Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

i tu ciekawostka... Moc pobierana podają w nich mniejsza niż moc wyjściowa - pewnie jakaś pomyłka, albo ekologiczna poprawność podawania zużycia prądu, bo słabo widzę wzmak 2*180W i pobór prądu 300W

tak podaje się pobór mocy takich urządzeń od nastu lat. To jest pobór uśredniony, a nie max, jak liczony lat 20+ temu. Te wzmacniacze dalej trzymają się norm RMS.

Przecież imprez sportowych nie robi się tylko w dziedzinach, w których się wygrywa. Po co w UK organizuje się Olimpiadę? Żeby wygrac wszystkie zawody?

Tym się dotychczas Polska różniła od innych krajów, że NIGDY wielkiej imprezy nie organizowała - a teraz okazało się, ze to możliwe, a efekty tego są rozmaite, korzyści nie zawsze dają się przeliczyć na konkretne zyski finansowe. I proszę nie porównuj kosztów budowy drogi w Burkina Faso z kosztami w Polsce. Wszyscy, którzy gadają o tych przepłaconych drogach, stadionach i lotniskach, gdy zapytać ich o porównania to wyciągają jakieś zapleśniałe i zatęchłe dane z głębokiej prehistorii, z Albanii czy innej Czarnogóry.

Nie z żadnych zatęchłych krajów tylko w porównaniu do kosztów dróg w UE! To są fakty a z faktami się nie dyskutuje tylko przyjmuje do wiadomości.

Obiekty sportowe też były drogie bo musiały być na czas a gdyby nie EURO UEFA to w ogóle by nie powstały bo do niczego sa nie potrzebne.

Chęć pokazania się nie jest tylko naszą przypadłością. Ale tylko u nas jest tak wk***iającym przejawem lekceważenia społeczeństwa... Z jednej strony igrzyska i pierdzielenie propagandowe jak to wzrósł nasz prestiż... A jednocześnie, podwyższenie wieku emerytalnego, podwyższanie podatków pośrednich, 3,5mln bezrobotnych i drugie tyle emigrantów, rozmontowywanie prawa pracy i likwidacja przemysłu.

Ale igrzyska mamy - w które utopiono miliardy, za to zwolni się kolejne tysiące nauczycieli, zlikwiduje refundacje leczenia i rozwiąże jeszcze kilka instytutów naukowych, co by już ostatecznie pozostały nam igrzyska jako narodowa tradycja.

tak podaje się pobór mocy takich urządzeń od nastu lat. To jest pobór uśredniony, a nie max, jak liczony lat 20+ temu. Te wzmacniacze dalej trzymają się norm RMS.

To jest średnia jak z tym sąsiadem bijącym żonę raz w tygodniu.

Czyli pobór mocy średni żeby mało wyszło za to moc podana max na 4omach i z 10% thd najlepiej. ... Już nawet w prezentacji danych urządzenia za kilkanaście tysięcy nie różnią się od chińskiego śmiecia z bazaru. Kiedyś tak podane informacje o produkcie wzbudzały uśmiech politowania, teraz jak widać wzrosły w cenę :-)

Gość StaryM

(Konto usunięte)

le igrzyska mamy - w które utopiono miliardy, za to zwolni się kolejne tysiące nauczycieli

Jak to się nazywa? Aha, manipulacja. Z powodu euro zwolni się nauczycieli? A nie dlatego, że jest zajebisty niż demograficzny i nie ma kogo uczyć? W wielu szkołach zmniejsza się liczba oddziałów, bo po prostu jest mniej dzieci, a będzie jeszcze mniej.

Dlaczego? Bo siedzą faceci na forach, fejsbukach, zamiast zabrać się do roboty. :P

Jak to się nazywa? Aha, manipulacja. Z powodu euro zwolni się nauczycieli? A nie dlatego, że jest zajebisty niż demograficzny i nie ma kogo uczyć? W wielu szkołach zmniejsza się liczba oddziałów, bo po prostu jest mniej dzieci, a będzie jeszcze mniej.

Dlaczego? Bo siedzą faceci na forach, fejsbukach, zamiast zabrać się do roboty. :P

Wyobraź sobie że ku...a nie dlatego, że jest niż demograficzny.

Bo jak był wyż demograficzny to jakoś ich nie zatrudniano masowo nowych nauczycieli tylko rozdymano liczebność klas w szkołach. A jak jest niż demograficzny, to jakoś nie zmniejsza się liczebności klas w szkołach tylko zwalnia nauczycieli.

A ten niż demograficzny jest zapewne z dobrobytu, bo jest nadmiar pracy w Polsce, bo nie ma bezrobocia, bo każdą rodzinę stać na mieszkanie, a ludzie nie muszą wyjeżdżać za chlebem, bo nie odbiera się refundacji leków chorym ???

Jest już tak zajebiście dobrze, że można utopić miliardy złotych z budżetu w jakieś zakichane propagandową sieczką imprezy ludowe piłki kopanej.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bo jak był wyż demograficzny to jakoś ich nie zatrudniano masowo nowych nauczycieli tylko rozdymano liczebność klas w szkołach. A jak jest niż demograficzny, to jakoś nie zmniejsza się liczebności klas w szkołach tylko zwalnia nauczycieli.

Sorry Winnetou, ale o szkolnictwie to masz blade pojęcie. O wyżach demograficznych również, a ja trzydzieści lat pracowałem w szkole w tym sporą część w tzw. administracji oświatowej. Ostatni wyż demograficzny to był wtedy, gdy do szkół szły dzieci owego słynnego wyżu z lat pięćdziesiątych. Łatwo policzyć, że przypadało to na lata osiemdziesiąte, a więc PRL. A od tego czasu to leci na mordę w dół, bo ten drugi wyż to już słabiutki był, ponieważ w pokoleniu lat 50' przeważały rodziny o małej dzietności (jedno lub dwoje dzieci).

W sumie to i tak szczęście wielkie, że spora grupa nauczycieli zdążyła skorzystać z poprzedniej ustawy emerytalnej, bo dopiero byłby krach.

Możesz sobie narzekać ile chcesz, wykazywać na "wina Tuska", ale zachowaj minimum logiki i szacunku dla faktów.

A ten niż demograficzny jest zapewne z dobrobytu, bo jest nadmiar pracy w Polsce, bo nie ma bezrobocia, bo każdą rodzinę stać na mieszkanie, a ludzie nie muszą wyjeżdżać za chlebem, bo nie odbiera się refundacji leków chorym ???

To prawda Kubri, że mamy biedę w ch....., ale w takich Niemczech na przykład, też się nie chcą mnożyć. Za to chętnie robią to Turcy i inne nacje. Zastanawiałem się swego czasu, czy bieda ma bezpośrednie przełożenie na liczbę dzieci, i nie wiem szczerze mówiąc, bo jak spojrzeć na zamierzchłe czasy, to luksusów nie było, a dzieci były. Ludzie stali się wygodni, leniwi, już nie żyją za karę, chcą żyć i się tym życiem cieszyć. Prawdą jest jednak, ze bezrobocie, ceny mieszkań, liczba emigrantów, to wszysko ma wymiar patologiczny i zapewne dziecioróbstwu nie pomaga. To znaczy Polacy się rodzą, ale w Anglii, Irlandii, Norwegii etc. Deficyt składkowców, to z kolei braki w państwowym worku, stąd ten wiek emerytalny i inne formy zdzierstwa. Może trzeba powrócić do trzeciego stopnia zasilania? Mówi się, że za komuny sporo dzieci powstało po ciemku, to była najtańsza rozrywka osiagalna bez wychodzenia z domu. Nie wiem, jakby przeżyli kablowi maniacy tą fatalną jakość prądu, ale wtedy nikt nie miał takich problemów i zamiast wtykać bolec do gniazdka, skutecznie wkładał go w inną dziurkę. Polska to taki gigantyczny tor przeszkód, część ludzi się ustawiła, ale kto nie umiał, nie mógł, lub kogo dopadła choroba, z pewnością ma sporą górkę przed sobą, zważywszy, że socjal w tym kraju nie istnieje, a każdego słabość może dopaść. Kolejny temat na elaborat.. Czy Euro było dobre? Tak, ale nie sądze, abyśby w dłuższej perspektywie coś z tego mieli. My wciąż mamy taką potrzebę pokazania zachodowi, że nie jesteśmy pijakami, złodziejami i brudasami. Lubimy jak nas lubią, co zrozumiałe z braku innych chociażby przemysłowych sukcesów. Być może to się udało, piwa się sporo sprzedało, ale czy coś wygraliśmy? Euro zapewne nie.....

Jaki? Po kiego grzyba komukolwiek do czegokolwiek usredniony pobor mocy? A w ogole to usredniony w jaki sposob?

server unreachable;--

To prawda Kubri, że mamy biedę w ch....., ale w takich Niemczech na przykład, też się nie chcą mnożyć. Za to chętnie robią to Turcy i inne nacje.

A Polki sie tez chętnie rozmażają. W Irlandii i Anglii - druga co co do dzietności nacja emigrantów po Palesteńczykach. Więc masz odpowiedź co jest przyczyną.

Jaki? Po kiego grzyba komukolwiek do czegokolwiek usredniony pobor mocy? A w ogole to usredniony w jaki sposob?

Po nic. Żeby być ekologicznie poprawnym i nie straszyć klientów. U nich każdy wzmacniacz niezależnie od mocy ma pobór 300W :-)

Ostatni wyż demograficzny to był wtedy, gdy do szkół szły dzieci owego słynnego wyżu z lat pięćdziesiątych.

ostatni wyż demograficzny wejdzie za rok czy dwa do podstawówek. Ogólnie może i spada ale szczegolnie to raz spada raz się odbija od dna.

Ja pamiętam 40. osobowe klasy w podstawówkach. Jakos nie przypominam sobie wtedy masowego zatrudniania belfrów. jak jest niż to klasy powinny być 15. osobowe. Przynajmniej podniesionoby komfort i przy okazji jakość nauczania. Ale to do łbów nie przyjdzie tym gdańskim liberałom.

• Redaktorzy

Zastanawiałem się swego czasu, czy bieda ma bezpośrednie przełożenie na liczbę dzieci, i nie wiem szczerze mówiąc, bo jak spojrzeć na zamierzchłe czasy, to luksusów nie było, a dzieci były

Od dosyć dawna wiadomo, że ma odwrotne.

Nie z żadnych zatęchłych krajów tylko w porównaniu do kosztów dróg w UE! To są fakty a z faktami się nie dyskutuje tylko przyjmuje do wiadomości.

A porównałeś, ale tak naprawdę, a nie na podstawie portali z publicystyką polityczną? Bo ja tak, i wychodziło, ze ten koszt w Polsce jest średni w EU.

Nie pierwszy i nie ostatni wątek. Bo to obrotny troll :)

Pozdro,

Yul

Ty ziom, spoko, że się podpisujesz, bez tego nikt by nie ogarnął, że to ty.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

A porównałeś, ale tak naprawdę, a nie na podstawie portali z publicystyką polityczną? Bo ja tak, i wychodziło, ze ten koszt w Polsce jest średni w EU.

To jak wytłumaczyć tą średnią, skoro koszt siły roboczej jest u nas nieporównywalny do UE?

Ty ziom, spoko, że się podpisujesz, bez tego nikt by nie ogarnął, że to ty.

Ójemny, podpisuję żebyś wiedział co i jak, choć jak widzę i to nie powoduje że ogarniasz :) A co z numerem telefonu do tej pani z avatara?

Znaczy kto komu co zasypał? Tak pytam kontrolnie czy wiesz o czym napisałeś, bo akurat to widać że nie bardzo i się zgubiłeś we własnym wpisie.

Pazerność i "ideowośc" jednych zasypała normalne życie innych to tak gdybyś poczuł się splątany.

Izmy są szkodliwe dla człowieka, każde!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Redaktorzy

To jak wytłumaczyć tą średnią, skoro koszt siły roboczej jest u nas nieporównywalny do UE?

Trudno mi powiedzieć, zwłaszcza skoro na Słowacji i na Węgrzech cena kilometra była jeszcze wyższa, a koszt siły roboczej jeszcze niższy. I co?

Po nic. Żeby być ekologicznie poprawnym i nie straszyć klientów. U nich każdy wzmacniacz niezależnie od mocy ma pobór 300W :-)

Tjaaa. Wydawalo mi sie, ze mamy jakies normy wymagajace podawania maksymalnej mocy pobieranej przez urzadzenia. Ale pewnie wlasnie tak bylo - tylko mi sie wydawalo.

server unreachable;--

Trudno mi powiedzieć, zwłaszcza skoro na Słowacji i na Węgrzech cena kilometra była jeszcze wyższa, a koszt siły roboczej jeszcze niższy. I co?

A to, że to kraje na zbliżonym do naszego "poziomie". I tak samo (sądząc na przykładzie Słowacji) "błyskawicznie i niedrogo" budujące autostrady.

Jakbym miał to chyba nie sądzisz, że bym się z tobą podzielił?

Nie sądzę :)

Yul

Jak byś zobaczył jaki Słowaki tunel jebęcki drążą pod Żyliną, to byś się przestał dziwić różnicom w kosztach.

Pozdro,

Yul

To jest wyłącznie twoja wiedza, pasująca do sytuacji bezzębnego i niepiśmiennego chłopa ze wsi pańszczyźnianej.

W nowoczesnym świecie industrialnym i bezpiecznym socjalnie powszechnie jest wtedy kiedy ludziom dzieje się DOBRE.

Przy okazji polityki prorodzinnej ryżych liberałów gdańskich szykują kolejne DOBROCZYNNE ZMIANY w podatkach wiedzeni podobnym do twojego instynktem. Mianowicie rodzice samotni z jednym dzieckiem nie będą się mogły wspólnie z nim rozliczać podatkowo. Dopiero jak mają dwoje troje lub więcej to będą sobie mogli tak odliczyć odo podatku że ho ho.

Jak myślicie jakie są przeciętne dochody samotnych matek z trójka dzieci na głowie ???

To zapewne muszą być zarobki prezesowskie żeby mogły na nich zyskać przy wspólnym rozliczeniu.

Od dosyć dawna wiadomo, że ma odwrotne.A porównałeś, ale tak naprawdę, a nie na podstawie portali z publicystyką polityczną? Bo ja tak, i wychodziło, ze ten koszt w Polsce jest średni w EU.

Porównywały to instytucje rządowe odpowiedzialne za budowę autostrad. WIELOKROTNIE. Wystarczy sięgnąć do tych porównań i uzasadnień dlaczego gówniana ścieżka zwana w PL autostradą wychodzi w budowie drożnej niż prawdziwa autostrada w prawdziwej UE.

Pazerność i "ideowośc" jednych zasypała normalne życie innych to tak gdybyś poczuł się splątany.

Izmy są szkodliwe dla człowieka, każde!

To fakt. Zasypano normalne życie jednym przez innych w ciągu zaledwie 23 lat.

Izmy są bardzo szkodliwe dla obywateli czego przykładem jest kapitalizm.

• Redaktorzy

Porównywały to instytucje rządowe odpowiedzialne za budowę autostrad. WIELOKROTNIE. Wystarczy sięgnąć do tych porównań i uzasadnień dlaczego gówniana ścieżka zwana w PL autostradą wychodzi w budowie drożnej niż prawdziwa autostrada w prawdziwej UE.

To ciekawe, bo ja sprawdzałem w ogólniedostępnych oficjalnych danych, zapewne dostarczanych przez te same instytucje rządowe, i wychodziło inaczej.

To jest wyłącznie twoja wiedza, pasująca do sytuacji bezzębnego i niepiśmiennego chłopa ze wsi pańszczyźnianej.

Generalnie nie widzę powodu do chamstwa. Sayonara, podniecaj się tutaj dalej sam.

Generalnie nie widzę powodu do chamstwa. Sayonara, podniecaj się tutaj dalej sam.

Generalnie widzę kolega zadziałał na zasadzie - uderz w stół, a nożyce się odezwą. Albo - głodnemu chleb na myśli.

Przeczytaj raz jeszcze co napisałem i wskaż w którym miejscu widzisz chamstwo i na czym ono miało w tym wpisie polegać???

Cyt.:

"Użytkownik Mario_77 dnia 09.07.2012 - 23:58 napisał

Zastanawiałem się swego czasu, czy bieda ma bezpośrednie przełożenie na liczbę dzieci

Użytkownik jozwa maryn dnia 10.07.2012 - 08:49 napisał

Użytkownik Kubri dnia 10.07.2012 - 21:48 napisał

To jest wyłącznie twoja wiedza, pasująca do sytuacji bezzębnego i niepiśmiennego chłopa ze wsi pańszczyźnianej.."

Bo na razie jak widzę to nie ja się podnieciłem aż na wzrok i rozumienie tekstu padło.

PO pokazuje gdzie mają rozum osoby podtrzymujące tą junte.

Radwańska bez miliardów od Donalda T., zrobiła wynik.

Wszystko jest możliwe, jak tylko usunięta jest przeszkoda w postaci PO i Donalda T.

Teraz super ekipa bierze się za tych co jeszcze nie wyjechali/uciekli z tej ziemi i nie zginęli albo na drodze, albo w Smoleńsku albo przez samopowieszenie samobójcze w piątek/sobotę.

Dla mnie osobiscie scena :) polityczna to jedna i ta sama kupa, ubrana i podzielona na rozne partie. Nie wazne kto i gdzie bedzie, jakie barwy przywdzieje. Jak dla mnie PO i PiS to ta sama skala i forma bezradnosci, tylko ubrana w odmienne papierki, przy czym platformerski bardziej blyszczy, skrywa natomiast ta sama (bez)wartosc. Z pustego nikt nie naleje, bez wzgledu na to, co obiecuje i jak sie wygina przed wyborami. Restrukturyzacja polskiego przemyslu polegala na zabicu tegoz, a bez przemyslu, zaden kraj nie bedzie tetnil zyciem. Euro przeminelo, krajem turystyczynym tez raczej nie bedziemy, przemysl szczatkowy, banki sprzedane. Warunki placowe stawiaja drobni przedsiebiorcy, czyli narybek polskiegi biznesu lat 80tych, Ci jednak nie placa chetnie, bo marzy im sie dom, Krell i Mercedes, poza tym to ich firma i ich ryzyko, wiec nie musza. Ci co mogli wyjechali, a sa to miliony i miliardy, ktore nie wplyna do skarbu panstwa. Trzeba wiec podniesc podatki, wiek emerytalny, pozabierac ulgi, zlikwidowac szczatkowy socjal itp. Tak wiec obojetnie, czy Paliglup, karierowicz Ziobro, Tusk, Kaczor wleza na stanowisko, idylli nie bedzie. Moze byc tylko mniejszy wstyd. Przespalismy, historycznie kopani w dupe i rzadzeni reka nieudolnych rzadow jestesmy skansenem Europy, ktory imprezami typu Euro stara sie pokazac, ze nie chlejemy na umor, nie kradniemy jak leci i ze w sumie przyzwoici z nas ludzie. Przykre troche, aczkolwiek wciaz lubie ten kraj, choc musze pracowac poza jego granica. A zeby nie bylo, ze watek nie dotyczy kabli, to wlasnie grzebie przy nich pod maska Volkwagenow :) Czesi wiedzieli co zrobic ze Skoda, nam z nazwy Polonez ostala sie tylko wodka... i znow przyjdzie walczyc ze stereotypem pijacego Polaka.

Przykre troche, aczkolwiek wciaz lubie ten kraj, choc musze pracowac poza jego granica.

|

Zaczyna mnie to martwić, od jakiegoś czasu wszyscy z fajnymi klockami, to są panie, emigranty :D

Albo jeśli już jakiś mieszkaniec polski, to najpewniej 65 letni ubek, któremu się wydaje, że 20kHz to granica dla biedaków ;)

Warunki placowe stawiaja drobni przedsiebiorcy, czyli narybek polskiegi biznesu lat 80tych, Ci jednak nie placa chetnie, bo marzy im sie dom, Krell i Mercedes, poza tym to ich firma i ich ryzyko, wiec nie musza.

Boże uchowaj, praca u polskiego prywaciaża to jeden wielki horror, jak już jakiś wysupła na pensję do której nie wstyd przyznać się przed rodziną która inwestowała ostatnie pieniadze w twoją edukację, to pracuje się 16h/d, a kodeks pracy wieszają ci w toalecie zamiast papieru toaletowego. Z jednej strony to i tak cód, że jeszcze są tu jacyś polscy prywaciaże, ale niestety z moich doświadczeń wynika, że w miarę normalne życie dla szeregowego pracownika to wyłącznie durza zagraniczna firma z filią w polsce.

Ci co mogli wyjechali, a sa to miliony i miliardy, ktore nie wplyna do skarbu panstwa.

Podobno pieniądze przesyłane przez emigrantów do polski są wyższe niż dotacje z UE ;)

Trzeba wiec podniesc podatki, wiek emerytalny, pozabierac ulgi, zlikwidowac szczatkowy socjal itp. Tak wiec obojetnie, czy Paliglup, karierowicz Ziobro, Tusk, Kaczor wleza na stanowisko, idylli nie bedzie. Moze byc tylko mniejszy wstyd.

Nie powiedziałbym, że dzięki platformie mamy mniejszy wstyd, wstyd jest taki sam, albo i większy, kwestia tylko taka co akurat mówią nam reżimowe media, a poza tym, wstyd to nażędzie, którego się używa do sterowania tym rządem, który zrobi wszystko co każą, bo jak nie, to jutro połowa gazet w niemczech napisze jaki to wstyd i chłopaki polecą w sondażach u siebie. Reforma emeryrtalna, służba zdrowia, ogólna niemoc i bierność, umowy gazowe z rosją, poziom organizacji wizyty w smoleńsku i wszystko co potem, złamanie każdej obietnicy wyborczej, a wręcz realizowanie zupełnie odwrotnych działań, to wszystko jest tragiczny wstyd, no ale póki jesteśmy grzeczni, zrzucamy się na trzy razy większe greckie emerytury i podpisujemy wszystko co nam podsuną, to jednak wstydu nie ma.

Wstyd jest, ale nie az taki za granica, jak wtedy gdy Maly z Rydzykiem rzad budowali. A na platformie przejechali sie wszyscy. To mial byc powiew swiezego powietrza, po cyrku jaki zafundowal nam PiS. Okazalo sie jednak, ze nici ze swiezego powietrza, a prosto w nozdrza polecial zapach toy toya. A moze Polska to wlasnie taka ojszczana klapa? Pamietny tekst z Dnia Swira...

Zaczyna mnie to martwić, od jakiegoś czasu wszyscy z fajnymi klockami, to są panie, emigranty :D

Albo jeśli już jakiś mieszkaniec polski, to najpewniej 65 letni ubek, któremu się wydaje, że 20kHz to granica dla biedaków ;)

No wez otworz ostatnie HiFi i Muzyka. Zestaw TAD, za ponad 300 tysiecy, jakis Audio Research za piecdziesiat kilka, cedeczek Mcintosha za ponad 35 tysiecy, i jakies taniutkie Elaci za tylko 12 tysiecy. Najtansze byly kable, bo do 3 tysiecy "tylko" Dla przecietnego, a nawet nieprzecietnego polskiego aborygena jest to stratosfera, zwazywszy, ze splaca jeszcze kredyt mieszkaniowy we wloskim lub hiszpanskim banku, chce miec jakies auto, raz na rok na wakacje pojechac i dziecku buty trzeba kupic. Jak babcie nie umrze, pozostawiajac mieszkanie wnukowi, to Kowalski jest ugotowany w banku na 20 lat. W tym konteksie, tekst pana redaktora o cedeczku wartym swojej ceny, czyli tych 30 paru tysiecy zwyczajnie wq.....ia

Wstyd jest, ale nie az taki za granica, jak wtedy gdy Maly z Rydzykiem rzad budowali.

Ja jestem prosty chłop z podkarpacia, mam wąsy i noszę skarpety do sandałów i choć wstydzę się w domu za betonową replikę tupolewa ze zdjęciem pary prezydenckiej i różne podobne wykwity specyficznego poczucia estetyki/patryiotyzmu, za debilne komentarze drugoligowych posłów na temat np. transwestytyzmu sereny williams czy jarosława które co chwila coś wie ale nie powie, to jednak jest to nasz nieszkodliwy lokalny obciach, w pewnym sensie uroczy jak kociak goniący własny ogon ;) Tylko, to media robią z takich rzeczy pierwszoligowe newsy i rozumiem, że wtedy za granicą robi się gorzej, bo ludzie pewnie pytają, czy modliłeś się w kraju do betonowego tupolewa or some shit like that, ale z perspektywy chłopa na podkarpaciu dużo bardziej boli propaganda sukcesu i brak jakichkolwiek realnych osiągnięć, ale nikt pewnie za granicą akurat nie spyta, hej to wy jesteście z tego kraju któremu amerykanie zrezygnowali z udzielenia dostepu do "patryiotów" bo jest zbyt przesiąknięty radzieckimi wpływami?

A co do kwestii obciachowych, ciekawe, jak światowe media zareagowały na naszego obecnego prezydenta, tytana intelektu, sugerującego barackowi obamie, że mu się żona puszcza. Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek lech czy jarek coś takiego wywinęli, bo żadne borubary, małpy w czerwonym czy inne bleblane hymny się do tego nie umywają. Ale zdaje się, ze w tym przypadku media przyjęly ten incydent wyjątkowo spokojnie i obciachu jakoś się dało uniknąć...

No ale, żeby nie było aż takiego offtopu, to powiem, że napewno za marną jakość polskich kabli nie można obwinniac donalda tuska, prędzej balcerowicza ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.