Skocz do zawartości
IGNORED

Akcesoria Bazodruta

Slawomir2007

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

=> cir, climax99:

no tak, teraz już rozumiem, dajecie popalić :)))

A szczególnie climax99 ;)

Słuchajcie, nie róbcie sobie "jaj", te podkładki naprawde działają.

Polecam wypróbować, a nie nabijać się :)

W_Waw a w jakich aspektach były słabsze i pod czym sprawdzałeś CD czy wzmacniaczem .Co za sprzęt i okablowanie w tedy towarzyszyło ,w skrócie napisz to bardzo pomoże mi w określeniu charakteru tych podstawek

Witam,

rzadko tu piszę, ale chciałem się podzielić wrażeniami z zastosowania takich zabawek, w których działanie średnio wierzyłem, jak wszelkiej maści podstawki, stożki antywibracyjne, stabilizacyjne etc. Uznawałem, że to raczej więcej czarów-marów w tym, niż rzeczywistego wpływu na brzmienie.

Ostatnio wypożyczyłem do przetestowania zestaw ustrojów antywibracyjnych Bazodruta (3 sztuki w komplecie) i po podłożeniu pod źródło (nie jest łatwo je równo ustawić, ale wysiłek wart jest późniejszych wrażeń) doznałem szoku. Nastąpiła ogólna poprawa soniczności i przestrzeni. Polepszyła się też kontrola basu. Bez większego zastanowienia dokupiłem kolejne dwa zestawy pod preampa i końcówkę. Poprawa brzmienia całego systemu jest rzekłbym dramatyczna :-) Jakby zdjąć kotarę wiszącą przed głośnikami... Nie wiem, czy ktoś z forumowiczów miał podobne doświadczenia z "antywibratorami" :-) i ich wpływem na brzmienie? Pozdrawiam

Witam goscilem Bazunie u siebie i owszem jego gadzety sprawily mila niespodzianke ale ja zaraz odparlem swoimi gadzetami za 1/30 ceny Bazuni i tez poprawa gwarantowana PO CO PRZEPLACAC ????? pozdrawiam

Oczywiscie kolor zmienilem na czarny/mat malujac sprayem a cena za 6szt tylko 12zl

slaw123,

może jakieś szczegóły? sześć za dwanaście?

np. nie szesc a 6 szt za nie dwanascie tylko 12 zloty oto Ci chodzi ?? juz takie samo pytanie padlo tu na forum wiec zapraszam na komunikator a dowiesz sie gdzie mozna to cos kupic pozdrawiam

Bez sensu, wgłębienie za małe.

bez sensu ?? to jest pisac glupoty !! ja bym najpierw sprawdzil :) co do wglebien sa idealne wiec sprawdz , pomacaj zanim cos napiszesz bo ja wiem co mam a tu na forum po Twoim wpisie jest znak ? wprowadzasz w blad a co do plywania to dla odtwrzacza cd to idealne aby laser czytal idealnie sciezke :):) zreszta po co tu pisac Ci co byli u mnie stwierdzili co innego poprawia wszystko w dzwieku od kontroli basu poprzez rozdzielczosc i ten wokal .....nie twierdze ze to cos to hi-endowa zabawka ale szukalem czegos co wplynie na poprawe dzwieku jak te Bazodruta za 450zl a co do kosztow jak juz kolega na priwa mi napisal za te pieniadze w ciemno mozna wyprobowac ale przepraszam ja tu nie pasuje do was bo w/g co niektorych aby gralo musi kosztowac ....bardzo bledne myslenie pozdrawiam

jedno stawiamy na szfce drugie przyklejamy do cd , wzmaka , po srodku wkladamy kulke , cd wazy okolo 10kg, wzmak z 20kg i jest idealne wytlumienie drgan a o przesadzonym plywaniu nie ma mowy pozdrawiam niedowiarkow

Powinno pływać inaczej z małym promieniem pod kulkę to totalnie bez sensu! Jedynie czego bym nie malował to to wgłębienie pod kulkę.

Oczywiście można zrobić doktorat i zamówić miseczki o różnych promieniach, tylko pytanie kto za to jest skłonny zapłacić?

Nawet nie wiem czy trzeba przyklejać ten kształt zapewnia sam utrzymanie miseczek w stanie równoległym do powierzchni rozpieranych.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Powinno pływać inaczej z małym promieniem pod kulkę to totalnie bez sensu! Jedynie czego bym nie malował to to wgłębienie pod kulkę.

Oczywiście można zrobić doktorat i zamówić miseczki o różnych promieniach, tylko pytanie kto za to jest skłonny zapłacić?

Nawet nie wiem czy trzeba przyklejać ten kształt zapewnia sam utrzymanie miseczek w stanie równoległym do powierzchni rozpieranych.

przyklejac ?? nie na klej :) z drugiej strony jest magnes to ujmij to inaczej co robi magnes do metalu ( przyciagaja sie )

mozna zastosowac mniejsza kulke bedzie inaczej moze lepiej ??

Nie unoś się tak. Że ma wpływ nikt nie neguje. Jednak mając CD-ka ładowanego od góry jak ja, otwieranie pokrywy na sankach będzie powodowało pływanie całości w zależności od oporu stawianego przez nią. Głębsze wybranie pod kulki prawie do połowy ich średnicy mocno ogranicza ten problem nadal mając minimalny punkt podparcia. Tylko tyle chciałem zaznaczyć popierając Józwę.

A sam kiedyś zaczynałem od samoróbek.

pozdr.

pomalowane jedna cienka warstwa ( nic nie szkodzi ) bo biale kiepsko wyglada tak nieaudiofilsko

Nie unoś się tak. Że ma wpływ nikt nie neguje. Jednak mając CD-ka ładowanego od góry jak ja, otwieranie pokrywy na sankach będzie powodowało pływanie całości w zależności od oporu stawianego przez nią. Głębsze wybranie pod kulki prawie do połowy ich średnicy mocno ogranicza ten problem nadal mając minimalny punkt podparcia. Tylko tyle chciałem zaznaczyć popierając Józwę.

A sam kiedyś zaczynałem od samoróbek.

pozdr.

nie unosze sie tylko tlumacze a Ty nie podniecaj sie JOZWA bo orgazmu dostaniesz pozdrawiam
<br />

Powinno pływać inaczej z małym promieniem pod kulkę to totalnie bez sensu!<br />

<br />

<br />

Jak postawiłbyś np. wzmaka Hegla i próbował zmienić wejście sygnału to wiedziałbyś o czym mówię. Stojąc na platformie PAB, która jest podwieszana na szynach w momencie przełączania półka wisząca opierała się o prowadnice. A takich urządzeń jest mnóstwo. Dlatego pisałem o sterowaniu pilotem.<br />

pozdr. Jacek 

Witam,

te podkładki działają i to wyraźnie .Nie jest to różnica na granicy percepcji a naprawdę znaczna , stosunek ceny do wniesionych zmian jest bardziej niż dobry.Przy cenie innych gadżetów audio te wychodzą za grosze.To czy zmiany będą się podobały czy nie to już inna bajka,ale "ryzykuje"się tylko 25 zł a zyskać można sporo.

pozdr.

andrzej

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Owszem, ale bez żadnych danych. Równie dobrze może to być ściema z plasteliny i żelu.

W poważnej zakładce Hi-end powinno się pisać konkretnie, a nie ściemy w rodzaju "odezwij się na priv to ci powiem".

Sorry ale to "patent" kolegi slaw123 nie czuję się upoważniony do wdawania się w szczegóły,ale można śmiało do slaw123 napisać na priv ,jest bardzo kontaktowy ,to chyba nie problem.

Podkładki Bazodruta kosztują 400, gdzie znalazłeś takie po 25?

Podkładki Bazodruta kosztują 400, gdzie znalazłeś takie po 25?

Kolego a po co Tobie dane skoro jak napisał forowicz andrzejzet ten patent po prostu działa, wiem co piszę bo sam nie mogłem uwierzyć jak pierwszy raz posłuchałem u Sławka. Żadne drgania się nie przenoszą i nie maja negatywnego wpływu na dźwięk. Zbędne są drogie podkładki a cena nie ma nic do rzeczy, tanie rozwiązanie a może spełniać swoją funkcje. Co innego jak wpłynie to na dźwięk, u jednych może być lepiej u innych gorzej zależy od systemu i preferencji słuchającego. Niemniej jednak drgania pasożytnicze podkładki doskonale eliminują. Można energicznie ruszać odtwarzaczem a dźwięk po prostu płynie bez przeskakiwania. Pozdrawiam wszystkich niedowiarków.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Kolego a po co Tobie dane skoro jak napisał forowicz andrzejzet ten patent po prostu działa

W zasadzie to po nic. Jednak dziwi mnie sposób podejścia. Rozumiem, że gdyby kolega sprzedawał swoje wyroby i miał zamiar opatentować, to nie powiedziałby co i jak dla ochrony biznesu. Jednak jeśli tylko udziela informacji z czego to skompletować, to dla mnie jest oczywiste, że mówi się: "ludzie nie dajcie się nabierać na te 400 jest możliwość wykonania sobie takich podkładek z ....... (tu materiały) za 25 złotych. Wtedy ileś tam osób niezależnie może testować i jest jakiś społeczny pożytek.

W zasadzie to po nic. Jednak dziwi mnie sposób podejścia. Rozumiem, że gdyby kolega sprzedawał swoje wyroby i miał zamiar opatentować, to nie powiedziałby co i jak dla ochrony biznesu. Jednak jeśli tylko udziela informacji z czego to skompletować, to dla mnie jest oczywiste, że mówi się: "ludzie nie dajcie się nabierać na te 400 jest możliwość wykonania sobie takich podkładek z ....... (tu materiały) za 25 złotych. Wtedy ileś tam osób niezależnie może testować i jest jakiś społeczny pożytek.

wiesz co dla Ciebie mam inny patent jeszcze tanszy bo mozna znalezc na ulicy lub wyciagnac ze smietnika a sa nim niebieskie korki od butelki z woda zywiec , wez sobie dwie a po srodku kulke OTO CI CHODZI aby sie tu wszyscy posmiali ze mnie jakie to tanie rozwiazania stosuje ..... pozdrawiam

co do tych moich gadzetow juz w kilku innych watkach pisalem gdzie to cos mozna kupic , jesli ktos bedzie chcial sprobowac zapyta sie na priv gdzie sa do nabycia a ja nie mam zamiaru na sile nikogo ciagnac do sklepu OBI bo to tez jakas reklama dla marketu pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.