Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

No tak , znowu rozmowa hmm walka co jest naj naj , ale jak sie ma już 42 lata i sie juz tam troche przelata gratów to sie to wie ,pliki w dobrej konfiguracji leją moim zdaniem cd do 5-7 tys ,to sie po prostu wie bo wykluczyłem cd arcamy 3szt, do tego mam cały świat na dotknięcie ręki , kiedyś tez tak mylslałem że pre nie potrzebne i jak sobię kupię końcówkę technicsa ta z ruchomymi wskażnikami to juz nie bedę z nikim gadał hee, Rafałku posłuchaj jeszcze trochę troche , nabierzesz ogłady doświadczenia i jak już sobie tak naprawde kupisz sprzęt bo wiem ze zaden hegel twój nie jest : to wróć i doradz mi coś mądrego cos co mnie wzmocni uświadomi , bo narazie jesteż no wiesz w tej no czarnej ,,,, :)

A co najgorsze im dalej w las tym gorzej :) mam dwóch audiofili co to mieli sprzęty za ciężkie pieniądze bo do 60tys dochodziło , sprzedali wszystko i zaczęli słuchac muzyki haa

Dlatego Rafałku to nie je tak jak ty sobie myślisz , masz zbyt mało wiedzy osłuchania obycia, żeby stawiać stanowcze osądy ( wnioski) już dawno powinienes to wiedzieć Irek widzę chce cię leczyć ale nie słuchasz a on ma wiedze i ma iq minimum 150 :) słuchaj sie go ,jak juz kiedyś posłuchasz może muzyki to sie dwa razy zastanowisz co piszesz bo to nie jest wszsytko takie oczywiste, ja ten samogwałt uprawiam nie wiem ze 30 lat chyba od urodzenia ale ja to kocham i ch*j

Co najgorsze końca niema , i tu pytanie do mega hi-endowych sklepów sprzedawców gdzie jest koniec drogi ? :)))))

Edytowane przez freju

Mówisz o starym foobarze ten nowy już nie gra tak cyfrowo poprawili to ,miałem tez jriver niczym mnie nie zaskoczył ,fidelizera nie używałem ale czytałem że robi robote , ja mam inny program do wyłączania wszystkiego co działa w tle systemu , bo fidelizer blokuje ci całego kompa na amen z tego co pamiętam ,a ja tak nie chce

Mówisz Sptify lepiej od Tidala ,? słyszałem że Tidal teraz nadaje we flacu , ale w aplikacji o tym nie piszą ,więc do końca nie wiem ,ale gra przyzwoicie

Sama jakość dźwięku jest delikatnie lepsza w Tidalu, ale scena jest płaska jak deska, sam nie mogłem w to uwierzyć. Odpalałem ten sam utwór jeden po drugim na Tidalu HiFi i Spotify Premium. Sprawdź sam polecam.

Testowałem wszystko to o czym piszczenie (software) i naprawdę na ten moment nie słyszałem nic lepszego niż jplay w trybie "hibernate", nie w trybie zwykłym itp.

Nie chodzi tylko o sam dźwięk, ale również o stereofonię i ja rzadko używam jplay, gdyż tryb hibernate wyłącza wszystko łącznie z monitorem w kompie wprowadzając PC w tryb hibernacji, nawet dyski przestają pracować a plik z muzyką ładowany jest do pamięci ram. Jest to uciążliwe, dlatego na dzień dzisiejszy najczęściej używam spotify premium i do tego mam nie ograniczony dostęp do muzyki.

A co najgorsze im dalej w las tym gorzej :) mam dwóch audiofili co to mieli sprzęty za ciężkie pieniądze bo do 60tys dochodziło , sprzedali wszystko i zaczęli słuchac muzyki haa

Przeważnie to jest tak, że człowiek mimo starań nie może odnaleźć swojego dźwięku, czego przyczyną może być bardzo wiele rzeczy, dlatego najzwyczajniej w świecie się poddaje, gdyż nie starcza mu sił a może i nawet pieniędzy. Do tego dochodzi czas, który jak wiadomo jest najcenniejszy i sam czasem zastanawiam się, czy nie za dużo słucham a za mało spędzam czasu z rodziną....taka tam moja rozkmina

Sluchacie muzyki z laptopow, a do mnie pretensje o Preamp? No gratulacje :)

Tak Rafale, słuchamy, słuchamy i słuchamy, bez tego ani rusz :)

Edytowane przez CEzAR21

No tak , znowu rozmowa hmm walka co jest naj naj , ale jak sie ma już 42 lata i sie juz tam troche przelata gratów to sie to wie ,pliki w dobrej konfiguracji leją moim zdaniem cd do 5-7 tys ,to sie po prostu wie bo wykluczyłem cd arcamy 3szt, do tego mam cały świat na dotknięcie ręki , kiedyś tez tak mylslałem że pre nie potrzebne i jak sobię kupię końcówkę technicsa ta z ruchomymi wskażnikami to juz nie bedę z nikim gadał hee, Rafałku posłuchaj jeszcze trochę troche , nabierzesz ogłady doświadczenia i jak już sobie tak naprawde kupisz sprzęt bo wiem ze zaden hegel twój nie jest : to wróć i doradz mi coś mądrego cos co mnie wzmocni uświadomi , bo narazie jesteż no wiesz w tej no czarnej ,,,, :)

Prawdziwy audiofil slucha z plyt. Takie tu przekonanie króluje. Ty się kreujesz na prawdziwego audofila więc wnioskuję że pliki to badziewie. Ja nie mam uprzedzeń do niczego jak pisałem wyżej. To ty masz ciągle jakieś uprzedzenia, a to Żelazko Yamaha, albo jeszcze inne.

Widzisz sek w tym że jakbym słuchał wszystkich dyrdymalow tutejszych audiofili takich jak ty to co miesiąc sprzęt bym zmieniał, bo zaraz przyszedł by jakiś inny onanista z klubu obok i jednak stwierdził że wszystko nie tak i trzeba na opak więc nie uczcie mnie co i jak mam słuchać, tylko dlatego że nie ponosie wam moja opinia waszego obiektu kultu i irkiem się nie zasłaniaj. Jak wiesz w audio nie ma żadnych utartych ścieżek, każdy wybiera sobie swoją i dobrze. Ale nie wciskaj mi czy innym swojej prawdy objawionej. Trochę pokory by ci się przydało, bo jest tu mnóstwo innych ludzi, którzy stwolierdza że długa droga przed tobą, bo Tidal to dla ciebie szczyt, szczytów. Przemysl to.

Rafałku posłuchaj jeszcze trochę troche , nabierzesz ogłady doświadczenia i jak już sobie tak naprawde kupisz sprzęt bo wiem ze zaden hegel twój nie jest

A gdzie napisałem że jest mój? Ja bym nie zapłacił nawet połowy za to, bo za ta kasę jest mnóstwo innych pieców do przesluchania. Na Heglu świat się nie kończy. Nawiasem mówiąc dzięki za info. Ciekawe co tam jeszcze na PW poleciało, można się domyślić.

Mówisz Sptify lepiej od Tidala ,? słyszałem że Tidal teraz nadaje we flacu , ale w aplikacji o tym nie piszą ,więc do końca nie wiem ,ale gra przyzwoicie

Audiofilskie zajawki przy mp3. Chyba długa droga przed Tobą jak mp3 Ci się tak podoba. :)

"Pakiet" Hi-Fi to Flac. Słuchasz i nie wiesz czego? Gratuluje po raz koljeny pokory i w sumie żegnam.

Z szacunku dla normalnych klubiwiczów nie będę pisał. Może i ty też to uszanuj.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Audiofilskie zajawki przy mp3. Chyba długa droga przed Tobą jak mp3 Ci się tak podoba. :)

Rafik, idę o zakład że dobrze zrobionego pliku w mp3 (np. ze zmiennym VBR) nie odróżnisz w ślepym teście od bezstratnego flaca.

Idziesz na to? ale musisz wpaść do mnie na odsłuch, myślę że moja adaptacją akustyczna może ci w tym pomóc :))

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Ja nie muszę nic odróżniać, bo wiem że raczej nie odróżnię. Sęk w tym że jak ktoś się kreuje na wielkiego guru i doświadczonego audiofila (od 30 lat) powinien raczej trochę inaczej do sprawy podchodzić i może zacząć na początku od siebie? Nie wszystkie pliki mp3 są "dobrze zrobione" dlatego z zasady omijam wszystkie. A najciekawszy tytuly gromadze sobie na CD i to z pierwszych wydać, a nie ten remasterowany szajs. Ale do tego trzeba doświadczenia.

Jak bym był zlośliwy to napsiał bym że Tidala to w Playu się słucha na srajfonie za tysiaka.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Prawdziwy audiofil slucha z plyt. Takie tu przekonanie króluje. Ty się kreujesz na prawdziwego audofila więc wnioskuję że pliki to badziewie. Ja nie mam uprzedzeń do niczego jak pisałem wyżej. To ty masz ciągle jakieś uprzedzenia, a to Żelazko Yamaha, albo jeszcze inne.

Widzisz sek w tym że jakbym słuchał wszystkich dyrdymalow tutejszych audiofili takich jak ty to co miesiąc sprzęt bym zmieniał, bo zaraz przyszedł by jakiś inny onanista z klubu obok i jednak stwierdził że wszystko nie tak i trzeba na opak więc nie uczcie mnie co i jak mam słuchać, tylko dlatego że nie ponosie wam moja opinia waszego obiektu kultu i irkiem się nie zasłaniaj. Jak wiesz w audio nie ma żadnych utartych ścieżek, każdy wybiera sobie swoją i dobrze. Ale nie wciskaj mi czy innym swojej prawdy objawionej. Trochę pokory by ci się przydało, bo jest tu mnóstwo innych ludzi, którzy stwolierdza że długa droga przed tobą, bo Tidal to dla ciebie szczyt, szczytów. Przemysl to.

A gdzie napisałem że jest mój? Ja bym nie zapłacił nawet połowy za to, bo za ta kasę jest mnóstwo innych pieców do przesluchania. Na Heglu świat się nie kończy. Nawiasem mówiąc dzięki za info. Ciekawe co tam jeszcze na PW poleciało, można się domyślić.

"Pakiet" Hi-Fi to Flac. Słuchasz i nie wiesz czego? Gratuluje po raz koljeny pokory i w sumie żegnam.

Z szacunku dla normalnych klubiwiczów nie będę pisał. Może i ty też to uszanuj.

Kocham cię love love :)) ty naprawde jesteś kochany ,,,,

No dobra muszę rozjaśnić słucham tez Rafale z twardego SSD sandisk ten no najwyższa półka extreme 1T kiedys 2 tysie kosztował , słucham pcm i flac czasami wave , co do rozkmin na pw nic nie było po prostu to sie wie całuski :)

Ja nie muszę nic odróżniać, bo wiem że raczej nie odróżnię. Sęk w tym że jak ktoś się kreuje na wielkiego guru i doświadczonego audiofila (od 30 lat) powinien raczej trochę inaczej do sprawy podchodzić i może zacząć na początku od siebie? Nie wszystkie pliki mp3 są "dobrze zrobione" dlatego z zasady omijam wszystkie. A najciekawszy tytuly gromadze sobie na CD i to z pierwszych wydać, a nie ten remasterowany szajs. Ale do tego trzeba doświadczenia.

Jak bym był zlośliwy to napsiał bym że Tidala to w Playu się słucha na srajfonie za tysiaka.

W play daja za free ale wersja premium tu nie je dobrze Rafał, masz racje nie słuchaj mp3 ja wykluczam wszystkie dobra droga :) tak juz na dodatek dodam że mam wadę słuchu , a nie wedząc czemu wszyscy ci nie osłuchani sie sugeruja moim zdaniem , myśleę że to sie po prostu ma w sobie we krwii

Kocham cię love love :)) ty naprawde jesteś kochany ,,,,

No dobra muszę rozjaśnić słucham tez Rafale z twardego SSD sandisk ten no najwyższa półka extreme 1T kiedys 2 tysie kosztował , słucham pcm i flac czasami wave , co do rozkmin na pw nic nie było po prostu to sie wie całuski :)

W play daja za free ale wersja premium tu nie je dobrze Rafał, masz racje nie słuchaj mp3 ja wykluczam wszystkie dobra droga :) tak juz na dodatek dodam że mam wadę słuchu , a nie wedząc czemu wszyscy ci nie osłuchani sie sugeruja moim zdaniem , myśleę że to sie po prostu ma w sobie we krwii

I słuchaj co ci Irek mówi , będziesz wiedział więcej , choć Irek też mnie nie chce słuchać :) temat kable i antywibracje walka jest nie raz przednia , ale on sie fajnie broni z tego cwaniaczek :) a ja po prostu wiem że to ma wpływ i to nie mały , najtaniej spróbowac podstawki od bazodruta , Baza robi to tanio ale dobrze

antywibracja od bazy podłożona pod dac teraz pod platformę ,a le pierwsze wrażenia pod dac niesamowity klar góry , nigdy bym nie powiedział ze to może az tak wpływac na brzmienie ale kabel i podstawki od niego są słyszalne od razu , tu niema żadnych niedomówień

Oj tam oj tam, nie bądź taki złośliwy :))))

Nie no porównywaliśmy kiedys na dobrej bombie Tidal wersja hifi i ten sam kawałek z ssd gra lepiej ale nie jest to aż taka miażdżąca różnica nie nie , ale słyszalna

Nie dodałem we flacu kawałki były

Sama jakość dźwięku jest delikatnie lepsza w Tidalu, ale scena jest płaska jak deska, sam nie mogłem w to uwierzyć. Odpalałem ten sam utwór jeden po drugim na Tidalu HiFi i Spotify Premium. Sprawdź sam polecam.

Nie zgodzę się z żadną twoją opinią na temat jakości Tidal'a i Spotify. Spotify jest znacznie gorsze pod względem jakości dźwięku. Płaskości sceny także w Tidal'u w stosunku do Spotify nie ma!!

Słuchajcie platform z Marcinkiem. Nie wypowiadajcie się w moim kierunku to i ja nie będę pisał. Widzę że sekciaze mają problem z rozumieniem słowa pisanego? Trujecie dupe jak stare baby na bazarze i wymagacie żebym nie pisał. Trochę logiki, wiem że to trudne jak się wierzy w platformy, ale wierze że dacie radę.

?👈

Tylko po co taki sprzęt do kastrowania go z jego zalet słuchając na nim mp3 ? Myślałem że ta era już minęła wraz z pojawieniem się FLAC i hi-res .

Edytowane przez jacm

Słuchać i czerpać wiedzę od doświadczonych , testować a różnice między mp3 a źródłowym plikiem wyłapie się bez najmniejszego wysiłku .

No co ty gadasz ? w sensie jak mamy to robić ?jacm to ty tez jesteś w mafii :)

Rafał a ten obrazek to co to a kto to ?w sensie twój login ?

To jest z okładki pewnej płyty. Pewnie ulubionej. Jak posłuchasz jak to jest nagrane na cd to też będziesz ciągle poszukiwał sprzętu.

To ja po godzinie słuchania dzielonki.

A jednak potrafisz bravo ty

W mafi która słyszy zwężanie sceny na mp3 względem pliku źródłowego i kable zasilające to i owszem .

EEEtam czepiasz sie , jacm powiedz lepiej co tam na pokładzie masz i co gwałcisz dzisiaj ?

To jest z okładki pewnej płyty. Pewnie ulubionej. Jak posłuchasz jak to jest nagrane na cd to też będziesz ciągle poszukiwał sprzętu.

Widzisz i to mnie odróżnia od sekty słuchającej platform. Ja słucham muzyki, a nie sprzętu. Nagrana jest szorstko i twardo. Ale nie to jest najważniejsze w tej płycie.

W mafi która słyszy zwężanie sceny na mp3 względem pliku źródłowego i kable zasilające to i owszem .

W zakładne Hi-Fi (dość dawno) było można sprawdzić swoje możliwości. Jeden forumowicz wrzucał te same kawałki we flac i zripowane do mp3. Mniej zatwardziali audiofile dobrze się bawili i publicznie pisali że nie odróżnili, nie którzy czasem trafili. Niestety najwięksi forumowi guru nie byli nawet zainteresowani - czyt obleciał ich strach. ;)

?👈

Ale RafAł nikt tu nie cisnął z platformami , zapodaj link do tej płyt bo ja leniwy jestem :)

Widzisz i to mnie odróżnia od sekty słuchającej platform. Ja słucham muzyki, a nie sprzętu. Nagrana jest szorstko i twardo. Ale nie to jest najważniejsze w tej płycie.

W zakładne Hi-Fi (dość dawno) było można sprawdzić swoje możliwości. Jeden forumowicz wrzucał te same kawałki we flac i zripowane do mp3. Mniej zatwardziali audiofile dobrze się bawili i publicznie pisali że nie odróżnili, nie którzy czasem trafili. Niestety najwięksi forumowi guru nie byli nawet zainteresowani - czyt obleciał ich strach. ;)

NO kurdę nie wiem bym sie troche kłucił ,ale nie będę wydaje mi sie że to nie jest takie trudne mp3 gra płasko ale dawno juz nie słuchałem , mówisz aż taka zmiana przepaść na korzyść mp3 jest na dzisś?

Rafał ja się kiedyś w to bawiłem wypalałem materiał źródłowy w różne mp3 na krążku i różnice można było wyłapać nawet na ówcześnie posiadanym Nadzie .

Co do jakości to zupełnie się z Tobą zgadzam pewne płyty są celowo nagrane szorstko ( niezgodbie z poprawnością ) i co z tego gdy klimat i muzyka jako całość jest wybitna a gdyby to nagrano Audiofilsko szlak trafilby klimat przykład Kyuss .

Dzis leci to :

Nie ma nikogo to mogę słuchać na co mam ochotę 4 letnia córa lubi powazną i pop a 7 letni syn Jazz , żona Polski rock a ja uwielbiam każdy rodzaj muzyki .

Edytowane przez jacm

Rafałku dla rozjaśnienia piszesz że ściągniete gdzieś z neta mp3 a potem mówisz we flacu ,ok wiem i rozumiem ze czasami zdarza sie stargać muzyke w średniej jakośći właśnie niby flac ,a le to uważam za takie akapity w życiorysie a ty jak uważasz ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.