Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

A czy jest coś co by Pan nie wykonał względem produkowanej listwy ? :)

Naprawdę ,zaskakuje mnie Pan pozytywnie swoją kreatywnością :)

Wszystko, co technicznie jest wykonalne, jestem w stanie wykonać. Wiadomo, nie każdemu odpowiada standard.

Listwa Tomanaka jest bardzo dobrym produktem a stosunek jakość cena jest nie do pobicia.

Mam tą listwę w swoim systemie i jak dla mnie to strzał w dziesiątkę i kupę zaoszczędzonej kasy.

Za Furutecha w podobnej konfiguracji musiałbym pewnie zapłacić z 3,5 koła tylko rodzi się pytanie po co? czy jest sens płacić taką kasę.

Skoro mam listwę która spełnia swoje zadanie za ułamek ceny Furutecha a do tego wspieram naszą Polską Firmę i przyczyniam się do jej rozwoju.

Cenię sobie Firmę Furutech i jej produkty są bardzo dobre lecz pazerność naszych dystrybutorów skutecznie ogranicza posiadanie tych produktów w naszych systemach.

A jeżeli już zagości to w nielicznych systemach audiofili którzy mogą sobie pozwolić na taki wydatek.

Tomanek idealnie wypełnił tą lukę ku uciesze mojej i posiadaczy TAP6 a resztę zaoszczędzonej kaski mogę sobie przeznaczyć na kabelki lub płytki.

Tomanek 1

witam :)

pomysł z gniazdami USA jak dla mnie super

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Co do teorii zastosowanego filtra Schaffnera to nie ma co dorabiać kosmicznej teorii:) Różnych filtrów jest bardzo dużo, różnią się z reguły wartościami zastosowanych elementów, sam układ z reguły pozostaje zawsze podobny.

Swoją wersję opracowałem dość "doświadczalnie", bardziej bazując na praktyce niż teorii. Jak widać, udało się.

Pozdrawiam

Ok, schemat ogolnie znany, pytanie na jaki prąd zaprojektowałeś, bo uniwersalnego to raczej nie ma :) , zastanawiam się czy jest to kompromis między źródłem/pre/dac a wzmakiem

Każdy z filtrów można obciążyć prądem 5A (ograniczeniem jest obciążalność samego dławika). Oczywiście trzeba pamiętać, by nie przeciążyć całej listwy.

Co do wpływu samej listwy na dźwięk, to szablonu niestety nie ma. Trzeba eksperymentować.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Listwa z numerem 36 , TAP6 dotarła.

Tak po krótce na razie , to jestem pod wielkim wrażeniem wykonania listwy , a przede wszystkim wzorowym i bardzo miłym kontaktem z Tomankiem .

Myślę sobie tak Andrzej , że Bada wyleci :)

Edytowane przez tomasz dudzinski
Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Wrzucisz fotkę?

Na pewno działa :)

Widzę też alternatywę dla Pawła .Myślę ,że tego co szuka w kablach do Ariesów , moze znależć w TAP6.

post-21125-0-92357400-1360770029_thumb.jpg

post-21125-0-23784100-1360770043_thumb.jpg

trzeba będzie u Roberta zamówić pudełeczko drewniane--urodziwa nie jest.na szczęście mam miejsce za firanką.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

trzeba będzie u Roberta zamówić pudełeczko drewniane--urodziwa nie jest.na szczęście mam miejsce za firanką.

Stawiam na to , że po otwarciu i wyjęciu z kartonu -"zdziwko" murowane .Ja strzeliłem "karpika".

W realu robi wrażenie .Lakier proszkowy , lekko chropowaty - taki jak lubię . Pasuje do stolika Rogoz Audio i do Canalota .

Uwierz , wcale nie trzeba chować za firanką .A pudełko drewniane , niezbyt dobra alternatywa dla listwy .Napewno jest lepsza od Heliona , nie muli .

a mozna taka listwe zamowic z gniazdami UK?

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

A pudełko drewniane , niezbyt dobra alternatywa dla listwy

jako ozdobnik,tak jak ``pakowali`` stare Mcintosh-e.

Czy wiadomo już coś o czterogniazdowej?

Standardowa 4 i 8 gniazdowa będzie lada dzień - korpusy są w lakierni.

Odnośnie cen standardowych i na gniazdach Furutech, napiszę wieczorem lub jutro, jak tylko będę miał wszystkie informacje od dostawców.

Aż miło popatrzeć na świetne produkty rodzimych producentów.Czy jest mżliwość zamówić sam filtr do listwy,listwę mam DIY więc tak naprawdę potrzebny jest mi sam filtr w zasadzie tyko do CD bo piec dościany wpinam?

Panie Tomanek,

jak wygląda temat wyższych sieciówek na lepszym kablu i lepszych wtykach, np. a'la Sonar ?

Prace na tym trwają, czy zawieszone ?

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ściągam wtyki, trochę to trwa tym bardziej, że sam tego bezpośrednio nie robię tylko moja hurtownia elektroniczna.

Listwa TAP4 (4 gniazda):

Wymiary: 120 x 120 x 60 mm

Cena brutto: 400 zł

Listwa TAP8 (8 gniazd):

Wymiary: 146 x 222 x 60 mm

Cena brutto: 600 zł

W przypadku każdej listwy mozliwe modyfikacje (zastosowanie gniazd bez filtrów, innego standardu - USA, UK, itp.)

Pozdrawiam

Jeszcze nie wiem:( Czekam na ofertę od swojego dostawcy, który (mam nadzieję) będzie sprowadzał mi Furutechy. Jak tylko dostanę informację, podzielę się nią na forum.

Pozdrawiam

W odpowiedzi na pytania odnośnie cen promocyjnych na pierwsze sztuki listew TAP4 i TAP8 chciałbym poinformować, iż pierwsze 5 szt. listew TAP4 i TAP8 będziemy mogli zaoferować w cenach:

5 szt. TAP4 350 zł / szt. + wysyłka (cena pozapromocyjna 400 zł + wysyłka)

5 szt. TAP8 500 zł / szt. + wysyłka (cena pozapromocyjna 600 zł + wysyłka).

Pierwsze sztuki będą realizowane w przyszłym tygodniu. Zgłoszenia tradycyjnie przez PW lub @.

Pozdrawiam

Jeszcze nie wiem:( Czekam na ofertę od swojego dostawcy, który (mam nadzieję) będzie sprowadzał mi Furutechy. Jak tylko dostanę informację, podzielę się nią na forum.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Czy jakieś foto odnośnie TVP4 to można zobaczyć.

Istnieje możliwość zamontowania indywidualnych wyłączników przy każdym z gniazd TVP4 ?

Rozważam takową listwę pod plazmę , dekoder, DVD i ...

Zdjęć jeszcze nie przygotowałem. Generalnie wygląda jak TAP6, tylko jest krótsza o 1 parę gniazd.

Istnieje możliwość zamontowania indywidualnych wyłączników przy każdym z gniazd TVP4 ?

Chodzi o wyłączniki każdego z gniazd niezależnie? Zobaczę jak z miejscem, w środku jest dość ciasno...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.