Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Dobra! Pilot,tu nie o wykonawcę chodzi! czy ta płyta jest s****ona!? jak nie ,to za takie" kredensy"dziękuję! jesteś/cie głusi, a ja nie.

,to za takie" kredensy"dziękuję! jesteś/cie głusi, a ja nie.

Krzyś, tylko nie jesteście, tylko nie jesteście :-)

Nie upatruj winy w kredensie, ten filmik jest tylko kręconym komórką z ręki obrazem zadowolenia właściciela. To nie film poglądowy kręcony kamerą z fonią zapisana przez tor audio i podany do oceny/dyskusji.

Ludzie o co Wam chodzi? Nudzi Wam się?

Ps.

Co do Russos, to Jacuchna ma rację. Właśnie z powodu tego rusos chłopcom w naszym wieku on pięknie się kojarzy:-)

Pozdrawiam W.

Edytowane przez vlado

Dźwięk pływa bo i aparat (czytaj mikrofon) w czasie kręcenia pływał. Oddalał się i przybliżał do kolumn. Gdy się oddalałem miałem aparat w lini z kolumnami, gdy zbliżałem aparatem do Fontesa, kolumny były z tyłu. Ta dyskusja przypomina mi podobną na temat obrotów w Luxmanie.

Ten czajnik kilka lat temu kosztował ok 1800 zeta. To tylko Lumix FZ50.

<br />jak nie ,to za takie" kredensy"dziękuję! jesteś/cie głusi, a ja nie.<br />

<br />Ludzie o co Wam chodzi? Nudzi Wam się?<br />

No właśnie też chętnie się dowiem o co chodzi bo może uległem iluzji i wmawiam sobie, że mi się podoba dźwięk z pasiaka chociaż nie powinien :)

Żeby w końcu zakończyć tę niepotrzebną dyskusję usunąłem filmik z YT. Chcecie to nagrywajcie własne. Luxmana też usunąłem. Nie jestem Excelem i nie potrzebuję ich do szczęścia. Jednemu dźwięk pływa, innemu talerz za szeroki, zaraz ktoś zmierzy suwmiarką szerokość paska i powie że jest niewymiarowy. :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Krzyś, tylko nie jesteście, tylko nie jesteście :-)

No dobra dobra sorry :))

Nie upatruj winy w kredensie, ten filmik jest tylko kręconym komórką z ręki obrazem zadowolenia właściciela

Włodku,jak sądzisz? ,co pomyśli słuchający na youtube? zj***na płyta,****** gramofon,czy wina komórki ?

Edytowane przez rydz

No dobra dobra sorry :))

Włodku,jak sądzisz? ,co pomyśli słuchający na youtube? zj***na płyta,****** gramofon,czy wina komórki ?

Dla tego od razu prosiłem Autora o usunięcie tej antyreklamy AF i On to uczynił. Chciał chłopak dobrze, jednak zrozumiał że nie wyszło. Ale takie jastrzębie jak kuku od razu zwietrzyli pożywkę:-) Cóż takie jest forum.

Słuchający na YT przeczyta zamieszczony komentarz z wyjaśnieniem kiepskiego dźwięku. Ten filmik miałem również zamieszczony na forum o innej tematyce. Nikt nie przyczepił się do dźwięku, wystarczył dopisek, że nagrany aparatem fotograficznym. Rozumieli że z takiego sprzętu do nagrań nie uzyskamy super foni. Za to podziwiali wygląd jak i wykonanie gramofonu. Wielu nawet słyszało o Ad Fontesie jak i o AA. Żaden filmik, nawet z kiepską fonią nie przyćmi Fontesa. Wystarczy zrozumieć warunki, w jakich został nagrany. Słychac tam było również telefon dzwoniący, krótkie zadzwoń za chwilę, papugę, która zaskrzeczała. To nie było studio nagrań, to było mieszkanie, po którym biegają dzieciaki, miałczy kot jak i papuga ma coś do powiedzenia. Słowo. To mój ostatni post z wyjaśnieniami może i mojej gafy. Więcej filmików ne budiet.

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />Dla tego od razu prosiłem Autora o usunięcie tej antyreklamy AF i On to uczynił<br />

Też to zasugerowałem w post nr 1565.

<br />Chciał chłopak dobrze, jednak zrozumiał że nie wyszło.<br />

No chyba nie zrozumiał

<br />Zresztą do Roussosa też jakieś obiekcje mieli. <br />

Dlatego mój dobitny post nr 1591 !

Pozdrawiam serdecznie.

Ps prawda jest taka,ja pewności nie mam co do tego,gdzie leży przyczyna takiego grania...

Edytowane przez rydz

Ze względów estetycznych po prostu.Podstawa w której promień pod talerzem był równy promieniowi talerza , czyli 150mm wydawała mi się bardzo duża optycznie.Poza tym zdejmowanie talerza o masie ok 10 kg bez możliwości dobrego chwytu od spodu było dość uciążliwe..Oczywiście wszystko to rzecz gustu drogi audiofilu..

U mnie talerz waz 15 kilo i poza obudowę nie wychodzi i można go zdjąć bez problemu..............więc można mi zadać pytanie w czym rzecz-prawda?

Otóż dla mnie nad wyglądem Fontesa można by popracować,aby nabrał wyglądu klasycznego,wręcz rasowego poprzez właśnie powiekszenie

obudowy.Design się zdecydowanie w/g mnie poprawi-wizualnie nie będxie trącił taką jak dla mnie troszkę stylistyką wręcz jakby zabrakło na niego

materiału.Panie Andrzeju prosze tego nie odbierać jako ataku-daje tylko dobra radę,prosze mi wierzyć i koniec,bo wiem co piszę.

Na dowód tego prosze spróbować wykonac kilka sztuk w tej tonacji w jakiej sie wyraziłem.............bo uważam,że mam tu po prostu rację i tyle.

pozdrawiam.

Oczywiście warto spróbować!Tym bardziej,że wersja większa powstała kilka lat temu i nawet nie mam fotografii.Przy następnej wizycie u stolarza zamówię.Chyba nawet spróbuję piano black,bo jak wiadomo czarny wyszczupla.Sądzę też,że nie zaszkodzi leciutko obniżyć wysokość do 55 mm.Bardzo dziękuję za wszelkie uwagi,ponieważ już wiele z nich-jak choćby te jozwy maryna-pozwoliły na dalszy rozwój.Przy okazji,co się dzieje z naszym kolegą,od dawna nie mam z Nim kontaktu..

Odnośnie designu wtrącę tylko tyle, że na początku kształt plinty rzeczywiście wyglądał nietuzinkowo (chociaż używanie takiego zwrotu wobec wielu współczesnych gramofonów wręcz prześcigających się w oryginalności zdaje się lekko komiczne). Jednak po zamontowaniu zagiętego ramienia Jelco okazało się, że jego krzywizna doskonale się komponuje z tą dziwną krzywizną plinty. I nagle ładnie się wszystko uzupełniło. Oczywiście przypadkowo ale gramofon naprawdę robi wrażenie na "zwiedzających", którzy są przekonani, że tak to właśnie od początku do końca było pomyślane. W każdym razie mnie ta przegięta plinta bardzo pasuje i kompletnie nie rozumiem dlaczego konstruktor miałby z pomysłu rezygnować na rzecz budowania takich plint jak wiele innych. Jak ktoś sobie zażyczy zwykłą czy też jeszcze bardziej niezwykłą to niech negocjuje z konstruktorem - dla zdolnego nic trudnego. Fontes w obecnym kształcie zaspokaja moją ewentualną potrzebę oryginalności, wybrałem go również z powodu kształtu.

Tu to dopiero oszczędność materii :) A talerz jak wystaje ze wszystkich stron :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli mogę coś zasugerować, podpowiedzieć, to zdecydowanie polecam własną, oryginalną drogę do hi-fi, którą obrał pan Andrzej, na podstawie indywidualnych obserwacji i testów, a nie cudzych zaczerpniętych z Internetu lub niewiadomo skąd.

Mi projekt Ad Fontes zaimponował oryginalnością, wyszukanym wzornictwem, a przede wszystkim - referencyjnym dźwiękiem w swojej umiarkowanej cenie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ale takie jastrzębie jak kuku od razu zwietrzyli pożywkę:-)

;)

Oj tam, oj tam. Jastrzębie i pożywkę od razu.

Bardzo zabawna sytuacja... a tak poza tym proponuję najpierw treść oraz formę swoich wypowiedzi na tym forum poddać analizie i samoocenie. Chyba, że jest się wobec siebie bezkrytycznym, wtedy pozostaje mi tylko współczuć.

Wracając do meritum. Przyznam szczerze, że nie do końca orientuję się w cenie tego gramofonu ale bez powodu "ręki bym nie podniósł" na niego.

Pozdrawiam.

Bardzo zabawna sytuacja... a tak poza tym proponuję najpierw treść oraz formę swoich wypowiedzi na tym forum poddać analizie i samoocenie. Chyba, że jest się wobec siebie bezkrytycznym, wtedy pozostaje mi tylko współczuć.

Przepraszam jeśli poczułeś się urażony, jednocześnie bardzo dziękuję za wykazaną troskę i dobrą radę. Aby upewnić się, że błędnie oceniłem Twoje postępowanie wyjaśnij mi proszę, jaki cel miało wklejenie na powrót linku do filmiku, który autor usunął z własnej woli wraz z naszymi rozmowami w jego temacie? I może, w czym przejawia się zabawność tej sytuacji?

Pozdrawiam W.

Nie poczułem się urażony. Najzwyczajniej nasze poczucie humoru różni się i to diametralnie. Na ten przykład Twoja powyższa odpowiedź też jest dla mnie zabawna.

Przypuszczam, że na swoje pytania doskonale znasz odpowiedź tylko wymagasz ode mnie tłumaczenia się jak od przedszkolaka. Bądź poważny i racjonalny, jeśli już chcesz by Cię za takiego uważać.

Odpisuję tylko dlatego by nie pozostawić Twojego postu bez odpowiedzi.

Koniec OT.

Pozdrawiam.

Nie poczułem się urażony. Najzwyczajniej nasze poczucie humoru różni się i to diametralnie. Na ten przykład Twoja powyższa odpowiedź też jest dla mnie zabawna.

Przypuszczam, że na swoje pytania doskonale znasz odpowiedź tylko wymagasz ode mnie tłumaczenia się jak od przedszkolaka. Bądź poważny i racjonalny, jeśli już chcesz by Cię za takiego uważać.

Odpisuję tylko dlatego by nie pozostawić Twojego postu bez odpowiedzi.

Koniec OT.

Pozdrawiam.

Dla mnie Dziecinada i tyle,

co to ma wspólnego z AD Fontes?

Edytowane przez Teddy_2012
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Powtarzam się, ale czy są jakieś doświadczenia z Fątkiem i MC? (ew. ciężkim ramieniem?)

.

Tak, z Fontkiem, MC ale nie na ciezkim ramieniu. Deenon DL 304 i raczej sredniolekkie ramie. Gra super a roznica w dzwieku, w porowwnaniu do MM Ortofona, kolosalna. Wkladka radzi sobie z wiekszoscia gatunkow muzycznych lecz, jak ktos to już kiedys trafnie zauwazyl, lepiej z jazzem, rokiem akustycznym. Co do ciezszego grania, to po dluzszym osluchaniu stwierdzam, ze faktycznie moze brak dociazenia w pewnych aspektach. Warto powieic na AF cos lepszego, nawet w cenie przekraczajacej wartosc gramofonu. No i dobre pre.

Pozdrawiam.

a jak D304 wypada do ortofona MM 2mBlack?

mam tez ciezkie ramie - mosiadz - co pasuje do tego ramienia? na co zbierać - max 5kpln?

Jazz, wokal jazz nr1, potem reszta

Edytowane przez axiomax
Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Jeśli jazz i vocal to DL304 jak znalazl, to jest to! Natomiast nie mam pojecia jak bedzie się sprawowac z ciezkim ramieniem. 2M Black nie znam, mialem stycznosc tylko z najnizsza z tej serii i było fajnie.

Jeśli jazz i vocal to DL304 jak znalazl, to jest to! Natomiast nie mam pojecia jak bedzie się sprawowac z ciezkim ramieniem. 2M Black nie znam, mialem stycznosc tylko z najnizsza z tej serii i było fajnie.

A moze Grado Reference MI ,podatnosc 20 jak znalazl do ramienia carbon.?

• Pokaż nowe odpowiedzi