Skocz do zawartości
IGNORED

odkurzacz bezprzewodowy

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie miałeś styczności z tymi produktami, dyskusja z tobą nie ma sensu i nie musisz się wysilać ani mędrkować.

hahahaa na to własnie czekałem... Odpowiedż "ałudiofilska" w rodzaju - jak nie słuchałeś to się nie wypowiadaj, że sa lepsze, bo się nie znasz, a ja słuchałem wiec sią znam! - :) :) :)

Widziałem chyba te dysony w sklepie i wypróbowywałem - jesli to te z takimi puszkami na kurz w dziwnym kształcie - cos jak skrzyzowanie scenografii z "obcego" ze stylem seam-punk ;)

I powiem ci jedno... to jest ... - ODKURZACZ!

nooo jakbym nie wypróbował to już bym myślał że co najmniej Mercedes i sobie pojeżdzić nim można :D

Też bym chciał zarabiać 10 razy więcej i 10 razy mniej pracować

Wiec zamiast pierdzielić o rzucaniu w kąt ideałów kiedy w grę wchodzą pieniądze" chodź na wybory i wycinaj tych którzy nie rozumieją twoich potrzeb! W końcu będa musieli uzać że do rządzenia trzeba cos realnego zrobić w gospodarce, żeby ludzie mieli pracę i zarabiali dużo... A do tego potrzeba chronić krajową produkcje i kapitalistów przed ich pazernością zgubną dla dobra ogółu.

Nie ma co pierdzieć Arku, tylko wypróbować produkt. Nie toleruję kitu i sprzedawców kitu. Też mi było żal wydać paru setek na odkurzacz, ale po doświadczeniach z innymi rozpylaczami kurzu zdecydowałem się na model żółty. Tylko Dyson ci w życiu pomoże i ałdiofilia nie ma nic z tym wspólnego. Dyson to jest to czego pragniesz, ale ty o tym jeszcze nie wiesz. Weż do ręki Dysona, a przekonasz się, że chodzi o Miksona ;) A tak na poważnie - twórca tego odkurzacza, James Dyson - to ciekawy przypadek i jak najbardziej ciekawa historia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdr, M.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Przecież pisze ci że go próbowałem. Kosztował cos koło 1500 a nie parę setek (chyba że Euro) w Electro Worldzie... I jest to po prostu ... normalny odkurzacz... Podobno najtańsze modele mieli po 800-900 ale wtedy takiego nie posiadali

Ale raklamę robisz fajną :)

Nie wpadł bym... może zaczę rekalmować Zelmera, w końcu produkt krajowy i z tradycjami to się mu należy.

Z tego co mi powiedzieli to ma on stała siłe ssania niezaleznie od wypełnienia pojemnika i jest bezworkowy... Dlatego tłumaczę Ci że tydzień temu w jakims lidlu nabyłem odkurzacz chińsko-niemiecki zbudowany wg podobnej technologii. Ma odejmowany pojemnik na kurz wewnątrz z filtrem który sie nadaje do mycia w wodzie i wykorzystuje zjawisko zawirowania zeby utrzymywać kurz przy ścianach pojemnika z dala od wlotu powietrza. Kosztował 1/6 ceny dysona i jedynie nadzieja że się może przędej rozlecieć mogłaby skłonić mnie do zakupu... ale i tak w tej cenie wziałbym ... Zelmera - z powodów które już wyżej opisałem...

Odkurzacz to tylko odkurzacz a ja wolę zapłacić ludziom którzy maja tutaj prace przy produkcji.

Odkurzacz to tylko odkurzacz a ja wolę zapłacić ludziom którzy maja tutaj prace przy produkcji.

Słuszny punkt widzenia. Zapomniałem, że ceny w Polsce należą do tych abstrakcyjnych. Za swojego, stacjonarnego Dysona zapłaciłem chyba ok. $250.00 i uważam, że cena była nieżle skalkulowana, biorąc pod uwagę średnią zarobków. Ludzie, przecież to tylko odkurzacz ;)

Parker's Mood

Słuszny punkt widzenia. Zapomniałem, że ceny w Polsce należą do tych abstrakcyjnych. Za swojego, stacjonarnego Dysona zapłaciłem chyba ok. $250.00 i uważam, że cena była nieżle skalkulowana, biorąc pod uwagę średnią zarobków. Ludzie, przecież to tylko odkurzacz ;)

MarkN dziwi mnie to ze masz tego Dysona (wg mnie taki modny, b. przeceniony gadzet). Tam gdzie mieszkasz to chyba 'central vac' kroluje?

MarkN dziwi mnie to ze masz tego Dysona (wg mnie taki modny, b. przeceniony gadzet). Tam gdzie mieszkasz to chyba 'central vac' kroluje?

No nie! Nie wiem co króluje! Kupiłem ten sprzęt chyba sześć lat temu i nie zastanawiam się, ani nie zastanawiałem czy to jest modny gadżet, czy niemodny, czy jakikolwiek inny. Spełnia moje oczekiwania co do wsysania kurzu, bezawaryjności i jakości wykonania. Reszta mnie nie interesuje. Jak się popsuje, to będę myślał nad następnym i wtedy jak najbardziej zapytam na forum AS jaki model wybrać i jaki jest trendy.

Pozdro...M

Parker's Mood

staram się przykładać uwagę gdzie co jest produkowane, wkurza mnie jak polskie książeczki dla dzieci są produkowane w chinach, nie mówię już o ubraniach,

ale wzmaka mam uk a kolumny duńskie :) więc nie jest źle tv panasonic chyba japoński jeszcze :)

wracając do odkurzaczy , jeżeli zelmer faktycznie jest produkowany u nas to tym bardziej będę skłonny go kupić nawet gdyby miał słabiej działać :)

czajnik wyprodukowany w Polsce działa ok i tańszy od chinskiego markowego :)

Focal + Naim

Gość partick

(Konto usunięte)

oni pracują za przysłowiową miskę ryżu dlatego tanio sprzedają.

Pomyślcie ile kosztowało by nasze kochane audio gdyby doliczyć do niego zachodnioeuropejskie koszty wytwarzania (pensje itd)

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17429786

jeżeli jeden tylko Foxconn zatrudnia 1,2 mln ludzi, to ilu pracowników z EU czy USA jest na bruku?

Ukryta Zawartość

na youtubie filmik jak to działa "

No faktycznie nie dla domów ze zwierzętami - mój pies by dostał wścieklizny albo coś sobie złamał ścigając to urządzenie. :)

No widzisz a w IRL ten mały bezprzewodowy jest po 120€, zaś duże dochodzą do 350-380€ za szczytowe modele.

Wiec zamiast pierdzielić o rzucaniu w kąt ideałów kiedy w grę wchodzą pieniądze" chodź na wybory i wycinaj tych którzy nie rozumieją twoich potrzeb! W końcu będa musieli uzać że do rządzenia trzeba cos realnego zrobić w gospodarce, żeby ludzie mieli pracę i zarabiali dużo... A do tego potrzeba chronić krajową produkcje i kapitalistów przed ich pazernością zgubną dla dobra ogółu.

Użytkownik Arku edytował ten post wczoraj, 21:51

Ale problem polega na tym, że wybory w PL niczego nie zmieniają. Niezależnie kto rządzi - jest taki sam syf. W sumie co to za wybór: między idiotą a złodziejem?

A innego wyboru w PL nie ma.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No faktycznie nie dla domów ze zwierzętami - mój pies by dostał wścieklizny albo coś sobie złamał ścigając to urządzenie. :)

Szczególnie jamniki! Są wredne ! I obrażalskie ! ;)

Pozdro...M

Parker's Mood

ja osobiście wybierałem czajnik elektryczny polski i produkowany w polsce :)

Ukryta Zawartość

A lodówkę Amica niedawno u mnie w pracy kupili Irole do kantyny! :)

Tylko jedno, ostatnie pytanie - czy miałeś / używałeś jakikolwiek produkt firmy Dyson? Poza tym, w porównaniu do wielu europejskich i amerykańskich firm, które produkują odkurzacze, Dyson wcale nie jest drogi. Jak nie miałeś styczności z tymi produktami, dyskusja z tobą nie ma sensu i nie musisz się wysilać ani mędrkować.

No własnie ja mam codzienną styczność z Dysonami i nikomu ich nie polecam. :)

Ten mały to shit bezużyteczny a duży jest OK ale pracuje o wiele za głośno.

Nie wiem jak w innych krajach ale w IRL Dysony są najdroższe. I - zabijcie mnie - nie rozumiem dlaczego.

Odkurzaczy bezworkowych/cyklonowych jest na rynku obecnie w pip i Dyson już dziś technicznie nie wyróżnia się niczym.

Tyle, że jest wyjątkowo głośny - to go wyróżnia... :)

Szczególnie jamniki! Są wredne ! I obrażalskie ! ;)

Pozdro...M

Wredne? To za mało powiedziane! :)

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No własnie ja mam codzienną styczność z Dysonami i nikomu ich nie polecam. :)

Ten mały to shit bezużyteczny a duży jest OK ale pracuje o wiele za głośno.

Men...! Pracuje głośno bo to jest Lambo wśród odkurzaczy ;) Rozumiem też sytuację, jak się posiada czworonoga ;) Zdaję sobie sprawę, że nawet Dyson nie pomaga ;) Bez wątpliwości jednak twierdzę, że jest to jedna z najlepszych marek na rynku odkurzaczy. Licząca się i porządna firma. Przynajmniej tak było dawniej. Teraz to nie wiem, bo sie nie interesuje.

Pozdro, M

Parker's Mood

Ja nie mówię, że to zły odkurzacz. Jak się go włączy, to zasysa nawet od sąsiada z domku obok. :)

Ale wyciszenie zdecydowanie wymaga poprawy.

Żeby nie było, że Dyson taki be to 2 produkty ma super:

1/ Suszarka do rąk Airblade - w IRL jest w każdym McDonaldzie. Nie ma lepszej suszarki, powietrze wali przez szczelinę 0,3mm z prędkością 400mph. Wariactwo. Genialny sprzęt.

dyson-airblade-lg2.jpg

2/ taki sprytny wentylator bez śmigła. Człowiek się dziwi jakim cudem to w ogóle działa - ale działa! :) tutaj widoczny razem ze swoim twórcą: Sir Jamesem Dysonem. Tak! UK to śmieszny kraj: zrobisz fikuśny odkurzacz i dostajesz tytuł szlachecki. A na poważnie to królowa rozdaje tego na kopy biznesmenom i artystom: wraz z Orderem Imperium Brytyjskiego szlachectwo jest w komplecie.

Dyson09_large.jpg

Ale problem polega na tym, że wybory w PL niczego nie zmieniają. Niezależnie kto rządzi - jest taki sam syf. W sumie co to za wybór: między idiotą a złodziejem?

A innego wyboru w PL nie ma.

Nigdzie nie ma. Drugiej wiosny ludów się nie spodziewajmy. Wiec pozostaje tylko przy pomocy kartek do głosowania fundować darmozjadom roszady przy korycie... Chociaz obecna sytuacja też jest w pewien sposób dobra... Nieudacznicy kontra oszołomy biora się za łby wypalając politycznie. Daja szansę kolejnemu gajowemu którzy wygra w kolejnych wyborach i wygoni tych partyzantów z lasu. To też pewien sposób ewolucji polityków.

Nie wiem jak w innych krajach ale w IRL Dysony są najdroższe. I - zabijcie mnie - nie rozumiem dlaczego.

Odkurzaczy bezworkowych/cyklonowych jest na rynku obecnie w pip i Dyson już dziś technicznie nie wyróżnia się niczym.

Pewnie dlatego że był pierwszy, wymyslił jakieś ustrojstwo którego nikt nie chciał produkować więc sam musiał pozyskać środki na produkcję. Wysoki koszt kapitału wiec wysoka cena. Tak zbudował renomę i wysokich cen się trzyma.

Dlatego kupiłem w Lidlu odkurzacz działający na tej samej zasadzie co dysony... A i niektóre Zelmery mają też cyklonową separacje powietrza. Rozwiązanie jest dosyć powszechne.

Pracuje głośno bo to jest Lambo wśród odkurzaczy ;)

Aaaaa to taki na przykład Electrolux którego nie słychać podczas pracy to jest najwyżej jakaś hulajnoga wśród odkurzaczy :)

Aaaaa to taki na przykład Electrolux którego nie słychać podczas pracy to jest najwyżej jakaś hulajnoga wśród odkurzaczy :)

No może nie hulajnoga; porównałbym do toyoty-lexus. Odkurzacz dayson ma charakter! ;-) Motor chodzi jak w Lambo i zasysa sąsiada/sąsiadkę! Ja lubić ten dzwięk! No i kolor panie....żółty! No i od razu widać ile kurzu jest w naszym miejscu...? Będąc w Polsce, kupiłem jakiegoś wypasionego Elektroluksa - faktycznie cichy jak lexus i w sumie w miarę efektywny... Po czterech latach padł jak JW.

Żółte lambo chodzi jak burza, bezawaryjnie! Po prostu dobry sprzęt! ;-) Nie jestem emocjonalnie związany ze swoim odkurzaczem, żeby była jasność! ;-)...diabeł rządzi! ;-)

Pozdro, M

Parker's Mood

Akurat mam Elektroluxa ale z kablem i w wersji bezworkowej i cichy raczej nie jest, zwłaszcza jak do zbiornika dostaną się jakieś duże elementy typu np. mała moneta, wtedy hałas jest niemiłosierny:). Służy już parę lat ale po ok 1msc. padła zwijarka do kabla a, że zapodziałem paragon to musiałem sam naprawić, tzn. wywaliłem zwijarkę:) Niestety do tego modelu nie ma w sprzedaży żadnych filtrów i jeśli się zużyją to trzeba samemu "dorabiać". Ale ogólnie jestem zadowolony z systemu bezworkowego, jak się zapełni po prostu opróżniamy i nie mam problemu " o kurna worki się skończyły" :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Służy już parę lat ale po ok 1msc. padła zwijarka do kabla

hehe, z początku myślałem że chodzi o 1 milisekundę.

A ja z kolei doceniłem worki dopiero po kupieniu bezworkowca. Panasonik. Nie narzekam, sprawuje się dobrze już któryś rok. Nad głośnością się nie zastanawiałem bo nie mam zwyczaju sprzątać po północy, więc nie jest to dla mnie priorytet. Bardzo silny, mały i lekki, czysty wydech, tani. Jak to u panasonika - świetne plastiki.

Ale to opróżnianie, koszmar. Wzbija się wtedy chmura pyłu. Hepa szczelnie oblepiona syfem, że trzeba to skubać ręcami.

A worek wyrzuca się przecież prawie bezdotykowo.

Akurat mam Elektroluxa ale z kablem i w wersji bezworkowej i cichy raczej nie jest,

Miałem na mysli ten model z "lekramy" telewizyjnej w której w nocy wciagał bezgłosnie pluszowego misia bo zapomnieli wyłączyć :)

Ukryta Zawartość

a testował może ktoś takie cudo?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

A komentarze z linka nie wystarczą, same ohy i ahy niemalże jak w recenzjach audio:))

Ile toto kosztuje?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

kupiłem rowente bezprzewodową 18V , ma większy pojemnik na kurz, mocniejszy silnik i dłuższy czas pracy na aku do 40min, dobrze ściąga piasek, troszkę ciężka ale nie ma tragedii,, łatwo się wyrzuca śmieci,, jest ok , dodatkowo za 100 wydłużyłem gwar do 3lat nawet jak dzieci połamią to wymieniają na nowe. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 2 tygodnie później...

Mam tego Dyson'a:

Ukryta Zawartość

Od kiedy kilkanascie lat temu zobaczylem na Discovery godzinny film o wynalazkach Dyson'a, chcialem miec taki odkurzacz.

Rok temu kupilem, zmieniajac wysluzonego Zelmera.

Jestem zadowolony i doceniam technologie Cyclone.

Do najwiekszych wad posiadanego modelu zaliczam brak dlugiej rury, ktora mozna swobodnie operowac i dostac sie koncowkami w zakamarki.

Duza zaleta, to wlasnie Cyclone, ktory rozbija brud na drobiny, ktore przy wysypywaniu juz sie tak nie pyla.

Widocznosc przepelnienia ulatwia pozbywanie sie brudu na czas.

A latwosc wysypania brudu powoduje, ze robie to poprostu w mieszkaniu, umiejetnie wysypujac go do worka na smieci.

Odkurzacz jest glosny, to fakt, ale bardzo mocny i cecha Cyclone jest to ze moc jest stala, niezaleznie od przepelnienia pojemnika.

Nie wiem co to za dowod na nienowoczesnosc ze cos jest glosne.

Jak cos ma byc skuteczne, to musi napier.dalac. Inaczej to takie glaskanie.

5 lat gwarancji i bardzo dobrej jakosci materialy.

Mozna nim uderzac w przeszkody bez ceregieli i nic sie nie dzieje.

Raz myslalem ze spalilem elektroszczotke jak mi sie wkrecila gruba nic i az przypalila plastik.

Potem sie cieszylem jak dziecko, kiedy po przestudiowaniu instrukcji odkrylem, ze wystarczy wcisnac w elektroszczotce taki guziczek

... i dalej napier.dala az milo :-)

Ale fakt, to troche sprzet dla entuzjastow.

Ukryta Zawartość

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.