Skocz do zawartości
IGNORED

WINYL,BRZMIENIE.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie Pro-ject Ako-Se-Muziczka-Naperdala:)

Hehe, dobre! Szkoda, że ani po czesku, ani po słowacku nawet.

Jest ktoś na forum biegły w angielskich idiomach języka potocznego? Jak będzie po angielsku: skorniczały?

Pozdro,

Yul

Temat już dawno zszedł na manowce.

Wszystkie kawały o czeskim języku nijak się mają do rzeczywistości, ale o to w tym chodzi:)

Czemu skorniczały po angielsku? Toć to niemieckie z korzeniami szwajcarskimi, moim zdaniem to powinien być hymn thorensa - termity, dużo niemieckiego, wszystko proste, i nawet jest gramofon koło 40sekundy:)

Excel, skąd Ty bierzesz te "audiofilskie" cd?:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Już nie chciałem się odzywać żeby znów nie było że się czepiam excela, ale skoro Jarex poruszył temat to powiem,że wiem już skąd takie opinie na temat CD ma excel.

On puszcza w tych filmikach płyty CD z kategori tzw budget price, nie mylić z Nice Price.

To najgorsze główna wydawane na CD bez dostepu do oryginalnych taśm matek.

Normalne CD miały ceny od 20 do 40 DM a te chłamy leżały w koszach po 1-4 DM.

Potem ten śmietnik pojawił się w Polsce w marketach i ludzie dawali się na to nabrać.

sądzili że to są takie same CD jak te za 40-60 zł w Empikach czy Media Markt a to był najwiekszy chłam.

Repertuar to był z reguły właśnie lata 60,70, czasem nawet ktoś inny na nich śpiewał znane kawałki.

Czesto to był Elvis,Cliff Richard,Paul Anka u wszystkie te Oldies Goldies.

U nas z czasem wydawała to firma GM z W-wy.

Z tego co widzę repertuar excela i jego podejście do kupowania to on właśnie bywał klientem na te niby CD.

To gra tak fatalnie że nie da sie tego słuchać i tak na prawdę nie ma to nic wspólnego z dobrymi wydaniami CD.

Różnica 15x w cenie mówi sama za siebie.

Nigdy tego nie kupowałem i wszystkich przed tym przestrzegałem. Z czasem w marketach było tego coraz wiecej.

Jeśli tak małe różnice są u excela miedzy tymi śmietnikowymi CD a vinylami to znaczy że sprzet pozostawia wiele do życzenia.

Potwierdza to też fakt że excel jak sam napisał prawie nie słyszy różnic miedzy dobrymi wydaniami a tymi z demoludów.

>>>excel>>>

jeśli już wrzucasz filmiki to nie nagrywaj muzyki na mikrofon a na kartę muzyczną a dopiero później podłóż dźwięk pod obraz,ponieważ za przeproszeniem g... słychać a i jutube kompresuje na maksa

pozdro dla wszystkich

MUSIC NON STOP

Excel, skąd Ty bierzesz te "audiofilskie" cd?:-)

- zostały mi z tych gorszych cyfrowych czasów, faktycznie część ich była z koszów - zresztą nigdy cd dużo nie kupowałem - uważałem, że są za drogie, nie zachwycały dźwiękiem i wtedy była ta fascynacja mp3 - można było mieć prawie wszystko za friko - z kolei różnica między mp3 a cd była delikatnie mówiąc dość problematyczna - natomiast gdy usłyszałem winyl.../ponownie, bo przecież kiedyś miałem ale go nie doceniałem - nie było z czym porównać/ ...to tak jakbym przeniósł się do całkiem innego świata dźwięków !....zaczęła się winylmania :)

excelvinyl winylmania blog szukaj

Te śmieciowe niby CD mają gorszą jakość niż plik mp3 320kb zrobiony z normalnego, porządnego wydania CD.

Gdybyś excelu posłuchał dobrych wydań CD na przyzwoitym odtwarzaczu CD, to nie umniejszając przyjemności ze słuchania

vinyla bardzo byś się zdziwił.

A ja doskonale rozumiem ciebie że nie podobają się tobie te śmieciowe niby CD za 2 euro tylko dziwi mnie że ty to w ogóle kupowałeś!!

Ja brzydziłem się brać to do ręki i to nie ma nic wspólnego z CD mimo że wygląda jak CD, tak samo jak plik mp3-128kb nie ma nic wspólnego

z plikiem 24/96 mimo że oba są plikami z muzyką i nawet mogą zawierać ten sam materiał muzyczny.

tak "przeglądnąłem" sobie tą dyskusję i najpierw ogarnął mnie lekki niepokój, że powinienem całą swoją Unitrę wyrzucić na śmietnik, ale po dłuższym zastanowieniu jednak tego nie zrobię - dzięki moim "drewnianym uszom" ile problemów mniej - wygrzewanie kabla albo zastanawianie się, który gra lepiej, medytacje nad wkładką gramofonową, czy też które wydanie płyty jest lepsze - czy niemieckie czy amerykańskie, itp...

uff, co za ulga...

tak "przeglądnąłem" sobie tą dyskusję i najpierw ogarnął mnie lekki niepokój, że powinienem całą swoją Unitrę wyrzucić na śmietnik, ale po dłuższym zastanowieniu jednak tego nie zrobię - dzięki moim "drewnianym uszom" ile problemów mniej - wygrzewanie kabla albo zastanawianie się, który gra lepiej, medytacje nad wkładką gramofonową, czy też które wydanie płyty jest lepsze - czy niemieckie czy amerykańskie, itp...

uff, co za ulga...

- i słusznie :)

Troszkę zbyt szybkie obroty excelku. To z tych regałowych głośników leciało? W tak małym studio są jaknajbardziej na miejscu. Piękne radyjko lampowe ukryłeś za wszechświatem:-)

Pozdrawiam.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 6 Sierpnia 2012 - na prośbę właściciela konta z linkowaną treścią
Ukryte przez misiomor, 6 Sierpnia 2012 - na prośbę właściciela konta z linkowaną treścią

Ja tam wolę "Lady Go" z głosem autora w tle:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Załączam Stańkę, a pojawia się Chris, ciekawe:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

a ja poproszę o Lombard, najlepiej "Szarą maść'

e tam, ja czekam na Lombard:)

to fragment z "Lodów na patyku'

a to gitarzysta solowy zespołu The Spotnicks - co ciekawe nadal nieźle ładuje jako już starszy pan, co można zobaczyć w YT

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.