Skocz do zawartości
IGNORED

Za co kochamy...

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

Na całym świecie firmy biją się o rządowe kontrakty. Państwo bowiem stanowi rękojmię o najwyższym stopniu powodzenia takiego przedsięwzięcia gwarantując zaangażowanym podmiotom pewny zysk. Nic tylko zakasać rękawy.

Nasz rząd poszedł jednak o krok do przodu !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dees daj spokój.

To problem przetargów publicznych.

Nie mówię przez to, że państwo nie ponosi za to odpowiedzialności, wręcz przeciwnie; ono tworzy prawo. A to jest do dupy.

Jesteś może prawnikiem albo innym posłem na sejm RP, albo jakimś radnym...?

Polecam film "Druga Japonia" na tej stronie

http://www.narodowiec.com

Fajne obrazki z Zielonej Wyspy (tej w polskim wydaniu).

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

dam dobra rade.jak na poczatku dowolnego filmu zobaczycie takie wejsciowe idiotyzmy dla niedorobionych ..to dajcie sobie spokoj.Takze nazwa sugerujaca cós....ale z tym mozna sie pomylic.Ja na widok blyskawicy...zrezygnowalem.Nie cierpie blyskawic,orlow i idiotow tym miotajacych.

gdybyz jeszcze tych wszystkich idiotow dalo sie namowic na wyjaz zeby wszyscy stamtad te blyskawice miotali to i posmiac by sie mozna.a tak..strach.

Kiedy tylko kryzys dopadł rynek motoryzacyjny Niemców, ci zaraz wymyślili dopłaty. U nas też Rząd wsPOmaga tę dziedzinę gospodarki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 miesiące później...

3 mln 943 tys. złotych otrzymali łącznie wszyscy pracownicy Kancelarii Premiera w postaci nagród w zeszłym roku (w 2010 było to 2,5 mln). Średnia miesięczna nagroda na każdego zatrudnionego tam pracownika wyniosła 663 złote. Należy dodać, że jawne są tylko wysokości nagród, które dostali członkowie gabinetu politycznego oraz sekretarze i podsekretarze stanu; zeby średniej nie zawyżać. Między innymi rzecznik rządu Paweł Graś został doceniony i aż nagrodzony przez premiera... "za działania z zakresu komunikacji społecznej" . Kwotami po 13 tys. złotych.

A nam się wmawia, że już tylko goła pensja obliguje do rzetelnej pracy.

• 6 miesięcy później...

Są Polakami i najważniejsze, są u siebie ! To o co chodzi ?!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O co chodzi?

O nic.

Generowanie przepisów prawa ponad miarę, chęć ingerowania we wszelkie dziedziny życia, kontrola społeczeństwa, wmawianie mu co jest dla niego lepsze... to klasyczne atrybuty rozwoju państwa Orwell`owskiego.

Kreują to państwo politycy nieudacznicy i ci wszyscy, którzy dają się w te koleiny skierować...

Myślałem, że to nareszcie jakiś normalny temat - wchodzę - a tu znowu jakieś politycznie nawiedzone poje...ńce walczą z Tuskiem. Wygrajcie sobie wybory palanty zamiast miauczeć jak ślepe kocięta.

A w temacie na temat, czyli za co kochamy to dopiero niedawno odkryłem prawdę! Po tylu latach zrozumiałem, że kobiety kocham za uśmiech. Poważnie.

Jestem Europejczykiem.

To jest miłość bezwarunkowa

<iframe width="560" height="315" src="

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Za ten uśmiech w 48 sekundzie można zabić nawet zabić!

Ukryta Zawartość

Jaro jest w porządku. Czasami gniewa się na mnie, że nazywam tych z którymi się utożsamia politycznie POpaprańcami...

Kiedyś też bliżej mi do nich było...

Ale teraz jestem już chyba w grupie Starszyzny. Wszystko widziałem i mam doświadczenie. Już nikomu nie uwierzę...

Na pewno nie będę kochał polityków!

Nie muszę kochać tego przez nich kreowanego państwa.

Kocham zaś Naród mimo jego ułomności, stąd pochodzę...

Kocham Ojczyznę, to miejsce...

Jaro popierał Palikota.

Nie da się nawet tego skomentować.

Można co najwyżej udać, że się nie zwróciło na to uwagi.

Pomyłki się oczywiście zdarzają, a umiejętność wybaczania jest w życiu niezbędna.

Ludzie są różni, politycy są ludźmi, więc i oni podlegają różnicowaniu.

Ale nigdy nikt nikogo nie zwolni z odpowiedzialności za swoje czyny.

Myślano zapewne, że jakoś to będzie, dlatego głosowano na PO, dziś widać, jaki to był ogromny błąd.

Dwa lata o tym pisałem, nikt nie posłuchał mnie.

PO to całkowita katastrofa, nawet nie wiadomo czego się złapać, chcąc wybronić ich jakiekolwiek decyzje czy postawy.

Dramat i żenada.

Wstyd na cały świat.

Myślałem, że to nareszcie jakiś normalny temat - wchodzę - a tu znowu jakieś politycznie nawiedzone poje...ńce walczą z Tuskiem. Wygrajcie sobie wybory palanty zamiast miauczeć jak ślepe kocięta.

Podobna sprawa do tej, dlaczego Obama wygrał po raz drugi.

Gdyby wygrali republikanie ogromna rzesza społeczeństwa (kombinującego) będąca na garnaszku państwa musiałaby pożegnać się z tym i zabrać do solidnej roboty. Wybrali Obamę, bo woleli pozostać w starym układzie. Dla wygody.

A Ty myślałeś, że u nas tak wszyscy kochają Donka ???

Podobna sprawa do tej, dlaczego Obama wygrał po raz drugi.

Gdyby wygrali republikanie ogromna rzesza społeczeństwa (kombinującego) będąca na garnaszku państwa musiałaby pożegnać się z tym i zabrać do solidnej roboty. Wybrali Obamę, bo woleli pozostać w starym układzie. Dla wygody.

Jak rozumiem dla ciebie problemem jest, że wygrał Obama popierany przez zwykłych ludzi a nie Romney popierany przez wielkie korporacje. Ciekawy punkt widzenia.

Jestem Europejczykiem.

Nie zupełnie o to mi chodziło.

ps: A wiesz dlaczego tak dużo Turków jest w Niemczech ?

A teraz coś zupełnie z innej beczki :

"...Marszałek Sejmu Ewa Kopacz i pięciu wicemarszałków przyznało sobie za ubiegły rok wysokie nagrody

Najwięcej, bo w sumie 45 tys. złotych, otrzymała Kopacz. Jej zastępcy: Cezary Grabarczyk (PO), Marek Kuchciński (PiS), Wanda Nowicka (Ruch Palikota), Eugeniusz Grzeszczak (PSL) i Jerzy Wenderlich (SLD) zgarnęli po 40 tys. złotych.

Decyzję o przyznaniu nagród dla wicemarszałków podjęła Ewa Kopacz. Marszałek Sejmu z kolei otrzymała dodatkowe pieniądze dzięki decyzji wicemarszałków... "

I dobrze. W końcy jesteśmy tą zieloną wyspą. Szkoda tylko, że to coś bardziej w stylu: A teraz Naród wypije lampkę szampana ustami jego przedstawiciela I Sekretarza Partii...

• 4 tygodnie później...

Pamiętam bajkę o Mądrym Królu. Król przebierał się w łachmany i jako prosty chłop chodził pomiędzy ludźmi na rynku. Dzięki temu wiedział co naprawdę myślą poddani.

"W najbliższych miesiącach ruszam w Polskę" - zapowiedział i nasz Łaskawie Nam Panujący Pan Premier.

A wszystko przez to, żeby dokładnie, z pierwszej reki, poznać i rozpoznać potrzeby społeczne aby móc dobrze wydać euromiliardy.

"Będziemy organizować spotkania i konsultacje. Zamierzam się w nie osobiście zaangażować. Chcę z państwem o tym wszystkim rozmawiać, w każdym polskim mieście, województwie."

I dobrze. Tylko po kiego grzyba są ci wszyscy ministrowie, sekretarze, doradcy, 460 posłów i 100 senatorów ?

Przed drugą wojną cała ekipa Pana Prezydenta łącznie z nim samym i sprzątaczką liczyła 36 osób. Dziś już dawno stuknęło 500 !

No i to się od razu czuje:

Ukryta Zawartość

(Jesteśmy najnormalniejszą republiką bananową)

Ukryta Zawartość

Po tylu latach zrozumiałem, że kobiety kocham za uśmiech. Poważnie.

... posłanke grodzkom ?

No i to się od razu czuje:

Ukryta Zawartość

(Jesteśmy najnormalniejszą republiką bananową)

Psiepraszam bałdzo ale od kiedy to mendy są wzorcem uczciwości i usłużności wobec obywateli? Owszem niech ich za premie krytykują. Ale ci którzy te premie dostać by mogli lecz nie chcieli... Są tacy w sejmie?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.