Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd się wziął człowiek?

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie muszę, oglądałem Prometeusza to wiem. Ale tutaj tak już 74 strony i nic?

to jak o high-hedzie, będą takie kolejne wątki, będzie forum żyło a i właściciel zadowolony :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

moim zdaniem to właściciel forum powinien procent odpowiedni sypać za takie wątki odpowiednim autorom!! przecież reklamy się wyświetlają czyż nie?? moderacja co na to?

Focal + Naim

No wiesz Piotr!

Z tej strony Ciebie nie znałem...

Skoro nie możemy dojść do porozumienia w kwestii pochodzenia życia , to chociaż się pośmiejmy w myśl zasady , śmiech to zdrowie a kto się śmieje , ten się dowie . Ponadto , chyba nikogo nie obraziłem ?

Piotr

Obrazić to nie ale uraziłeś obscenicznym słownictwem moje wykwintne poczucie estetyki ę ą bułkę przez bibułkę :))

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Obrazić to nie ale uraziłeś obscenicznym słownictwem moje wykwintne poczucie estetyki ę ą bułkę przez bibułkę :))

Czy słowo dupa jest aż tak obsceniczne ? Niemniej przepraszam , że naraziłem na szwank Twoje wysublimowane poczucie estetyki słowa pisanego .

Piotr

Jeśli to służba więzienna to nie za bardzo .

Bardzo śmieszne. Proszę nie przeszkadzać bo teraz pan ma relaks.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jeśli to służba więzienna to nie za bardzo .

Dlaczegóż to ? Niejednemu służba więzienna uratowała życie a dla niektórych stała się sposobem na przetrwanie trudów zimy .

Piotr

• Redaktorzy

Bo gdyby była kwadratowa , to nie wszędzie byś ją wcisnął a ponadto by uwierała tych , na których kolanach byś siadał .

Jak już jesteśmy przy "trudnych " pytaniach , wiesz Jar dlaczego kura nie ma okrągłych jaj ?

Odpowiedzi na to pytanie udzieliła już poezja: "Gdyby jajo miało inną formę, życie kury byłoby potworne" (Tuwim)

Było sobie raz jajko mądrzejsze od kury.

Kura wyłazi ze skóry,

Prosi, błaga, namawia: „Bądź głupsze!”

Lecz co można poradzić, kiedy ktoś się uprze?

Odpowiedzi na to pytanie udzieliła już poezja: "Gdyby jajo miało inną formę, życie kury byłoby potworne" (Tuwim)

Autor: Julian Tuwim, Przebłyski genialności, Cyrulik Warszawski 1932

Gdybym zechciał, mógłbym nawet mieć wydęte jajko! Ale świat nie wart jest nawet pustej skorupy.

Piotr

Ale świat nie wart jest nawet pustej skorupy.

Czyż nie obrażasz tym jego Stwórcy?

Czyż nie obrażasz tym jego Stwórcy?

Tuwim miał na myśli świat ludzi a nie przyrody , dodam jeszcze , że był człowiekiem głęboko wierzącym .

Piotr

Teraz rozumiem , nie miałem tylko pewności , czy to sformułowanie -pocałuj mnie w dupę- odbierasz dosłownie czy w przenośni ? Bo można na dwa sposoby .

Piotr

pamietam czas kiedy wysmialem ten caly religijny zgielk ale nie pamietalem nazwiska osoby ktory to spowodował.Ale znalazlem.Nie wiem na ile to jest znane w swiecie ale jest doskonale.Wywiad z Walentyna Leonowicz .Biolog psycholog, uodzona w Swierdłowsku z bogata kariera naukowa radziecką i czeską.Teza podstawowa.Jeszcze przed powstaniem czlowieka ewolucja wykształciła nowe cechy biologiczne,nowe gatunki az do momentu wyksztalcenia CENTRALNEGO UKLADU NERWOWQEGO.Od tego okresu ewolucja juz nie musiala tworzyc nowych genow ,nowych gatunkow i nowych cech.Adaptacji bez zmiany cech genetycznych.Odpowiednio duze rozmiary,cieplokrwistosc pozwolily na adaptacje wykorzystujac odpowiednie( rozumowe )zachowania bez koiecznosci zmian genetycznych.Dlugo opowiadac ale jest tego mnóstwo przykladów a najlepszym jest ptak spiewajacy DENDROICA zyjacy w lasach swierkowych ktory TAKI sam genetycznie podzielił sie na pięc odmiennych gatunkow. Wedle badan statystycznych jeden zywi sie na dole drzewa,drugi w srodku a reszta jeszcze inaczej, w tym roznym pokarmem.Nie roznia sie wygladem,genami ale nie krzyzuja sie, mimo ze moglyby.Wyklucza to sposob bycia i niejako ..kultura oraz rodzaj pokarmu jaki kazda grupa opanowała.Jakby niezalezne kultury mimo jednakowosci.Cós jak ludzie.Przykladow takich jest mase i one wyjasniaja problem braku liniowego rozwoju rasy czyli przekształcenia bez etapów posrednich.Jednym slowem prostota umiar doskonalośc jak na stfurce .....nie do osiagniecia.

warto przy okazji przypomniec wzór slawnego biologa ktorego nazwiska tez nie pamietam na statystyke istnienia kreacjonizmu.JEDNA DZIESIATA podniesiona do 60000.Mozna sie spierac czy nie do 50000.

Znaleziska archeo są celowo ukrywane -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - to jedna z sentencji tego materiału filmowego.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.