Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki przewód i wtyki rca do kabla sygnałowego

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie chcesz oddać za niego ostatniej pary spodni to canare starquad, miedź może nie najwyższych lotów za to w teflonie, 4 żyły skręcone w bawełnie + pobielany ekran

Dzięki,

Ciekawa propozycja.

Daje się jedną żyłę na kanał czy taki przewód można użyć jako dwukanałowy. Szukałem info ale google podrzuca jakieś zbiorowe zamówienia z mp3forum

Witajcie,

Chcę sklecić 6m kabla sygnałowego (PC -> PRE)

Wyszukiwarka nic nie podpowiada.

Między PRE a AMP siedzi Siltech

Macie Panowie jakiś typy..?

Jesli to nie musi zadawalac recenzentow HiEndu a wystarczy dla zastosowan profesjonalnych to tu masz adres do sprzedawcy

,producenta wielu odmian kabli ekranowanych (wtyczek nie sprzedaje).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sa kabelki osobne na kazdy kanal jak i zespolone ale do nich trzeba dorobic odpowiednie "rozwidlenia" na L i P.

Nie powinno sie stosowac kabli gdzie obydwie zyly sygnalowe prowadzone sa w wspólnym ekranie.

Osobiscie wziolbym osobny kabelek na kazdy kanal , dwużylowy w ekranie ,mozna wtedy pokombinowac z miejscem podłączenia ekranu.

PS.Zakladam ze niechodzi o polaczenia zbalansowane.

Ukryta Zawartość

tz układ pseudo zbalansowany jest najlepszy, ekran łączyć najlepiej od strony źródła

na forum mp3 napisz do forza lazio, powinien mieć trochę canarka na zbyciu, jest z warszawy

możesz użyć też cordiala mikrofonowego 2 żyły+ekran, jest w polietylenie więc zdecydowanie ciepły

W takim razie fajnie by było jakąś sygnałówkę Canare mieć w wersji do 1m by przesłuchać co to warte zanim kupie 2x6 metrów

Nie mniej propozycja star quad bardzo fajna

Dzięki

W takim razie fajnie by było jakąś sygnałówkę Canare mieć w wersji do 1m by przesłuchać co to warte zanim kupie 2x6 metrów

Nie mniej propozycja star quad bardzo fajna

Dzięki

Rozumiem ze kolega bardziej skłania sie ku "Firmowym" produktom opisywanym i pochwalonym (przez zespol ksieży), rozumiem w sumie niema nic w tym zlego ,przynajmniej wiadomo ze trzyma to jakis standart jakosciowy.

Ale zapytam tak, bo wrzuciłem ten "canare starquad" w google i wynika z tego ze stosuja to głównie do zasilania kolumn a nie jako kabelek sygnalowy .No chyba ze chodzi o jakis konkretny model tego kabelka .Ale z ciekawosci zapytam czy jest to kabel sygnalowy czy kabel "pradowy" do kolumn?

PS , w wersji 1metr benda inne parametry niz w wersji 6m .

Rozumiem ze kolega bardziej skłania sie ku "Firmowym" produktom opisywanym i pochwalonym (przez zespol ksieży), rozumiem w sumie niema nic w tym zlego ,przynajmniej wiadomo ze trzyma to jakis standart jakosciowy.

Ale zapytam tak, bo wrzuciłem ten "canare starquad" w google i wynika z tego ze stosuja to głównie do zasilania kolumn a nie jako kabelek sygnalowy .No chyba ze chodzi o jakis konkretny model tego kabelka .Ale z ciekawosci zapytam czy jest to kabel sygnalowy czy kabel "pradowy" do kolumn?

PS , w wersji 1metr benda inne parametry niz w wersji 6m .

Piszę się "będą". Ja na parametry nie patrze. Albo gra tak jak mi odpowiada albo nie.

Lubie produkty made in Japan, kabel cyfrowy na BNC który mam między anty jitterem a DAC tez jest canare 75ohm. L-4CFB i ma pewnie z 15 lat.

Ten Canare z mojego google wyszło że raczej używany do słuchawek i sygnałówek właśnie.

PS: Woytl, odezwę się na priw, dzięki

OK .Spoko koleś.Znaczy , oki ja tu niechcem rozpentywac wojny.

Ale tak z ciekawosci zapytam sie czy producent podaje parametry tego kabelka "canare starquad"???

Impedancje , pojemnosc???

Ja tam sie nieznam ,jedynie ucze sie psychosocjologi na forach.

Mówimy o L-4E6S to nie jest to jakiś cudowny magiczny kabelek za 200zł/m, tylko niespełna 10, zamiast się wygłupiać wystarczy zajrzeć na stronę producenta, to kabel profesjonalny więc parametry są dość dokładnie podane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mówimy o L-4E6S to nie jest to jakiś cudowny magiczny kabelek za 200zł/m, tylko niespełna 10, zamiast się wygłupiać wystarczy zajrzeć na stronę producenta, to kabel profesjonalny więc parametry są dość dokładnie podane

Ukryta Zawartość

OK wczesniej niebyl podany konkretny typ kabelka ,sorki ale nie podejrzewaj mnie o jakies wyglupy. .Tez niepodejrzewaj mnie o jakies podjudzanie do skrajnych wypowiedzi.Serio pisze.

Dzieki za link sa tam dane kabelka .Mnie interesuje pojemnosc 1m kabla .

Srednio podane jest ze to 60pF na metr .Niewnikam z czego jest izolacja zyly ale cos mi tu niepasuje , goscie od kabla klamia ? Naprawde prosze nierozumiec mojej wypowiedzi jako kogos kto pisze na przekor .

Otoż kabel koncentryczny posiadajacy o wiele wiekszej srednicy izolacje pomiedzy zyla a ekranem posiada pojemnosc rzedu 100pF/m ,te dane mozna sciagnac od polskich producentow kabli antenowych . Ja oni uzyskali (ci od tego kabelka audio) parametry o niebo leprze od kabla z grubsza izolacja pomiedzy zyla a ekranem ?????? Kto tu kogo oklamuje ?Ja sie tylko zaputuje !!!Kto kogo?

Ale uzupelnie wypowiedz , jesli kabel jest krótki 50-100cm to pojemnosc zedu 100pF jest do przyjecia o w poprawnych ukladach niepowinna bruzdzic to przy dlugosci 6m to jest 600pF czyli niezly filrt dla pasma audio w przypadku czesci urzadzen audio, a jesli do tego dodamy niezetelne info producenta czyli nie 100pF a 250pF /m lub 300pF/m to co?

Ukryta Zawartość

ja bym nie był tak optymistyczny 60pF to pojemność między dwoma żyłami niebieska-biała, a żyły są 4 więc dwa razy tyle, plus pojemność do ekranu, zwykły mikrofonowy 2 żyłowy będzie mniej pojemny.

Można się jeszcze pobawić skrętką kat6(bez ekranu) bo miedź jest wysokiej jakości, długo krystaliczna w izolacji PE, ale tu pewnie trzeba by ją zaplatać po swojemu.

Metra tam raczej nie ma może 0,7 nigdy nie mierzyłem, po prostu tak mi się ciachneło.

Słucham właśnie tego monstera pożyczonego, takie przyjemne ciepłe plumkanie, perkusista wydaje się wegetarianinem z anoreksją jak by nie miał siły przypie*** ć, dźwięk trochę nienaturalnie bliski czasami wokalista pojawia się przed kolumnami, ma sporo braków napewno brakuje szybkości, z drugiej strony maskuje niektóre niedociągnięcia więc nie męczy.

Canarek jest bardziej liniowy, wydaje mi się że zawsze początkowo jest zbyt jasny, ale po pewnym czasie to łagodnieje, ale nie ma tego zaokrąglenia.

Kanarek gra u mnie na zmiane z Siltechem 4-56 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.

Pasmo nie jest tak wykonturowane a bardziej spójne w Kanarku jak w tym srebrnym szatanie.

Kupiłem 15 metrów Kanarka.

Czy ktoś może polecić jakieś porządne wtyczki..? Kanarek gra teraz na Neutrikach Profi i bardzo ładnie to gra.

Inne propozycje wtyczek RCA do 100zł ..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.