Skocz do zawartości
IGNORED

Nagłośnienie pokoju 16m2 600 zł

squld

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jako ze dopiero stawiam pierwsze kroki w audio postanowiłem sobie nagłośnić pokój 16m2. Mam teraz pytanie odnośnie kolumn jakie kupić plus wzmacniacz. Muzyka będzie puszczana z komputera. Lubie bass wiec ewentualnie można dokupić jakąś skrzynie basowa. Prosiłbym o jakieś rady :)

Tu nie otrzymasz porady.

Najpierw napiszą że za taką kwotę nie złożysz dobrego zestawu.

Wyśmieją też źródło muzyki i skrzynię basową.

Niektórzy zaczną coś proponować na przekór hiendowym ortodoxom.

A w dalszej części wątku się standardowo pokłócą .

Na tym forum słuchają sprzętu ,kabelków ,podkładek i innych duperelek.

Nie wszyscy ale spora część.

Słyszą a nie słuchają.

nie ma co sie wspierac . ponad 80% ludzi kupuje i ma kolumny tonsila w domu ja zajmuje sie regeneracja to jak by tonsile były najgorsze to by sie nie opłacało je naprawiac przychodzą do mnie ludzie i mowia ze chodza po ty sklepach nie ma nic sensownego wszystko graj jak by nie mogło grac i wmowia ze pamietaja że te kolumny co przynosza do naprawy swietnie grały może i to przyzwyczjenie ale nie sądze.

sorki nie do tego watku napisałem

Powiem wprost masz za mało kasy, żeby coś zacząć "budować" Skrzynia basowa? hmmm czego TY oczekujesz od brzmienia jak największego "realizmu" czy może dużego niekontrolowanego hałasu.

bez przesady, jakiegoś rotela do 300zl i monitorki do tego, z czasem będzie wiedział czego brakuje, nie bedzie to wypas i cudów nie doświadczy ale to że chce dać na sprzęt tyle ile niektórzy na kable dają nie znaczy ze nic nie kupi

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Mimo to chyba lepiej dozbierać do tych 2tyś. Moim zdaniem to rozsądne minimum, żeby coś zacząć budować kable przy takich kwotach podpiąć byle jakie :) Wzmacniacz rotel jak najbardziej, ale na prawdziwe kolumny już niestety nie starczy.

Ciekaw jestem jak spisałyby się głośniczki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - chociaż pewno z basem byłoby gorzej niż w KEF C1 :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

a po co zestaw. Chwalicie tu te edifiery, to mu edifiera polećcie, albo inne 2.1 z mocnym basem (logitech). Jakieś altece są na allegro poniżej 600 też.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taki zestaw komputerowy nigdy nie zagra jak monitory w tej cenie. Zestawy komputerowe mają na celu sprostać "efektywnym" basem i tyle z takiego zestawu... A gdzie góra i średnica? Nie ma... Z resztą sam dudniący bas w skrzynce z cienkiej płyty też pozostawia wiele do życzenia z takiego 2.1....

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Ciekaw jestem jak spisałyby się głośniczki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - chociaż pewno z basem byłoby gorzej niż w KEF C1 :-)

Ta Koda o której piszesz to swans & sven royal 2 pod inną marką. Swans Royal z kolei jest porównywalny do Solo 6c (czytałem recenzję na ruskim portalu)

Ukryta Zawartość

Taki zestaw komputerowy nigdy nie zagra jak monitory w tej cenie. Zestawy komputerowe mają na celu sprostać "efektywnym" basem i tyle z takiego zestawu... A gdzie góra i średnica? Nie ma... Z resztą sam dudniący bas w skrzynce z cienkiej płyty też pozostawia wiele do życzenia z takiego 2.1....

Nic nie ma. Jak grają T20, T40, to się łałdjofile zachwycają górą i średnicą (a tam jeszcze te pierdziawki muszę produkować pseudobas), a jak w zestawie 2.1 monitorki są odciążone od robienia poniżej 100Hz, to już to nie może zagrać.

Więc olać, że koledze tak naprawdę zależy na basie.

Ukryta Zawartość

(żeby nie było, że tym handluję, znalazłem ostatnio na allegro)

3cale średniak, to ja nie wiem, czy to takie padło. 6.5 cala bas, sporo mocy. Jak dla mnie to pozamiata wszystkie 2.0 do tych 600 zł, bo zwyczajnie gra pełnym pasmem.

Żeby nie było - nie słyszałem.

Ukryta Zawartość

3cale średniak, to ja nie wiem, czy to takie padło. 6.5 cala bas, sporo mocy. Jak dla mnie to pozamiata wszystkie 2.0 do tych 600 zł, bo zwyczajnie gra pełnym pasmem.

To że gra szerszym pasmem, jeszcze nie oznacza że tak naturalnym/dobrze "zszytym" jak 2.0 . Kolejna sprawa, 40 Hz przy -10dB to znowu nie jest super wynik jak na sub-woofer

Ukryta Zawartość

(żeby nie było, że tym handluję, znalazłem ostatnio na allegro)

Żeby nie było - nie słyszałem.

Kosmiczny wygląd mają te głośniki :) za taką kasę zaryzykowałbym kupno.

Ukryta Zawartość

Nic nie ma. Jak grają T20, T40, to się łałdjofile zachwycają górą i średnicą (a tam jeszcze te pierdziawki muszę produkować pseudobas), a jak w zestawie 2.1 monitorki są odciążone od robienia poniżej 100Hz, to już to nie może zagrać.

Więc olać, że koledze tak naprawdę zależy na basie.

T20 i T40 jak na swoje gabaryty to może i grają coś tam, ale zawsze to będą pierdziawki komputerowe... Dopiero Bose Music Monitor coś tam już potrafią, ale kosztują fortunę.... Tam aktywna korekcja i membrany bierne zostały bezbłędnie zaprojektowane do takiego głośniczka.

Ukryta Zawartość

No ale wróćmy do tematu...

Mając 600zł kupiłbym dobre monitory i szukałbym czegoś z diy, bo trafiają się ciekawe okazje, gdzie w cenie gotowego produktu człowiek nie ma szans tego skopiować.

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Nie wiem czego marudzicie, za 600 zł można wyciągnać jakieś vintydzowe kolumienki na allegro i jakiś wzmak z niższej półki z lat 80/90 i będzie całkiem przyjemnie. Druga sprawa, że za 600 zł można kupić naprawdę wypasione głośniki 2.1 i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

To że gra szerszym pasmem, jeszcze nie oznacza że tak naturalnym/dobrze "zszytym" jak 2.0 . Kolejna sprawa, 40 Hz przy -10dB to znowu nie jest super wynik jak na sub-woofer

no to lepiej, żeby zamiast 40Hz -10db miał 40Hz -40db, bo za 600 zł inaczej nie kupi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.