Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem różnicy między H160 a H360. Czy kosmiczna? Czy raczej komiczna :)

Ani kosmiczna, ani tym bardziej komiczna :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Czytam ostatnie wypociny i ... Cieszę sie że pozbyłem sie Hegla. Porażka przy małych poziomach głośności. Firma bez charakteru i sygnatury brzmienia

Sprzedam VITUS RI100

Czytam ostatnie wypociny i ... Cieszę sie że pozbyłem sie Hegla. Porażka przy małych poziomach głośności. Firma bez charakteru i sygnatury brzmienia

Nie zgadzam się!! Posiadam H300 , DAC L.K.S MH-DA003 , Amphion 7l oraz kable głośnikowe AVID. Zestaw gra świetnie, bardzo naturalnie !! Dodatkowo na runku wtórnym Hegla można kupić za bardzo przyzwoite pieniądze.

Pozbyles sie Hegla ale jednak wczesniej cos Cie sklonilo do jego zakupu i na pewno byly to Twoje uszy wiec dziwne ze takie masz zdanie o Heglu.

Niektórzy byli użytkownicy Hegla są tu dość pochopni w opiniach. Nawet są tak szybcy, że przy posiadaniu nowego sprzętu, ten były (czyli Hegel) zasługuje wyłącznie na krytykę i na nie uwagę. W wielu przypadkach jest to najpewniej spowodowane niestety zwykłym nieosłuchaniem lub banalną nieznajomością rzeczy,

Edytowane przez Violet

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Z moich odlsuchow wynika ze wzmacniacze Hegla maja rowna charakterystyke tonalna z bardzo dobra holografia co w praktyce sprawdza sie w polaczeniu z wiekszoscia kolumn (na pewno nic nie bedzie podkolorowane). Jednak czasami kolumny wymagaja cos od wzmacniacza. I wtedy juz Hegel moze nie pasowac.

Nie jestem użytkownikiem Hegla ale...wzmacniacz ma wzmacniać...jak będzie miał swoją sygnaturę brzmienia to wszystkie realizacje bedą tak samo brzmiały...równie dobrze można się cofnąć do Diory...fajnie gra wszystkie realizacje...tylko, że tak samo...Radiohead brzmi jak Doda...

Nie jestem użytkownikiem Hegla ale...wzmacniacz ma wzmacniać...jak będzie miał swoją sygnaturę brzmienia to wszystkie realizacje bedą tak samo brzmiały...równie dobrze można się cofnąć do Diory...fajnie gra wszystkie realizacje...tylko, że tak samo...Radiohead brzmi jak Doda...

Bardzo ladnie ujales to w Swoim dossier-co do roznych ocen brzmienia itp.W 100 % przylaczam sie do Twojej opinii.Pozdrawiam

Witam

Chciałem się przywitać i zakomunikować że od dziś jestem posiadaczem wzmacniacza Hegel H80 więc stałem się pełnoprawnym członkiem klubu.

Wzmacniacz na tą chwilę będzie obsługiwał kolumny Triangle Antal

Korzystając z okazji chciałem zapytać również o to jak najlepiej skomunikować ten wzmacniacz z moim PC. Mam na myśli jaki możecie polecić mi kabel USB do niego. Czy firma ma tu jakieś znaczenie czy wystarczy zwykły marketowy i będzie ok?

Następnie jak skomunikować mój TV (samsung 6800) ze wzmacniaczem. Jeśli dobrze myślę to wystarczy zwykły optyczny kabel? Tv ten posiada takie wyjście.

Ostatnie pytanie jaki kabel zasilający polecacie do tego wzmacniacza bo te fabryczne to podobno lipka

Pozdrawiam

Edytowane przez Depesz84

Wzmacniające transparentne wzmacniacze to highendowa półka. Inną sprawą jest jak wzmacniacz gra przy niskich poziomach głośności, a małe hegle nie radzą sobie.

Sprzedam VITUS RI100

Korzystając z okazji chciałem zapytać również o to jak najlepiej skomunikować ten wzmacniacz z moim PC. Mam na myśli jaki możecie polecić mi kabel USB do niego. Czy firma ma tu jakieś znaczenie czy wystarczy zwykły marketowy i będzie ok?

Następnie jak skomunikować mój TV (samsung 6800) ze wzmacniaczem. Jeśli dobrze myślę to wystarczy zwykły optyczny kabel? Tv ten posiada takie wyjście.

Ostatnie pytanie jaki kabel zasilający polecacie do tego wzmacniacza bo te fabryczne to podobno lipka

Pozdrawiam

Z cyfrowymi kablami nie musisz cudować , kup takie jakie mają np. w sklepie nie dla idiotów . Co do sieciówki to inna sprawa , h80 jest bardzo czuły na zasilający czy interkonekt i łatwo go zmulić a będzie wtedy matowo na górze. Proponował bym Gigawatta im wyższy model tym lepiej.

Edytowane przez Luk77

To jest właśnie to co kiedyś pisałem. Fajnie gra ale na pół gwizdka. Przy wieczornym słuchaniu jest dramat.

kabel usb nie ignoruj sprawy , dobry kabel usb poprawia bardzo wiele dobre są wireworld i furutech , a jaka półka to juz ci twój portfel powie im wyżej tym lepiej , ja miałem , w sumie jeszcze mam furutech gt2 przejrzysty fajny kabelek ale pokonał go pewien kabelek polskiego niszowego producenta zaznaczam nie tak bardzo mega taniego bo to czyste srebro ,nie powiem kogo bo zaraz będzie atak że reklamuje kolege itp itd,, ,ale zmiazdżył furutecha i tak dobrego furutecha , wziąłem ten na srebrze tak dla jaj a co tam sprawdze najwyzej odeślę ,nie odesłałem :)

To jeszcze jedno pytanko, to wyjście USB we wzmacniaczu to jak się dokładnie nazywa bo nie przypomina mi standartowego wyjścia USB takiego jaki znajduję się w kompie.

Żeby było łatwiej chodzi o ten kabel z takimi wyjsciami jak w linku?

http://www.q21.pl/wireworld-chroma-usb-2-0-a-to-mini-b-csm.html

Edytowane przez Depesz84

To jest właśnie to co kiedyś pisałem. Fajnie gra ale na pół gwizdka. Przy wieczornym słuchaniu jest dramat.

Mam już lampę na KT88. Kra konturowo i szybko jak tranzystor i cudownie przestrzennie. Bas jest reaktywny już przy skręconej głośności. Alternatywnie chciałem kupić A-klasowy Haiku Audio SOL ale z powodu braku szansy na odsłuch odpuściłem.Miałem H70... podobna klasa cenowa. Bas ożywał przy mocnym podkręceniu. Pozatym nie podobała mi się prezentacja góry - trochę zanadto wycofana w tym modelu, bardzo sztuczne kreowanie przestrzeni. Kolumny nie mam zbyt wymagające - S16HZ Canto Grand - monitory o dużym basie ktorego na Heglu nie bylo a pojawiał się dopiero po godzinie 12. Ponadto mam wrażenie że grał kiepsko po RCA. Mam zmodyfikowany CD/SACD Pioneer D6 na lapach i grał bez podstawy basowej. Kable to Nordost Red Daw i DPA Black Slink, a więc bardzo doble kable. Podpiąlem to teraz pod lampę i gra nieasmowicie - pełnym brzmieniem i to nawet gdy nie chcę domowników postawić na nogi.

Hegel kupiłem ... bo miał dobre recenzje i trafiła mi się okazja

Sprzedam VITUS RI100

To jeszcze jedno pytanko, to wyjście USB we wzmacniaczu to jak się dokładnie nazywa bo nie przypomina mi standartowego wyjścia USB takiego jaki znajduję się w kompie.

Żeby było łatwiej chodzi o ten kabel z takimi wyjsciami jak w linku?

http://www.q21.pl/wireworld-chroma-usb-2-0-a-to-mini-b-csm.html

Kup sobie kabel firmy Lindy. Bardzo dobry stosunek jakość cena. We wzmacniaczu jest usb typu B. Musisz kupić kabel A-B.

Edytowane przez MarcinGD

Jaką?

http://cayin.eu/cs55-lampowy-wzmacniacz-mocy-push-pull-z-pre-gramofonowym-oraz-dac/

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

dokładnie

Niektórzy byli użytkownicy Hegla są tu dość pochopni w opiniach. Nawet są tak szybcy, że przy posiadaniu nowego sprzętu, ten były (czyli Hegel) zasługuje wyłącznie na krytykę i na nie uwagę. W wielu przypadkach jest to najpewniej spowodowane niestety zwykłym nieosłuchaniem lub banalną nieznajomością rzeczy,

wiem natomiast że Hegel nie zasługuje na taką pozycję jaką usiłuje sie mu wykreować rożnymi medialnymi zabiegami kolego ;)

Sprzedam VITUS RI100

Jeśli masz to na fabrycznych lampach to nie ma się czym tutaj podniecać. Tak samo krzykliwie zagra h160 oczywiście bez lampowego powietrza.

Edytowane przez MarcinGD

Aby zgrało zdecydowanie lepiej, musi być zdecydowanie lepsza lampa, ale to już inna półka, bo przewyższa nawet wspomnianego H160.

W swiecie lamp i tranzystorow podobnie jak i w innych dziedzinach istnieja konstrukcje : udane i nieudane.

Tak dokładnie o ten model mi chodzi.

Ja chyba kupię w MM ten model

http://www.mediamarkt.pl/kabel-bridge-premium-usb-3-0-ab-2-0-m,id-162787

Przepustowość o wiele większa względem tego Lindy bo aż do 5Gbit/s i tylko 60zł za 2m a ten kabel firmy Lindy ma tylko 480 Mbit/s i kosztuje 139zł + przesyłka czyli przepaść.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.