Skocz do zawartości
IGNORED

odkurzacz bezprzewodowy

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy ktoś posiada i używa odkurzacza bezprzewodowego?

pytam bo szukam takiego podręcznego "do dzieci",, najlepsze generatory okruchów na świecie :) który też ewentualnie na szybko odkurzy kąty przez niespodziewaną wizytą :)

czy ktoś może miał doczynienia z takim

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest jeszcze electrolux ciekawy też jak zelmer bo ma wyjmowany tan mały odkurzacz i można czyścić np w aucie, zakamarkach kanapy etc

czekam na opinie użytkowników

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

https://www.audiostereo.pl/topic/94070-odkurzacz-bezprzewodowy/

właściwie to co byś nie kupił, to w zachwyt nie wpadniesz. Pompa to urządzenie o kiepskiej wydajności w praktyce, a akumulator ma niestety swoje ograniczenia.

Swoją drogą, nie wiem dlaczego w takich urządzonkach nie montuje się ultrakondensatorów. Pojemność o połowę mniejsza, ale wystarczałaby minuta albo mniej w gniazdku, i można pracować dalej. No i się nie zużywa z czasem.

Najlepszy jaki znam to Dyson DC 34 - cordless. Mam ten model już kilka lat i działa bez zarzutu. Sześć minut pracy ciągłej i trzeba bateryjkę ładować. Jak na cordless, to siła tego odkurzacza zadziwia !

DC34YE-US_Lightweight_and_ergonomic.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

a jak jest faktycznie z czasem prac na akumulatorach ? teoretycznie 20min a praktycznie będzie z 10min?

W przypadku Dyson'a sześć minut pracy ciągłej i ani sekundy dłużej. Przy normalnej eksploatacji ok. 20 min. Ponowne ładowanie baterii zajmuje ok. 45 minut. Do podręcznych czynności znakomity, bezawaryjny sprzęt. Of kors trochę drogi, ale zawsze jest coś za coś.

Parker's Mood

Ja to mam taki wypasiony model z sieci Lidl. Kupiłem, by na szybko sprzątać bufet po dziecku, jak teściowa u bram. Koszt circa 70zł, nie słyszałem raczej dobrych opinii o takich wynalazkach, dlatego nie inwestuję w taki sprzęt. Czas pracy około 5 minut, po tym czasie to nawet jak paluchem okrucha wciskasz to łyknąć nie chce.

czyli komplet drugich akumulatorów musi być pod ręką ;)

Rozumiem, że rozmawiamy o drugim, dodatkowym, bezprzewodowym odkurzaczu i traktujemy go jako podręczne urządzenie do odkurzenia niewielkiej ilości okruchów czy też innych śmieci, a nie jako produkt podstawowy do zastosowań przemysłowych ;)

Parker's Mood

Mam tego Dysona - ABSOLUTNIE NIKOMU NIE POLECAM!

Co z tego, że ciągnie jak... odkurzacz, jeśli czas pracy na baterii jest żałośnie krótki?

A pracuje TYLKO na baterii, trzeba czekać na naładowanie, nie ma opcji pracy z kabla podczas ładowania.

Poroniony pomysł.

Oczywiście - do awaryjnego wsysania kilku okruszków jest ok ale już np. samochodu tym się nie odkurzy. A do tego powinny służyć takie odkurzacze. Ten ma za małą baterię i za wysoką cenę jak na swój żałosny czas pracy.

Także uczcie się na moich błędach i nie kupujcie gówna marki Dyson.

Jest przedrożone i przereklamowane.

Tak samo duże odkurzacze... mam ich odkurzacz w najbardziej wypasionej wersji, Kosztował tyle, co tydzień na Teneryfie z przelotami.

I ok - siła ssania bez porównania z "normalnym" odkurzaczem. Ale wycie i hałas... dość powiedzieć, że przy niektórych końcówkach producent zaleca stosowanie ochronników słuchu! Poważnie!

Także - z daleka od Dysona! Jakby w Irlandii był Zelmer, to bym Zelmera se kupił...

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ja z kolei polecam wszystkim Dyson'a. Rewelacyjny i bezawaryjny. Ciągnie jak zawodowa dziewczyna, i te kolory obudowy. Jest też opcja animals. Do wyboru do koloru, a il Dottore posuwa kit.

Parker's Mood

Mówię jak jest... mam tego Animalsa właśnie. Wolałbym Zelmera - te polskie odkurzacze też pracowały bezawaryjnie po kilkanaście lat. Dysona mam zbyt krótko - raptem 4 lata, by powiedzieć coś o bezawaryjności tego sprzętu.

Tylko, że Zelmer już chyba nie jest polski? Nie mylę się?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Wolałbym Zelmera - te polskie odkurzacze też pracowały bezawaryjnie

Chyba już musisz odpocząć od angielskiego producenta. Bierz Zelmera!!! Odkurzacze to faktycznie poważny życiowy problem ;)

Parker's Mood

Także - z daleka od Dysona! Jakby w Irlandii był Zelmer, to bym Zelmera se kupił...

Te dysony to

Mam tego Dysona - ABSOLUTNIE NIKOMU NIE POLECAM!

Co z tego, że ciągnie jak... odkurzacz, jeśli czas pracy na baterii jest żałośnie krótki?

A pracuje TYLKO na baterii, trzeba czekać na naładowanie, nie ma opcji pracy z kabla podczas ładowania.

Poroniony pomysł.

Oczywiście - do awaryjnego wsysania kilku okruszków jest ok ale już np. samochodu tym się nie odkurzy. A do tego powinny służyć takie odkurzacze. Ten ma za małą baterię i za wysoką cenę jak na swój żałosny czas pracy.

Także uczcie się na moich błędach i nie kupujcie gówna marki Dyson.

Jest przedrożone i przereklamowane.

Tak samo duże odkurzacze... mam ich odkurzacz w najbardziej wypasionej wersji, Kosztował tyle, co tydzień na Teneryfie z przelotami.

I ok - siła ssania bez porównania z "normalnym" odkurzaczem. Ale wycie i hałas... dość powiedzieć, że przy niektórych końcówkach producent zaleca stosowanie ochronników słuchu! Poważnie!

są chyba odkurzacze bezworkowe??? Cos jak przemysłowy karcher tylko ładniejszy.

O Lidlu ktoś wspominał... niedawno kupiłem tam wynalazek bezworkowy z pojemnikiem na kurz. Całkiem niezle się sprawuje jak na niemiecko-chiński wynalazek za 60 EURO :)

Ale takiej młotowiertarki do odkurzania jak ten dyszący kordless to raczej mym nie brał. Do czego to komu? Parę okruchów po dzieciarach zebrać mozna szczotką :)

Ale żeby Zelmera w IRL nie było ??? Luka na rynku. Sprowadż z Polski a jak się irisze zachwycą zacznij im sprzedawać :D

Równie dobrze można powiedzieć, że mam mercedesa, ale wolę zaporożca, bo taki zgrabny i fajny i bezawaryjny. No i ogrzewanie na benzynę. Taki luksus z ZSRR. Czy ktoś oprócz il Dottore używa / używał Dyson'a ?

Pozdro...

Parker's Mood

Dostałem ostatnio IROOMBA profesional model 625 robot sprzatajacy chętnie go komuś odstąpie .

sprzęcik sam się programuje jeździ po pokojach i odkurza .Można też ustawać czujniki podczerwieni żeby jeził po okreslonum terenie taka inteligentna maszynka.

ze wzgledu na alergie syna uzywamy odkurzacza wodnego i ten stoi raczej bez użyteczny .

link do strony :

Ukryta Zawartość

cena sklepowa ok 4500 .oddam za 1500 (do małej negocjacji)

Ukryta Zawartość

Mówię jak jest... mam tego Animalsa właśnie. Wolałbym Zelmera - te polskie odkurzacze też pracowały bezawaryjnie po kilkanaście lat. Dysona mam zbyt krótko - raptem 4 lata, by powiedzieć coś o bezawaryjności tego sprzętu.

Tylko, że Zelmer już chyba nie jest polski? Nie mylę się?

W Polsce to już tylko Polacy zostali polscy. Taką kanadę sobie daliśmy zafundować.

Ale jeśli chodzi o Zelmera to jest spółka akcyjna giełdowa i akcjonariat jest w niej płynny i trudno stwierdzić co do kogo należy. Większość ma PEV V Luksemburg (polish enterprise found) - cokolwiek to znaczy, reszta inwestorzy instytujonali i zapewne ten szmaciak który państwową firmę prywatyzował. Pakiet mniejszościowy jest rozproszony poprzez giełdę.

Ukryta Zawartość

Oczywiście przy prywatyzacji Zelmeru nie obeszło się bez straty i zarzutów dla prywatyzatorów w 2005 roku. Jednak informacje na ten temat znajdziemy wyłącznie w prawicowych gadzinówkach. Mimo wszystko warto przeczytać bo jeszcze tylko Urban zauważa w tym kraju przekręty.

Ukryta Zawartość

A następnie nasi dzielni lumpenkapitaliści pograli sobie na opcjach. Bo wiadomo że każdy polski szmaciak ubrany w garnitur jest najsprytniejszym finansistą i najlepiej zna się na spekulacjach walutowych pamiętając jeszcze czasy kiedy jako szpicel SB sprzedawał dolary pod Pewexem.

I dali na tych opcjach dupy lepszym cwaniakom – o czym można poczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Generalnie to powinni sierpik wziąć i w pole trawę dla królików kosić zamiast się biznesami zajmować. Tyle są warci nasze kapitalisty.

Czy już wyprowadzili całą produkcję do Chin, to nie wiem. Niedawno jeszcze produkowali w PL i może nadal coś składają. Skoro Hiszpanom i Włochom opłaca się produkować AGD w Łodzi to może oni jeszcze trochę pociągną.

Dostaeł ostatnio IROOMBA profesional model 625 robot sprzatajacy chętnir go komus odstępie .

sprzęcik sam się programuje jeździ po pokojach i odkurza .Można też ustawać czujniki podczerwieni żeby jeził po okreslonum terenie taka inteligentna maszynka.

O! I to jest właśnie przyszłość odkurzania... Ale nie przy dzieciach i zwierzętach, bo popsują zabawkę. Polacy i tak się już prawie nie rozmnażaja w Polsce więc sa duże szanse na rozpowszechnienie robotów sprzątających...:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na youtubie filmik jak to działa "

Ukryta Zawartość

Równie dobrze można powiedzieć, że mam mercedesa,

Ale masz Dysona... Więc raczej równie dobrze powinieneś powiedzieć, że jeździ się nim jak mercedesem :)

Ostatnio spotkałem jełopa, który stwierdził że pióra Mount Blanc są niczym mercedesy.... Ciekawe dlaczego... Zbudowane i funkcjionalne przecież jak każde lepsze pióro w cenie powyżej 100pln. Ale może pisząc takim MB 30 razy droższym to mniej błędów ortograficznych się robi ? ;)

Ja z kolei polecam wszystkim Dyson'a. Rewelacyjny i bezawaryjny. Ciągnie jak zawodowa dziewczyna, i te kolory obudowy. Jest też opcja animals. Do wyboru do koloru, a il Dottore posuwa kit.

Ukryta Zawartość

którego masz?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

ps jeszcze wiadomości z Rzeszowa:

Ukryta Zawartość

Własnie że dzieciaki też mają niezłą zabawę
No proszę! Prawie jak Mercedes! :)

A Ty Mark na Dysonie też tak pojeżdzisz ?

Ukryta Zawartość

W Polsce to już tylko Polacy zostali polscy. Taką kanadę sobie daliśmy zafundować.

Ale jeśli chodzi o Zelmera to jest spółka akcyjna giełdowa i akcjonariat jest w niej płynny i trudno stwierdzić co do kogo należy. Większość ma PEV V Luksemburg (polish enterprise found) - cokolwiek to znaczy, reszta inwestorzy instytujonali i zapewne ten szmaciak który państwową firmę prywatyzował. Pakiet mniejszościowy jest rozproszony poprzez giełdę.

Ukryta Zawartość

Oczywiście przy prywatyzacji Zelmeru nie obeszło się bez straty i zarzutów dla prywatyzatorów w 2005 roku. Jednak informacje na ten temat znajdziemy wyłącznie w prawicowych gadzinówkach. Mimo wszystko warto przeczytać bo jeszcze tylko Urban zauważa w tym kraju przekręty.

Ukryta Zawartość

A następnie nasi dzielni lumpenkapitaliści pograli sobie na opcjach. Bo wiadomo że każdy polski szmaciak ubrany w garnitur jest najsprytniejszym finansistą i najlepiej zna się na spekulacjach walutowych pamiętając jeszcze czasy kiedy jako szpicel SB sprzedawał dolary pod Pewexem.

I dali na tych opcjach dupy lepszym cwaniakom – o czym można poczytać tutaj:

Ukryta Zawartość

Generalnie to powinni sierpik wziąć i w pole trawę dla królików kosić zamiast się biznesami zajmować. Tyle są warci nasze kapitalisty.

Czy już wyprowadzili całą produkcję do Chin, to nie wiem. Niedawno jeszcze produkowali w PL i może nadal coś składają. Skoro Hiszpanom i Włochom opłaca się produkować AGD w Łodzi to może oni jeszcze trochę pociągną.

O! I to jest właśnie przyszłość odkurzania... Ale nie przy dzieciach i zwierzętach, bo popsują zabawkę. Polacy i tak się już prawie nie rozmnażaja w Polsce więc sa duże szanse na rozpowszechnienie robotów sprzątających...:)

ja osobiście wybierałem czajnik elektryczny polski i produkowany w polsce :)

Ukryta Zawartość

niecałe 100pln z wysyłką :) praktycznie podobne technologia taka sama philipsa 170pln i robine w chinach?

więc i u nas można tanio i dobrze! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Jest jeszcze jedno urządzenie oczyszczające które kazdy prawdziwy audiofil powinien mieć w domu ... oczyszczacze powietrza. Pierwsze takie urządzenie na Polskim rynku pojawiły sie 25 lat temu produkcji Dzierżoniowskiej Diory, która wtedy uznała w swoich reklamach że ma ono podnosić komfort przebywania w pomieszczeniach... Co jak wiadomo nieodłącznie powinno być klimatem koniecznym do słuchania muzyki.

A tutaj coś współczesnego tego typu z Zelmera

Ukryta Zawartość

ja osobiście wybierałem czajnik elektryczny polski i produkowany w polsce :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) niecałe 100pln z wysyłką :) praktycznie podobne technologia taka sama philipsa 170pln i robine w chinach? więc i u nas można tanio i dobrze! :)

ja niestety nie. Ponieważ szukałem czajnika elektrycznego w całości metalowego (w całości - bez plastiku wewnątrz). I taki jest tylko jeden model w markecie rzadko już występujący. Niestety i tak okienko rewizyjne w uchwycie jest z tworzywa, więc chyba wrócę do gotowania wody na kuchence w normanym czajniku bez plastikowych syfów .

ps. Amica też chyba nie wszystko produkuje w Polsce. przypuszczam ze drobniejsze urządzenia są z Chin, ale nie sprawdzałem.

Jeszcze a propos dobrze i tanio... Mam w garażu odkurzacz Zelmera ... o bardzo rynkowej nazwie Alfa K2 z 1968 roku prawdopodobnie... Działa choc juz słabo ciągnie bo się łozyska w silniku rozleciały ze starości ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

którego masz?

Oprócz przenośnego DC 34 mam starszy model - DC 14 / all floors - i nawet nie wiem czy jest jeszcze produkowany, bo szczerze mówiąc nie interesuje mnie ten temat, ale skoro było pytanie na forum, to przedstawiłem swój punkt widzenia i model który wydaje mi się odpowiedni, bezawaryjny i ciągle pracujący na wysokich obrotach. Trochę mnie śmieszą te nasze powiatowe klimaty i ciągłe udowadniadnianie swoich racji, które zupełnie nie pasują do rzeczywistości. Przyznam, że sam się wkręcam w te idiotyczne polemiki, ale taka jest konstrukcja, a uczestnicy forum ją tylko rozgrzewają. Ktoś kto miał kontakt z urządzeniami firmy Dyson ma określone zdanie na temat ich wyrobów i tylko w ten sposób można się dowiedzieć czegoś konkretnego. Najlepiej kupić, wypróbować i jak się nie spodoba to oddać. Wspomnę jeszcze, że tak zaprojektowanego odkurzacza jak Dyson, i tak rewelacyjnego, nie spotakałem i nie znalazłem wśród innych firm.

Pozdr, M.

Parker's Mood

Ludzie co wy macie taką chinofobię .w obenej sytuacji napewno każdy z Was ma 50 % rzeczy robione w Chinach lub z użyciem chińskich komponentów.

większość firm nawet nie raczy informawć gdzie towar był składany a tym bardziej gdzie były produkowane podzespoły.

Obecna gospodarka świtowa to globalna wioska i nie ma od tego odwrotu .Każdy z Was chciał by kupować tanio ale nikt za darmo nie chce pracować a oni pracują za przysłowiową miskę ryżu dlatego tanio sprzedają.

Pomyślcie ile kosztowało by nasze kochane audio gdyby doliczyć do niego zachodnioeuropejskie koszty wytwarzania (pensje itd)

a co to za samokrytyka??? Po to jest to forum żeby chwalić sie najlepszym i udowadniać swoje racje :D

nawet jeśłi uwazam że na baterie to sobie samochodzik sterowany mozna kupić a nie odkurzacz.

Ludzie co wy macie taką chinofobię .w obenej sytuacji napewno każdy z Was ma 50 % rzeczy robione w Chinach lub z użyciem chińskich komponentów.

większość firm nawet nie raczy informawć gdzie towar był składany a tym bardziej gdzie były produkowane podzespoły.

Obecna gospodarka świtowa to globalna wioska i nie ma od tego odwrotu .

Wioska to jest Polska, bynajmniej globalną, tylko taka zwykła prowincjionalną własnie dlatego że dajemy sobie wciskać kapitalistyczne pieprzenia o globalizacji i że obojętnie kto gdzie produkuje...

Własnie że nie jest to obojętne, a ja jestem gotów płacić drogio za zakupy jeśli tylko będę miał tu prace i dużo zarabiał. Z tego co widze coraz więcej ludzi mysli własnie w ten sposób, dzieki któremu kraje zachodniej Europy odbudowały swoją potęgę gospodarczą po wojnie.

Z chińskiego śmiecia kupuję tylko największą taniznę i to na przecenach żeby za bardzo nie wspierać reżimu... ale niestety po prostu się inaczej nie da bo altarnatywą byłoby pozbycie sie większość urządzeń AGD.

Wspomnę jeszcze, że tak zaprojektowanego odkurzacza jak Dyson, i tak rewelacyjnego, nie spotakałem i nie znalazłem wśród innych firm.

A to już zabrzmiało jak reklma znanej firmy Rainbow... Była taka firemka w Łodzi na poczatku lat 90-tych, która sprzedawała odkurzacze piorące rainbow w cenie małego samochodu i udzielała wtedy pożyczek dla swoich klientów na lichwiarski procent.... Sporo ludzi tak wkręcili.

A to już zabrzmiało jak reklma znanej firmy Rainbow... Była taka firemka w Łodzi na poczatku lat 90-tych, która sprzedawała odkurzacze piorące rainbow w cenie małego samochodu i udzielała wtedy pożyczek dla swoich klientów na lichwiarski procent.... Sporo ludzi tak wkręcil

Tylko jedno, ostatnie pytanie - czy miałeś / używałeś jakikolwiek produkt firmy Dyson? Poza tym, w porównaniu do wielu europejskich i amerykańskich firm, które produkują odkurzacze, Dyson wcale nie jest drogi. Jak nie miałeś styczności z tymi produktami, dyskusja z tobą nie ma sensu i nie musisz się wysilać ani mędrkować.

Parker's Mood

Też bym chciał zarabiać 10 razy więcej i 10 razy mniej pracować ,albo żyć jak ślepy grek który bierze zasiłek i być za razem taksówkarzem.

Obrzanie się na świat nic tu nie da a prawda bywa czasami okrutna .Możesz nie spierać reźimu i nie kupować nic czego dotknął się uciskany chiński robotnik życzę powodzenia.

Tak dla przypomnienia to wielki twórca Macka S.J. też przeniósł produkcję Ipada do chin bardzo nad tym ubolewał że będą tam wykorzystywani biedni chińscy robotnicy ale ważnieszy by zysk i rozwój firmy .

okrótne ale prawdziwe .

W większości wypadków ideały idą na bok gdzy chodzi o pieniadze duuuuże pieniądze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.