Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd się wziął człowiek?

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

czyli oficjalną naukę o kant kuli potłuc:)

Nie, oficjalna nauka jest dla wielu ludzi przydatna i spełnia pewne funkcje. Np. pozwala ustawić się w życiu na takim miejscu na jakim bez dyplomu nie byłoby to możliwe. Za jej pomocą można zaprojektować np. lepszy telewizor lub telefon komórkowy albo samochód który mniej pali. Wśród masonów też są ludzie po studiach. Za pomocą wiedzy uniwersyteckiej niewiele jednak dałoby się zrobić tego co robią masoni, ponieważ wiedza uniwersytecka nie obejmuje wielu zjawisk za pomocą których można osiągać określone cele.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Gdzie się można do Was zapisać?

Zapisuj się gdzie chcesz hihi

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

No ale JA też chcę wiedzieć!!

Co chcesz wiedzieć, gdzie się zapisać? Ode mnie chcesz to wiedzieć? Skąd mam niby wiedzieć gdzie się chcesz zapisać.

Ale ja naprawdę nie mam pojęcia gdzie chcesz sie zapisać!

Łomatko! Pewnikiem do loży masońskiej! ;)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Dość dużo ich jest i te informacje nie są specjalnie ukryte

Nie jestem w żadnej, a nawet gdybym był nie dowiedziałbyś się tego ode mnie

Pisałem już że nie należę do żadnej loży. Może też właściwym pytaniem byłoby po co?

Stern, nie wymigasz się! (I jeszcze ten awatar)

:)

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Stern, nie wymigasz się! (I jeszcze ten awatar)

:)

Awatar nie świadczy o niczym:):) Powody dla których go tu umieściłem są jedynie mi znane:):)

przecież to wszystko jest takie proste,

jak atomy i kwarki miały wykorzystać swój potencjał?

najoptymalniej funkcjonują w istotach żywych, zwłaszcza tych obdarzonych

świadomością, jak człowiek.

potwornym nieporozumieniem, byłoby istnienie materii w stanie uniemożliwijącym istnienie świadomości-

w końcu jest to epilog ewolucji materii.

a świadomość wytwarza wielkie obszary emocji i doznań, nic więcej materia nie oferuje.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

przecież to wszystko jest takie proste

Tak tak, masz absolutną rację, wszystko jest takie proste...

Głupie pytanie. życie to dar dla wszystkich...chyba.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jakiekolwiek, jeśli chodzi o mnie

W słynnym doświadczeniu studenci otrzymali podstawowe aminokwasy po dwóch dniach wyładowań elektrycznych w próbówce, wypełnionej roztworami węgla, azotu, fosforu, siarki itd. Po dwóch dniach! Naszym kreacjonistom nic nie trafia do rozumu - albo się z nas śmieją, bo sobie zwyczajnie robią jaja.

głupstwo za głupstwem i głupstwem pogania - wiesz że dzwonią tylko nie wiesz w którym kościele - co naprawdę zdarzyło się w probówkach Millera?

znajdziesz odrobinę krytycznego spojrzenia poniżej - twoja wiedza o powstaniu życia jest na poziomie bajki o Frankesteinie - wziąć małpoluda dosztukować łeb sznurkiem i zszywaczem a na koniec walnąć piorunem w czerep - ku oświeceniu ;-)

link do faktycznego obrazu doświadczenia Millera:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

liczę że rozjaśni to trochę twój rozum zatruty hokus-pokus Darwina wyciągającego pierzaste gady z kapelusza i żywe komórki z rosołu pierwotnego ;-)

a ponadto rozmawialismy o tym w innym wątku - ale nie konotujesz niewygodnych faktów:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Raczej sprzyja…

Czyli może sprzyjać również polimeryzacji.

A skąd to wiadomo?

Pierwotne oceany to podobno kipiel związków chemicznych. Do tego rozszalałe niebo z mnóstwem błyskawic. Piorun to potężna dawka energii rozchodząca się po chemicznej zupie…

Niebo zasnute chmurami; hamującymi w jakimś stopniu UV.

to zupełnie identycznie jakbyś scalaki CMOS do płytki drukowanej wzmacniacza chciał zlutować za pomocą łuku elektrycznego lub palnikiem gazowym ;-)

albo oglądałeś niedawno bajkę o Frankesteinie ;-)

polecam książkę P.Lenartowicza Elementy folozofii zjawiska biologicznego - omawia synchronizacje na wszystkich szczeblach aby układy bio mogły zadziałać - znakomita książka prekursora ruchu ID w Polsce. Rewelacyjna pozycja. Dość przystępna z obrazkami.

Pioruny do powstawania biomolekuł naprawdę są nieadekwatne ;-)

Znalazłem ciekawy tekst.

Ukryta Zawartość

hipoteza świata RNA jest juz pogrzebana - obecnie sa modne sieci Shapiro - RNA nie zdanża

czytałeś dokładnie ten materiał? Czujesz dysonans tego co w tytule a tym co w środku? ;-)

mam równie ciekawy link z kubłem zimnej wody na rozpalone głowy sensacjami science fiction (z naciskiem na fiction) - zerknij:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie - pewne wyobrażenie z czym w komórce mamy do czynienia - o oszałamiających układach nieredukowalnie złozonych (M.Behe Czarna skrzynka Darwina) daje ten film poniżej.

to tak aby do waszej wyobraźni doszło z Kim walczycie i z Kogo się wyśmiewacie panowie w swoim naiwnym pojmowaniu życia i struktur mikrobiologii oraz żywej komórki. Czapki z głów i dajcie sobie parę minut na obejrzenie filmu.

nanomaszyna - silnik, stator, rotor w żywej komórce - nasze maszyny są zabawką w porówaniu z jego dynamiką:

Ukryta Zawartość

OPIS szczegółowy nanosilnika:

Marzenie nanotechnologów: silnik protonowy bakterii Escherichia coli

Ukryta Zawartość

podsumowanie artykułu ;-)

Niektórzy ewolucjoniści, przyparci do muru, bronią się słusznym stwierdzeniem, że brak dowodu na ewolucję nie jest tym samym co dowód na brak takowej ewolucji. Tym samym potwierdzają jednak impotencję teorii ewolucji do wiarygodnego i popartego faktami wyjaśniania genezy złożonych struktur typu bakteryjnego silnika protonowego. [60] Ostatecznie brak dowodów na istnienie krasnoludków nie jest tym samym co dowód na ich nieistnienie, co nie przeszkadza zasadnie mniemać, że krasnoludki nie istnieją.

Ostatnią linią ewolucjonistycznej obrony jest "obiecujący materializm" — stwierdzenie, że być może w przyszłości znajdziemy rozwiązanie tego problemu. Nauka jednak działa na aktualnych dowodach, a nie na mglistych obietnicach, że takie dowody "może pojawią się w przyszłości". Może takie dowody się pojawią, a może przeciwnie — dalsze odkrycia będą potęgować zagadki związane z ewolucyjnym powstaniem złożonych biochemicznych systemów.

W zgodzie z obecnym naukowym świadectwem, najbardziej racjonalnym wnioskiem o genezie bakteryjnego silnika protonowego — podobnie jak innych biologicznych molekularnych maszyn [61] — jest taki, że jest on strukturą powstałą w wyniku rozumnego projektu.

Michał Ostrowski

oraz wypowiedź profesora Piotra Lenartowicza:

Nigdzie, w całym przyrodoznawstwie, nie spotykamy się ze zjawiskami tak precyzyjnymi, jak w biologii molekularnej. Wbrew temu co się czasem jeszcze głosi w szkołach, z chwilą kiedy schodzimy w dół komórki, na poziom biochemiczny, nie zbliżamy się do chaosu – przeciwnie, oddalamy się od niego jeszcze bardziej. Chaos na samym dnie procesów biochemicznych jest wykluczony, zupełnie niemożliwy. Jeżeli np. procesy fotosyntezy mają zachodzić tak, jak zachodzą, z taką wydajnością energetyczną, z taką szybkością i jednolitością rezultatu oraz z taką oszczędnością materiału, w komórce nie ma żadnego luzu, żadnego marginesu na chaos. Ten konkretny fakt jest dla mnie niepowątpiewalnym dowodem, że teoria, która wyprowadza fotosyntezę z chaosu, z bezładu, z zupełnie nieselektywnych dynamizmów mineralnych jest teorią bzdurną, jest teorią, która zupełnie nie pasuje do obrazu ukazywanego przez współczesną biologię molekularną (fragment wywiadu "Czy współczesna nauka mówi o Bogu?" - z dr Jolantą Koszteyn i z prof. Piotrem Lenartowiczem SJ rozmawia o. Z. Kijas. Wywiad opublikowany w I tomie serii: Mówić o Bogu, Wyd. Bratni Zew, Kraków 1997, str.89-114).

Ukryta Zawartość

to taki mały wstęp do oszałamiającego świata mikromaszyn i układów NIEredukowalnie złozonych ;-)

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale teoria kreacjonizmu została pogrzebana zanim powstała. Już od ponad tysiąca lat wszelkie próby udowodnienia istnienia stwórcy kończyły się fiaskiem. Czyż nie dowodzi to tego że kreacjonizm jest fałszywą teorią.

Czyż wasze kryteria prawdziwości pewnej teorii nie dotyczą również kreacjonizmu?

A tak swoją drogą to nie istnieje żadna teoria kreacjonizmu. Istnieje grupa ludzi która nazywa się kreacjonistami która to grupa próbuje nieudolnie od dłuższego czasu obalić teorię ewolucjonizmu. W dodatku ta grupa ludzi nie stworzyła żadnej teorii zastępczej.

hipoteza świata RNA jest juz pogrzebana.

Jak została pogrzebana? Ja ci daje linka w którym opisano udaną próbę stworzenia odcinków RNA które się powielają. Mało tego takich które ewoluują dokładnie w taki sam sposób jak organizmy żywe. A ty twierdzisz że to nieprawda?

Znowu coś twierdzisz ale nie fatygujesz się tego udowodnić.

Dyskusja z tobą wygląda mniej więcej tak. Koś mówi że dwa raz dwa to cztery a ty twierdzisz że to została już dawno obalone.

Mam bardzo poważne podejrzenie że nie za bardzo rozumiesz twierdzeń które odrzucasz.

Ale teoria kreacjonizmu została pogrzebana zanim powstała.

Może być coś pogrzebane zanim powstało?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.