Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo + Klipsch - limit glosnosci ?

k87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nabylem wczoraj Onkyo TX-SR608 z Klipsch'ami F1. Mam jednak pytanie co do glosnosci, jakość dzwieku jest swietna, jednak probujac Max volume wydaje sie byc bardzo cicho.

NIe kupilem tego zestawu po to, zeby wymieniac szyby w domu co miesiac, jednak zastanawia mnie co moze byc przyczyna. Przez cicho mam na mysli porownanie chociazby z Denonem i wharfedalami kumpla, u ktorego wybierajac max na amplitunerzy sasiedzi 3 pietrawyzej spac nie mogli.

Zastanawia mnie, czy to kwestia jakichkolwiek ustawien na amplitunerze, czy to byc moze odgornie jest ustawione przez Onkyo i nie da sie tego zmienic. W kazdym badz razie moc glosnikow swiadczy o zdecydowanie wiekszym potencjale sprzetu.

Sorry za jakiekolwiek niescislosci, sam nie wiem na dobra sprawe jak opisac moje pytanie :)

https://www.audiostereo.pl/topic/93130-onkyo-klipsch-limit-glosnosci/
Gość Gość

(Konto usunięte)

Witam,

Nabylem wczoraj Onkyo TX-SR608 z Klipsch'ami F1. Mam jednak pytanie co do glosnosci, jakość dzwieku jest swietna, jednak probujac Max volume wydaje sie byc bardzo cicho.

NIe kupilem tego zestawu po to, zeby wymieniac szyby w domu co miesiac, jednak zastanawia mnie co moze byc przyczyna. Przez cicho mam na mysli porownanie chociazby z Denonem i wharfedalami kumpla, u ktorego wybierajac max na amplitunerzy sasiedzi 3 pietrawyzej spac nie mogli.

Zastanawia mnie, czy to kwestia jakichkolwiek ustawien na amplitunerze, czy to byc moze odgornie jest ustawione przez Onkyo i nie da sie tego zmienic. W kazdym badz razie moc glosnikow swiadczy o zdecydowanie wiekszym potencjale sprzetu.

Sorry za jakiekolwiek niescislosci, sam nie wiem na dobra sprawe jak opisac moje pytanie :)

No ten model amplitunera Onkyo do mocarzy nie należy. Jednakże może to być kwestia ustawień. Klipsche mają bardzo wysoką skuteczność więc ten stan rzeczy trochę mnie dziwi. W ustawieniach poziomu wzmocnienia dla poszczególnych źródeł, dodaj decybeli. Powinno pomóc.

Jeśli kupiles towar nowy nie z ekspozycji nie powienien miec ograniczenia glosnosci. W zakładce Misceliniouse i volume setup czy coś takiego. Jesli natomiast nie masz ograniczenia wlaczonego. a korzystasz tylk oz forntow wejdz w opcje głosnikow i wylacz wszystkie pozostale głosniki sub surround i center. Nie może być tak jak mowisz ustawiajac na 608 głośność na maxa znieksztalcenia byly by tak olbrzyie ze niebylbys wstanie tego sluchac. Nie jest to mozliwe testowalem taka konfuguracje

kumpel ma tego onkyo i F2 - samo sie to scisza przy ostrej galce. jakies zabzpiezeni przed przeciazeniem . taki gowniany zasilacz peewnie co niewydala. wciska sie ludziom plasik i tyle.

Jeśli kupiles towar nowy nie z ekspozycji nie powienien miec ograniczenia glosnosci. W zakładce Misceliniouse i volume setup czy coś takiego. Jesli natomiast nie masz ograniczenia wlaczonego. a korzystasz tylk oz forntow wejdz w opcje głosnikow i wylacz wszystkie pozostale głosniki sub surround i center. Nie może być tak jak mowisz ustawiajac na 608 głośność na maxa znieksztalcenia byly by tak olbrzyie ze niebylbys wstanie tego sluchac. Nie jest to mozliwe testowalem taka konfuguracje

moze i tak wlasnie jak kol. pisze.

Aplituner z ekspozycji, glosniki z pudla, W kazym badz razie faktycznie, MAX volume bylo ustawione. Dzieki

A drugi problem, ktory powstal przed chwila. Wlaczajac tv, glosniki z kolei wyciszaja sie o jakas polowe, przy wylaczaniu tv natomiast cos strzela. Gdy wypne HDMI jest okej. W tej chwili czekam na podlaczenie UPC, takze kabel jest obecnie zbedny.

I jeszcze jedno, jak najlepiej podlaczyc tv pod caly sprzet ? Tak jak mowie obecnie czekam na UPC, zadnego tunera nie mam. Wszystko podlaczal znajomy, jest raczej okej, chociaz dziwie sie do czego ten kabel HDMI jesli i tak glosu nie ma.

Wraz z uzytkowaniem zauwazylem kilka rzeczy ktore dzieją się w momencie wlaczania TV.

Przede wszystkim z wyswietlacza na amplitunerze znika znak ustawionej opcji w "Listening mode" dla przykladu obecnie PL II, oraz do tego znika Audyssey Dynamic EQ.

Dzieje się tak, zawsze gdy wlacze TV a amplituner jest ustawiony np na radio. Nie mniej jednak już 2-3 razy to samo wydarzyło mi się, bez włączania TV.

Mianowicie znikają w/w oznaczenia, a jedynymi glosnikami ktore graja sa frontowe.

Bylbym wdzieczny gdyby ktos znal rozwiazanie, czy winą moze byc amplituner z ekspozycji? zglaszac to do sklepu w ramach reklamacji ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.