Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

O ile Adidas zrobił straszną fuszerę z dresami dla Polaków na Olimpiadę to stroje cywilne można tylko chwalić. Brytyjska klubowa elegancja przełamana nutką drapieżnej dekadencji w stylu Vivienne Westwood. Dobra robota!

669a29e0d059b_o_xlarge.jpg

669a2bf544c30_o_xlarge.jpg

Wszyscy chwalą stroje drużyny Mongolii a mnie się polskie dużo bardziej podobają. Mongolskie są piękne ale zbyt folkowe. To tak, jakby naszych sportowców poubierać w stroje krakowskie. Duży anachronizm IMO.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Sąd w Warszawie: Wyroki wydane przez neo-sędziów SN są nieistniejące. Nie trzeba ich stosować

To ważne orzeczenie wydał Sąd Rejonowy dla Warszawy-Pragi Południe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, toptwenty napisał:

Sąd w Warszawie: Wyroki wydane przez neo-sędziów SN są nieistniejące. Nie trzeba ich stosować

To ważne orzeczenie wydał Sąd Rejonowy dla Warszawy-Pragi Południe.

Ukryta Zawartość

Sprawy za wykroczenia drogowe i zdjęcia z fotoradarów też ? ale będzie cyrk w sądach. Mafie powychodzą z więzień dzięki uśmiechniętym sędziom.

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, mariusz05 napisał:

Sprawy za wykroczenia drogowe i zdjęcia z fotoradarów też ? ale będzie cyrk w sądach. Mafie powychodzą z więzień dzięki uśmiechniętym sędziom.

Dzięki pisowskim neosędziom. Wyobraź sobie, że policjanci w ramach poprawiania statystyk zatrzymali cię i orzekli, że masz niesprawny samochód. Albo że jechałeś bez świateł. Nie ma dowodów, jest ich zdanie. Dostajesz możliwie wygórowany mandat i możliwie dużą liczbę punktów. Odwołujesz się do sądu, a tam neosędzia, który dostał polecenie wspomagać policjantów, dowala ci jeszcze karę ograniczenia wolności i decyduje o odebraniu prawa jazdy na rok. Czy nie chciałbyś teraz rewizji tego wyroku?

12 godzin temu, zetempowiec napisał:

Dzięki pisowskim neosędziom. Wyobraź sobie, że policjanci w ramach poprawiania statystyk zatrzymali cię i orzekli, że masz niesprawny samochód. Albo że jechałeś bez świateł. Nie ma dowodów, jest ich zdanie. Dostajesz możliwie wygórowany mandat i możliwie dużą liczbę punktów. Odwołujesz się do sądu, a tam neosędzia, który dostał polecenie wspomagać policjantów, dowala ci jeszcze karę ograniczenia wolności i decyduje o odebraniu prawa jazdy na rok. Czy nie chciałbyś teraz rewizji tego wyroku?

Na tej zasadzie powypuszczali ruskich agentów i morderców którzy  potem  się ulotnili .A pro po co z Najsztubem dalej niewinny za potrącenie po pijaku bez prawa jazdy starszej kobiety na pasach ?

Edytowane przez mariusz05
W dniu 25.07.2024 o 11:32, mariusz05 napisał:

Na razie to mafiozi wypuszczani są dzięki łaskawości niejakiego Dudy, chwilowo Prezydenta.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Na razie to mafiozi wypuszczani są dzięki łaskawości niejakiego Dudy, chwilowo Prezydenta.

Tacy z nich mafiozi jak z Hołowni -youtubera Sejmowego, chwilowo Marszałka  🙂

Dla odmiany dobre wieści z PL: esbek po kursach KGB w Moskwie wybrany przez tuskowych do rady nazdzorczej WZE sam zrezygnował po roztrąbieniu sprawy przez wolne media.

Czujecie? Esbek miał więcej przyzwoitości niż tuskowe!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Największych bandziorow będą wypuszczać bo nie ten sędzia ich skazał 

Wymiar sprawiedliwości ma nie działać 

O to chodzilo przecież w kamieniach milowych

O sprawach gospodarczych nie wspomnę, będzie całkowita wolna amerykanka

• 2 tygodnie później...

Ojciec właśnie wrócił z lasu. 2 wiadra prawdziwków i kanie o takiej średnicy, że się w wiadrze nie mieściły. 🙂

Tak trzeba żyć! 😄

W dniu 25.07.2024 o 11:32, mariusz05 napisał:

To tylko oznacza,że należy procesy powtórzyć .Winą za ten stan rzeczy należy obciążyć Ziobrę i ZP.

1 minutę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To tylko oznacza,że należy procesy powtórzyć

Ile z tych spraw się przedawniło? Ilu ludzi w Polsce ma NIELEGALNĄ drugą żonę czy męża, bo rozwód dał im (zdaniem tuskowych) jakiś przebieraniec, a nie legitny sędzia? Czy będą odpowiadać za bigamię?

Czy ludzie wsadzeni przez przebierańców do więzień mają prawo do odszkodowań? Powinni mieć - wszak siedzą nielegalnie.

Miał być wątek o chwaleniu ale tu chwalimy Polskę a nie władzę, która ten kraj niszczy. PiS-PO: jedno zło!

22 godziny temu, costa brava napisał:

A potem jak PiS dojdzie do władzy to znowu powtórzyć 

Słusznie,  az do przedawnienia 

Nie rozumiesz istoty prawa. Jeżeli wyrok został wydany z wadą prawną to jest on nieważny. Z urzędu , nie musi być zaskarżony przez osobę będącą stroną procesu . To oczywista oczywistość .

21 godzin temu, il Dottore napisał:

Ile z tych spraw się przedawniło? Ilu ludzi w Polsce ma NIELEGALNĄ drugą żonę czy męża, bo rozwód dał im (zdaniem tuskowych) jakiś przebieraniec, a nie legitny sędzia? Czy będą odpowiadać za bigamię?

Czy ludzie wsadzeni przez przebierańców do więzień mają prawo do odszkodowań? Powinni mieć - wszak siedzą nielegalnie.

Miał być wątek o chwaleniu ale tu chwalimy Polskę a nie władzę, która ten kraj niszczy. PiS-PO: jedno zło!

Tak , tak jest . I winę za to ponosi Ziobro i ZP. Wyrok z wadą prawną jest nieważny. Natomiast nie mam wiedzy prawnej czy w tym przypadku obowiązuje przedawnienie.

21 godzin temu, costa brava napisał:

Niszczą świadomie struktury państwa aby na ich gruzach zainstalować strukrury GG

GG to masz w głowie.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
11 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

GG to masz w głowie.

Wybrałeś już sobie nową ojczyznę? Kim zostaniesz, gdy Polski już nie będzie? Rosjaninem? Niemcem? Unijczykiem?

"Nie mówię już o przeszłej Polszcze i Polakach. Znikło już i to państwo, i to imię, jak znikło tyle innych w dziejach świata. Każdy z przeszłych Polaków ojczyznę sobie obrać powinien. Ja już jestem Rosjaninem na zawsze."

(Stanisław Szczęsny Potocki w liście z 4 stycznia 1795 r. do Seweryna Rzewuskiego.)

Hitler też napadł na Polskę z wadą prawną bo bez wypowiedzenia wojny a poza tym nie miał legitymacji demokratycznej od wyborców 

Więc unieważniamy 2WS

Prawo jest takie jak chcą politycy nie da się tego zmienić a żyć jakoś  trzeba

Nie wiem czy dać do "chwalimy" czy do "ganimy".  W każdym razie klamka zapadła i od 1/1/2026 wejdą w życie następujące zmiany w polskiej ortografii. 

Język żyje. Język ewoluuje. Mamy 16 miesięcy, żeby nauczyć się nowych reguł:

1/ Pisownia wielką literą nazw mieszkańców miast i ich dzielnic, osiedli i wsi, np. Warszawianin, Zgierzanin, Ochocianka, Mokotowianin, Nowohucianin, Chochołowianin

2/Wprowadzenie pisowni wielką literą nie tylko nazw firm i marek wyrobów przemysłowych, ale także pojedynczych egzemplarzy tych wyrobów np. samochód marki Ford i pod oknem zaparkował czerwony Ford

3/ Wprowadzenie rozdzielnej pisowni cząstek -bym, -byś, -by, -byśmy, -byście ze spójnikami, np. Zastanawiam się, czy by nie pojechać w góry

4/ Ujednolicenie zapisu (małą literą) przymiotników tworzonych od nazw osobowych, zakończonych na -owski, np. dramat szekspirowski, epoka zygmuntowska, koncert chopinowski

5/ Wprowadzenie łącznej pisowni członu pół- w wyrażeniach: półzabawa, półnauka; półżartem, półserio; półspał, półczuwał

6/ Wprowadzenie jednolitej łącznej pisowni cząstek -niby, -quasi z wyrazami zapisywanymi małą literą np. nibyartysta, nibygotyk, nibyjagoda

7/ Wprowadzenie łącznej pisowni nie- z przymiotnikami i przysłówkami odprzymiotnikowymi bez względu na kategorię stopnia np. niemiły, niemilszy, nienajmilszy

8/ Pisownia wielką literą w nazwach własnych

Odtąd wielką literą zapiszemy:

oba człony nazwy komet np. Kometa Halleya, Kometa Enckego,

nazwy geograficzne i miejscowe, których drugi człon jest rzeczownikiem w mianowniku, typu Morze Marmara, Pustynia Gobi, Półwysep Jukatan,

wyraz stojący na początku nazwy obiektu przestrzeni publicznej jak: aleja, brama, bulwar, osiedle, plac, park, kopiec, kościół, klasztor, pałac, willa, zamek, most, molo, pomnik, cmentarz (przy utrzymaniu pisowni małą literą wyrazu ulica) np. ulica Józefa Piłsudskiego, Aleja Róż, Brama Warszawska,

wszystkie człony wielowyrazowych nazwach lokali usługowych i gastronomicznych, np. Karczma Słupska, Kawiarnia Literacka, Księgarnia Naukowa,

wszystkie człony nazw orderów, medali, odznaczeń, nagród i tytułów honorowych, np. Nagroda im. Jana Karskiego i Poli Nireńskiej, Nagroda Nobla, Nagroda Pulitzera.

W dniu 10.08.2024 o 09:45, il Dottore napisał:

Wybrałeś już sobie nową ojczyznę? Kim zostaniesz, gdy Polski już nie będzie? Rosjaninem? Niemcem? Unijczykiem?

"Nie mówię już o przeszłej Polszcze i Polakach. Znikło już i to państwo, i to imię, jak znikło tyle innych w dziejach świata. Każdy z przeszłych Polaków ojczyznę sobie obrać powinien. Ja już jestem Rosjaninem na zawsze."

(Stanisław Szczęsny Potocki w liście z 4 stycznia 1795 r. do Seweryna Rzewuskiego.)

Ojczyznę mam tu, na miejscu ( w przeciwieństwie do ciebie ). I dlatego tu piszę bo mi na niej zależy .

18 minut temu, costa brava napisał:

Kurna, kiedy ja sie tego wszystkiego nauczę 

W necie nikt się tym nie przejmuje. To tylko zmora maturzystów.

W dniu 10.08.2024 o 09:51, costa brava napisał:

Hitler też napadł na Polskę z wadą prawną bo bez wypowiedzenia wojny a poza tym nie miał legitymacji demokratycznej od wyborców 

Więc unieważniamy 2WS

Prawo jest takie jak chcą politycy nie da się tego zmienić a żyć jakoś  trzeba

Właśnie podałeś przykład bezprawia . Wojna jest zawsze bezprawiem . Wszystko jedno wypowiedziana czy niewypowiedziana.

49 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

dlatego tu piszę bo mi na niej zależy

Jakby ci zależało to byś nie popierał tuskowych. Przecież zaraz nie będzie Polski, dzięki ich działaniom popierającym eurokołchozowe superpaństwo.

12 minut temu, costa brava napisał:

Właśnie je wykorzystał z pożytkiem dla siebie 

Spoko. Jeszcze jakieś 3 latka i zjeżdżam. 🙂 O ile będzie jeszcze dokąd... 😞

Dzisiaj max proste, ale smakowite danie urlopowe: sledzie opiekane w occie z ziemniakami. Ale za to jakimi ziemniakami?!
Zagranicznymi, czyli zakupionymi w Zabce w Swinoujsciu.

Bardzo dobre

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 26.07.2024 o 22:38, mariusz05 napisał:

A pro po co z Najsztubem dalej niewinny za potrącenie po pijaku bez prawa jazdy starszej kobiety na pasach ?

Kłamiesz.

1. "Najsztub jechał wtedy bez prawa jazdy i badań technicznych auta, jednak to oddzielny wątek sprawy. Dziennikarz już wcześniej został ukarany za to grzywną." Zgodnie z obowiązującymi przepisami. Za brak prawa jazdy  i brak badań technicznych nie ma kary więzienia o czym zapewne byś marzył.
2. "Biegli ustalili, że Najsztub w ciężkich warunkach pogodowych zwolnił swoim samochodem do prędkości pomiędzy 17 a 25 km/h. Zarzekał się, że nie miał szans na reakcję, bo było ciemno i padał deszcz. Kluczowe w tym wszystkim okazały się jednak wcześniejsze zeznania poszkodowanej.

– Podeszłam do przejścia dla pieszych. Rozejrzałam się w lewą i prawą stronę. Patrzyłam w lewo. Widziałam nadjeżdżający samochód. Wydaje mi się, że samochód starał się zatrzymać – mówiła. Sędzia zauważył, że starsza kobieta nie miała więc pewności, że samochód się ostatecznie zatrzyma."
Kobieta nie dożyła końca procesu, ale nie z powodu potrącenia, zmarła z powodu ciężkiej choroby, ale niemającej związku z wypadkiem z 2017 r. Według przepisów kierowca powinien zatrzymać się w momencie, kiedy pieszy wchodzi na przejście, a nie wtedy, gdy do niego dochodzi. Ale zachowanie szczególnej ostrożności dotyczy każdego uczestnika ruchu.
3. Najsztub nie był pijany, ani nie był pod wpływem żadnych substancji, które uniemożliwiają prowadzenie (narkotyki, czy leki psychotropowe).

7 godzin temu, zetempowiec napisał:

Kłamiesz.

1. "Najsztub jechał wtedy bez prawa jazdy i badań technicznych auta, jednak to oddzielny wątek sprawy. Dziennikarz już wcześniej został ukarany za to grzywną." Zgodnie z obowiązującymi przepisami. Za brak prawa jazdy  i brak badań technicznych nie ma kary więzienia o czym zapewne byś marzył.
2. "Biegli ustalili, że Najsztub w ciężkich warunkach pogodowych zwolnił swoim samochodem do prędkości pomiędzy 17 a 25 km/h. Zarzekał się, że nie miał szans na reakcję, bo było ciemno i padał deszcz. Kluczowe w tym wszystkim okazały się jednak wcześniejsze zeznania poszkodowanej.

– Podeszłam do przejścia dla pieszych. Rozejrzałam się w lewą i prawą stronę. Patrzyłam w lewo. Widziałam nadjeżdżający samochód. Wydaje mi się, że samochód starał się zatrzymać – mówiła. Sędzia zauważył, że starsza kobieta nie miała więc pewności, że samochód się ostatecznie zatrzyma."
Kobieta nie dożyła końca procesu, ale nie z powodu potrącenia, zmarła z powodu ciężkiej choroby, ale niemającej związku z wypadkiem z 2017 r. Według przepisów kierowca powinien zatrzymać się w momencie, kiedy pieszy wchodzi na przejście, a nie wtedy, gdy do niego dochodzi. Ale zachowanie szczególnej ostrożności dotyczy każdego uczestnika ruchu.
3. Najsztub nie był pijany, ani nie był pod wpływem żadnych substancji, które uniemożliwiają prowadzenie (narkotyki, czy leki psychotropowe).

1.Czyli w momencie potrącenia działał w recydywie ,prowadził ponownie bez uprawnień.

2.Skoro było ciemno to powinien włączyć światła ,jeżeli nie widział drogi to powinien zaprzestać jazdy proste jak drut.

3.Skoro samochód mocno zwolnił to miała uzasadnione przypuszczenie że ustępuje jej pierwszeństwa.

Cytat

Według przepisów kierowca powinien zatrzymać się w momencie, kiedy pieszy wchodzi na przejście, a nie wtedy, gdy do niego dochodzi

Ale  ostatnio była nagonka mediów polskojęzycznych i różnej maści znawców że jednak ma ustąpić osobie która zbliża sie do jezdni.

Cytat

le zachowanie szczególnej ostrożności dotyczy każdego uczestnika ruchu.

Dotyczy to tylko kierowców !! dlatego maja wydane uprawnienia do kierowania pojazdami .Piesi takich uprawnień  i badań lekarskich z reguły nie mają i mogą być upośledzone w ten czy inny sposób.

4.Jak to sie ma do twierdzeń polskojęzycznych mediów że jednak miał promile w momencie popełnienia czynu.

W dniu 17.08.2024 o 18:58, mariusz05 napisał:

4.Jak to sie ma do twierdzeń polskojęzycznych mediów że jednak miał promile w momencie popełnienia czynu.

Nie będę polemizował z całą masą kłamstw i przeinaczeń. Ani z tym, że wykoncypowałeś sobie nie wiadomo skąd, że to był drugi incydent z jego udziałem. Wczoraj wasz idol Pietrzak rozwalił wiatę oraz uszkodził budynek przychodni zdrowia. Cały internet huczy, że miał 0,4 promila. A pisowskie media twierdzą, że był trzeźwy. Tylko przypadek zdecydowało o tym, że fizycznie nikt nie ucierpiał. Co byś uczynił misiu w tym wypadku?

10 godzin temu, zetempowiec napisał:

Co byś uczynił misiu w tym wypadku?

Misia to sobie poszukaj wśród kumpli na  Syberii.

10 godzin temu, zetempowiec napisał:

Cały internet huczy, że miał 0,4 promila. A pisowskie media twierdzą, że był trzeźwy.

Jak był pijany to  pełowskie służby i sądy tego nie omieszkają wykorzystać.

W dniu 20.08.2024 o 09:51, zetempowiec napisał:

Wczoraj wasz idol Pietrzak rozwalił wiatę oraz uszkodził budynek przychodni zdrowia.

Jemu wolno, bo to Pietrzak.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.