Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Beyerdynamic DT 770-PRO

rafals87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad zakupem tych słuchawek. Używane były by w studiu radiowym, dlatego na równi z jakością cenie sobie wytrzymałość. O tuż właśnie... zastanawiam się czy wytrzymają one przynajmniej 5 lat :P Nie zamierzam nimi rzucać ani szlifować podłogi :P, natomiast w przypadku kiedy wiele razy wkłada się słuchawki na głowę, albo nieopatrznie nastąpi na kabel może być bieda. Na stronie sklepu przeczytałem, że Polska gwarancja wynosi rok. Czy jeśli po roku coś się stanie, to czy dostanę części i będę mógł je oczywiście "odpłatnie" naprawić? Co do moich obaw - w poprzednich słuchawkach, których używałem (KOSS) bardzo często dochodziło do wytarcia się nausznic albo ich klejenia się na skutek reakcji (AKG - nausznice skóropodobne, welur załatwił sprawę). Mam obawy też co do 3 metrowego prostego kabla, wcześniej zawsze kupowałem słuchawki ze spiralą - po pierwsze - krótka i się nie zaplącze, po drugie - w przypadku jakiegoś tam szarpnięcia nie uszkodzi się wtyczki - najlepiej sprawdzają się AKG z wymiennym kablem miniXLR.

No więc właśnie! Reasumując: Beyerdynamic DT 770-PRO bardzo fajnie brzmi i bardzo mi się podoba, natomiast mam pewne obawy i chciałbym, aby ktoś mi je rozwiał :) Dlatego czekam na opinie.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/95065-s%C5%82uchawki-beyerdynamic-dt-770-pro/
Zastanawiam się nad zakupem tych słuchawek.

Tu sie nie ma co zastanawiac tylko trza je kupic. Moje dt880, o dosc zblizonej konstrukcji, maja juz na liczniku 10lat niemalze i wciaz dzialaja (jedynie welurowe pady mozna by wymienic na nowe), a nie patyczkowalem sie z nimi w uzyciu ani troche, bywalo, ze i rzucilem nimi do wiklinowego kosza ze sluchawkami od czasu do czasu dzialajc w pospiechu ;')

ps. po drugie nie znam sluchawek tak skonstruowanych na ktore nie mozna by nadepnac, tak wiec Twoje obawy sa troche nad wyrost ;'))

Skoro mowa o tym modelu bayerow mam pytanie. Czy zgraja sie z lovely cube badz matrixem m-stage?Slucha ktos na takiej konfiguracji, zrodlo na razie pomijam , glownie chodzi mi o polaczenie sluchawek ze wzmacniaczem.

Pozdrawiam.

Są dwie wersje tych słuchawek 80 ohm i 250 ohm. Myślałem o 80 ponieważ grają nieco głośniej ale teraz widzę że 250 mają kabel spiralny i bym się chyba skusił na te drugie?

A co Wy o tym myślicie?

To podziel się opinią po przesłuchaniu tak około 200 godzin gdy się już wygrzeją. Ja posiadam DT 880 i wysoko je sobie cenię, choć niestety z czasem zacząłem zauważać pewne ich wady, np: zbyt ostra góra, ale przyszła wymiana kabli zasilających powinna ten problem trochę skorygować. Pozdrawiam

• 7 miesięcy później...
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 19 Lutego 2013 - wpis usunięty na prośbę autora
Ukryte przez Fr@ntz, 19 Lutego 2013 - wpis usunięty na prośbę autora

Kiedyś dostałem używane Beyery DT770 PRO w wersji 80 Ohm. Nie miały padów i kabla, więc dorobiłem tymczasowe nauszniki, zamontowałem kawałek Conducfila Sonolene 3014 i trochę tak słuchałem, ale te dorobione na próbę pady spadają i ogólnie są nieestetyczne. Czas zakupić nowe.

Tu można dostać zarówno welurowe, jak i z materiału skóropodobnego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz moje pytanie - które wybrać?

Jak jedne i drugie wpływają na brzmienie?, ktoś pisał o dominującym basie tych słuchawek, czy da się go nieco wycofać dobierając pady?, może zupełnie od innych słuchawek je dobrać i dorobić im mocowania do muszli?

Jakie macie w tym zakresie doświadczenia?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 19 Lutego 2013 - wpis usunięty na prośbę autora
Ukryte przez Fr@ntz, 19 Lutego 2013 - wpis usunięty na prośbę autora

Na prawdę nikt nie wie?, czy może z racji wchodzącej w grę przeróbki powinienem pytać w dziale DIY?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.