Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Tannoy M2

stojakowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Podaj więcej szczegółów:

1. wielkość pomieszczenia odsłuchowego,

2. Twoje preferencje brzmieniowe,

3. gatunki muzyki jakie zazwyczaj będą odsłuchiwane na zestawie,

4. przeznaczony budżet na zakup wzmacniacza

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

nie jestem ekspertem wiec prosil bym o jakies konkretne modele wzmacniaczy.

co do szczegółów to:

1. Pomieszczenie ma okolo 16-20m kwardratowych

2. Cieszko mi jest sie okreslic

3. Slucham glownie Rocka, Metalu, okazyjnie Dubstepu, Rapu i Techno

4. Co do budzetu to mam przeznaczone 180-300zl, czykolwiek najlepiej sprzet uzywany.

Gość rydz

(Konto usunięte)

nie jestem ekspertem wiec prosil bym o jakies konkretne modele wzmacniaczy.

co do szczegółów to:

1. Pomieszczenie ma okolo 16-20m kwardratowych

2. Cieszko mi jest sie okreslic

3. Slucham glownie Rocka, Metalu, okazyjnie Dubstepu, Rapu i Techno

4. Co do budzetu to mam przeznaczone 180-300zl, czykolwiek najlepiej sprzet uzywany.

Dział ogłoszenia,ktoś z Torunia wystawił Pioneera A-400x za 300pln,jeżeli zadbany sprawny warto brać,jak nie możesz dojechać i sprawdzić,niech wystawi dla Ciebie aukcje na allegro,będziesz miał jakieś zabezpieczenie.

O ile aktualne:)

Prosilbym o dorade w zakupie wzmacniacza ktory by dobrze pasowal do kolumn Tannoy Mercury m2. Z gory dziekuje

Ken Ishiwata z Tannoyami m1 i m2 zestawiał Marantza, to były lata 98-99 czyli modele z tamtego okresu.

Budżet to 180-300zł,Rotela,Amc,nie kupi,nie wiem którego Marantza ma na myśli Mariusz,:)

3 paczki, to faktycznie trochę krótko. W tamtym okresie o którym wspomniałem występował PM78, 68, 57, 66SE, 66KI, 17KI - też chyba zapinał

do przedmiotowych kolumn. W przewidzianym budżecie ma jedynie szansę zmieścić się PM57.

A kto powiedział że do tych Tannoyków ma isć coś z wysokiej półki. AMC to chyba taki amerykański NADzik. Po prostu poszukaj w segmencie wzmaków z legendą. NADy, Rotele, Denon 250, Pionek 400 to legendy budżetowego grania z przed prawie 20 lat. Ale te Tannoyki powinny poruszyć. Szkoda tylko że budżet napięty jak Grecji i troszkę słabawy

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

A kto powiedział że do tych Tannoyków ma isć coś z wysokiej półki. AMC to chyba taki amerykański NADzik. Po prostu poszukaj w segmencie wzmaków z legendą. NADy, Rotele, Denon 250, Pionek 400 to legendy budżetowego grania z przed prawie 20 lat. Ale te Tannoyki powinny poruszyć. Szkoda tylko że budżet napięty jak Grecji i troszkę słabawy

Pozdr

Co byś mi doradził jak bym miał większy budżet? kolumny kopiłem okazyjnie w dobrym stanie od kolegi za 180zl. Nie wiem czy te kolumny sa warte kupna dobrego (mam namyśli jakiegoś ponad 300zl) wzmacniacza. Jeśli już się bawić w dobry sprzęt to nie lepiej zacząć od lepszych kolumn?

Rotel RA 820a też da radę,miałem M1 i tego Rotela

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Dobre są Nady, ale najlepiej gra z Cyrus One i Two.Z CA gra słabo, nieżle z dobrym Gainclonem. Z AMC też ładnie brzmią,to trochę niedoceniane aparaty.

Faktycznie, potwierdzam, że z Cyrusami jest wspaniale tylko to jest juz wydatek minimum 6 stówek za ONE.

Gość partick

(Konto usunięte)

kolumny kopiłem okazyjnie w dobrym stanie od kolegi za 180zl. Nie wiem czy te kolumny sa warte kupna dobrego (mam namyśli jakiegoś ponad 300zl) wzmacniacza.

dużo szczęścia miałeś, że kupiłeś akurat te kolumny - http://www.hifi.pl/r...oymercurym2.php

ja polecam do nich wzmacniacze Cambridge Audio - a który, to już zależy od możliwości finansowych i nawet 640A nie będzie przesadą do tych kolumn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.