasów wojny wietnamskiej specjalizują się m.in. w rozpoznawaniu systemów obrony powietrznej. Wnioski nasuwają się same, jeżeli misje taką wykonuje samolot NATO.

Cytat :

''

Syryjczycy twierdzą, że maszynę zastrzeliła bateria działek przeciwlotniczych, które mają jedynie kilka kilometrów zasięgu. Jesli byłoby to prawdą, myśliwiec musiałby lecieć bardzo blisko syryjskiego brzegu. W takiej sytuacji niemal na pewno przeprowadzał misję zwiadowczą.

Niektórzy analitycy sugerują jednak, że myśliwiec testował syryjski radar dostarczony przez Rosję. Radar ten mógłby znacznie utrudnić ewentualną zagraniczną interwencję.''

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cóż, US-mani już się widocznie szykują, by nieść Umęczonemu Ludowi Syrii Wolność, Demokrację i Prawa Człowieka... A że przy okazji zginie 100x więcej cywili niż w obecnej syryjskiej ruchawce (patrz przykład Iraku - MILION CYWILNYCH OFIAR AMERYKAŃSKIEJ OKUPACJI!!!)? A kto by się tym przejmował...

Trzeba zniszczyć, zniszczyć jak najszybciej obecny rząd syryjski! Nikt nie mówi tylko - dlaczego. Bo są be? Bo mordują niewinne dzieci?

Amerykanie od kilkudziesięciu lat mordują niewinne dzieci w wojnach na całym świecie. I Polacy mordują niewinne dzieci (Nangar Khel) i nikt z tego powodu jakoś na USA czy Polskę nie napada.

Więc argument kulą w płot raczej... Zatem dlaczego trzeba obalić rząd syryjski?

Niech zgadnę... może dlatego, że nie ma (delikatnie mówiąc) wzorowych stosunków z US-raelem? Tą ostoją demokracji i pokoju w regionie...

A może dlatego, że zezwala Rosji na utrzymywanie bazy morskiej - jedynej rosyjskiej bazy w basenie Morza Śródziemnego?

Tak sobie gdybam.

Najgorzej, że w tym międzynarodowym bandytyzmie znowu Wuj Sam chce umoczyć Polskę. Już nie dość, że po raz pierwszy w historii żołnierz polski splamił swój mundur krwią pomordowanych z zimną krwią cywili (Nangar Khel), nie dość, że na Mazurach funkcjonowała w najlepsze amerykańska katownia z błogosławieństwem KAŻDEGO rządu, niezależnie od opcji politycznej, to teraz jeszcze pojedziemy mordować Syryjczyków.

Wspomnicie moje słowa - nie bez powodu polskie F-16 poleciały do US-raela. Nam nie są potrzebne. Starszym Braciom w Wierze przydadzą się bardziej, bo oni przecież są ZAGROŻENI! Więc F-16 poleciały... za polskie pieniądze. Za Wasze podatki. Cymes geszeft!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wspomnicie moje słowa - nie bez powodu polskie F-16 poleciały do US-raela. Nam nie są potrzebne. Starszym Braciom w Wierze przydadzą się bardziej, bo oni przecież są ZAGROŻENI! Więc F-16 poleciały... za polskie pieniądze. Za Wasze podatki. Cymes geszeft!..>>>>>.warte uwagi uwagi jeszcze nie leczonego ale majoncego objawy. .

a cała reszta sprowadza sie do ogolnie znanego.Nie ludzie, a interesy glupcze.Niektorym wystarcza dwa zdania, a niektorym nie wystarcza nawet dwa lata.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

muls - tego nie spodziewałem się po Tobie! Ciągle się rozwijasz! Szkoda tylko, że nie w słusznej sprawie! Jak możesz być przeciwko Narodowi Wybranemu?!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

czy ja muszem cale zycie powtarzac ze nie jest za narodami.... tylko przeciw idiotom.

Musisz!!! Taka jest Twoja misja!

Dołączyłeś do forumowej hołoty.

mamel! Natychmiast przestań drażnić bocznicową yntelygecyem!

il Dottore

Póki co to Baszar niszczy i morduje ale Tobie to nie przeszkadza i to przy pomocy rosyjskiej broni.W imię ślepej nienawiści do USA i Izraela jesteś w stanie zaakceptować każdą tyranię i popierasz de facto strategiczne interesy Rosji co może w Irlandii uchodzi ale nie w Polsce.

W skrócie: Syria, Rosja, USA, Izrael - wiszą mi i powiewają.

Nie wisi mi natomiast i nie powiewa HIPOKRYZJA I OSZUSTWO. To mnie wpienia.

Więc niech US-mani powiedzą wprost DLACZEGO chcą rozwalić obecny rząd syryjski a nie pi(***)ą o prawach człowieka i demokracji.

Bo gdzie im pasuje to praw człowieka i demokracji nie ma. Wystarczy aby reżim w danym kraju popierał USA.

To albo niszczymy KAŻDY bandycki reżim na planecie, albo tylko te niewygodne.

W tym drugim przypadku - smród hipokryzji roznosi się na mile...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

czyli jak dziecko...dalej.Zbawca narodu irlandzkiego moze???

a ta chipokryzja nie obiawia sie przyypadkiem pobierania wynagrodzenia w dolars czy euro?

ach jakze trudno zyc kochając swoj piekny kraj a brac pieniadze od bogatszych.

"ja wszystkim popapranym politycznie dożywocia w świetlanej USraelskiej demokracji"

Dołączyłeś do forumowej hołoty.

mamel! Natychmiast przestań drażnić bocznicową yntelygecyem!

entelygencja powinna sobie przypomnieć historię, i tak zawsze zwycięża hołota

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

il Dottore

Póki co to Baszar niszczy i morduje ale Tobie to nie przeszkadza i to przy pomocy rosyjskiej broni.W imię ślepej nienawiści do USA i Izraela jesteś w stanie zaakceptować każdą tyranię i popierasz de facto strategiczne interesy Rosji co może w Irlandii uchodzi ale nie w Polsce.

W imię czego piszesz takie głodne kawałki? Naprawę wszystko jest tam tak oczywiście jednoznaczne? Nie do mnie wprawdzie, ale nie mogłem się powstrzymać!

dziadekwłodek

Nic nie wiem o tym jakoby USA,,UE,Turcja czy inny kraj ościenny zabijał obywateli Syrii.Wiem natomiast,że czyni to miejscowy kacyk przy poparciu Rosji i Chin.Co tu jest trudnego do zrozumienia?

Kwestionujecie nawet to czego sami Arabowie nie kwestionuja bo w przeciwnym razie Liga Arabska nie wysyłała by tam Anana.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Nic nie wiem o tym jakoby USA,,UE,Turcja czy inny kraj ościenny zabijał obywateli Syrii.Wiem natomiast,że czyni to miejscowy kacyk przy poparciu Rosji i Chin.Co tu jest trudnego do zrozumienia?

Kwestionujecie nawet to czego sami Arabowie nie kwestionuja bo w przeciwnym razie Liga Arabska nie wysyłała by tam Anana.

Dawno już w oparciu o źródła zachodnie pisałem w tym wątku, kto i co robi w Syrii. Widocznie uważasz, że albo zachodnie źródła są mało wiarygodne albo, że Al-Kaida i służby specjalne paru państw rozdają tam dzieciom chipsy i coca colę! Anan jest wysłannikiem ONZ i LA, a jego misja przypomina zadanie RF-4.

Mam pytanie do szanownych obrońców nietykalności cielesnej pewnego okulisty z Damaszku.Czy gdyby np. Liga Arabska interweniowała w Syrii militarnie i wyrzuciła Baszira przywracając spokój to bylibyście w stanie zaakceptować taką przemoc?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak dotąd Syria nie zrzekła się swych suwerennych praw na rzecz Ligi Arabskiej. W tym momencie takie działania LA w świetle obowiązującego prawa międzynarodowego byłyby agresją. Liga Arabska, od czasu odejścia w historyczny niebyt ZSRR, jest tylko mało znaczącym pionkiem na politycznej szchownicy.

W swietle obowiązującego prawa to Baszir jest przestępcą i powinien być ścigany.Na tej samej zasadzie byłbyś zapewne przeciwny wojnie prewencyjnej z Hitlerem np. w 36r.?Przecież Hitler w przeciwieństwie do naszego doktorka objął władzę legalnie.

P.S.Wiem,wiem taka wojna była nierealna ale chodzi o zasadę.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Który z przywódców krajów arabskich jest bez skazy? Nawet Baszira nie da się porównać z Hitlerem - doskonale wiesz dlaczego. Widzę, ze brzytwy się chwytasz w swojej argumentacji. Poza tym kraje arabskie nigdy nie będą wzorcem demokracji, nawet zachodniej.

dziadekwłodek

Nie odwracaj kota ogonem.Nie chodzi o porównanie Baszira z Hitlerem ale o pewną zasadę.Hipokryzja Twoja i innych Forumowiczów polega na tym,że w imię poszanowania suwerenności krajów dajecie przyzwolenie na zło.Dajecie przyzwolenie bandytom,którzy nie mają zadnego prawa do sprawowania władzy.Nigdy nie twierdziłem,że kraje arabskie będą wzorcem demokracji ale możliwe sa w nich rządy w miarę przyzwoite,nie ubabrane we krwi np. Tunezja.W przypadku Kambodzy też cały świat przyglądał się biernie jak Pol Pot wykańcza własny naród i dopiero Wietnamczycy zrobili z nim porządek.Są sytuacje gdy wojna jest uzasadniona.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Nie odwracaj kota ogonem.Nie chodzi o porównanie Baszira z Hitlerem ale o pewną zasadę.Hipokryzja Twoja i innych Forumowiczów polega na tym,że w imię poszanowania suwerenności krajów dajecie przyzwolenie na zło.Dajecie przyzwolenie bandytom,którzy nie mają zadnego prawa do sprawowania władzy.Nigdy nie twierdziłem,że kraje arabskie będą wzorcem demokracji ale możliwe sa w nich rządy w miarę przyzwoite,nie ubabrane we krwi np. Tunezja.W przypadku Kambodzy też cały świat przyglądał się biernie jak Pol Pot wykańcza własny naród i dopiero Wietnamczycy zrobili z nim porządek.Są sytuacje gdy wojna jest uzasadniona.

W dzisiejszych realiach teza o jakiejkolwiek uzasadnionej wojnie jest błędna. O rządach Pol Pota już dyskutowaliśmy jakiś czas temu - już zapomniałeś,że rządził tak długo bo był potrzebny USAmerykanom i to głównie oni trzymali go u władzy! Co najmniej jeden prezydent USA doszedł do władzy w wyniku fałszerstwa. Niejeden prezydent USA w ocenach dużej części świata jest bandytą i terrorystą.

>Muls

Pojedz do Syrii , ja tam bywałem z racji wykonywanego zawodu , podobnie jak jak i innych krajach arabskich gdzie nadal władze trzymają emirowie itp. zwykły mieszkaniec ma mocno ograniczone działanie obywatelskie.

W Syrii jest zamordyzm jak w Iraku.

W ogóle państwa na Bliskim Wschodzie nie mają wiele wspólnego z jakąkolwiek identyfikacją grupową. Nie ma tam narodów i tradycji administracyjnego państwa prawa, granice były wyznaczane przez kolonizatorów na zasadzie dzielenia wpływów nie oglądając się na jakikolwiek sens dla struktury etnicznej i kulturowej (podobnie jest w Afryce). Nie ma czegoś takiego jak narodowość syryjska czy egipska, libańska. Można mówić że tam panuje identyfikacja kulturowa (sunnici, szyici, różne odłamy jak alawici, chrześcijanie wschodni paru rytów) oraz etniczna (arabska, kurdyjska, turecka, mamelucka, koptyjska, alawicka, berberyjska itd). Państwa tak jak tam istnieją są tworem zupełnie sztucznym, zaraz po dekolonializacji wielu działaczy chciało tam przecież zrobić wielkie państwo panarabskie (partia BAAS) które miało by już większy sens tyle że wszyscy poza lewicującym odłamem szyickiej ludności arabskie mieli by tam przesrane.

Dajecie przyzwolenie bandytom,którzy nie mają zadnego prawa do sprawowania władzy.

Nie bronię Assada, po prostu przeanalizujmy na spokojnie to wszystko co się dzieje obiektywnie, niewygodny dla opozycji Assad wraz z rządzącymi krajem elitami został zaatakowany zbrojnie, a oni dodatkowo mieli przecież w swoich oczach niedawny obraz tego co się stało z byłymi elitami w Libii (masowe egzekucje itp są faktem) . Opozycja zaczęła strzelać do ich wojska przecież tak aby ich zabić więc wojsko Assada zabijało tych którzy chcieli ich zabić, i teraz powstaje pytanie o to kto pierwszy był tym bandytą ? no bo tym sposobem to z każdego niewygodnego przywódcy można zrobić masowego bandytę i to tym większego im dłużej będzie zabijał tych którzy chcą jego zabić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.