Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, sir.jax napisał:

Kiedyś ode mnie automatyk (tak mówił) kupował kolumny, jak zobaczył kondycjoner, kabliszcza jakie z niego wyłażą, był poirytowany. Niemożliwe, żeby te kable miały znaczenie....?

P.S.

Też jestem z wykształcenia w skrócie "automatykiem".

?

No ale liznales inna dziedzine niz wspolbrat automatyki. Co sie dziwisz. Tak z ulicy to faktycznie tak wyglada. ? człowiek z natury jest powierzchownym zwierzęciem ?

13 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Powiedz mi/nam Konradzie coś o autodestrukcji/samodestrukcji, bardzo mnie ten temat nurtuje.. czy taka ''tykajaca bomba zegarowa'' nie powoduje zakłóceń, pogorszenia jakości.. Napisz ile możesz..?

Absolutnie nie powoduje! .. jeśli tylko jest wyłożona Neotechowym OCC ... ?

11 minut temu, LorDBandit napisał:

Absolutnie nie powoduje! .. jeśli tylko jest wyłożona Neotechowym OCC ... ?

Jak otworzysz to zniszczysz kilka rzeczy ? i też malo co zobaczysz.  dalej nie powiem ? bo jedni padna ze smiechu a Ci co bym nie chcial skorzystaja z przyslowia o madrej glowie.

No i nie przeceniajmy neotecha. Choc jest w deche. To "tylko wtyki" i "tylko przewodnik".

Panowie... To Klub Furutecha a nie mojej osoby ?

8 minut temu, sir.jax napisał:

Nie, to test zwany ślepym ?

AB* bym skumal. Wyglądał jak login "guru pitki". Na forum NA jedt.kolega o podobnym nicku ?

Testy Monumenta AB..XYZ poszy bez zadnych watpliwosci. Nikt nie polegl ?

Edytowane przez KonradR
2 minuty temu, KonradR napisał:

Panowie... To Klub Furutecha a nie mojej osoby

To zacznijmy w końcu o furutechu, a nie tak jak już ktoś napisał temat się rozmył. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Teraz, sir.jax napisał:

To zacznijmy w końcu o furutechu, a nie tak jak już ktoś napisał temat się rozmył. 

Rafael ?

jest nowy przewod montażowy od furu. Taki w sciane, zolty. Co sadzicie o samym przewodzie (po specyfikacji), ale tez o sensownosci takich ruchow.

31 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Powiedz mi/nam Konradzie coś o autodestrukcji/samodestrukcji, bardzo mnie ten temat nurtuje.. czy taka ''tykajaca bomba zegarowa'' nie powoduje zakłóceń, pogorszenia jakości.. Napisz ile możesz..?

Milo mi, ze czytales z uwagą ?

2 minuty temu, KonradR napisał:

Jak otworzysz to zniszczysz kilka rzeczy ? i też malo co zobaczysz.  dalej nie powiem ? bo jedni padna ze smiechu a Ci co bym nie chcial skorzystaja z przyslowia o madrej glowie.

No i nie przeceniajmy neotecha. Choc jest w deche. To "tylko wtyki" i "tylko przewodnik".

Panowie... To Klub Furutecha a nie mojej osoby ?

Jak Neotech zaprzestanie produkcji.. to wszystkie manufaktury kablarskie padną, bo spadnie jakość ich super duper produktów - referensów i signaczerów ? - w skrucie ch.. bombki strzeli.

1 minutę temu, LorDBandit napisał:

Jak Neotech zaprzestanie produkcji.. to wszystkie manufaktury kablarskie padną, bo spadnie jakość ich super duper produktów - referensów i signaczerów ? - w skrucie ch.. bombki strzeli.

No wlasnoe. Szkoda ze z furu nie robi takiego backgroundu dla rynku OEM. W ich mniemaniu to tylko wtyki a kable ładuja gotowe. Jakie to OEM ktory tnie z metra i zakreca wtyki. I tylko w kolko multstrand wciskaja.

Ale neo skoro tyle sprzedaje to chyba nie ma powodu do problemow.

Chyba ze ich kupi Orwell i zaora.

5 minut temu, LorDBandit napisał:

No i wlasnie... Dlaczego wszystkie te manufaktury niby robia to samo a roznice efektow sa od Rzymu do Krymu? Przeciez przewodnik ten sam. Skad roznice? ? wtyki? To Rzym a Ateny. Do Krymu jeszcze duzo dalej.

8 minut temu, KonradR napisał:

jest nowy przewod montażowy od furu. Taki w sciane, zolty. Co sadzicie o samym przewodzie (po specyfikacji), ale tez o sensownosci takich ruchow.

Jaki? W RCMie nie widzę w avcorp też nie widzę. 

Jak ktoś stawia domek to owszem w bloku w zastanej instalacji w ścianie,  to slaby pomysł  chyba, że w korytkach kłaść ?

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Jaki? W RCMie nie widzę w avcorp też nie widzę. 

Jak ktoś stawia domek to owszem w bloku w zastanej instalacji w ścianie,  to slaby pomysł  chyba, że w korytkach kłaść ?

http://www.furutech.com/2021/01/25/20411/

Wiem ze nie ma ale na podstawie opisów producenta mozna wstepnie miec jakieś wnioski kierunkowe.

3 minuty temu, sir.jax napisał:

No mowie o tym co w chacie. Co jakis czas sie odswieza chatę wiec i mozna cos położyć przy okazji. Sam tak robilem. 8m od skrzynki do gniazdka w scianie.

18 godzin temu, KonradR napisał:

Nie sa celowe, widze w tym duzo copy&paste z sasiednich modeli. Blad ludzki. Troche tak rozpedem. Raz to zauwazylem to sprawdzam u zrodla. Mozna przez to niedocenic, jak i przecenic dane element.

Tak jak niemiecki a polski katalog mundorfa m litic ,nasz zbyt optymistyczny jeśli chodzi o ESR.

Czy ktoś z forumowiczów miał możliwość porównania listwy Furutech tp609 NCF z listwą Gigawatt pf2 EVO?

Przymierzam się do jednej z nich, najbardziej zależy mi na kontroli w niższym zakresie i niezbyt rozdmuchanym basie. Lepiej żeby grał szybko i punktowo.

Aktualnie Tomanek tap8 DC. Sprzęt jak w "O mnie".

Edytowane przez marek s
W dniu 27.02.2021 o 11:29, marek s napisał:

Przymierzam się do jednej z nich, najbardziej zależy mi na kontroli w niższym zakresie i niezbyt rozdmuchanym basie. Lepiej żeby grał szybko i punktowo.

A może na początek zrobić coś z akustyką?

No chyba, że jest zrobiona,  to nie mam pytań.

Edytowane przez sir.jax

W dniu 27.02.2021 o 11:29, marek s napisał:

Czy ktoś z forumowiczów miał możliwość porównania listwy Furutech tp609 NCF z listwą Gigawatt pf2 EVO?

Aktualnie Tomanek tap8 DC. Sprzęt jak w "O mnie".

Witam, pf2 Evo nie znam a jeśli chodzi o 609Ncf to jest to super listwa, tyle tylko że tego czego oczekujesz, ona Ci nie da .. 

Edytowane przez LorDBandit
5 minut temu, sir.jax napisał:

primo zasilanie... i to zamknięcie calego obwodu. jeden kabel wiosny nie czyni.

imo

6 minut temu, sir.jax napisał:

Świeże doświadczenie,, pomieszczenie 100% w pełni zaadoptowane (nawet podłoga) sytem kolegi za 140k wymieniony  na system za 25k - gra niemal identycznie, to pomieszczenie wg nas wnosi ok 60% sukcesu w dobym dźwięku a zmiany klockowo/kablowe to tylko 40%.. 

3 minuty temu, LorDBandit napisał:

Świeże doświadczenie,, pomieszczenie 100% w pełni zaadoptowane (nawet podłoga) sytem kolegi za 140k wymieniony  na system za 25k - gra niemal identycznie, to pomieszczenie wg nas wnosi ok 60% sukcesu w dobym dźwięku a zmiany klockowo/kablowe to tylko 40%.. 

my mamy podobnie doświadczenie tyle ze dotyczy zasilania i sygnalu, antywibracji. a klocki za 400k vs klocki za kilka k.

drugie doświadczenie, to akustyka - wazna, ale jak jest podstawowo ogarnięta to max 20%:) nawet 10. nie mowie o spapranych i golych pomieszczeniach tudziez okna miedzy kolumnami:)

kwestia balansu priorytetów. jak zajmujemy się 10 roznymi zagadnieniami, to akustyka jest jedną z nich przez co jej udział wagi maleje. jak zajmujemy się 2-3 rzeczami to akustyka sila rzeczy rośnie w udział w calosci.

IMO!!

Akustyki niestety nie moge ruszyc, a za dobra to ona nie jest. 

Mam Tomanka, Q21 w jakims watku napisal ze w stosunku do innych listew tomanek ma bule na basie.

Raczej i tak sklonie sie w strone 609NCF, nawet jezeli nie rozwiaze tego problemu.

Odnosnie Silent Angel Bonn n8. Roznice jakie zachodza to ja widze tak:

Pojedynczy Bonn N8 - duza zmiana w stosunku do bez switcha

Bonn N8 + Forester - najwieksza zmiana, calkowicie inne urzadzenie.

Podwojny Bonn N8 + Forester - na plus, ale zmiana juz nie tak duza.

Oczywiscie kolejno dodajac urzadzenia.

Edytowane przez marek s
33 minuty temu, marek s napisał:

Akustyki niestety nie moge ruszyc, a za dobra to ona nie jest. 

Nawet dywan przed głośnikami? 

34 minuty temu, marek s napisał:

Mam Tomanka, Q21 w jakims watku napisal ze w stosunku do innych listew tomanek ma bule na basie.

Raczej psuje w pełnym zakresie. Od basu po wysokie. A cena jak za dobry jakościowo produkt.

Teraz, piotrek7 napisał:

Można się baaardzo zdziwić bo potrafi przerosnąć oczekiwania

to fragment normalnie zadbanej akustyki. podstawy.

najpierw trzeba zrobić zwykle podstawy, a potem się podniecać pierdołami;) na scianach i sufitach.

u mnie na podlodze wiełniany, kanapa duza skórzana, krzesła i stół drewniane za glosnikami cala ściana w naturalna cegła o nieregularnych róznych kształtach (wielki dyfuzor). tak chciala żona przed zabawą w audio. audiofilka zakamuflowana...

IMO

Można się zdziwić, jak ktoś ma puste salony z niewielką ilością umeblowania i brakiem miękkich elementów wyposażenia jak kanapa, fotele, czy co by tam jeszcze. Natomiast z tego co pisał chyba Bartek z MegaAcoustic to pomiary "Z" dywanem i "BEZ" dywanu nie wykazały żadnych różnic w pomiarach.

Również posiadam, ale nie przykładam temu większej uwagi, więcej roboty zrobiły dyfuzory 1D i 2D plus kilka paneli i ćwiercwalców z którymi się za niedługo pożegnam.

Pozwolę sobie stwierdzić, że to właśnie ściany i sufit to podstawa, zazwyczaj to puste powierzchnie, na podłodze zawsze coś stoi, jak nie krzesło to inna sofa, albo komoda.

50 minut temu, KonradR napisał:

cala ściana w naturalna cegła o nieregularnych róznych kształtach (wielki dyfuzor).

Baaaardzo wąskopasmowy niestety, ale to bardzo dobry pomysł, ja mam tak no bocznych ścianach.

Edytowane przez sir.jax

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.