Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ta Norma Audio się sprawuje? jaki to dźwięk?

Słuchałem IPA 140 - dziwęk bardzo neutralny barwowo i dynamiczny. Doskonała kontrola basu, pozatym "prawdziwe" waty. gra dobrze cicho jak i głośno - wysterowuje sporo kolumn bez problemu. W swym przedziale cenowym lepsze granie od Hegla

Sprzedam VITUS RI100

Takie coś by mi najbardziej odpowiadało.

Przy cichym słuchaniu tylko lampy się u mnie sprawdzały. Później jak podłączałem tranzystor to się słuchać tego nie dało.

Zgadzam się w 100%...

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

...

Wariaty : )

Dlaczego Hegel H 360 nie ma takiego fajnego koloru... cały klocek w jednym kolorze... patrz Hegel HD 30 Kolor czarny !!!

Będzie wersja Hegla H 360 MK II : ) Special edition. Panele boczne, i górna płyta.

Nie chcę tutaj jechać po Heglu, ale górna płyta wygląda jak w tanich wzmacniaczach NAD

I jeszcze płyta coraz cieńsza.

Wygląda to gorzej niż tragicznie, za tą kasę. o_O

To już Hegel H 200 ma grubszą płytę, i wyświetlacz taki fajny mały. Małe jest piękne. : )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Dlatego ja poszedłem w lampy i jest magia. Obowiązkowo PRE tez lampowe.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Ciekawa recenzja http://www.hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-lista/302-hegel-h70.html

Ja nie znam tych wersji 79, 80 bo jakaś dziwna numeracja była i faktycnzi enie wiaodmo czy lepsze od h100, a H100 dla niektórych lepsze od H200 i H300, aj nie wiadomo :D Trzeba samemu posłuchać.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Co możecie powiedzieć o Abrahamsen V2.0. Czy ktoś słyszał ten model albo inny tej Norweskiej firmy bezpośredniego konkurenta Hegla?

Nowy kosztuje niecałe 5K i jestem ciekawy jakby go porównać do używanego H80 albo H100

Pozdrawiam

Co możecie powiedzieć o Abrahamsen V2.0

Z tego co się orientuję tą firmę stworzyli ludzie, którzy odeszli z Electrocompanieta więc myślę, że charakter grania będzie podobny(?). Mylę się? Swoją drogą przed zakupem H80 też poważnie zastanawiałem się nad integrą właśnie Electrocompanieta ale wybrałem (moim zdaniem) dźwięk nieco "żywszy", detaliczniejszy.

Co możecie powiedzieć o Abrahamsen V2.0. Czy ktoś słyszał ten model albo inny tej Norweskiej firmy bezpośredniego konkurenta Hegla?

Nowy kosztuje niecałe 5K i jestem ciekawy jakby go porównać do używanego H80 albo H100

Pozdrawiam

Z racji uwielbienia dla ECI -2 nabylem V 2.0.Przez ca 3 miesiace ludzilem sie ,ze gra jak Electrocompaniet. Niestety - przypomina go jedynie wizualnie. Faktem jest,ze Per Abrahamsen stoi za min tym projektem - to na nic.P.S. Nie mam pojecia jak gra Hegel - bynajmniej jezeli chodzi o wzmacniacze.serwus

Wariaty : )

Dlaczego Hegel H 360 nie ma takiego fajnego koloru... cały klocek w jednym kolorze... patrz Hegel HD 30 Kolor czarny !!!

Będzie wersja Hegla H 360 MK II : ) Special edition. Panele boczne, i górna płyta.

Nie chcę tutaj jechać po Heglu, ale górna płyta wygląda jak w tanich wzmacniaczach NAD

I jeszcze płyta coraz cieńsza.

Wygląda to gorzej niż tragicznie, za tą kasę. o_O

To już Hegel H 200 ma grubszą płytę, i wyświetlacz taki fajny mały. Małe jest piękne. : )

.....no troche biednie jest jeśli chodzi o stylistyke.

Ale czy faktycznie jest tak źle z tą jakością wykonania H360?

Słuchałem i oglądałem wzmacniacz ale nie zwróciłem uwagi na to (nie miałem w domu).

Dla mnie fajny piecyk, chyba jedyny, który bym chciał mieć od tego producenta.

Jeśli już tak to koło jakiego sprzętu obok mogli byście postawić H360 aby porównać (mniej więcej ten sam przedział cenowy).

Bardzo mnie to zastanawia ponieważ spotykam się po raz kolejny i co raz częściej z negatywną opinią.

Pozdr.

H360 porównywałem z ciekawości z dużo droższym Simaudio. Nie będe opisywał bo ciężko to nazwać porównaniem. Po prostu tak się złożyło akurat, że obok był podłączony ten wzmacniacz.

Ale całkiem nie dawno porównywaliśmy z kolegą H160 vs Vincent SV 238.

Na korzyść Vincenta. H160 nadrabia sporo funkcjonalnością. Ale głównym celem jest przecież dźwięk dlatego na tym się skupiliśmy.

Drodzy klubowicze, mam do was pytanie...

Co polecacie z głośników podstawkowych do Hegla H100.

Dźwięk jakiego oczekuje musi być dynamiczny z mocnym uderzeniem na basie i z bardzo dobrym wypełnieniem w całym paśmie, oraz z wyraźnymi, otwartymi wysokimi tonami (gdyż moje kolumny są za ciemne).

Muszą to być kolumny, którym bliżej do tej cieplejszej strony mocy bez oznak zimna, ostrości czy natarczywości :)

Pokój, w którym mają grać ma niecałe 14m2, a słucham przeróżnej muzyki.

Budżet = 2,5kzł - 3kzł oczywiście z rynku wtórnego...

Jeśli już tak to koło jakiego sprzętu obok mogli byście postawić H360 aby porównać (mniej więcej ten sam przedział cenowy).

Bardzo mnie to zastanawia ponieważ spotykam się po raz kolejny i co raz częściej z negatywną opinią.

Pozdr.

Czekaj. Muszę pomyśleć : ) Na razie w pracy jestem. Ale w międzyczasie można coś pomyśleć.

Na pewno pod względem funkcjonalności...

Rotel... ten najwyższy zintegrowany model ( nie pamiętam jak się nazywał )

Harman - Kardon HK 990

Czekaj. Muszę pomyśleć : ) Na razie w pracy jestem. Ale w międzyczasie można coś pomyśleć.

Harman - Kardon HK 990

Rotela jak i również HK mam już za sobą.

Każdy chwali swoje więc bardzo chciałbym porównać H360 z Octave V70SE, cena katalogowa taka sama a który lepszy?

Harman - Kardon HK 990

Nie....

To nie jest ta półka.

Zdecydowanie nie.

Każdy chwali swoje więc bardzo chciałbym porównać H360 z Octave V70SE, cena katalogowa taka sama a który lepszy?

Chyba znamy odpowiedź ... Octave :-)

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

...

To nie jest ta półka.

Zdecydowanie nie.

Do Hegla H 360 na pewno.

Nabazgrałem że pod względem funkcjonalności.

" Fajność " Hegla H 360 / H 160 polega na tym że jest super mega hiper kosmos ultra funkcjonalny.

Szczególnie dla graczy.

Sam się interesuje już troszku bardziej nad tym piecem.

Tylko żeby zrobili wygląd taki jak ma przetwornik Hegel HD 30

Aha... wczoraj pokazali PS4 Pro

Będzie wyjście optyczne w PlayStation 4 Pro. Macie jakieś info lub zdjęcie jak wygląda z tyłu PS4 Pro.

Po to ma wejścia optyczne Hegel H 360 : ) Nawet trzy sztuki można podpiąć. Super funkcjonalny piec

I wejście XLR tyż się przyda

: )

Edytowane przez Myszator

z recenzemntami jak z artystami.... parafracując tekst piosenki Staszewskiego ;)

Niestety po części masz rację sponsorowane artykuły utrudniają poruszanie się w audio a bywa że nie pozwalają nawet wyczytać jak sprzęt gra . Gdy są prawdziwe wykresy to stanowi jeszcze jakieś ułatwienie .

Pamiętam że na początku przygody z audio zadziwiło mnie to że sporo sprzętu wychwalanego zarówno przez recenzentów jak i posiadaczy zupełnie mi nie odpowiada . Jednak posiadacze sprzętu który spełnia ich preferencje zgadzają się z ich testami ,kluczem jest odnalezienie swoich preferencji a potem dobranie do nich sprzętu porównując to z wybranym wymarzonym dzwiękiem innych przestaje nas ta odmienność w świecie audio zadziwiać .

Na całe szczęście jest trochę sprzętu grającego na bardzo wysokim poziomie wówczas ochy i achy w recenzjach mimo że są opłacone nie mijają się z rzeczywistością lecz mogą się czasem rozmijać z naszymi preferencjami .

Edytowane przez jacm

Czytając ostatnie wpisy proponuję zmianę nazwy klubu na anty hegel.

Panie i Panowie hegel nie jest super mega hiper kombajnem który ma nie kończącą się wydajność prądową i zgrywa się z większością kolumn na rynku . Śmieszne są dla mnie porównania w stylu co lepsze np. H360 czy Octave V70SE i jeszcze jedno zdaniowa odpowiedź. Z pewnością każdy z wyżej wymienionych sprzętów ma swoje słabe i mocne strony a co dla jednego wydaje się lepsze dla drugiego może być zupełnie odwrotne tak jak napisał wyżej jacm tutaj decydują indywidualne preferencje dlatego najlepiej samemu posłuchać.

Ktoś wcześniej pisał że Hegel poległ na kolumnach Browersa nawet nie wiemy jaki był to konkretnie model wzmaka i czym objawiały się rzekome słabości Hegla. Sam próbowałem do H360 podłączyć kolumny o wartości ponad 10 tyś. i połączenie totalnie dla mnie nie siadło można by napisać Hegel nie dał rady a prawda jest zupełnie inna.

Słuchałem IPA 140 - dziwęk bardzo neutralny barwowo i dynamiczny. Doskonała kontrola basu, pozatym "prawdziwe" waty. gra dobrze cicho jak i głośno - wysterowuje sporo kolumn bez problemu. W swym przedziale cenowym lepsze granie od Hegla

Prawdziwe " WATY "

Dlatego takie piekarniki lubię..

BC Acoustique EX-362D

Prawdziwe " WATY "

Dlatego takie piekarniki lubię..

BC Acoustique EX-362D

Ja rowniez - z identycznego powodu dokupilem dla towarzystwa mojego cd Hegla - "mini " grzejnik - Jungson JA 88D(09).I na dodatek jest tak rzadki na naszym rynku ,ze mam spokoj z komentarzami- porownaniami.Gra to fenomenalnie.serwus

Ja rowniez - z identycznego powodu dokupilem dla towarzystwa mojego cd Hegla - "mini " grzejnik - Jungson JA 88D(09).I na dodatek jest tak rzadki na naszym rynku ,ze mam spokoj z komentarzami- porownaniami.Gra to fenomenalnie.serwus

Od dłuższego czasu mnie osobiście wpisy że coś zagrało lepiej nie zachęcają do porównywania ani zmian , wynika to z tego że trafiłem w swój dźwięk to czym zachwycają się inni wcale nie jest lepszym lecz innym sposobem prezentacji . Dla.mnie Hegel tak wymieszał składniki dźwięku że mam w nim plastyczność , barwę , dynamikę scenę , basu , średnicy i wysokich tonów tak jak sobie wymarzyłem nie mam ciągot do zmian dzięki temu .

Ja tyż : ) lubię takie spawarki : )

Grają, i po cichu, i jak trzeba głośno. Brak jakiegokolwiek zamulenia...

Dużo jest wzmacniaczy fajnych czyt..." drogich " Ale coś brakuje do tego..." dobra dalej nie szukam to moje granie "

Hegel fajnie gra. Nie powiem ładnie schodzi basik : ) ale brakuje tego " jebnięcia " : )

Łooo tak nabazgrole...

Gra sobie taki powiedzmy Norma Audio IPA 140 , BC Acoustique EX 365D, muzyka sobie leci, a tu nagle Jeb : )

I dostajesz ataku silnika " serca "

Albo... przez chwilę słuchasz kawałek muzy inaczej " głośniej " bo muza fajna jeszcze takiej nie słyszałeś...

I jeb : ) głośniki się NIE RUSZAJĄ : )

Edytowane przez Myszator

Od dłuższego czasu mnie osobiście wpisy że coś zagrało lepiej nie zachęcają do porównywania ani zmian , wynika to z tego że trafiłem w swój dźwięk to czym zachwycają się inni wcale nie jest lepszym lecz innym sposobem prezentacji . Dla.mnie Hegel tak wymieszał składniki dźwięku że mam w nim plastyczność , barwę , dynamikę scenę , basu , średnicy i wysokich tonów tak jak sobie wymarzyłem nie mam ciągot do zmian dzięki temu .

Ja rowniez nie zamierzam zmieniac cdp2a - czyta kapitalnie.Niebawem odwiedze kumpla ktory ma H100-chetnie poslucham gdyz do tej pory nie mialem okazji.On jest bardzo zadowolony.I o to w tej naszej zabawie chodzi.ahoj

Ja tyż : ) lubię takie spawarki : )

Grają, i po cichu, i jak trzeba głośno. Brak jakiegokolwiek zamulenia...

Dużo jest wzmacniaczy fajnych czyt..." drogich " Ale coś brakuje do tego..." dobra dalej nie szukam to moje granie "

Hegel fajnie gra. Nie powiem ładnie schodzi basik : ) ale brakuje tego " jebnięcia " : )

Łooo tak nabazgrole...

Gra sobie taki powiedzmy Norma Audio IPA 140 , BC Acoustique EX 365D, muzyka sobie leci, a tu nagle Jeb : )

I dostajesz ataku silnika " serca "

Albo... przez chwilę słuchasz kawałek muzy inaczej " głośniej " bo muza fajna jeszcze takiej nie słyszałeś...

I jeb : ) głośniki się NIE RUSZAJĄ : )

: ) O tak - moj "chinczyk" rowniez potrafi przyloic ,ze ho ho.

Śmieszne są dla mnie porównania w stylu co lepsze np. H360 czy Octave V70SE

Mam do Hegla sentyment bo miałem H80 i H160, nie słuchałem H360 i chętnie bym posłuchał, stąd chęć porównania. Dużo o tym wzmacniaczu czytałem, dużo się tu o nim mówi, a jak mogę się odnieść, jeśli nie słuchałem.
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.