Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Unia Europejska przetrwa?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

problem w tym,że ci którzy najczęściej się na niego powołują to sami nie przestrzegają jego praw.

Niestety , dlatego wielu będzie wezwanych , a mało wybranych ; wiara bez uczynków jest martwa .

Panie Wojciechu , proszę z łaski swojej i prośby mojej zwracać się do mnie po imieniu , Piotrek . (Nie umiem zmienić swojego nicka )

Piotr

Niestety , dlatego wielu będzie wezwanych , a mało wybranych ; wiara bez uczynków jest martwa .

Panie Wojciechu , proszę z łaski swojej i prośby mojej zwracać się do mnie po imieniu , Piotrek . (Nie umiem zmienić swojego nicka )

ale przecież nick jest jak najbardziej OK.

jest kilka i jest internet :)

I owszem , ale żadne spekulacje oraz przepowiednie ferowane przez człowieka , dotyczące końca świata się nie ziściły ! Ja jedynie polegam na proroctwach biblijnych , są niezawodne !

zgoda!

Dzięki !

Piotr

Tą procą jest Prezes?

wyobraźnię macie przebojową, PRL albo Tuskoland

o właśnie , bym zapomniał - PRL, płemieł i Prezes ... i finito - czyste katharsis mózgów

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Data urodzenia?

Tak !

Jak przystępowałem na forum AS , nie przypuszczałem , iż zagoszczę tu na dłużej i moje niedbalstwo w czasie rejestracji mści się do dzisiaj .

Piotr

Piotrek

Czyli wierzysz,że Żydzi są narodem wybranym?

W pierwotnym zamyśle Bożym - TAK , natomiast po przyjściu Mesjasza na świat , wszyscy ludzie , którzy zechcą przyjąć ofertę bożą , staną się narodem wybranym .

Piotr

i szczerze zazdroszczę im tego :)

Nic nie stoi na przeszkodzie , abyś został przyjacielem Boga , Najwyższy nie zwraca uwagi na język , kolor skóry , narodowość , wygląd , itd. , dla Stwórcy nie istnieją granice wytyczone przez człowieka .

Tak,przez ostatnie 300 lat to Polacy na pewno byli narodem wybranym!

Czemu tak uważasz ?

Piotr

lulu

Ale wg. ciebie my też jesteśmy narodem wybranym!Nie za dużo tych wybranych/?

lulu

To przejdź na judaizm!

przepraszam, ale jestem wierny swojej religii. Nigdy nie powedziałem/napisłem ,że jesteśmy wybrańcami ,ale może kto wie. Jakoś czuję, że kolega po fachu mnie nie lubi. Ale nie musi, to nie jest obowiązek. :)

To do Pana W.I.

dziś wybiera się tego jutro innego :)

lulu

Stereotypy,stereotypy!Zacznij myśleć niezależnie i nie kieruj się schematami.

mam swój rozum i nie kieruję się niczyim, może tylko wtedy jak mnie do swoich racji potrafi przekonać.

proponuję powrócić do tematu wątku.

Jak zaczną , to się zobaczy , a tak na serio , nie wierzę w teorie spiskowe , zresztą odnoszę wrażenie , że cały świat chyli się ku upadkowi .

Chyli, się chyli i upaść nie może. Tylko standard życia wzrasta nieubłaganie.

Chyli, się chyli i upaść nie może. Tylko standard życia wzrasta nieubłaganie.

Co masz na myśli?

Możliwość podróżowania z prędkością naddźwiękową? To było kiedyś a teraz nie ma tego.

Solidne samochody z silnikami robiącymi milion km bez kapitalki? To było kiedyś...

Auta zorientowane na przyjemnośc z jazdy? Zapomnij! Dziś są zorientowane na ekonomię.

To jaki standard nam rośnie, bo nie zauważyłem?

Za komuny jadłem szynkę taką, że można pisać o niej poematy, kabanosy pękały jak sucha gałąź przy przełamywaniu - dziś mam naszpikowane chemią gówno zamiast jedzenia.

Zaraz po komunie chleb z pewnej piekarni gdy stawiałem na stół i wiejskie masło to ludzie smarowali tylko ten chleb masłem i żuli, żuli i zachwalali. I NIE CHCIELI NIC NA CHLEB! ANI PLASTERKA!

Tej piekarni już nie ma, babcia co mi dostarczała masło nie żyje, nawet po tamtych wędlinach, których nikt nie chciał ślad zaginął...

To gdzie ten rosnący standard?

Komórki? P***ę komórki.

Tablety? Gdzieś mam tablety.

Wokół miliony gadżetów, których nie ma czasu używać, bo człowiek pracuje...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.