Skocz do zawartości
IGNORED

kontra do pytania o istnienie Boga

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

stern, mnie tak wypunktowałeś czy Kongregację? Znasz dorobek de Mello?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

stern, mnie tak wypunktowałeś czy Kongregację? Znasz dorobek de Mello?

zależy jak na to spojrzeć, w zasadzie to co kongregacja mu zarzuca jest zgodne z prawdą, wypunktowałem więc w zasadzie to co twierdzi de Mello. Znam de Mello, ponieważ kiedyś na początku moich poszukiwań zapoznałem się z jego twórczością dość dokładnie i wówczas nawet mi się to podobało, ponieważ nie wiedziałem wtedy tego co teraz i sądziłem że wszystko jest takie proste jak on pisze. To co napisałem nie jest oczywiście poparciem dla kongregacji, nie jest też potępieniem tego co prezentuje de Mello.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Gość

(Konto usunięte)

zależy jak na to spojrzeć, w zasadzie to co kongregacja mu zarzuca jest zgodne z prawdą,

w zasadzie to, co zarzucają Ks. Natankowi, też jest prawdą, a to i to, o czym piszesz, wyraźnie rzutuje na istotę zarzutów.

w zasadzie to, co zarzucają Ks. Natankowi, też jest prawdą,

Do tego nie mogę się odnieść w żaden sposób ponieważ nie wiem kto i co mu zarzuca. Co do samego zaś Natanka to to co mówi wcale nie jest pozbawione sensu chociaż nie pod wszystkim bym się podpisał.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Ciekawy przyczynek do dyskusji na temat Boga:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze jeden przyczynek

I jeszcze jeden:

Kolejny:(polecam!)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 30 Marca 2012 - nie na temat
Ukryte przez misiomor, 30 Marca 2012 - nie na temat

Panie Mimisior czy nadal będziecie kasować moje wpisy ? Swoją drogą jestem zdziwiony reakcją pana i administratorów tegoż forum , jako że nikogo tu nie obraziłem , nie ubliżyłem , nie używam inwektyw itd., itp . Czy jest to Wasz sposób na zamknięcie mi ust ? Z założenia jest , to chyba forum publiczne , czyż nie tak ?

Piotr

Są wierni naiwni i wierni cynicy. Ci drudzą wykorzystują tych pierwszych.

Są też ludzie slepi i głusi, którzy widzą tylko wówczas kiedy im to pasuje nawet jeśli to co widzą, słyszą i o zgrozo bezmyslnie powtarzają jest głupie, podłe lub tylko śmiesznie.

Tak w ogóle w tym co piszesz upodabniasz się do swoich wyobrażeń tego co krytykujesz..

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.