Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner pomoc w wyborze

haobonio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić amplituner ale nie jestem do końca przekonany który wybrać, zastanawiam się pomiędzy Marantz NR 1402 a Cambridge Audio Sonata AR 30/ Topaz SR 10. Jeżeli ktoś miał styczność z tymi modelami lub coś na ich temat wie prosze o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/94294-amplituner-pomoc-w-wyborze/

Witaj,

napisz więcej szczegółów - jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie kolumny, jakie preferencje brzmieniowe, czy system 2 czy wielokanałowy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dobrze, zacznijmy od tego że audiofilem nie jestem, nazwałbym się słuchaczem muzyki i szukam czegoś w miarę dobra w przystępnej cenie, tak więc pomieszczenie ~30m^2, poszukuję 2 kolumn, zastanawiam się nad Roth oli 30, Kef C5/C7 ewentualnie JBL ES 80 lub Studio 180, i czegoś do czego można by to podłączyć jak juz napisałem na początku tematu, wiem że Marantz nie jest amplitunerem stereo, jednak i tak go rozważałem, teraz skłaniam się bardziej ku Cambridge Audio, więc proszę o jakieś podpowiedzi, pomoc

Napewno proponuję Ci amplituner stereo - przy podobnej cenie uzyskasz znacznie lepszą jakość dźwięku. Aby dobrać konfigurację systemu, podaj proszę jakiej muzyki zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Masz dosyć duże pomieszczenie do nagłośnienia.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No i jeśli chodzi o muzykę to ciężko to sprecyzować, słucham naprawdę przeróżnych gatunków muzycznych, dużo brzmień ze starszych lat typu np: Led Zeppelin, Dire Startis, Pink Floyd , U2, Doors itp, następnie rock/alternatywny rock z obecnych czasów jak i również muzykę elektroniczną, jeszcze trochę można by dodać ale to tak w dużym skrócie, natomiast jeśli chodzi rap/hip hop, reggae czy jazz, blues, i mieszanki tego typu to jest tego znacznie znacznie mniej.

Też tak myślę, że jednak amplituner stereo będzie lepszą opcją niż wielokanałowy i zastanawiam się nad tymi Cambridge Audio Sonata AR 30/ Topaz SR 10 jak i Marantz SR 5023 - ten już jest stereo. z góry dziękuje za pomoc

Pokój spory, ile masz przeznaczone na cały zestaw tj kolumny + amplituner ?

Przy takiej muzyce z większych i w miarę tanich podłogówek, masz fajnie brzmiące Monitor Audio MR6 albo Oli Roth 40

Cambridge będzie pasował brzmieniowo (jeśli brać to tylko ten model SR10), Marantz też jest dobrym wyborem do takiej muzyki.

Tak myślę +/- 3200 zł za 2 kolumny i amplituner, więc teraz wybór rozkłada się pomiędzy CA SR 10 a Marantz SR 5023, ale dochodzą jeszcze głośniki, i teraz tutaj się zastanawiam: Roth Oli 30, Monitor Audio MR 4 albo troszkę tańsze Kef C5

Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, zdecydowanie polecam zestaw oparty na amplitunerze Marantz SR5023 i kolumny KEF C7. Finansowo w zestawie niewiele przekroczysz założony budżet, a będziesz miał system, który moim zdaniem w pełni, będzie Cię satysfakcjonował.

w przypadku pytań słuźę pomocą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.