Skocz do zawartości
IGNORED

ranking HI ENDu-nasze wymarzone eleganckie instalacje stereo i kina do domu

beata1840

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Takie cytaty zabijają trójwymiarowy klimat postu. Błyskotliwa i inteligentna Bea chciała z nami pograć w pokera a dostała cukierka i parę groszy na zakupy.

Może zamiast HIEND w pokojach lepiej ranking zakręconych studentów.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Szanowny Drogi i "miły" ...................... mar-Y-janie:

jak tu się odnieść do twego tak "miłej" i oryginalnej" porady? hmmm

Powiem tak: Po pierwsze -Serio nie lubisz gdy twa kobieta nosi kozaczki? A co wolisz u niej i siebie? rozmemłane stare łapcie?

U nas na wsi się mówi czasem o kimś z rozbrajającym dowcipem: " ależ z niego MAR-y-JAN ! "

No i to do ciebie chyba pasuje skoro sam sie nawet podpisujesz Mar-Y-jan. Więc o ile jesteś mar-Y-jan i nie ściemniasz z tym to się niczego więcej nie spodziewałbym z twej strony jak to od .......................................Mar-Y-jana.

I dlatego się ani nie gniewam ani nie obrażam wręcz Cie polubiłam (pobłażliwie i siostrzennie) . Nie mniej dziękuję i za tak bystrą poradę na poziomie porady od...................... Mar-Y-jana.

A może pokażesz nam SWÓJ sprzęt skoro taki bystrzak jesteś?

PS A teraz na serio: poczucia humoru trzeba się uczyć całe życie jak widać na załączonym obrazku......bo ja się śmieję, a inni to czasem tak na poważnie tu na forum że aż ciary zgrozy przechodzą po plerach i się aż bać zaczynam że tu stypa jakaś....

cmok cmok cmok

bea

Używaj mojego nicka normalnie, nie akcentuj ani nie przekręcaj żadnej jego części. Myślisz że jesteś taką samicą alfa (znaczy beta) :) to coś ci się pomyliło. Trochę inteligencji wystarczy żeby sprawdzić mój sprzęt w " o mnie " .

Używaj mojego nicka normalnie, nie akcentuj ani nie przekręcaj żadnej jego części. Myślisz że jesteś taką samicą alfa (znaczy beta) :) to coś ci się pomyliło. Trochę inteligencji wystarczy żeby sprawdzić mój sprzęt w " o mnie " .

:):):):):)

Takie cytaty zabijają trójwymiarowy klimat postu. Błyskotliwa i inteligentna Bea chciała z nami pograć w pokera a dostała cukierka i parę groszy na zakupy.

Powinno "jej" wystarczyć na wycieczkę do zakładki "Galeria" i spacer do odpowiednich wątków.

tak zastanawiam się nad tymi paroma KRETYŃSKIMI postami i sobie myślę czy ja jestem na POWAŻNYM TEMATYCZNYM portalu dla Dżentelmenów dla których, kultura, muzyka i jakość dźwięku jak i jakość wina ma jakieś znaczenie w zyciu tj czy ja jestem na portalu o AUDIO czy może na ............................................................

gadu gadu w........................ pierwszej klasie ZAWODÓWKI BUDOWLANEJ dla jołopów i dresiarzy? chyba to drugie. Żenada i buractwo. istne DNO nie mające NIC WSPÓLNEGO z audio czy tym bardziej HI_ENDEM. oj niejeden tu pokazujacy swe "atuty" intelektu dennymi postami czy fotkami mógłby podłogi pucować w salonie second hend na pchlim targu używanej chińskiej elektroniki w Camden Town w Londynie.

oj do Rumuniii niejednemu nawet daleko moi złośliwi i nisko-lotni adwersarze . a co dopiero do Londynu. Tonsil i Diora dla was a nie Audio Stereo. Serio chyba pomyliliście adres.

tak na spokojnie oceńcie swe posty i ich znaczenie dla ......................postępu ludzkości.

PS jak serio ktoś chce dostać moją fotkę to proszę o podanie tu publicznie swego maila. Serio udostępnię burakowi jednemu z drugim.(by się mógł onanizować w łazience) co będzie idealnie pasowało do poziomu tej tu nazwijmy to górnolotnie "wymiany "zdań" i zamieszczanych kretyńskich fotek i debilnych linków . Dostosuję się do poziomu interlokutora.

to ma być poważny portal audio????????? to targowisko z PRLu zakompleksionych chyba mocno pryków dawno nie mających baby w łóżku i mających jako szczyt marzeń i westchnień w domu albo Diorę z lat 70tych albo klona-podróbkę Technicsa za 300 zeta kupionego na Allegro w psotaci kitu do zlożenia,..

DNO> istne DNO>

czekam na odważnego tu krzykacza co poda mi swój mail/; No!!!? który odważny z tych co dali te debilne posty nic nie wnoszące do sprawy ? odważy sie któryś????

dostanie do wglądu moją niebrzydką buzię i nawet całą sylwetkę od stópek do czubka głowy!!!! ze wszystkimi szczegółami. Skoro taki tu poziom. Dostanie to co jest jego światem.

PS Choć nie wierzę własnym oczom to i tak nadal liczę na ludzi mądrych i na poziomie którzy wiedzą po co są na tym portalu i dla jakiej tematyki ten portal powstał. ,.Ciekawe co robi moderator widząc takie kretyńskie i błazeńskie posty na poziomie wspomnianej zawodówki zaśmiecające mój wydaje mi się zwykły temat dla melomanów i estetów i ludzi wykształconych.......

Moją repliką na pozimie intelektu tu paru aktywistów co sie już nam zaprezentowało powinno być wklejenie tu zdjęcie wielkiego.......................... penisa wielkości Pałacu Kultury.To by was chyba poruszyło w kontekście hi endu i nieco zakłopotało prawda? Bo hi end to hi end a nie przeciętność parametrów . Ale niedoczekanie wasze moje robaczki.Macie lusterka w domu??? Tak? No to zróbcie z nich pożytek a dopiero potem docinajcie umieszczając jakieś debilne fotki gołych bab w rozkroku czy butelek wódki i rechocząc bez powodu . zupełnie NIE na temat.

serio przemyślcie sobie to co powiedziałam.

bo jestem zdegustowana mocno

. Nie mniej zakładam, że ten wątek mimo takich śmieci wpadających tu i tak sie z czasem rozkręci w ciekawy merytoryczny sposób.

Bea (i tym razem moja tez koleżanka Monika) ktora dołączyła do tego postu widząc to wszystko

+Moni.

PS Moni to moja koleżanka z pokoju pasjonatka dobrego dźwieku.- ( pozdrawiam!!!! akuku tu jestem i na Audio Show też bywam a wy? )

mojego znajomego fajna instalacja, poodba mi sie lekkość tego ustawienia.

ups cos sie nie wkliło. czy ktoś pomoze co zrobić by wkleić fotkę z dysku C na swym kompie? chcialem pokazac moja ulubioną istalacje u mego kolegi i jego zony , mam fotkę ale nie wiem jak ją wkleić. W edytorze się wkleiło gdy dopisałem mój post do listy postów to fotka znikneła,...... o co chodzi?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

tak zastanawiam się nad tymi paroma KRETYŃSKIMI postami i sobie myślę czy ja jestem na POWAŻNYM TEMATYCZNYM portalu dla Dżentelmenów dla których, kultura, muzyka i jakość dźwięku jak i jakość wina ma jakieś znaczenie w zyciu tj czy ja jestem na portalu o AUDIO czy może na ............................................................

gadu gadu w........................ pierwszej klasie ZAWODÓWKI BUDOWLANEJ dla jołopów i dresiarzy? chyba to drugie. Żenada i buractwo. istne DNO nie mające NIC WSPÓLNEGO z audio czy tym bardziej HI_ENDEM. oj niejeden tu pokazujacy swe "atuty" intelektu dennymi postami czy fotkami mógłby podłogi pucować w salonie second hend na pchlim targu używanej chińskiej elektroniki w Camden Town w Londynie.

oj do Rumuniii niejednemu nawet daleko moi złośliwi i nisko-lotni adwersarze . a co dopiero do Londynu. Tonsil i Diora dla was a nie Audio Stereo. Serio chyba pomyliliście adres.

tak na spokojnie oceńcie swe posty i ich znaczenie dla ......................postępu ludzkości.

PS jak serio ktoś chce dostać moją fotkę to proszę o podanie tu publicznie swego maila. Serio udostępnię burakowi jednemu z drugim.(by się mógł onanizować w łazience) co będzie idealnie pasowało do poziomu tej tu nazwijmy to górnolotnie "wymiany "zdań" i zamieszczanych kretyńskich fotek i debilnych linków . Dostosuję się do poziomu interlokutora.

to ma być poważny portal audio????????? to targowisko z PRLu zakompleksionych chyba mocno pryków dawno nie mających baby w łóżku i mających jako szczyt marzeń i westchnień w domu albo Diorę z lat 70tych albo klona-podróbkę Technicsa za 300 zeta kupionego na Allegro w psotaci kitu do zlożenia,..

DNO> istne DNO>

czekam na odważnego tu krzykacza co poda mi swój mail/; No!!!? który odważny z tych co dali te debilne posty nic nie wnoszące do sprawy ? odważy sie któryś????

dostanie do wglądu moją niebrzydką buzię i nawet całą sylwetkę od stópek do czubka głowy!!!! ze wszystkimi szczegółami. Skoro taki tu poziom. Dostanie to co jest jego światem.

PS Choć nie wierzę własnym oczom to i tak nadal liczę na ludzi mądrych i na poziomie którzy wiedzą po co są na tym portalu i dla jakiej tematyki ten portal powstał. ,.Ciekawe co robi moderator widząc takie kretyńskie i błazeńskie posty na poziomie wspomnianej zawodówki zaśmiecające mój wydaje mi się zwykły temat dla melomanów i estetów i ludzi wykształconych.......

Moją repliką na pozimie intelektu tu paru aktywistów co sie już nam zaprezentowało powinno być wklejenie tu zdjęcie wielkiego.......................... penisa wielkości Pałacu Kultury.To by was chyba poruszyło w kontekście hi endu i nieco zakłopotało prawda? Bo hi end to hi end a nie przeciętność parametrów . Ale niedoczekanie wasze moje robaczki.Macie lusterka w domu??? Tak? No to zróbcie z nich pożytek a dopiero potem docinajcie umieszczając jakieś debilne fotki gołych bab w rozkroku czy butelek wódki i rechocząc bez powodu . zupełnie NIE na temat.

. Nie mniej zakładam, że ten wątek mimo takich śmieci wpadających tu i tak sie z czasem rozkręci w ciekawy merytoryczny sposób.

Bea (i tym razem moja tez koleżanka Monika) ktora dołączyła do tego postu widząc to wszystko

+Moni.

PS Moni to moja koleżanka z pokoju pasjonatka dobrego dźwieku.- ( pozdrawiam!!!! akuku tu jestem i na Audio Show też bywam a wy? )

Tak jak już tobie pisałem wcześniej szkoda twojego czasu i energii.

Nikt nie wklei na tym forum zdjęcia ze swoim sprzętem audio z dwóch powodów:

1. Takowego nie posiada lub posiada na poziomie opisanym trafnie przez ciebie.

2. Posiada taki sprzęt ale nie chce się zniżyć do poziomu dyskusji z posiadaczami sprzętu z poz. 1.

pozdrawiam

Zawodówka, jołopy, dresiarze, Rumunia (Dacja to piękny kraj i wielu wspaniałych ludzi, na przykład Eugene Ionesco, Radu Lupu czy Dinu Lipatti). I dalej – pryki, chamskie linki, PRL, żenada (jedno z ulubionych słów w ustach najciężej pokrzywdzonych), brak baby w łóżku (to chyba nieładnie tak o kobietach per "baba"?), zakompleksieni, penisy, Pałace Kultury, posiadacze Dior itd.

A wszystko to pisze rozczarowana kobieta, którą rozczarował poziom kultury tego Forum i w imię jej podniesienia gotowa jest rozsyłać swoje zdjęcia wszystkim zainteresowanym. Osobiście się po taką fotkę nie ustawiam w kolejce, ale żeby nie było, że mam coś do ukrycia, podaję swój adres mailowy:ryka1p@gmail com.

Co do zdjęć sprzętu, można je znaleźć w moich recenzjach. Nie widzę powodu by się nim chwalić albo się go wstydzić.

PS

Żonę mam piękną i kiedy na coś pięknego chcę popatrzyć, patrzę na nią a nie na sprzęt.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

....

A wszystko to pisze rozczarowana kobieta, którą rozczarował poziom kultury tego Forum i w imię jej podniesienia gotowa jest rozsyłać swoje zdjęcia wszystkim zainteresowanym.

....

Hehe - to tak jak komuniści - tak walczyli o pokój, aż kamień na kamieniu nie pozostał :)

DNO> istne DNO>

+Moni.

Zaskoczenie jest chyba po obu stronach.

Nawiasem,to prowokacja jest czasem pożądana,ale zastanawiam się czy jej odcień jest właściwy.

Obserwując od pewnego czasu zmagania Panów na forum Audiostereo na przeróżne tematy często prowadzone z dużą dozą testosteronu...

Modne słowo.

Czytając te górnolotne wypowiedzi niektórych "ekspertów" pod twoim (kobiety) adresem to aż żal dupę ściska i oczy pieką.

Jak widzisz w oczach większości z tych "dżentelmenów z gilem w nosie" nie masz na tym forum jako kobieta nic do szukania.

Powinnaś zmienić wątek i zapytać raczej : kto ma największego, najdłuższego, najszybszego itp.itd.

Wtedy dopiero "eksperci i dżentelmeni" mogli by rozwinąć skrzydła (prawie jak wczoraj nasze orły Smudy w meczu z Grecją).

A tak szkoda twojego czasu i energii.

Dziękuję koledze i koleżance że ktoś stoi tu po stronie rozsądku i normalności(która tymi postami została we mnie nieco zachwiana przyznaję) . Choćby Wasz post powoduje, że się nie poddaję. Zakładam że w morzu absurdu znajdą się zawsze jacyś fajni i sympatyczni i inteligentni ludzie. A mówiąc szczerze faktycznie na takim wysublimowanym forum (o hiendzie człowiek by oczekiwał merytorycznych dyskusji-wręcz nudnego Wersalu, a nie targowiska pchlego. Nie wiem jak to jest w świecie audio ale np na portalach foto (bo i to mnie interesuje nieco ale tylko nieco i tam bywałam) atmosfera jest zgoła inna, nie ma takiego oszołomstwa i agresji. Po prostu ludzie fajnie rozmawiają o swych urządzeniach, radzą sobie wzajem. Może tu problem polega na tym, że gdy mówimy o audio w wydaniu więcej niż hi fi z Media Makrktu to wchodzą w grę często ogromne pieniądze niewyobrażalne dla kogoś na marnym etacie magazyniera czy z byłego PRLu (jak i mój etacik-na szczęście tylko dodatkowy bo bym nie wyżyła z tego hihihi) ,i w oczy wpadają cuda i nieosiągalne zakupy na które nie stać przeważającej większości klubowiczów i to ich tak rozwściecza, że ktoś może mieć coś czego oni nigdy za życia nawet nie dotkną a co dopiero posiądą?....Może faktycznie motorem agresji jest po prostu zwykła głupia zazdrość pomieszana z bezsilnością...... taka kipiąca frustracją którą trzeba wyładować na kimś kto jest bezbronny i mniej "ustawiony" miliardami postów w danym środowisku?. Bo zjawiska tu występujące są podobne do portali samochodowych. Moja znajoma dr psychiatrii pisze pracę na taki temat właśnie o środowisku samochodziarzy tuningujących swe maszyny i tam jak mi dziś mówiła istne piekło tak wszyscy faceci do wszystkich innych facetów coś mają i nienawidzą...... ale to zabawne......bomby by sobie niedługo podkładali ! ...zaaaaabawne . A co bardziej agresywni to ci co co chwile coś muszą komentować, oceniać itp....wszędzie wrzucić swe trzy (nieproszone za zwyczaj) grosze a z reguły sami NIC nie mają do zaprezentowania nawej.......małej rurki wydechowej . W zasadzie często ilość postów podobno idzie z poziomem agresji zazdrości i frustracji....Ciekawe czy i tu tak jest.......? aż muszę to sprawdzić.......

Z zazdrości potrafią gwoździem "pojechać po lakierze" byle tylko wywalić swoją bezsilną frustrację.....A potem jak ich dzielnicowy chwyci za rączkę i wylegitymuje okazuje się ze są nierzadko.......ludźmi z dyplomem uczelni.....i wtedy dopiero jest obciach. Tak na marginesie nie wiem czym jest bocznica ale fakt że Pan moderator kieruje czyjś temat na bocznicę na prośbę jakiegoś niezadowolonego mimo, że temat jest jak najbardziej w tematyce forum nieco mnie rozbraja.......bo wtedy nie wiem co powinno pozostać na "przodku" i w peletonie skoro to co jest "na temat" leci na bocznicę....hmmmm jakaś dziwna "ujemno- dodatna" logika gdzie minusy są dodatnie a plusy ujemne . Ja bym nie dała zaliczenia do indeksu. Lubie prostą logikę gdzie plus nie jest raczej ujemny.. Dobrze że żyję w świecie nauk ścisłych, a nie w świecie absurdu. Zatem nawet na bocznicy nie zamykam tematu i czekam na propozycje dzileenia sie swymi światami muzyki . Na pewno znajdą się odważni. (apropos Coriolisa chyba kolega wymiekł hihi bo milczy )

bea

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dziękuję koledze i koleżance że ktoś stoi tu po stronie rozsądku i normalności(która tymi postami została we mnie nieco zachwiana przyznaję) . Choćby Wasz post powoduje, że się nie poddaję. Zakładam że w morzu absurdu znajdą się zawsze jacyś fajni i sympatyczni i inteligentni ludzie. A mówiąc szczerze faktycznie na takim wysublimowanym forum (o hiendzie człowiek by oczekiwał merytorycznych dyskusji-wręcz nudnego Wersalu, a nie targowiska pchlego. Nie wiem jak to jest w świecie audio ale np na portalach foto (bo i to mnie interesuje nieco ale tylko nieco i tam bywałam) atmosfera jest zgoła inna, nie ma takiego oszołomstwa i agresji. Po prostu ludzie fajnie rozmawiają o swych urządzeniach, radzą sobie wzajem. Może tu problem polega na tym, że gdy mówimy o audio w wydaniu więcej niż hi fi z Media Makrktu to wchodzą w grę często ogromne pieniądze niewyobrażalne dla kogoś na marnym etacie magazyniera czy z byłego PRLu (jak i mój etacik-na szczęście tylko dodatkowy bo bym nie wyżyła z tego hihihi) ,i w oczy wpadają cuda i nieosiągalne zakupy na które nie stać przeważającej większości klubowiczów i to ich tak rozwściecza, że ktoś może mieć coś czego oni nigdy za życia nawet nie dotkną a co dopiero posiądą?....Może faktycznie motorem agresji jest po prostu zwykła głupia zazdrość pomieszana z bezsilnością...... taka kipiąca frustracją którą trzeba wyładować na kimś kto jest bezbronny i mniej "ustawiony" miliardami postów w danym środowisku?. Bo zjawiska tu występujące są podobne do portali samochodowych. Moja znajoma dr psychiatrii pisze pracę na taki temat właśnie o środowisku samochodziarzy tuningujących swe maszyny i tam jak mi dziś mówiła istne piekło tak wszyscy faceci do wszystkich innych facetów coś mają i nienawidzą...... ale to zabawne......bomby by sobie niedługo podkładali ! ...zaaaaabawne . A co bardziej agresywni to ci co co chwile coś muszą komentować, oceniać itp....wszędzie wrzucić swe trzy (nieproszone za zwyczaj) grosze a z reguły sami NIC nie mają do zaprezentowania nawej.......małej rurki wydechowej . W zasadzie często ilość postów podobno idzie z poziomem agresji zazdrości i frustracji....Ciekawe czy i tu tak jest.......? aż muszę to sprawdzić.......

Z zazdrości potrafią gwoździem "pojechać po lakierze" byle tylko wywalić swoją bezsilną frustrację.....A potem jak ich dzielnicowy chwyci za rączkę i wylegitymuje okazuje się ze są nierzadko.......ludźmi z dyplomem uczelni.....i wtedy dopiero jest obciach. Tak na marginesie nie wiem czym jest bocznica ale fakt że Pan moderator kieruje czyjś temat na bocznicę na prośbę jakiegoś niezadowolonego mimo, że temat jest jak najbardziej w tematyce forum nieco mnie rozbraja.......bo wtedy nie wiem co powinno pozostać na "przodku" i w peletonie skoro to co jest "na temat" leci na bocznicę....hmmmm jakaś dziwna "ujemno- dodatna" logika gdzie minusy są dodatnie a plusy ujemne . Ja bym nie dała zaliczenia do indeksu. Lubie prostą logikę gdzie plus nie jest raczej ujemny.. Dobrze że żyję w świecie nauk ścisłych, a nie w świecie absurdu. Zatem nawet na bocznicy nie zamykam tematu i czekam na propozycje dzileenia sie swymi światami muzyki . Na pewno znajdą się odważni. (apropos Coriolisa chyba kolega wymiekł hihi bo milczy )

bea

Krótko i na temat : "TERAZ POLSKA !!!!"

Demokracja ma tą wadę że bydło idzie sobie czystą drogą nie widząc że coś się mu z tyłu odkleja i spada na bruk. Cóż, taka jest cecha bydła. A każda krowa wie swoje i nie da się przekonać... A jest inne wyjście? Same gorsze ale na wspólnej drodze powinien stać dozorca który potrafi wezwać służby a te stawiają zaporę. Widocznie służby nie działają. Halo!

szkoda nawet minuty na te " przemyslenia " kolejnych kobiet Audiostereo

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mnie to się coś wydaje że pani Beatka ma wąsy :)

taaa..,i to strzyżone na dual mono.

A nie pisałem wcześniej,że zaskoczenie będzie po obu stronach:)

tak czytam te wasze wypociny i chcac nie chcac znajduje potwierdzenie pewnego cytatu z niedawno wydanego filmu, ogladaja sobie wyczyny hitlera a jeden wymawia haslo ogladajac co uczynil hitler, "ten to musial miec najmniejszego we wszechswiecie"

chwilowy brak działalności w audio.

Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa REMIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie przegrałyśmy , Ruscy NIE wyjadą rozradowani !!!!!!!!!!!!! dziś sie ukażemy każdemu przez sekunde z koleżanką i to bieliźnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pS a co do wąsów? a jakie wyobrażenie? gdzie niegrzeczne dziewczynki mają ....tzw "wąsy" ???????

czekam na sprawozdanie.

hihi

REMIS !!! hura remis !!!!!!!! re MIS remis czyli WYGRALISMY !!!!!! hura

Może zanim wesołe panienki wkleją nam zdjęcia swoich wąsów, wkleję zdjęcie jednej Rumunki, a mądrale obojga płci powiedzą reszcie, co to za Rumunka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.