Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do 25 tys?

owidiusz9

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To wątek o CD więc byc może jest tu ktoś kto miał okazję słychać odtwarzacz Krell S350a ? Proszę o podzielenie sie wrażeniami

mialem odtwarzacz Krella kps 28c i byl to najlepszy player z jakimkolwiek do tej pory mialem doczynienia ,po wpieciu go na miejsce accuphase 75V byla taka miazdzaca roznica na + ze zostal ,no ale to juz historia ,raczej dla zbieraczy zabytkow tylko troche tani bo z 10tys trzeba dac kiedys 45tys a tu watek o CD za 25tys up dla kustoszy cd

moge tylko dodac ze po playerach Krella mozna spodziewac sie tylko samych dobrych rzeczy ,chodzi o brzmienie, kwestie napedu pomine milczeniem ...

Oczywiscie , ze masz racje.

Nie ma zadnej roznicy w jakosci nagran z plyt CD obecnych i i tych z lat 80-tych a na pewno nie ma absolutnie zadnej roznicy w plytach SACD z Saturna i CD z jarmarku w Albanii.

A ponadto ziemia jest plaska a Kopernik byla kobieta.

I swistak tak sobie siedzi i zawija ...... o sorry odtwarza pliki z DAC -a za 2000 pln a pozostalym sluchaczom az zal dupe sciska , ze nie maja takiego sprzetu tylko jakis tam odtwarzacz za 45000 pln i musza sluchac takiego jeczenia z kolumn .

P.S.

Fantazja , ze sam S.Lem by sie nie powstydzil.

nie zrozumiales wogole mojego postu ...ale co tam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sly 30

Napisz proszę jak gra ten Ayon CD-5, ewentualnie moze porównasz do jakichś innych CD ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Właśnie dostałem na test urządzenie firmy Ayon CD-5s.

To niby player CD ale bardziej jest to DAC z kompletem wejść i wyjść oraz z wejściami analogowymi

czy jest to też preamp.

Cena co prawda przekracza 25 tys bo jest ok 32 tys.czyli nie mało ale z drugiej strony sporo jednak dostajemy.

Wystarczy podpiąć końcówkę mocy i jazda a później można podłączyć odtwarzacz plików.

Wykonanie bardzo solidne a brzmieniowo duża klasa.

Ma lampowe wyjście i choć mój stosunek do lamp jest mniej entuzjastyczny niż kiedyś to muszę przyznać,że gra to

bardzo fajnie.

Na razie musi pograć kilka dni żeby to ocenić.

No i od razu wiadomo, że resztę toru masz "miękką".

No i od razu wiadomo, że resztę toru masz "miękką".

Mógłbyś rozwinąć - skąd wiadomo ? :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Mógłbyś rozwinąć - skąd wiadomo ? :)

Bo ten odtwarzacz gra dynamicznie i dosadnie. Jeżeli reszta toru też jest taka, to wypada to niedobrze. Ale kiedy jest łagodna i elegancka - taka w typie klasy A - wówczas brzmienie jest bardzo dobre.

Miałem przeróżne DAC-i i testowałem je(amatorsko oczywiście)

Mam też swojego Esoterica K-01 i transport CD Accustic Arts Drive II, który testuję

z różnymi DAC-ami.

Ten Ayon jest dla mnie zaskoczeniem.To co prawda najwyższy model CD Ayona i do tego

w wersji Signature z lepszymi lampami NOS i lepszym wew.okablowaniem.

Nie spodziewałem się jednak po nim zbyt wiele a tu niespodzianka.

Gra bardzo dobrze, faktycznie dość dosadnie ale z dużą kulturą, ciepłem ale bez utraty

szczegółów, przestrzeni, ma dużą dynamikę, otwartość i co ciekawe nie szumi a szum to

taka naturalna cecha sprzętów lampowych.

Poza tym ten Ayon CD-5 to pełnowartościowy DAC z kompletem wejść i wyjść zarówno cyfrowych

jak i analogowych.

Jako DAC gra równie dobrze jak wiele innych nawet droższych DAC-ów a napęd CD można potraktować

jak wisienkę na torcie czy darmowy dodatek.

Szkoda że nie ma wersji srebrnej.

Jako czarny prezentuje się świetnie ale nie każdy ma czarny system i do systemu srebrnego to tak średnio

pasuje czarny DAC/CD.

Ale wykonanie wyśmienite i brzmienie rewelacyjne.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Miałem przeróżne DAC-i i testowałem je(amatorsko oczywiście)

Mam też swojego Esoterica K-01 i transport CD Accustic Arts Drive II, który testuję

z różnymi DAC-ami.

Ten Ayon jest dla mnie zaskoczeniem.To co prawda najwyższy model CD Ayona i do tego

w wersji Signature z lepszymi lampami NOS i lepszym wew.okablowaniem.

Nie spodziewałem się jednak po nim zbyt wiele a tu niespodzianka.

Gra bardzo dobrze, faktycznie dość dosadnie ale z dużą kulturą, ciepłem ale bez utraty

szczegółów, przestrzeni, ma dużą dynamikę, otwartość i co ciekawe nie szumi a szum to

taka naturalna cecha sprzętów lampowych.

Poza tym ten Ayon CD-5 to pełnowartościowy DAC z kompletem wejść i wyjść zarówno cyfrowych

jak i analogowych.

Jako DAC gra równie dobrze jak wiele innych nawet droższych DAC-ów a napęd CD można potraktować

jak wisienkę na torcie czy darmowy dodatek.

Szkoda że nie ma wersji srebrnej.

Jako czarny prezentuje się świetnie ale nie każdy ma czarny system i do systemu srebrnego to tak średnio

pasuje czarny DAC/CD.

Ale wykonanie wyśmienite i brzmienie rewelacyjne.

Kiedyś można było zamówić również w srebrnym kolorze.

Zapytaj w Austrii ;)

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Witam.

Kilka dni temu testowalem Ayon 5s,Accu 510 i Ancient Audio Lektor Air z moim CAD 300 SEI.

Jak dla mnie ten Ayon najkrocej mowiac gra zdecydowanie za mocno nie relaksujaco,scena calkiem duza fajne wypelnienie bardzo duza dynamika,szybkosc ale za mocno zabijal magie mojego wzmacniacza.

Accu 510 jak by po drugiej stronie lustra,cieplo,przyjemnie,miekko,relaksujaco z fajna barwa lecz nie za duza scena.

Dla mnie wygral zdecydowanie Ancient zagral scena niedoscigniona dla dwoch pozostalych z fajna przestrzenia, dynamicznie i szybko z lecz bez przesady, nie stalo sie cos takiego jak z Ayonem.

Dobrze kontrolowany bas w Accu bylo go troche wiecej lecz byl bardziej miekki.

Lektor Air jak by pomiedzy nimi ale tak jak wspominalem z ogromna scena ( to jedna z cech ktorych szukalem) to jego glowna zaleta.Nie atakuje szczegolami ale tez niczego nie maskuje ani nie pomija.

Bardzo dobrze roznicuje nagrania i ma bardzo dobra przestrzen.

Wyglada wspaniale takie male dzielo sztuki.

Pozdrawiam

Lektory mają bardzo dobrą opinię więc mogło to porównanie wypaść tak jak kolega opisał.

To że Ayon zagrał za mocno i zbyt dosadnie mogło też wynikać ze słabości wzmacniacza

który po prostu nie dawał sobie rady podczas gdy jakoś radził sobie ze słabym sygnałem

z Accuphase, który jest "zdechły" i zmulony.

Dobre, mocne, zdecydowane źródło potrzebuje jeszcze lepszego wzmacniacza dużej

mocy który utrzyma wszystko w ryzach a słabe lampowce nie dają rady i trzeba do nich

bardzo starannie dobierać pozostałe elementy żeby to jakoś przyzwoicie wypadało podczas

odsłuchów.

U mnie Ayon wypadł świetnie ale miał do współpracy końcówki mocy 2x 780W(4om).

Również pozdrawiam

Sly

Mozna miec najlepszy wzmacniacz ale jak cos do siebie nie pasuje to poprostu nie pasuje i nie ma znaczenia czy to lampa czy tranzystor.

Sluchalem lektora air z reszta toru aa, bardzo mile i jak kolega napisal przestrzenne granie. Swietny odtwarzacz!

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Dopasowanie do siebie elementow to podstawa dlatego zaznaczylem z jakim wzmacniaczem byly odsluchy.

Oczywiscie zgadzam sie ze Ayon z innym wzmacniaczem moze zagrac pieknie lecz z moim wzmakiem w moj gust nie przypadl

A wzmacniacz mocowo slaby lecz gra wspaniale.

Jak na 11 wat i lempy 300b to swietnie sobie radzi i gra bardzo dynamicznie.Nawet pracownicy salonu w ktorym byly odsluchy byli zdziwieni ze tak wydajny pradowo.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Lektory mają bardzo dobrą opinię więc mogło to porównanie wypaść tak jak kolega opisał.

To że Ayon zagrał za mocno i zbyt dosadnie mogło też wynikać ze słabości wzmacniacza

który po prostu nie dawał sobie rady podczas gdy jakoś radził sobie ze słabym sygnałem

z Accuphase, który jest "zdechły" i zmulony.

Dobre, mocne, zdecydowane źródło potrzebuje jeszcze lepszego wzmacniacza dużej

mocy który utrzyma wszystko w ryzach a słabe lampowce nie dają rady i trzeba do nich

bardzo starannie dobierać pozostałe elementy żeby to jakoś przyzwoicie wypadało podczas

odsłuchów.

U mnie Ayon wypadł świetnie ale miał do współpracy końcówki mocy 2x 780W(4om).

Również pozdrawiam

Sly

Fajne określenie "zdechły i zmulony".

Ale się uśmiałem;)

A tak na serio to wszyscy wtajemniczeni (przynajmniej na zachód od naszej granicy) zgodnie twierdzą ,że Accuphase to najbardziej przereklamowany sprzęt na naszej planecie oraz najbardziej arogancki serwis.

Sam fakt, że przy sprzedaży sprzętu gwarancja nie przechodzi na kupującego to szczyt bezczelności i cwaniactwa (i nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę).

Ale z drugiej strony podziwiam ich za skuteczność w marketingu i pozyskanie wiernej grupy wielbicieli , którzy daliby się pokroić za możliwość posiadania tego producenta.

Muszę przyznać rację. Sprzęt pięknie wygląda ale gra bardzo słabiutko.

Co do serwisu to nawet nie wiedziałem że takie chamskie numery robią!!

Jeśli faktycznie tak jest to są to kpiny!!

musze sie z wami zgodzic ,zreszta od dluzszego czasu pisze i mowie ze Accu to taki podrasowany Denon dla zamoznych, nie gra za dobrze, ale wyglada dosc fajnie i zbudowany jest jak czolg ,co do serwisu to tez mam przykre doswiadczenia kiedys za frontowy panel do pewnego cdeka tej firmy i boczna scianke serwis policzył sobie 5500pln zgodzilem sie ale do dzisiaj nikt sie nie odezwal w tej sprawie, minely 3 lata , a ja juz zapomnialem o tej firmie i pamietac nie chce

nie nio nie przesadzajcie ze ten Accu taki słaby bo aż żal to czytac

Ja bym tam chetnie wziął słabą 700-tke, czy 600-tke :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

nie nio nie przesadzajcie ze ten Accu taki słaby bo aż żal to czytac

Ja bym tam chetnie wziął słabą 700-tke, czy 600-tke :)

Słaby czy nie to rzecz gustu słuchacza .

Jednemu się podoba innemu nie.

Najważniejsze jest jednak to ,że za tą cenę możesz mieć na pewno lepsze granie.

Co do wyglądu to też rzecz gustu.

Dla mnie to taki "segmentowy" sprzęt tzn. jakbym miał segment w stylu wczesny Gierek to bym sobie Accuphase kupił ;)

Jego kolor w tonacji "ruskich złotych zębów" pasuje jak ulał do nowobogackiego ruska ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

rownie dobrze moze sobie wlaczyc jakas plyte italo disco z lat 80-tych zamiast tego Schillera wyjdzie na to samo no ewentualnie cos z dance trance jakosc wbija w glebe aha odtwarzacz minimum za 45000kola inaczej nie zachula :-)

Italo na SACD? nie sądzę a nawet jakby to nie ma to żadnego sensu. Te nagrania były zapisywane i miksowane analogowo z wyjątkiem baaardzo pojedynczych tytułów. Te pojedyncze tytuły nagrywano na studyjnych DATach więc nadal transfer do hi-res czy SACD nie ma sensu.

Faktem jest że jak zawsze to kwestia gustu.

Do mnie Accuphase nie przemawia ale grono wielbicieli

jest spore i odsprzedaż na wtórnym rynku dość

łatwa.

Na pewno jest to marketingowy sukces.

Sam teź mu ulegałem kilka razy ale za każdym

odsłuchem stwierdzałem że to jednak nie moje

granie.

Italo na SACD? nie sądzę a nawet jakby to nie ma to żadnego sensu. Te nagrania były zapisywane i miksowane analogowo z wyjątkiem baaardzo pojedynczych tytułów. Te pojedyncze tytuły nagrywano na studyjnych DATach więc nadal transfer do hi-res czy SACD nie ma sensu.

chodzilo mi tylko o to ze podawanie za wzor dobrej jakosci i tworczosci schillera czy jest to na sacd czy xrcd to nie ma sensu, stad porownanie do italo disco

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

chodzilo mi tylko o to ze podawanie za wzor dobrej jakosci i tworczosci schillera czy jest to na sacd czy xrcd to nie ma sensu, stad porownanie do italo disco

I tu się kolego wtrącę bo znowu coś kręcisz.

Przede wszystkim ja podawałem płytę Schillera jako przykład formatu SACD , który twoje pliki wciąga nosem oraz jako przykład , że jest różnica pomiędzy nagranymi płytami CD a co dopiero CD i SACD w nowej formie.

Stąd taki przykład ,że akurat tą płytę posiadam i jest najlepiej nagraną płytą jaką słyszałem a mam ich trochę w domu.

Po drugie każdy słucha tego co mu się podoba i nic tobie do tego.

Żeby krytykować kogoś gust muzyczny trzeba go najpierw samemu posiadać a i w tym przypadku nie o gustach tylko o jakości nagrań na płytach była mowa.

Ty odezwałeś się w dyskusji po prostu nie na temat i jeszcze na dodatek z nutą ironii w wypowiedzi.

A tak postępują przeważnie ludzie , którym brakuje argumentów i twierdzą po prostu , że jedyna słuszna racja to ta , którą oni rozgłaszają.

Tyle w temacie.

pozdrowienia dla 'Ich Troje" ;)

.....wczesny Gierek.....ruskie zęby..segment...i to wszystko o moim ulubionym Accuphase? kur..a dawno tak się nie naśmiałem na forum,chociaż to był raczej śmiech przez łzy:):)

Słaby czy nie to rzecz gustu słuchacza .

Jednemu się podoba innemu nie.

Najważniejsze jest jednak to ,że za tą cenę możesz mieć na pewno lepsze granie.

Co do wyglądu to też rzecz gustu.

Dla mnie to taki "segmentowy" sprzęt tzn. jakbym miał segment w stylu wczesny Gierek to bym sobie Accuphase kupił ;)

Jego kolor w tonacji "ruskich złotych zębów" pasuje jak ulał do nowobogackiego ruska ;)

Bardzo chętnie się dowiem jaki odtwarzacz jest wyraźnie lepszy od DP-600 za te same lub mniejsze pieniądze. Wprawdzie złotych paneli przednich nie lubię i srebrnych też nie, ale mimo wszystko prezentuje się on przyjemnie i nie ma czerwonego wyświetlacza, a tych nie znoszę.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

.....wczesny Gierek.....ruskie zęby..segment...i to wszystko o moim ulubionym Accuphase? kur..a dawno tak się nie naśmiałem na forum,chociaż to był raczej śmiech przez łzy:):)

Sorry nie była to osobista wycieczka;)

Mnie się te design nie podoba ;(

Wizualnie wolę już Denona.

No ale to oczywiście moja prywatna opinia.

Jednemu podobają się blondynki innemu rude;)

Bardzo chętnie się dowiem jaki odtwarzacz jest wyraźnie lepszy od DP-600 za te same lub mniejsze pieniądze. Wprawdzie złotych paneli przednich nie lubię i srebrnych też nie, ale mimo wszystko prezentuje się on przyjemnie i nie ma czerwonego wyświetlacza, a tych nie znoszę.

Np. DP700 ;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Znasz w ogóle Schillera? Polecam album jaki nagrał razem z Haraldem Bluechelem a nagrał ich tylko dwa. Szkoda. Posłuchaj kiedyś jak to jest zrealizowane: http://www.bluechelvondeylen.net/bi-polar.html ścieżka nr 8 (Gymnopedie no 3). Rafael obecny na ostatnim odsłuchu w Ancient Audio, siedział wtedy koło mnie powinien pamiętać jak to brzmiało. U siebie w domu mam dźwięk za głową. Dlatego wierzę że Schiller na każdym nośniku może brzmieć znakomicie. Nawet na SACD którego nie trawię.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A tak na poważnie np. Accustic Arts , T+A D10-2, Esoteric K01 lub K03 , Nagra i można by jeszcze długo wyliczać ;)

Znasz w ogóle Schillera? Polecam album jaki nagrał razem z Haraldem Bluechelem a nagrał ich tylko dwa. Szkoda. Posłuchaj kiedyś jak to jest zrealizowane: http://www.bluechelvondeylen.net/bi-polar.html ścieżka nr 8 (Gymnopedie no 3). Rafael obecny na ostatnim odsłuchu w Ancient Audio, siedział wtedy koło mnie powinien pamiętać jak to brzmiało. U siebie w domu mam dźwięk za głową. Dlatego wierzę że Schiller na każdym nośniku może brzmieć znakomicie. Nawet na SACD którego nie trawię.

Kolega amores pewnie pomylił go z innym Schillerem .......tym od wierszy ;)

Mnie też poezja nie leży.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.