Skocz do zawartości
IGNORED

EURO 2012 obstawiamy wyniki.

Gość rydz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze takie moje spostrzeżenia, wielki błąd na meczu otwarcia to zakryty dach, niestety to była przygoda w saunie.

Grecy grali na innym stadionie ?

W sumie skoro mamy trenera który zmiany wprowadza po zakończeniu meczu to i w to mogę uwierzyć.

Na kondycję można narzekać jak to x mecz turnieju, jak jej starcza na 45 minut to rzeczywiście wpuścić Adamiakową i Jarzębiny - będzie lepiej.

Polska-Rosja 0:3

Też czuję, że będzie klęska. Skład nie ograny, brak meczów o stawkę. Nie wiem czym może zespół i trener Smuda zaskoczyć rywali. Chyba , ze ruscy zlekceważą nas , a na to bym nie liczył.

Grecy byli dla nas najmniej wygodnym przeciwnikiem w grupie ( wyraźnie nam nie leżą ). Grają bardzo konsekwentnie w obronie i będzie trudno komukolwiek z nimi wygrać. Rosjanie grają ofensywnie a nam taka gra może podejść o ile nasza defensywa się nie pogubi. Z Czechami nam się zawsze dobrze grało. Zatem nie jest tak źle, bez przesady :-) Zresztą takie potęgi jak Holandia czy Portugalia nie zdobyły żadnego punktu.

o ile nasza defensywa się nie pogubi

No właśnie... Tu trzeba zgrania i zrozumienia w ciemno i zero błędów w rodzaju tego przy bramce Greków, bo to był gol z rodzaju tych "głupich". Paradoksalnie karny i faul Szczęsnego to może zdarzyć się najlepszym.

Tak z innej beczki. Czytam o czerwonej kartce dla Greka i tu nie dziwię się sędziemu bo to konsekwencja "sprytu" czyli grania na faul. Perquis nie dotknął celowo piłki, mało tego unikał dotknięcia jak tylko mógł i jeżeli był kontakt to przypadkowy.

• Użytkownicy+

Grecy grali w znośnych dla siebie warunkach. Zapewne i dla nich były one gorsze, niż gdyby dach był otwarty, ale jak widać im to utrudniło grę w mniejszym stopniu, niż naszym. Za to gdyby grali w śniegu i niskiej temperaturze, pewnie dla nas byłoby łatwiej. Nie ma co doszukiwać się zbyt daleko idących teorii, ale sytuacja była sprzyjająca dla Greków.

W sumie skoro mamy trenera który zmiany wprowadza po zakończeniu meczu to i w to mogę uwierzyć.

Mam na myśli to, że jeżeli gorsza forma jest na starcie turnieju, to taka sytuacja nie jest sprzyjająca. Gdyby było mniej parno, może więcej wykrzesali by z siebie. Poza tym wielokrotnie przekonujemy się o tym, praktycznie na każdej imprezie piłkarskiej, że kto słabo zaczyna niekoniecznie słabo kończy. Forma może przyjść później, oby nie w trzecim meczu lub poza turniejem.

Zresztą, czego tu wymagać, bądźmy realistami, wynik z Grecją 1:1 jest dobry dla nas. Każdemu trenerowi bardzo ciężko jest zestawić dobrze grającą drużynę narodową z Polaków. Nie ma co się dziwić, polityka transferowa w polskiej lidze jest tragiczna. Szkolenie młodzieży to praktycznie jakieś mrzonki, przez wiele lat siedziałem w okręgówce w "renomowanej" drużynie i szlifowanie diamentów to jakieś brednie leśnych dziadów. Dziwię się niektórym chłopakom, że tyle się trzymali przy tym "zapleczu". Trzeba mieć kasę i charakter, oraz poukładane w głowie, by coś osiągnąć. A wiadomo jakie są młodziki. I nikt tu nimi dobrze nie zarządza, a naprawdę to talentów w naszym kraju nie brakuje. Dobra, lecę dalej wyszukiwać Bono na trybunach ;)

ale sytuacja była sprzyjająca dla Greków.

10 na 11 korzystna ? - no weź przestań, proszę...... ( + sędzia który zwyczajowo pomaga gospodarzom, plus publiczność)

Mam na myśli to, że jeżeli gorsza forma jest na starcie turnieju, to taka sytuacja nie jest sprzyjająca

Też bym chciał być takim optymistą jak Ty. Niestety dla Rosjan to drugi mecz i nie mogą odpuścić 3 punktów, poza tym święto wypędzenia polaków z Moskwy - jest okazja na małą zemstę - sportową rzecz jasna. Także nie odpuszczą. Czesi mają szansę wyjść z grupy na 2 miejscu - nie odpuszczą.

Jak będą nawet na 3 miejscu też nie odpuszczą - to będzie dla nich mecz o honor.

Także ten jeden punkt to cały nasz "majątek". A gdyby nie sędzia który pomagał jak mógł gospodarzom i Szczęsny który poszedł na faul zamiast pewnej bramki ( swoją drogą gdzie byli obrońcy - krowy paśli ??? ) to byłoby 3:1 dla Greków.

Poza tym masz rację póki z piłki nie wylecą takie Dyzmy jak Lato, Smuda i dziesiątki podobnych to będziemy mogli co najwyżej szalety czyścić na europejskich boiskach.

A propo szaletów może ktoś by powiedział Smudzie iż wypada założyć garnitur na mecz otwarcia turnieju, będąc jeszcze gospodarzem i na nowym stadionie. Bo dla mnie w tym dresie wyglądał jak menel, było mi po prostu wstyd za niego. Mam tylko nadzieje iż w ten sposób chciał podreślić swoje "usportowienie", a nie było to lokowanie produktu za kilka euro....

Reasumując nie idzie się w stringach i marynarce na bal do królowej - po prostu nie wypada......

No z tym Smudą to masz rację, mógłby wyglądać jak na reklamie. A jak mu niewygodnie, to uszyłby sobie coś wygodnego na miarę. Akurat siedzi teraz w Warszawie, ma tu kilku rewelacyjnych krawców.

Z tą Rosją troszkę mało fajna sytuacja. Mam wrażenie, że media "lekko" podsycają nienawiść i atmosferę. Hanna mogłaby zdecydowanie zakazać wszelkich ruchów obywatelskich po mieście, zasłoniłaby się sytuacją nadzwyczajną. Spokojniej by było, a tak nie wiadomo, czy komuś nie odbije.

Może ktoś wie, co się Rybusowi dzieje z ramieniem? Na meczu widać było krew na koszulce. Chyba, że to jakiś całus ze szminką od Hellasa :)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Na jutro mamy ustawienie defensywne, czyli dostaniemy wp***dol 3:0 i tyle obstawiam.

Wszystko do wina zasloniętego dachu. Anglikom/Francuzom nie przeszkadzało 30 stopni, Chorwatom ulewa.

Trzeba mieć jaja.

Ukraina - Szwecja 0:1

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

buhahahahahahaa

rydzy rydzy rydz!

Oni będą się bronić od pierwszej minuty.

Ale tak poważnie, to marzę o wygranej, marzę jak cholera.

Szczegolnie po takim gównie:

http://www.tvn24.pl/rzez-pragi-znika-z-przewodnika-po-interwencji-rosyjskiej-ambasady,257393,s.html

Chyba najsłabszy mecz, jak do tej pory. Szwedzi w ogóle nie grają i powinni dostać nagrodę za najbrzydsze stroje na tym Euro.

Wg. mnie ani jedni, ani drudzy nie wyjdą z grupy.

gramy na wyjeżdzie? :))

Gramy jakbyśmy byli na wygnaniu.

Patrząc na to co dziś Ukraina skroiła Szwedom można się cieszyć, że chociaż jeden z gospodarzy gra na poziomie.

Polska - Rosja 3:3 (Tytoń broni 4 karne, mecz kończymy w 8)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

No, omyliłem się, jak jagniątko ::)

No tak - zrobiłe z siebie idiotę

A com ówił wladz?

Tak, czy inaczej jutro kac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.