Skocz do zawartości
IGNORED

Ogólne wrażenia z Euro 2012.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

A skąd ty wiesz kim jest wladz w realu?

- Mnie wygląda na conajmniej doradcę Niesioła, albo osobistego sekretarza Palikota.

Sądzę że raczej okolice Niesioła zważywszy pewne implikacje medyczne... ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dziś wszyscy trzymamy kciuki za Łukasza Podolskiego, jednego z najlepszych polskich piłkarzy w historii.

Choć dziś gra w reprezentacji Niemiec, nie mniej jednak pamiętajmy, że produkujemy tu w Polsce mnóstwo produktów i półproduktów na rynek niemiecki, więc przysługuje nam jakiś udział w ich drużynie narodowej.

To przykre czytać jak inteligentny człowiek tkwi w zaściankowej nomenklaturze.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Unia fiskalna, bankowa, następnie superpaństwo europejskie, Podolski może nie załapać się do reprezentacji Europy, na ten moment widzę jako pewniaka tylko Ronaldo i Bastiana.

Wojewódzki i Figurski w dobrej formie od rana...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Europa to spory obszar, jest w kim wybierać. Oczywiście i pole do nadużyć większe.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Hehe ja te zachowania widzę codziennie. Ale widzę też że można bezpiecznie pić w środku nocy w najbrutalniejszej irlandzkiej mordowni i włos z głowy nikomu nie spadnie bo w Pastuchowie ludzie upijają się na wesoło. :)

Czasem tylko wpadnie jakiś z pistoletem i i odstrzeli dealera konkurencyjnego gangu, ale osób postronnych nikt nie tyka - jeśli nie handlujesz prochami to jesteś w 100% bezpieczny.

Nie można tego powiedzieć o pubach w Polsce gdzie bijatyki są codziennym rytuałem.

A zachwyt Polaków pewno bierze się stąd, że po raz pierwszy zobaczyli w akcji zachodnią nację, która również za kołnierz nie zwykła wylewać!

Irlandczycy to nie jakieś ą ę... Francuziki... :)

Tu jest Irlandia, tu się pije, panie!

Cóż, takie mam wrażenie po samobójstwie generała Petelickiego, który nawet meczu o awans nie zechciał obejrzeć z rodziną, tylko poszedł do garażu po śmierć.

To chyba na temat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z nasłuchu (G.W.)

""Giorgos Karagounis, piłkarz Grecki, który nie strzelił Polsce karnego wzbudził sensację gdy pojawił się na sopockim deptaku. Natychmiast został otoczony przez dzieci i dorosłych. Każdy chciał zrobić sobie z nim zdjęcie i dostać autograf. Piłkarz znosił to dość cierpliwie. 35-letni Karagunis to jeden z najbardziej doświadczonych greckich piłkarzy. Osiem lat temu na mistrzostwach Europy strzelił pierwszego gola turnieju i otworzył Grecji drogę do tytułu. Jak widać droga do zdobycia popularności w Polsce była prosta. Szkoda, że nie zrozumieli tego Czesi...""

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy faktycznie tyle zarabiają?

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

No dobra, już Wam mogę powiedzieć jak Euro wyglądało z drugiej strony, czyli od strony gości. Mój kierowca wrócił do pracy po wyjeździe na mecze z Włochami i Hiszpanią.

Ogólne wrażenie - pozytywne! :)

Bardzo mu się w Polsce podobało. Najbardziej - dziewczyny. Mówi, że tylu pięknych kobiet nie widział naraz nigdy w życiu. A zwiedził praktycznie całą Europę więc można mu ufać.:) To niech teraz pochyli głowę nad estetyczną niedolą Polaka w Irlandii! :)

Poza tym: ceny! Taniocha taka, jakiej nie widział nigdzie. Mówi że ogromne panini z wołowiną (pewno chodzi mu o kebab) kosztowało 13 zeta, dla niego to darmo. Mówił ogólnie że żarcie wypas, doskonałe i bardzo tanie. Taka odmiana po fish & chips, gdzie nie wiadomo co jest fish a co chips... Taksówki też tanie jak barszcz, najwięcej zapłacili chyba 90 zeta za jakiś długaśny nocny kurs. Faktycznie - w Dublinie kasują mnie z lotniska 35 euro do domu. A jak się umawiam z taksiarzem, to 20 i to jest bardzo tanio...

Co mu się nie podobało to syf w taksówkach. sam był taksiarzem i mówi że za taki syf to się traci licencję w Dublinie.

Co go zdziwiło to prostytutki przy drogach. :)

Mówi że jak jechali autokarem na trasie Gdańsk - Poznań to cały autokar głośno liczył panienki. Wyszło im 18. Słabo. Ja kiedyś naliczyłem 15 w rzędzie pod Kołobrzegiem.

Nauczył się też polskiego. 2 słowa: Tyskie i Lech. Zawsze coś...

Radziłem mu przed wyjazdem, żeby kupował sobie piwo w markecie. Niepotrzebnie się wysilałem. Nie skorzystał oczywiście, bo przecież "piwo w Polsce takie tanie". Płacił 7 zeta za kufel. Raz pił wódkę, ale tylko raz, bo potem był chory dwa dni. No tak... :)

Mówi,że zaliczył wiele piłkarskich imprez ale ta była absolutnie najlepsza. Organizacja, gościnność Polaków, jakość usług (chwalił hotele), fakt, że wszędzie był w stanie dogadać się po angielsku(!!!)...

To wszystko sprawiło, że wybiera się znów do Trójmiasta bo "Polska to super miejsce na rozrywkowy wypad".

I mówi,że zawsze w trakcie takich imprez kończyła mu się kasa, a w PL przezył szok, bo jadł, pił i balował a kasy nie ubywało... :)

Przywiózł forsę do domu! :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiaj ostatni mecz w Polsce.Może jakieś własne obserwacje z miast gdzie rozgrywano Euro i pierwsze próby posumowania?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiaj ostatni mecz w Polsce.Może jakieś własne obserwacje z miast gdzie rozgrywano Euro i pierwsze próby posumowania?

Sorry! Ale nie o tę arenę chodzi! Dzisiaj mecz rozgrywany będzie na Donbas Arena w Doniecku.

Co robi portugalski piłkarz będąc sam na sam z bramkarzem drużyny przeciwnej? Szuka Ronaldo.

Moje wrażenie po meczu (tym 2x 45 min) jest takie, że mogli go wygrać, gdyby nie...

Obrona Portugalczyków, nie do przejścia. Ja już w drugiej połowie "widziałem" dla nich bramkę, ale podano do Ronaldo, który był w gorszej sytuacji, skutecznie blokowany.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Ogólne wrażenia? - Jeden z najnudniejszych i najbrzydszych Euro, który widziałem. Ale poprzednie dwa, były jeszcze gorsze.

Dla forsy, będą oczywiście utrzymywać ten fantom - ale wg. mnie kompletnie nie warto.

Liga Mistrzów jest na poziomie i to wystarczy. MŚ co cztery lata, jak najbardziej.

Mam nadzieję, że nie wyjdziemy z grupy. Trzeba przegonić Zimbabwe i Górną Woltę, a wtedy, gdy będę miał dziewięćdziesiątkę, może będzie nawet ćwierćfinał.

Mam nadzieję, że Lato i Kręcina umrą wcześniej niż ja.

skynyrd

Przypominam,że nie chodziło o to co działo się na boisku ale poza.Na ulicach,w strefach kibica w knajpach.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Opinie prasy austriackiej powinny nadawać się do tego wątku: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,12010316,_Polacy_nasaczeni_alkoholem____austriacka_prasa_o.html. "Polacy nasączeni alkoholem" - austriacka prasa o Polsce w czasie Euro 2012. I ciekawy fragmencik:

"Polacy spożywają 13,25 litra alkoholu na głowę. Dodaje, że Austria przegrywa z nami "jedynie o karafkę" - chociaż w rzeczywistości raczej o naparstek. Średnie spożycie alkoholu na głowę w Austrii to 13,24 litra. "Za to Polacy piją dużo więcej wódki. W złotych czasach roczne spożycie wynosiło 30 litrów na głowę" - stwierdza autor nie podając, skąd pochodzą te dane. Przypisuje Polakom niechlubne alkoholowe "rekordy" - opisuje historię mężczyzny ze Skierniewic, który miał 12,3 promila alkoholu we krwi (nie dodając, że miało to miejsce w r. 2004), a także kobiety z Otwocka, która urodziła pijane dziecko z 3 promilami alkoholu we krwi (informacja z 2008 r.)."

Obiektywizm, zazdrość albo chęć zmarginalizowania czegoś tam?

Idąc podobnym tropem, można powiedzieć, że Austriacy to naród zbrodniarzy i zboczeńców - dał światu i okolicy Adolfa Hitlera i Josefa Fritzla.

Kaziowi się należy.

Nie dość, że jako pierwszy trener piłkarski na świecie odkrył, że piłka jest okrągła, to jeszcze umiał z tego odkrycia zrobić praktyczny użytek.

Wielki trener i ważna dla Polski postać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.