Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale teoretycznie faszyzm i Hitlera można było również zatrzymać..., ale cóż, tylko teoretycznie.

Nie można było, gdyż wygrał demokratyczne wybory. Miał za sobą większość Niemców.

Interwencja z zewnątrz mogła pomóc gdy jeszcze był słaby - Piłsudski miał taki pomysł.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

"Czy islam jest elementem kultury europejskiej?"

Sami sobie odpowiedzcie. Muzułmanki oblane kwasem za "nieposłuszeństwo wobec mężów".

A tak przy okazji: gdzie są Szczuki, Środy, Seneszyny i inne samozwańcze obrończyni "praw kobiet"?

post-33530-0-03225400-1370672966_thumb.jpg

post-33530-0-68592600-1370672972_thumb.jpg

Interwencja z zewnątrz mogła pomóc gdy jeszcze był słaby - Piłsudski miał taki pomysł.

Pisałem właśnie o interwencji z zewnątrz. Od wewnątrz to było niemożliwe bo większość go "lubiła" :)

"Czy islam jest elementem kultury europejskiej?"

Sami sobie odpowiedzcie. Muzułmanki oblane kwasem za "nieposłuszeństwo wobec mężów".

A tak przy okazji: gdzie są Szczuki, Środy, Seneszyny i inne samozwańcze obrończyni "praw kobiet"?

Szczuka powie ci że to wyjątki, że nie wszyscy muzułmanie oblewają swoje żony kwasem, że to wina "warunków zewnętrznych", no i że jesteś islamofobem :)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Hasło na dzisiaj:

KUPUJĄC KEBABA OSIEDLASZ ARABA!

Także od dziś wszystkim islamofobom pozostają tylko schabowe.

Co innego Szczuka... ;)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Protesty antymuzułmańskie to będzie teraz sport ekstremalny. A będzie coraz gorzej.

Dobry fragment artykułu z linku wyżej: ...Ludzie, z którymi holenderscy dziennikarze rozmawiali, potwierdzili, że rozwój „małego kalifatu” i wprowadzanie szariatu w przestrzeń publiczną nie stało się z dnia na dzień, ale raczej trwało latami – był to proces żmudny, długi a także cichy – przeprowadzany z dala od czujnego oka opinii publicznej. Obecnie w Schilderswijk postępuje proces wyłączania tego obszaru spod wpływów służb państwowych...

Rosja to jednak Rosja :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość partick

(Konto usunięte)

A police officer pulled their car over because it looked old, and it was flagged up as uninsured because the registration number had been entered incorrectly on an online form by one digit.

http://m.bbc.co.uk/news/uk-22841573

no comments ;)

Ukryta Zawartość

Dobry, dobry cytat:

"Już teraz dziewczęta ubrane w spódnice powyżej kolan, albo podkoszulki na ramiączka są nagabywane przez kobiety okryte od stóp do głów, otwarcie wyrażające swoją dezaprobatę dla obsceniczności takiego ubioru. Zapytana o powody swojego zachowania jedna ze strażniczek tekstylnej moralności odparła spokojnie: - Kobiety w „pasie biblijnym”[1] także noszą długie spódnice a w Staphorst nikt nie pracuje w niedzielę. Większość decyduje. To właśnie nazywamy demokracją – kontynuowała muzułmanka – na tym zbudowana jest Holandia."

+

"Władze gminne zapytane o oficjalną wypowiedź w temacie zjawisk zachodzących w dzielnicy odparły, że nie mogą udzielić „wyważonej i merytorycznej” odpowiedzi w tej „skomplikowanej kwestii” z powodu braku czasu. To chyba najlepiej świadczy o tym jak władze (w tym te lokalne!) są przygotowane do tego, by radzić sobie ze wspólnotami muzułmańskimi, oraz z ich ambicjami, by z mniejszości stać się większością."

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

A police officer pulled their car over because it looked old, and it was flagged up as uninsured because the registration number had been entered incorrectly on an online form by one digit.

Służby działają :) Tak na prawdę jest to żałosne i dramatyczne.

Wenders w dzielnicy Schilderswijk (w swoim własnym kraju w towarzystwie kilkudziesięciu ochroniarzy). Ciekawe że "tubylcy" się pochowali:

Ukryta Zawartość

Byłem ciekaw finału zamieszek w Szwecji, bo jakoś tabloidy milczały. I oto jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ha ha ha!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pretekstem do rozruchów było zastrzelenie przez policjanta 69-letniego mężczyzny, który miał grozić maczetą. Policjant jest podejrzany o nieumyślne zabójstwo.

Wywiad z szefem PDL (polska "gałąź" EDL):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja bym chciał, żeby taki muslim patrol pojawił się na jakiejś polskiej ulicy.

A po godzinie chciałbym zobaczyć, co z nich zostanie! :)

Ale teoretycznie faszyzm i Hitlera można było również zatrzymać..., ale cóż, tylko teoretycznie.

Nie można było, gdyż wygrał demokratyczne wybory. Miał za sobą większość Niemców.

Hitlera nigdy w wyborach nie poparła większość Niemców:

1930r. - 18% poparcia

lipiec 1932r. - 37% poparcia

listopad 1932r. - 33% poparcia

marzec 1933r. (te były niedemokratyczne) - 43,9% poparcia

Tuska nigdy nie poparła większość Polaków.

Kaczora też nie.

Ani nikogo w Polsce po 1990 r.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Hitlera nigdy w wyborach nie poparła większość Niemców:

1930r. - 18% poparcia

lipiec 1932r. - 37% poparcia

listopad 1932r. - 33% poparcia

marzec 1933r. (te były niedemokratyczne) - 43,9% poparcia

To pokazuje jak "mniejszość" może być niebezpieczna.

Obama wygrał drugą kadencję głosami czarnych (a nie Latynosów jak twierdzono - w/g ostatnich badań - na jedno wychodzi).

Wieści z Niemiec:

Ukryta Zawartość

...Mają więc prawo do posiadania własnych cmentarzy, ściągania podatku od swych członków za pośrednictwem władz państwowych, budowania meczetów na tych samych zasadach co kościoły czy synagogi bez płacenia podatku gruntowego, prawo do wprowadzenia nauki islamu do szkół oraz wiele innych udogodnień...

Co ciekawe jest to muzułmańska sekta, o czym już RP nie wspomniała. Za wikipedią: ...Ahmadijja łączy wiele cech fundamentalistycznego i konserwatywnego islamu z częstszym jednak nowatorstwem ... Ahmadyści wierzą również w to, że Jezus nie został ukrzyżowany, lecz zbiegł do Indii, gdzie został pochowany w Śrinagarze w Kaszmirze w Indiach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- tytuł "kryminalnego" artykułu, niby jak każdy inny. Ale polskie mass-media nie podają że zabójcami byli Marokańczycy, i wtedy nabiera on innego wymiaru. Wysokość wyroków wymierzono prawdopodobnie ze strachu przed zamieszkami, by nie urazić marokańskiej mniejszości.

Tutaj głębsza "penetracja" tematu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byłem dziś w sklepie. W kolejce za mną stał jakiś Muzułmanin. I w kieszeni czy na pasku miał cos jak radyjko przenośne i napierdalała z tego modlitwa mułły. Myślę sobie, WTF! Oglądam się znacząco na gościa, on udaje że nie wie o co chodzi, że nie widzi.

I wiecie co? - nic mu nie powiedziałem. Bo jestem europejskim niewolnikiem naszej kultury poprawności - powinienem był go zj***ć, ale brakło mi odwagi, asertywności, pewności siebie. I mam kaca moralnego, bo uświadomiłem sobie, że większość Europy jest własnie taka. Nie wybuchniemy nawet, gdy oni wejdą nam na głowę.

Mam kaca.

Największym orężem przeciwko muzułmanom jest świadomość społeczeństw zachodnich czym jest islam-koran. Dlatego pisanie, mówienie "jak jest" gdzie się da i ile się da jest tak ważne. Oni panicznie się boją tej Świadomości i idącej za tym współpracy zachodnich społeczeństw - w jakiejkolwiek formie.

Proszę bardzo - Anglia - po zabójstwie Rigby'iego coś się ruszyło w społeczeństwie (moim zdaniem niewiele) i Cameron zmuszony był podejmować kroki - wcześniej nie musiał nic robić, a przecież meczety nie pojawiły się w UK wczoraj.

Romek,

Nie ma sensu dręczyć się takim rozterkami. Słusznie postąpiłeś. Gdyby doszło do awantury, to Ty wyszedłbyś na tego nietolerancyjnego, a ten kolo na dyskryminowanego przedstawiciela religii pokoju.

Nie ma sensu startować z nimi do zawodów w ich specjalnościach. To tak jakby Indiana Jones w tamtej pamiętnej scenie z szablistą, stanął z nim do walki na broń białą.

Burczymucha, dzięki za pokrzepienie, ale czuję niesmak po tej błahej niby sytuacji: brakło mi asertywności. Nie lubię konfrontacji, także słownych, ale wiem też, że takie własnie odpusczanie na zasadzie 'z koniem nie będę się kopał' prowadzi do tego, że za jakiś czas będzie za późno by im zwracać uwagę, bo wszyscy brodaci po mieście będą chodzić z takimi radyjkami. A mi to przeszkadza, bo uważam to za naruszenie przestrzeni publicznej i prowokację. Jak se chce słuchać to niech weźmie słuchawki. Ja nie słucham Urbis et Orbi w miejscu publicznym. A ci muzułmanie to mam wrażenie często robią tak: nie modli się, ale posłucha i myśli, że modlitwę ma załatwioną, a do tego uchodzi za religijnego. Faktycznie zaś, to nic innego jak fasada i prowokacja.

I ten kac to własnie dlatego, że jestem modelowym przykładem spolegliwego Europejczyka, który u siebie, w imię swoich zasad ugina się przed naruszaniem tychże zasad.

romek, trzeba było jebać z góry na dol.

ja tak robię w stosunku do zakutanych matek z ich bachorami i zawsze nieobecnych ojców (bo na modlitwie, albo w muzułmańskim klubie na herbacie i grach towarzyskich)

wkwia mnie jak zasiada takie stado zawiniętych w prześcieradła "matek" na placu zabaw, wydaja z siebie nieartykułowane ćwieki, plują słonecznikiem dookoła a dzieci maja w dupie, bo taka kultura i dzieci tyle ze się same sobą zajmują i żadna z tych bab nie kontroluje co i jak robią. siedzą do nocy, lupek ze słonecznika nie posprzątają i jeszcze oburzenie jak się zwróci uwagę ich dziecku ze na placu zabaw nie kopie się piłki ani nie jeździ na rowerze (takie są lokalne przepisy). z drugiej strony to możne stare nie rozumieją co do nich mowie, choć młode muzułmanki pyskują, jakby w domu ich mąż nigdy za nieposłuszeństwo kwasem nie oblał.

przepraszam za język, ale czasami to nie do zniesienia jest ze my (przynajmniej ja i moja zona) wychowujemy dziecko w poszanowaniu innego (nie tylko drugiego) człowieka, a tam.. gówno. nikogo nie obchodzi wychowanie dziecka - jakoś sobie poradzi (ulica wychowa), edukacja i szkoła tez nie - bo potrzebuje nowego merca albo beemwu (sąsiedzi patrzą) i tak dalej.

a kulturowo? co oni maja nam do zaoferowania? meczet i modlitwę? dietę bez wieprzowiny? religijny zakaz picia alkoholu? LOL

żeby było lepiej znam "tureckich turków" z Istambułu, którzy wprost wyśmiewają europejskich turasow za ich ograniczenie, zaściankowość i obłudę. bo to co tu do europy wyemigrowało 50 lat temu to biedota z zadupia Turcji, gdzie do dzisiaj żyje się na zasadzie koczowniczej i wpaja te same bzdurne idee. A to co dzis zyje to tej biedoty potomstwo, nuworysze, ktorzy poniewaz im sie dobrze zyje i pozwala na to Nową Republikę Islamską z europy chcą zrobić. Mam nadzieje ze pokolenie mojej córki nie wytrzyma i coś z tym zrobi, bo nie będzie obarczone grzechami naszych dziadów i w końcu powalczy o swoje.

To tak jakby wysłać do London City 3000 krzyżówek kargula, pawlaka i moherowych beretów i powiedzieć "oto My naród Polski".

tylko Europa się ugina, aby nie zostać posadzona o homofobie lub inna fobie albo prześladowanie.

a my nie powinniśmy się uginać tylko bronic.

a na koniec perełka z ostatniego tygodnia:

Córka wraca z przedszkola i wyznaje nam ze, cyt: "nie zaproszę na urodziny dzieci z brązowa twarzą bo nie umieją się zachować i są niegrzeczne"

kopara mi opadła, bo w domu nie dyskutujemy na takie tematy przy dziecku...

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Podeślij ten tekst do Naczelnego Imama Polski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szczena opada... nie jedz kanapek z szynką w Paryżu.

Ukryta Zawartość

Just-ham-on-the-bed.jpg

Ukryta Zawartość

<br />O co ci chodzi toptłenty. Ja nie o Polsce pisałem.  W ojczyźnie to jeszcze nie problem.<br />

Nie podałeś kraju, można by sądzić że o Polsce. Ale i tak wyślij - tak na wszelki wypadek.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

O co ci chodzi toptłenty. Ja nie o Polsce pisałem. W ojczyźnie to jeszcze nie problem.

Ale niedlugo będzie. We francuskim rządzie już zasiadali / zasiadają muzułmańscy ministrowie.

Muzułmańscy radykaliści dążą przecież do światowego kalifatu.

A ten cymes ściągnąłem z iinego forum. Jeżeli ktoś mógłby przybliżyć, to jestem ciekawy ile w tym prawdy.

Na terytorium Cesarstwa Japonii wyznawca islamu jest traktowany następująco:

1. Muzułmanin nigdy nie otrzyma w Japonii obywatelstwa. Japonia jest jedynym krajem, który nie przyznaje muzułmanom obywatelstwa. Bezwzględnie. Prawo jest prawem.

2. Muzułmanie nie mają prawa ciągle znajdować się na terytorium Japonii ( prawa do pobytu stałego, tłumaczenie dosłowne )

3. Próba szerzenia islamu jest przestępstwem. Za to można iść do więzienia i to na długo.

4. W Japonii nie znajdziemy ani jednej szkoły, w której uczą arabskiego ( co nie jest do końca prawdą, bowiem są japońscy profesorowie arabiści, więc muszą też być instytuty arabistyki na uniwersytetach ).

5. Koran jest księga zakazaną. Nie można jej importować. Dostępna jest tylko wersja po japońsku ( jak rozumiem japońskie tłumaczenie ).

6. Wypełnianie obrzędów jest dozwolone tylko w zamkniętych pomieszczeniach. W przypadku, jeśli rytuały zobaczą zwyczajni Japończycy, muzułmaninowi grozi więzienie.

7. Rozmowy po arabsku są surowo zabronione.

8. Japonia praktycznie nie posiada ani jednej ambasady w krajach arabskich.

9. Islam w Japonii wyznaje 0,12% Japończyków.

10. Muzułmanin przyjechawszy do pracy w Japonii ma prawo pracować TYLKO w firmach zagranicznych, tj. japońskie firmy nie przyjmują do pracy osób wyznających islam.

11. Wizy do Japonii przyznają muzułmanom bardzo rzadko. Nawet znamienici lekarze czy naukowcy wyznający islam nie mogą dostać wizy do Japonii.

12. W umowach pracowniczych często jest zaznaczone, że pracodawca ma prawo bez wyjaśnień zwolnić pracownika, jeśli dowie się o jego muzułmańskiej wierze.

13. Muzułmanom zakazuje się wynajmować domy w Japonii, nie mówiąc już o kupnie na własność.

14. Tłumaczeniem technicznej dokumentacji z japońskiego dla arabskich klientów zajmują się nie japońskie firmy.

15. Wobec muzułmanów odnoszą się jak wobec wyrzutków. Jeśli ktoś w okolicy jest muzułmaninem, wobec niego całe otoczenie będzie odnosić się jak wobec przestępcy.

16. O otwarciu muzułmańskich szkół nawet nie może być mowy.

17. Japonia nie akceptuje praw szariatu.

18. Japonka będąca w związku z muzułmaninem, zostaje uznana za winną i staje się wyrzutkiem społeczeństwa.

To jest jeden z przykładów na to, jakich kitow jest pełno w internecie. W dodatku pisanych tonem aksjomatów.

Większość z tych punktów jest wyssana z palca, co do reszty to nie wiem.

Pewnie to czyjeś pobożne życzenia. Chociaż osobiście nie miałbym nic przeciwko. Zwłaszcza że jeśli środków mi wystarczy, to na emeryturę chętnie bym wybrał północną Japonię właśnie. Interior podobno wcale nie jest tam zbyt drogi.

Natomiast ponuro prawdziwe jest to zdarzenie z francuskim amatorem kanapki. I do tego wcale nie odosobnione, z tego co słyszałem.

Przyznam że nie rozumiem Francuzów. Nie wiem na co jeszcze czekają.

Jako minister SW, natychmiast rozkazałbym wysłać do podmiejskich dzielnic wszystkich tajniaków. Niech pojedzą sobie publicznie hotdogów i goloneczek za pieniądze operacyjne. Ktoś ich napadnie, do kicia albo do ekstradycji z wilczym biletem.

Jakieś zamieszki ? Znakomicie ! To przecież okazja do wyłapania ich hurtowo. Łatwy sposób na poprawienie policyjnych statystyk.

Jak jest po francusku "ordnung muss sein" ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.