Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy DAC(USB+LAPTOP +pliki wysokiej rozdzielczosci)

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne, Anedio nie jest dostępny w UE i z odsłuchem jest problem. Opinie jednakże ma rewelacyjne.

Postaram się, aby pokazał się w Berlinie...Mytek już jest.

Pochlebne recenzje to wszędzie piszą....;0)

Kiedyś po odsłuchach, byłem zdecydowany kupić Benchark,a, już miało dojść do transakcji i przypadkowy gość odradził mi ( pozdrowienia dla Marcina) i powiedział abym zainteresował się Mytkiem, i szukam w Polsce, nie wiem czy ktoś posiada.

Jakość płytki w Mytku to niestety ponury żart:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nawet w dobrych, niekomercyjnych projektach DIY nie występują takie niedoróbki.

Ukryta Zawartość

Jakość płytki w Mytku to niestety ponury żart:

Ukryta Zawartość

Nawet w dobrych, niekomercyjnych projektach DIY nie występują takie niedoróbki.

Na elektronice, się nie znam, interesuje mnie tylko walor soniczny, Pan Mieczysław, Polak, który wyjechał z polski do Niemiec, a potem do USA i jego firma ma niedoróbki,... nie wieże.

Ukryta Zawartość

Azus,

w podanym przeze mnie linku są zdjęcia. Też byłem pozytywnie nastawiony do Myteka, ale to co zobaczyłem na fotkach nygusa niestety b. słabo świadczy o tym produkcie.

Azus,

w podanym przeze mnie linku są zdjęcia. Też byłem pozytywnie nastawiony do Myteka, ale to co zobaczyłem na fotkach nygusa niestety b. słabo świadczy o tym produkcie.

Emil, rozmawialiśmy,... chciałbym stworzyć rzetelną grupę, która mogła by się podzielić wrażeniami swoich doświadczeń,... ale realnie, nie sądzić, ale być kimś z czymś, czy to jest możliwe?

Ale Mytek, zgładził dwóch konkurentów jak kilka w wpisów wyżej.

Calyx+CLPS(zasilacz) okazal sie duzo lepszy od Zodiaka Gold+Voltikus i trzymajac sie watku mojego, okazalo sie ze jest to najlepszy DAC grajacy po USB i co najlepsze polowe tanszy od Zodiaka.Ciekawe jak gra Calyx Femto (6000$)? ale cenowo ten tanszy Calyx (1500EUR) jest rewelacja, super grajaca i cenowa!

Moze ktos mial mozliwosc porownan

1)

M2 tech Vanghan DAC/Preamp 32/384 - 26000zl

Calyx Femto - 21000zl

2)

M2 Tech Young 32/384 - 4750zl

Calyx 24/192+CLPS - 6800zl

Ktory jest lepszy DAC? oczywiscie w kazdej grupie cenowej,moze ktos mial mozliwosc porownan w odsluchach.

Calyx+CLPS(zasilacz) okazal sie duzo lepszy od Zodiaka Gold+Voltikus i trzymajac sie watku mojego, okazalo sie ze jest to najlepszy DAC grajacy po USB i co najlepsze polowe tanszy od Zodiaka.Ciekawe jak gra Calyx Femto (6000$)? ale cenowo ten tanszy Calyx (1500EUR) jest rewelacja, super grajaca i cenowa!

Moze ktos mial mozliwosc porownan

1)

M2 tech Vanghan DAC/Preamp 32/384 - 26000zl

Calyx Femto - 21000zl

2)

M2 Tech Young 32/384 - 4750zl

Calyx 24/192+CLPS - 6800zl

Ktory jest lepszy DAC? oczywiscie w kazdej grupie cenowej,moze ktos mial mozliwosc porownan w odsluchach.

Topowego Calyx-a i M2Techa nie ma jeszcze w kraju ale mają być!

Sam czekam na możliwość odsłuchu.

Topowego Calyx-a i M2Techa nie ma jeszcze w kraju ale mają być!

Sam czekam na możliwość odsłuchu.

Mój Calyx 24/192 dac +clps pojechały na dużego moda do GF ,a dostałem w zastępstwie od Bartka m2techa + palmer .Calyx lepszy w każdym aspekcie [oczywiscie w moim systemie] ,czyli barwa ,rozdzielczosć , nasycenie ,trójwymiarowość itd...Wcześniej miałem m2techa bez palmera ale za to po dużej modyfikacji GF i tez gorzej wypadł od calyxa ,dlatego calyx został :-} Miałem wiele daci u siebie i powiem szczerze że ten koreańczyk jest naprawdę mocnym zawodnikiem.Potrafił zawstydzic droższe od siebie daci [czasem nawet 3 krotnie droższe ] Pozdrawiam

Wybacz sly30 ,to było do Mirka10

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Najpieknieszy DAC na swiecie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -GF-napisz kto robi tego moda,to ten Calyx co w ofercie kosztuje 11000zl?

Da Vinci DAC-tylko 20000$!!! wszystko co ladne musi tyle kosztowac ?ciekawe jak gra?

Ukryta Zawartość

Oooo mirek10 już sie wyleczył z Zodiaka a myślałem, że mamy do czynienia z niereformowalnym fanatykiem pamiętając jego pierwsze wpisy związane z tym przetwornikiem. Dobrze, że ten okres fascynacji Zodiakiem masz już za sobą ja już z 1,5 roku temu wiedziałem, że Zodiak jest kiepski obecnie posiadam Calyxa DAC 24/192 z PSU i po modzie GradoFan-a ale jeszcze to nie jest ten pełen mod podnoszący cenę do 11 000zł :) chociaż może za jakiś czas i do tego poziomu postaram się go podnieść. Calyx tak jak i poprzedni przetwornik to najtańszy element mojego systemu, tańszy nawet od ic czy kabli głośnikowych, ale mimo to uważam, że prezentuje taki poziom którego przekroczenie może wymagać zwiększenie wydatków 3x np na Calyx Femto :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -GF-napisz kto robi tego moda,to ten Calyx co w ofercie kosztuje 11000zl?

Da Vinci DAC-tylko 20000$!!! wszystko co ladne musi tyle kosztowac ?ciekawe jak gra?

Tak to ten z oferty GFmod Audio Research .Robi go właściciel firmy Bartek .Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

A na czym polega ten mod ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

CALYX FEMTO-dosc drogi, ale opisy dokladne

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak to ten z oferty GFmod Audio Research .Robi go właściciel firmy Bartek .Pozdrawiam

Napiszcie panowie czy oferta za nowy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 1000eur! ale to chyba bez CLPS jest swietna? czy ten CLPS jest niezbedny przy polaczeniu USB+Laptop? bo tylko takiego polaczenia bede uzywal.

Ukryta Zawartość

A na czym polega ten mod ?

Bardzo dobre pytanie!

Lepiej wcześniej posłuchać wersji fabrycznej i modowanej. W przypadku Hiface EVO nie słychać było żadnej różnicy i to na dwóch różnych modowanych egzemplarzach zestawionych z fabrycznym Evo (dwa odsłuchy w róznym czasie). Sprawdzone osłuchowo i organoleptycznie..

Może tu nie wpasowało się w system - nie wiem.... System to:

M2tech Young/Palmer + Hiface Evo z Evo Supply + Evo Clock z Evo Supply - więc to chyba max. Wzmacniacz Burson (do drugiego odsłuchu) i M1 Musicala oraz słuchawki Sennheider HD 800 z kablami fabrycznymi i sprowadzanymi z US do tego modelu (nie pamiętam jakie - cena za 1.2m ~ 2000,-pln)

Ciekawy jestem również na czym polegają te mody, ale to pewnie tajemnica...

W każdym razie radzę każdemu posłuchać wersji fabrycznej i modowanej przed zakupem.

"To co teraz, ha?"

Jak myslicie? ktory bedzie lepszy po USB+Laptop,zaczela sie wielka rywalizacja miedzy CALYX FEMTO a M2 TECH VAUGHAN ta sama cena 6000$

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To zależy od reszty systemu oraz od tego jakie brzmienie preferujesz.

Nikt nie da tobie jednoznacznej odpowiedzi.

Podobno M2Tech jest bardziej analityczny a Calyx bardziej ciepły ale to są cechy a nie wady

i w zależności od reszty systemu lepiej może się tobie podobać albo jeden albo drugi.

Licze na naszych kolegow ze szybko dogadaja sie z szefem gfmod.pl, aby przetestowac te dwa DAC i powiedziec ktory jest lepszy, jesli tak bedzie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktos miał okazje posłuchac?

Jeff Rowland Aeris

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no niby jest ,na stronie jeffa jest podany nasz niby dystrybutor

Faktycznie jest choć zupełnie nie znam tego dystrybutora.

Wątpię czy ma coś na stanie tym bardziej nowości.

Fabrycznego i modyfikowanego Calyx DAC 24/192 można posłuchać w salonie Audiozakupy w Zielonej Górze, a Youngi w Q21 w Pabianicach.

Vaughan jest obiecany na lipiec, a Calyx FEMTO będzie w ostatnich dniach czerwca.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.