Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podaje co teraz mozna kupic na finn.

Ja i reszta chetnie sie dowiemy co to za sklep.

Przeciez to żadna tajemnica że w soundgarden można było h300 dostać jeszcze w sierpniu w tej cenie. Kto przespal i chce go teraz kupić to będzie płacił te śmieszne sumy co podałeś. Golenie na giełdzie czas zacząć.

Edytowane przez MarcinGD

Panowie, luzujcie strongi, przecież to naprawdę nie przystoi kłócić się o dukaty. Rynek dyktuje ceny, a że w Polsce są często z kosmosu... no są i co poradzić. Wystarczy szukać i łapać okazje albo na spokojnie kupić w sklepie. Można w zagranicznym... :) :D z soundgarden jest świetny kontakt po angielsku, odpisują w 15min.

Właśnie zamówiłem TAP8R do mojego kompletu. Kiedyś używałem Heliona 1800 i 1750X i bardzo mi się efekt podobał. Tu co prawda nie ma separacji galwanicznej, ale bardziej mi chodzi o bezpieczeństwo i komfort użytowania sprzętu bez degradacji dżwięku.

Lubię słuchać muzyki! :)

Dolaczam do klubu z dac hegel hd20. Prosba o pomoc ze sterownikami. Mam winde 10 i jriver, niestety sterowniki sie same nie wgrywaja. Jakis link do pobrania sterownikow, niestety nie moge znalezc

Edytowane przez panerai_47

Dolaczam do klubu z dac hegel hd20. Prosba o pomoc ze sterownikami. Mam winde 10 i jriver, niestety sterowniki sie same nie wgrywaja. Jakis link do pobrania sterownikow, niestety nie moge znalezc

Pytanko, bo na tym forum, nikt mi nie jest chyba w stanie na to odpowiedzieć, czy sprawdzałeś może jak działa przedwzmacniacz w tym HD20, chodzi mi o sterowanie nim końcówki mocy?

Pytanko, bo na tym forum, nikt mi nie jest chyba w stanie na to odpowiedzieć, czy sprawdzałeś może jak działa przedwzmacniacz w tym HD20, chodzi mi o sterowanie nim końcówki mocy?

Jakos mnie nie kusi, mam pre klon lamm i jest to kapitalne pre. Ale przed zakupem sluchalem u goscia i mial, dac podlaczone jako pre i bylo za ostro na gorze i srednicy. Wiec co komu pasuje w sensie kalibracji systemu.

P.s. Bylo to na lampie i srebrnym okablowaniu. Najlepiej posluchac u siebie, ja kupilem totalnie w ciemno, po prostu sprawdzilem czy sprzet dziala. Ale jestem max zadowolony z tego dac, polecam

Edytowane przez panerai_47

HD20 słuchałem, brzmi lekko ocieplonym dzwiękiem, to takie organiczne granie, ogólnie DAC całkiem przyzwoity, myślę że jako pre. nie zmienia swoich właściwości brzmieniowych, tamto jasne granie było raczej winą owego systemu. Tu zastanawia mnie, jego degradacja dzwięku przy dużym tłumieniu (niski poziom głośności) Ale dzięki za info.

zasada jest jedna dobre zasilanie , co mozesz uzyskac z palca usb ? moje zdanie bezwzględnie hd2

Czyli najlepiej kupić Daca z zewnętrznym zasilaczem.

Hegel hd2 też jest zasilany tylko przez usb, to w czym miałby być lepszy od hegla super?

W grudniowym HiFi Choice recenzja najnowszego DAC Hegel HD0 autorstwa Marka Dyby. W podsumowaniu napisał:

"Plusy: gładkość, muzykalność, nasycenie, spójność połączone z dynamiką, energetycznością i transperentnością z bardzo wysokiej półki. Ogółem: Wybitny DAC, który sprawdzi się nawet w systemach z elementami droższymi od siebie".

Link do HiFi Choice: http://www.hfc.com.pl/

Będę mieć Hegel HD30 u siebie pewnie w styczniu.

W załączeniu skan ostatniej strony testu. Całość w kioskach :)

post-17176-0-40769000-1451466422_thumb.jpg

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Czyli najlepiej kupić Daca z zewnętrznym zasilaczem.

Hegel hd2 też jest zasilany tylko przez usb, to w czym miałby być lepszy od hegla super?

w sumie fakt nigdy go nie miałem nie słuchałem nawet sie nad nim nie zastanawiałem ,ale byłem pewien że to ma jakieś trafko toroidzik maleńki chociaż , w tej sytuacji nie mam zdania ,tylko odsłuch

Mam pytanie;

Połączenie Oppo 105 z Hegel H80 jak dla mnie jest bardzo dobre. Czy (idąc na skróty ) ktoś mógłby polecić bardzo podobnie grający i zgrywający się z H80 Cd-ek ? Oczywiście przynajmniej ze 2x tańszy od Oppo105.

Mam pytanie;

Połączenie Oppo 105 z Hegel H80 jak dla mnie jest bardzo dobre. Czy (idąc na skróty ) ktoś mógłby polecić bardzo podobnie grający i zgrywający się z H80 Cd-ek ? Oczywiście przynajmniej ze 2x tańszy od Oppo105.

Oppo 103. Sam uzywam takiego polaczenia.

witam,zastanawiam się na hd10,jak z dynamiką tego daca,w porównaniu do hd2 ?miałem hd 2 i dynamika bardzo cieniutko wbrew temu co czytałem w testach,ogólnie super dac.porównywał ktoś oba?

witam jeżeli chodzi o odsłuch H80 to najbardziej byłbym zadowolony z odsłuchu u siebie w domu na moich kolumnach ale niewiem czy w tym salonie jest taka opcja wypożyczenia wzmacniacza do siebie .

Jeśli na Śląsku nie wypożyczają, możesz to swobodnie zrobić w Q21, to nie Śląsk ale nie aż tak daleko (Pabianice). Ich zaletą jest to, że jak się kupuje to nie ma opłaty za dostawę. Sam Hegla kupiłem właśnie u nich.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.