Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to prawie? Przecież widzę czarną płytę pod odtwarzaczem... ;)

He - brawo ! Przypadkiem dokupilem w kraju miliarda fiordow kilka fragmentow larvikittu.Dobrze razem sie zgrywaja - he,he.

Mam ok kilku dni H200 i nie wiem czy to ma tak być ale przy starcie wiadomo ze volume ustawia sie na 40. U mnie jest to bardzo cicho. Do normalnego słuchania musi być około 60-65. Czy tak ma być?

U mnie jest tak samo słucham najczęściej w przedziale 65-77

No właśnie, podobno te wzmacniacze wychodziły w różnych wersjach. W jednych startował od 40 a i innych od 30. Które były pierwsze nie wiem. Ale miały inaczej wyskalowane sterowanie głośnością. Chyba te które startują od 30 mają łagodniejszy przyrost głośności z tego by wychodziło. Ale nic to w wolnej chwili zadzwonię sobie do Hegel Norway i spróbuję się czegoś dowiedzieć. A czy h200A to nie czasem wersja Anniversary?

W późniejszych wersjach startowały od 30 taki zabieg marketigowy z przeskalowaniem potencjometru żeby klient nie miał wrażenia że zaraz mu się skala skończy : ) choć do 100 spokojnie dochodzi o dziwo oddaje nawet ostatniego wata bez zniekształceń.

Edytowane przez Renia239

No właśnie, podobno te wzmacniacze wychodziły w różnych wersjach. W jednych startował od 40 a i innych od 30. Które były pierwsze nie wiem. Ale miały inaczej wyskalowane sterowanie głośnością. Chyba te które startują od 30 mają łagodniejszy przyrost głośności z tego by wychodziło. Ale nic to w wolnej chwili zadzwonię sobie do Hegel Norway i spróbuję się czegoś dowiedzieć. A czy h200A to nie czasem wersja Anniversary?

Podobno powstalo ca 70 szt w wersji anniversary,Podstawowa roznica to trafo z h300.

zmień źródło i zacznij używać Tidala w subskrybcji HiFi i tak jak koledzy powyżej napisali cierpliwości

właśnie mam też tego sptify i powiem wam dupy nie urywa :) tidal hi-fi jest napewno lepszy ? tak czy siak nie ma to jak z twardego flac albo pcm zupełnie inne granie ,spotify to tak cza po prostu mieć żeby mieć orientacje co się dzieje ,ale nie gra to dobrze :(

Podobno powstalo ca 70 szt w wersji anniversary,Podstawowa roznica to trafo z h300.

Lozunio nie rozpędzaj się he trafo raczej nie ,ale jak masz jakieś pewne info to daj znać gdzieś to wyczytał ,napewno kondy są z h300 i coś tam jeszcze zmodyfikowali że ponoć już trochę inaczej gra od podstawowej wersji ,ale tak do końca nie wiem bo h200 nie słuchałem ,miałem tylko h100 i potem h200A

z resztą trafo jest chyba takie samo zarówno w h300 jak i h200A ale głowy nie daje

Edytowane przez freju

właśnie mam też tego sptify i powiem wam dupy nie urywa :) tidal hi-fi jest napewno lepszy ? tak czy siak nie ma to jak z twardego flac albo pcm zupełnie inne granie ,spotify to tak cza po prostu mieć żeby mieć orientacje co się dzieje ,ale nie gra to dobrze :(

Lozunio nie rozpędzaj się he trafo raczej nie ,ale jak masz jakieś pewne info to daj znać gdzieś to wyczytał ,napewno kondy są z h300 i coś tam jeszcze zmodyfikowali że ponoć już trochę inaczej gra od podstawowej wersji ,ale tak do końca nie wiem bo h200 nie słuchałem ,miałem tylko h100 i potem h200A

Zebym zryzal freju -te ciekawostki wyczytalem na norweskich forach.Oczywiscie i tam moga byc zamieszczone bledne informacje -he.

:) ok skoro tak wyczytałeś ,może ja nie doczytałem ,wcześniej się tym interesowałem może już zapomniałem ,ale nie przypominam sobie o tym

Nie no luzik -wniknalem troche w temat - a sadze ,ze norwegowie blizej zrodla -ze tak sie wyraze.he he

A co myślicie o wnętrzu H360, jak transformator, kondensatory i reszta podzespołów?

Ja widzę tylko duży transformator na reszcie sie nie znam :)

Co do konstrukcji, jakie jest Wasze zdanie, czy ok?

PS.

Z tego co pamiętam H200 jeszcze jest dostepny w sprzedazy w sklepie RTV MAX.

Cena 15K.

Wziął bym srebrny (już od tego czarnego koloru mi sie nie dobrze robi)

...no to ja nie wiem juz jaka różnica jest w DACach Hegla.

Mialem troche dotychczas przetwornikow w domu. Duzą roznice uslyszalem tylko z jednego. Auralic

a no taka różnica że w h360 masz dac na poziomie hd11 a to nie jest szczytowy model hegla z dac ,

...no to ja nie wiem juz jaka różnica jest w DACach Hegla.

Mialem troche dotychczas przetwornikow w domu. Duzą roznice uslyszalem tylko z jednego. Auralic

Zewnętrzne DACi Hegla są zawsze lepsze niż ich wbudowane odpowiedniki. Porównywałem HD20 i wbudowany w H300 i lepiej gra HD20 :)

Jednak po wykorzystaniu wewnętrznego DACa w H300 jako DAC-Loop i zewnętrznego HD20 jest jeszcze lepiej.

Ooo to też ciekawe.

Ja właśnie używam tego Spotify i tak właśnie gra jak opisywałem.

Sporadycznie włączam youtube na TV i przez kabel optyczny. Wiem z Youtube to tragedia nagrania ale większość z nich niestety lepiej zagrało niż z tego serwera.

Ja pierdziu, testowanie wzmacniacza za 20 tysi na plikach z youtube...

Wiem stary pryk już jestem, ale nie wyobrażam sobie żeby nie mieć w domu przyzwoitego odtwarzacza CD lub gramofonu i kolekcji sztandarowych, rewelacyjnie zrealizowanych płyt służących do testowania sprzętu. Dopiero jak znam każdą nutę na takiej płycie, wiem co się zmieniło po wpięciu innego urządzenia lub kabla.

Czytam sobie to forum, bo od niedawna mam Hegle, ale czuję się tu jak przybysz z obcej planety...

Edytowane przez artdm

Musialbym na glowe upasc zeby kupic ten wzmacniacz za 20K :)

Cena w PL wydaje mi sie troche przesadzona 22990.

Jednak za rozsądne pieniądze moglbym tez go odsprzedac.

Tak po kilku dniach ? Zdumiewajace.hm....
Musialbym na glowe upasc zeby kupic ten wzmacniacz za 20K :)

Cena w PL wydaje mi sie troche przesadzona 22990.

Jednak za rozsądne pieniądze moglbym tez go odsprzedac.

I wszystko na temat... tak jak kiedyś znajomy powiedział: przez Hegla każdy musi przejść... szkoda tylko że tyle kosztują te zabawy...

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

...

Tak po kilku dniach ? Zdumiewajace.hm...

Jak nie gra tak jak się chce i nie chce się dalej inwestować w kable i głośniki to po co czekać przecież z każdym miesiącem będzie tanieć ten klocek.

Witam. trochę z innej bajki...

Możecie polecić jakieś kabelki głośnikowe używane do max 1000 zł , Hegel H100 - Cabasse iroise 500 scs. obecnie gram na Kodach YW 8229. Nie grają może żle ale ich grubość i sztywność mnie osłabia, szczególnie jak czasem zmieniam ustawienie sprzętu.

jaro

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.