Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do 25 tys?

owidiusz9

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nie zartuj, przeciez wytwornie nie wypala tych plyt na kompie. Nie beda utrzymywac ludzi i maszynerii tylko po to by nagrac moze z 1000 plyt. To nie limitowane samochody. Ile Twoim zdaniem taka plyta powinna kosztowac by sie oplacilo? Jezeli Sony, rodzic cd i duzy wydawca muzyki porzuca tloczenie cd to tym bardziej malym wytworniom nie bedzie sie to oplacalo.

Jarek, jeszcze wypuszczaja. Co im szkodzi wyprodukowac egzemplarz czy dwa i czekac na zamowienia? Przeciez wiekszosc firm hiendowych to firmy garazowe lub do nie dawna takowe. Trzeba wziac pod uwage, ze one nie zakladaja produkcje kiljuset tysiecy egzemplarzy i robi je czest jedna, moze kilka osob.

Trochę się jednak tego sprzętu sprzedaje patrząc ilu jest dobrych producentów na świecie.

Nie ma co wyrokować bo nie wiadomo jak będzie. Vinyle też miały wymrzeć ale dalej są na rynku a i sprzętu do ich odtwarzania nie mało

Japońskie wydania CD są wydawane w małych nakładach i te nakłady sprzedają się na pniu.

Oczywiście że nikt nie będzie trzymał ludzi dla wydania 1000CD ale to nakład jednego tytułu, czasem

kilka tysięcy ale tytułów mają sporo. 200 tytułów powiedzmy po 5000 sztuk to jest milion sztuk CD.

Do tego cena 20$ i jeśli z tego będą mieć na czysto 10$ a tyle będą mieć na pewno bo już bez pośredników,sklepów

i hurtowni to mają rocznie 10 milionów dolarów a to niezły zysk na czas kryzysu.

Niektóre CD, SACD, XRCD, K2, XRCD2 mają detal 30$ więc roczny zysk na poziomie 20 000 000$ jest spokojnie

do zrealizowania.

Natomiast masowi producenci rezygnują bo nie ma już masowego odbiorcy.

To może wyjść na dobre nośnikom CD.

Będą niszowe, droższe ale znacznie lepszej jakości i bardzo dobrze.

A dzieciaki i tak jadą na mp3.

Akurat Sony ma poważne problemy finansowe i stoi na granicy upadku.

Nie wiadomo czy z tego wyjdzie.

Jedno jest pewne.CD jako masowy nośnik dla pospólstwa znika z rynku i przechodzi

do rynku niszowego dla audiofilli ale tam muszą to być świetne realizacje a nie takie jak

często bywały na masowym rynku.

Ale spojrzmy na to z innej strony...nie wydaja tych plyt a tylko pliki. Co wtedy zrobi audiofil? Kupi pliki. Zarobia przy okazji jeszcze wiecej bo omina dystrybucje i produkcje nosnika. A audiofil jezeli bedzie sluchac ulubionego artysty to i tak kupi. Na poczatku beda co niektorzy biadolic a za jakis czas przyjda z tym do porzadku dziennego. Ludzie sa wygodni a firmy chca zarabiac jak najwiecej. Bardzo proste.

Cd zaczely zastepowac winyle nie.dlatego, ze byly lepsze a dlatego, ze byly mniejsze, wydodniejsxe, dodatkowo sony tez mialo plany wypuszczenia walkmana co z vinylem bylo raczej nie mozliwe;) Teraz pliki wypra cd i to w tempie plyskawicznym, jedynym problemem jesy w tej chwili transport, ale to zostanie niedugo rozwiazane i nie bedxie juz absolutnie zadnego argumentu dla wydawania plyt cd.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Problem w tym że ludzie nie kupują plików tylko wymieniają się nimi za darmo i wytwórnią nie opłaca się promować plików

a większość tytułów wręcz blokują jako pliki hires.

Sprzedać 10 000 CD to nie problem i niezła kasa a plików sprzedają nie wiele.

Ludzie się zrzucają i kupują w np 10 osób a potem przegrywają sobie.

Dlatego póki wytwórnie nie rozwiążą tego problemu a nie zanosi się na to jak na razie to

nowości na plikach hires nie będzie a będą na CD,SACD i vinylach.

A czy ludzie nie piraca plyt? Gdyby bylo jak mowisz nie promowamo by ich tak mocno, podobna sytuacja jest z grami, coraz wiecej mozna pobrac przez internet, jest taniej i szybciej. Piractwo zawsze bylo i bedzie (wyjatek winyli a i tak wytwornie weszly w cd). X lat wstecz firma Nintendo, wowczas lider gier video wypuscila na rynek bardzo zaawansowana konsole N64, nosnikiem informacji byl cartridge, wlasciwie idealne zabezpieczenie. W tym samym czasie Sony zadebiutowalo ze swoje Playstation ktorej nosnikiem byly plyty cd-r bodajze. Dziecinnie proste w piraceniu i ta konsola wygrala na rynku, chociaz piraty to zwlaszcza w Polsce bylo jakiej 99 procent gier, ale i za granica bardzo duzo. Wielu twierdzi, ze przyczyna porazki Nintendo bylo wlasnie brak mozliwosci piracenia.

Jeszcze jedna rzecz trzeba wziac pod uwage, te 1000 kopi o ktorych piszesz dla wybrancow, czy uwazasz, ze Oni sciagali by nie pewnej jakosci piraty zamiast sciagnac ze strony producenta?

Z moich znajomych wlasciwie wszyscy ktorzy maja juz jakis tam przyzwoity sprzet graja na oryginalach, ja rowniez kupilem plyty z hd tracks i linn rec chociaz moglem je sciagnac calkiem darmowo.

Piractwo to problem nierozwiazywalny jak przestepczosc, a chcacy miec oryginal to go zakupia w takiej czy innej formie chocby ze wzgledu na to by byc pewnym, ze maja jakosciowo dobry plik.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Masz sporo racji ale zauważ jaki jest wybór plików hires!

Czy Linn czy 2L czy inne to w zasadzie od 3 lat nic nowego!

Rzuć okiem na nowości który wychodzą co roku.

Ogólnie co roku pokazuje się kilkaset tytułów z wszystkich

gatunków. Od 2009 roku do dziś pokazało się powiedzmy

1000 tytułów. Ile z tego jest na plikach hires?...50....60?

To jest prawie nic.

Ja bynajmniej nie jestem przeciwnikiem plików.

Mam 2 NAS w sumie 20TB, 2x Linn Akurate DS

i też słucham plików ale lubię też dostać paczkę z CD

i tak na prawdę przyjemniej mi się słucha z CD.

Zauważyłem że CD wkładam w transport i słucham

a z plikami to mam troche taki śmieciarski syndrom

skakania po utworach jak pilotem po kanałach.

Lubię porządnie wydany fizyczny nośnik.

Ma to swój urok.

Trend jest jaki jest i masowo bedą tylko plik!

Ja jeszcze w kwesti Accuphase

Naprawde żródła takie jak 700tka graja wspaniale - rozumie ze to moze nie byc kogoś dzwięk ale pisac ze to gra lipnie i kiepsko - to po prostu wpisy nie osłuchanych lub nie doświadczonych malkontenów.

Co do jakości wykonania to w zasadzie wszystkie firmy na swiecie mogą sie uczyc od Accu jak robic urzadzenia.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A czy ludzie nie piraca plyt? Gdyby bylo jak mowisz nie promowamo by ich tak mocno, podobna sytuacja jest z grami, coraz wiecej mozna pobrac przez internet, jest taniej i szybciej. Piractwo zawsze bylo i bedzie (wyjatek winyli a i tak wytwornie weszly w cd). X lat wstecz firma Nintendo, wowczas lider gier video wypuscila na rynek bardzo zaawansowana konsole N64, nosnikiem informacji byl cartridge, wlasciwie idealne zabezpieczenie. W tym samym czasie Sony zadebiutowalo ze swoje Playstation ktorej nosnikiem byly plyty cd-r bodajze. Dziecinnie proste w piraceniu i ta konsola wygrala na rynku, chociaz piraty to zwlaszcza w Polsce bylo jakiej 99 procent gier, ale i za granica bardzo duzo. Wielu twierdzi, ze przyczyna porazki Nintendo bylo wlasnie brak mozliwosci piracenia.

Jeszcze jedna rzecz trzeba wziac pod uwage, te 1000 kopi o ktorych piszesz dla wybrancow, czy uwazasz, ze Oni sciagali by nie pewnej jakosci piraty zamiast sciagnac ze strony producenta?

Z moich znajomych wlasciwie wszyscy ktorzy maja juz jakis tam przyzwoity sprzet graja na oryginalach, ja rowniez kupilem plyty z hd tracks i linn rec chociaz moglem je sciagnac calkiem darmowo.

Piractwo to problem nierozwiazywalny jak przestepczosc, a chcacy miec oryginal to go zakupia w takiej czy innej formie chocby ze wzgledu na to by byc pewnym, ze maja jakosciowo dobry plik.

Z grami i Nintendo to było trochę inaczej.

Wtedy kolego nie było jeszcze internetu i każdy grał u siebie w domu.

Obecnie nikt normalny nie kupuje gry żeby grać z komputerem tylko w gra w sieci.

Z tego co mi się wydaje grając w sieci z piracką płytą raczej tobie nie wyjdzie.

Co do plików to myślę , że masz rację - może za kilka lat będą bardziej rozpowszechnione niż CD.

Natomiast płyta CD i SACD długo jeszcze nie wyginie , na pewno nie w najbliższych 10 latach a może i dłużej.

Oczywiście nie jestem zagorzałym przeciwnikiem plików i trzeba płynąć z prądem a nie pod prąd.

Jak w końcu jakość i wybór nagrań dorówna asortymentowi płyt CD zapewne też przejdę na DAC-a.

Ale na dzień dzisiejszy i najbliższe lata raczej to się nie wydarzy.

Każdy słucha tego co mu się podoba i z tego nośnika , który uważa za najlepszy w jego indywidualnym przypadku.

A wmawianie innym , że jest w błędzie słuchając płyt Cd (lub wręcz wyśmiewanie innych z tego powodu) pasuje tylko do prostaka , który uważa się za kreatora jedynie słusznych trendów w audio, a są na forum tacy;(

Nie żyjemy w KRLD ! Przynajmniej mnie się tak wydaje.

Ja jeszcze w kwesti Accuphase

Naprawde żródła takie jak 700tka graja wspaniale - rozumie ze to moze nie byc kogoś dzwięk ale pisac ze to gra lipnie i kiepsko - to po prostu wpisy nie osłuchanych lub nie doświadczonych malkontenów.

Co do jakości wykonania to w zasadzie wszystkie firmy na swiecie mogą sie uczyc od Accu jak robic urzadzenia.

..Popieram w stu procentach...aż miło czytać..:)...SzuB dał coś takiego...,,mętnie,smętnie i szaro,, napił się jakiegoś taniego wina i zrobiło się mętnie w głowie.Rozumie brzmienie nie pasuje,cokolwiek innego brak dynamiki,barwa nie ta,ale mętnie.Albo nie słyszał i gada co mu ślina na język przyniesie...albo struty jakąś berbeluchą:)

..Popieram w stu procentach...aż miło czytać..:)...SzuB dał coś takiego...,,mętnie,smętnie i szaro,, napił się jakiegoś taniego wina i zrobiło się mętnie w głowie.Rozumie brzmienie nie pasuje,cokolwiek innego brak dynamiki,barwa nie ta,ale mętnie.Albo nie słyszał i gada co mu ślina na język przyniesie...albo struty jakąś berbeluchą:)

Dalej słuchasz tego pierdzi-kółka E560 z miniaturkami, które naiwni nazywają najlepszymi monitorami na świecie ? :D

Miro weź to w końcu na klatę jak mężczyzna, a nie smędź jak zrzędliwy babsztyl...., choć z drugiej strony codziennie dostarczasz ludziskom nową porcyjkę rozrywki ;-)

..Popieram w stu procentach...aż miło czytać..:)..

Och ! Ach ! Wytrysk :-) Ktoś poklepał po pleckach mój ołtarzyk z Accu :D

Jarek z tym N64 bylo tak jak pisze, byt tez internet chociaz nie na konsolach. Ztrszta to nie ma znaczenia piraty i tak byly. Co do grania online to tak sie sklada, ze ja malo gram w ten sposob. Gram jezeli mam czas i ochote, a czasami ochota przechodzi mi po pol godziny a on line grasz z ludzmi i eupafaloby skonczyc rozgrywke. Grywalem sc2 online, ale od ponad pol roku nie gralem w nia gdyz nie mam czasu, a i kampanie z komputerem ukonczylem.

Zreszta i nie bardzo rozumiem argument. Najlepiej zakonczyc offtop.

Sly Ty piszesz tu i teraz a ja a najblizszej przyszlosci. Co do tytulow 24 bity to nie ma jeszcze duzo, ale raz , ze to dopiero 3 lata trendu, a drugie to nie jestem pewien czy w skali globalnej jest sens sie spieszyc..i tak wiekszosc plikow dzisiaj to mp3 bo to jest najwieksxy biznes.

Nie ma co tak bezmyslnie jechac po accu. Wcale nie sa takie zle a jedynie przewartoscowane jak i wiekszosc mcintoshy. A druga kwestia to taka, ze MOIM zaznaczam zdanie odtwarzacze zwyczajnie nie pasuja dzwiekowo do wzmacniaczy, chyba, ze sie im da nasycone glosniki jak chocby Dynaudio. Dlatego wybierajac elektronike accu raczej jestesmy zdanie ba tego typu zespoly glosnikowe.

I znów masz dużo racji.

Zauważ że my też się starzejemy i być może za 20-30 lat CD zniknie z rynku nawet jako niszowy

nośnik audiofilski z jazzem i klasyką ale wtedy nie będzie to już mój problem.

Będę już pewnie w piachu a i wielu młodszych również.

Rynek plików nie ma 3 lata a 10 i jak na 10 lat z czego 3 mocnej ekspansji DAC-ów, DS-ów i komputerów

do grania muzyki to wybór plików jest wręcz śmieszny! Jest żaden!!

Wiesz ile nowości wychodzi corocznie? Ile fajnej muzy której nie posłuchasz nie mając dobrego CD Playera ?

Skazanie się tylko na pliki to przez co najmniej najbliższe 10 lat odcięcie się od 90% dobrej muzyki.

Właśnie dostałem paczkę z CD z muzyką elektroniczną a za tydzień siadam do zamówienia ok 100 audiofilskich

CD z Jazzem. Praktycznie nic z tego nie ma na plikach!

Dlatego uważam że na dziś najlepszą i najrozsadniejszą opcją jest integra CD/SACD/DAC na którym można grać CD, SACD ale

też pliki i ja wolę z DS-a a nie z komputera. Nie lubię grania z komputera. Ale można i tak.

Na pliki trzeba ripować te CD których już się mniej słucha i pozbywać się ich a kolekcjonować to warto tylko te najlepsze

wydania audiofilskie które co ciekawe zyskują na wartości w przeciwieństwie do masówki która na CD jest do kupienia

za grosze.

A co będzie za 30 lat to już nie nasz problem, może w następnym wcieleniu.

To spory optymizm twierdzac, ze za 30 lat jeszcze bedzie cd. Masz racje pliki sa jakues 10 lat, mialem na mysli geste pliki i rozkwit dackow. Do mp3 wystarczy byle iphone cza karta w pc.

Cd z wyjsciem na dac to jest pomysl, a jeszcze dalej idzie chocby Naim cz T+A, gdzie masz streaming i cd. Pewnie nie kazdego zadowoli jakosc z tych urzadzrn, ale zapewne wyjda lepsze.

6 wrzesnia bede w Katowicach na prezentacji tego nowego Hegla H300 ktory jest z wbudowanym DACkiem , z tego co wiem to jedna z bardziej szanowanych firm audiofilskich M.Levinson zapowiada na koniec roku premiere najnowszej integry tez z DACkiem

Ja tez jestem pelen podziwu dla optymizmu Slaya bo tempo jet coraz wieksze ,jak juz mistrzowie marketingu i sprzedazy "KISS" zapowiedzieli wydanie swojej calej dyskografi w Hi-res to wiedz ze cos sie dzieje ,faktycznie moze tytulow nie ma na dzien dzisiejszy za wiele ale to kwestia czasu i bedzie wszystko

w produkcje cd i sacd nawet w limitowanych nakladach nie wierze ,wytwornie ,wydawcy tak naprawde maja w dupie wykonawcow chca zarabiac kase i tyle

Wlasnie dostalem Kryptic Minds w hi-res leci sobie :-) ,dynamika ,bas przestrzen wgniata w kanape ,na cd nie chce patrzec ,chociaz na poczatku wrzesnia mam premiere cd z moim udzialem wczoraj dostalem to cd i porownywalem z materialem ze studia roznica jest miazdzaca, jak mozna.....

Tak bo to nędzne wydania na CD.Takich jest dużo.

W dobrych wydaniach to wypuszcza się jazz i klasykę.

Ja problemu nie mam bo mam i pliki i CD i SACD.

Faktem jest że do CD musi być świetny sprzęt.

Do plików również. Wiem Amores że jesteś zakochany w swojej Olivce

i fajnie, rozumiem to ale CD można zagrać lepiej, nie dlatego że CD jest lepsze

tylko dlatego że Olivka jest bardzo przeciętna.

Z czasem wszystko będzie na plikach tylko że ten czas to jeszcze wiele lat

patrząc na postęp przez ostatnie 3 lata gdzie wszystko miało być na plikach

a dziś nie ma prawie nic!

Ale na sacd zwyzywszy, ze jest na rynku od 99 roku szalu w ilosci dosyepnych tytulow nie ma. Z czasem roznie wydawcy beda sie przrkonywac do plikow i tak jak teraz jest to powolne, tak w pewnym momencie moze gwaltownie przyspieszyc.

6 wrzesnia bede w Katowicach na prezentacji tego nowego Hegla H300 ktory jest z wbudowanym DACkiem , z tego co wiem to jedna z bardziej szanowanych firm audiofilskich

Hegel to jedna z bardziej szanowanych firm audiofilskich? Serio to napisałeś?

To nie są złe sprzęty ale high end to taki,powiedziałbym raczej masowy, po prostu porządne Hi Fi i tyle.

U nas popularne bo cena jest nie wyśrubowana ale czy to High End? To już każdy sam musi sobie odpowiedzieć.

Na Polskę może tak, na zachodzie z pewnością nie.

Olivki uzywam jako transportu podłączałem wiele dackow ,dcs,antelope itd, i to rozwiazanie ktore mam na zasilaniu akumulatorowym pasuje mi najbardziej ,wiadomo sama olivka nie jest jakims wybitnym urzadzeniem ale jak sie nad nia popracuje to mozna wiele wycisnac

mialem porzadny tor cd ale teraz, obsluga ,przyjemnosc ...bardziej mi to pasuje np. Linn ktorego tak zachwalasz mi nie podchodzi wogole ,wiadomo zacna firma ale ...no mi nie pasuje

6 wrzesnia bede mial NAD M51 Direct Digital DAC zobaczymy jak to gra

Hegel to jedna z bardziej szanowanych firm audiofilskich? Serio to napisałeś?

To nie są złe sprzęty ale high end to taki,powiedziałbym raczej masowy, po prostu porządne Hi Fi i tyle.

U nas popularne bo cena jest nie wyśrubowana ale czy to High End? To już każdy sam musi sobie odpowiedzieć.

Na Polskę może tak, na zachodzie z pewnością nie.

SLY pisałem o Marku Levinsonie nie o Heglu my wszyscy tak naprawde to poruszamy sie tylko i wylacznie w porzadnym hifi jezeli wogole istnieje cos takiego jak hi-end tak sie poprostu tylko mowi

Ale na sacd zwyzywszy, ze jest na rynku od 99 roku szalu w ilosci dosyepnych tytulow nie ma. Z czasem roznie wydawcy beda sie przrkonywac do plikow i tak jak teraz jest to powolne, tak w pewnym momencie moze gwaltownie przyspieszyc.

Pewnie tak. Wiesz, na SACD jest pod 10 000 tytułów. 3 lata temu było 6000 a ostatnio wydaje się coraz więcej

mimo że od 10 lat wieszczono upadek SACD i jakoś nie upada.

Plików Hires nie ma nawet 1/3 tego co jest na SACD.

Wydawcy przekonają się do plików gdy będą mieć pewność że ludzie będą je kupować a na razie tak się nie dzieje.

Kupi kilku a potem jest darmowe kopiowanie co ja akurat rozumiem ale dla wydawcy to jest śmierć!!

Dlatego żaden myślący wydawca z dobrymi tytułami nie wejdzie teraz w pliki bo to oznacza koniec sprzedaży i plajtę.

To lepiej nic nie robić i w ogóle nie wydawać. Lepiej sprzedać po kilka tysięcy CD czy SACD z tytułu i mieć jakąś kasę

niż żadnej z plików.

Z tego co wiem to już pracują nad ustaleniem sposoby zabezpieczeń tak żeby zakupiony plik grał tylko na konkretnym

sprzęcie lub w danym miejscu/domu/wg np ip.

Dlatego nie ma wyboru plików bo nikt nie ma w tym interesu.

A to że Kiss chce wypuścić pliki to się nie dziwie.Kto dziś kupi Kiss na SACD czy CD? Kto w ogóle słucha takich rzeczy?

Nie oceniam czy to jest złe czy dobre tylko widzę jaki jest rynek i tyle.

Zacna to mialbyc ML. Dzielone wzmaki Hegla smialo moxna pod hiend podlaczyc. Masz mozliwosc to posluchaj.

Pewnie tak. Wiesz, na SACD jest pod 10 000 tytułów. 3 lata temu było 6000 a ostatnio wydaje się coraz więcej

mimo że od 10 lat wieszczono upadek SACD i jakoś nie upada.

Plików Hires nie ma nawet 1/3 tego co jest na SACD.

Wydawcy przekonają się do plików gdy będą mieć pewność że ludzie będą je kupować a na razie tak się nie dzieje.

Kupi kilku a potem jest darmowe kopiowanie co ja akurat rozumiem ale dla wydawcy to jest śmierć!!

Dlatego żaden myślący wydawca z dobrymi tytułami nie wejdzie teraz w pliki bo to oznacza koniec sprzedaży i plajtę.

To lepiej nic nie robić i w ogóle nie wydawać. Lepiej sprzedać po kilka tysięcy CD czy SACD z tytułu i mieć jakąś kasę

niż żadnej z plików.

Z tego co wiem to już pracują nad ustaleniem sposoby zabezpieczeń tak żeby zakupiony plik grał tylko na konkretnym

sprzęcie lub w danym miejscu/domu/wg np ip.

Dlatego nie ma wyboru plików bo nikt nie ma w tym interesu.

A to że Kiss chce wypuścić pliki to się nie dziwie.Kto dziś kupi Kiss na SACD czy CD? Kto w ogóle słucha takich rzeczy?

Nie oceniam czy to jest złe czy dobre tylko widzę jaki jest rynek i tyle.

zobacz sobie po ile chodza japonczyki KISS na ebayu nie mowie o sacd, wbrew zdrowemu rozsadkowi ta kapela ma chyba najwiecej fanow na swiecie

Olivki uzywam jako transportu podłączałem wiele dackow ,dcs,antelope itd, i to rozwiazanie ktore mam na zasilaniu akumulatorowym pasuje mi najbardziej ,wiadomo sama olivka nie jest jakims wybitnym urzadzeniem ale jak sie nad nia popracuje to mozna wiele wycisnac

mialem porzadny tor cd ale teraz, obsluga ,przyjemnosc ...bardziej mi to pasuje np. Linn ktorego tak zachwalasz mi nie podchodzi wogole ,wiadomo zacna firma ale ...no mi nie pasuje

Linn Akurate DS ale tylko jako transport, dobry kabel cyfrowy a taki masz i dysk NAS.

Jak najdalej z graniem z dysku wbudowanego.

Spróbuj a zobaczysz że Olivka wyleci z twojego systemu raz dwa.

No a DAC to wiadomo że czym lepszy tym lepiej. Spróbuj Accustic Arts Tube DAC II mk 2, ten obecny model.

Miro weź to w końcu na klatę jak mężczyzna, a nie smędź jak zrzędliwy babsztyl...., choć z drugiej strony codziennie dostarczasz ludziskom nową porcyjkę rozrywki ;-)

Och ! Ach ! Wytrysk :-) Ktoś poklepał po pleckach mój ołtarzyk z Accu :D

...to że jesteś upierdliwy to wiem...ale te ,,och,ach,wytrysk,, to mi pachnie jakąś dewiacją.

zobacz sobie po ile chodza japonczyki KISS na ebayu nie mowie o sacd, wbrew zdrowemu rozsadkowi ta kapela ma chyba najwiecej fanow na swiecie

Tak ale to ludzie dziś pod po 50-tce.

Sadzisz że oni przejdą na pliki?

Dlatego te CD mają tak wysokie ceny bo ci którzy je

kupują nie wejdą w pliki, nie mają w domach wew.sieci 1GB

i nie lubią słuchać z komputera.

Linn Akurate DS ale tylko jako transport, dobry kabel cyfrowy a taki masz i dysk NAS.

Jak najdalej z graniem z dysku wbudowanego.

Spróbuj a zobaczysz że Olivka wyleci z twojego systemu raz dwa.

No a DAC to wiadomo że czym lepszy tym lepiej. Spróbuj Accustic Arts Tube DAC II mk 2, ten obecny model.

widzisz sluchalem po NAS i nie chce, wole wbudowany dysk

aaa i nie chce zadnych lamp w torze :-)

Tak ale to ludzie dziś pod po 50-tce.

Sadzisz że oni przejdą na pliki?

Dlatego te CD mają tak wysokie ceny bo ci którzy je

kupują nie wejdą w pliki, nie mają w domach wew.sieci 1GB

i nie lubią słuchać z komputera.

nie no nie po 50-stce bo i dzieciaki, wejdz na strone na kiss army to jest az niemozliwe 3 pokolenia :-)

Akurat to że nie chcesz lamp w torze to rozumiem.

Choć jeszcze niedawno byłeś fanem lamp.

Jak rozumiem wyleczyłeś się z lamp.

Wielu się wyleczyło ale też wielu nadal lubi.

Akurat ten DAC AA jest hybrydowy i te lampy nic złego

nie robią a gra pięknie, analogowo, muzykalnie z dużą ilością

szczegółów.

Natomiast nie rozumiem że wolisz wbudowany HDD który sieje komputerowym

śmieciarstwem niż odseparoeany NAS.

Chyba nie robiłeś porównania. Nie wierzę.

Oseparowanie zawsze daje pozytywne zmiany , podobnie jest z oddzielnym np zasilaniem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Liczyłeś tych fanów?;)

Nie chcę być upierdliwy ale z tym KISS to raczej kiepski przykład dałeś.

I nie mów, że ich słuchasz.

Jaja sobie teraz robisz albo prowokację uskuteczniasz;)

Kiss to muzycznie dla mnie porażka ( z rockiem to mają tyle wspólnego co wspomniane "Ich Troje").

Za to show estradowy to światowa czołówka i nie ma co się czarować , to głównie z tego powodu mają tych fanów.

nie no liczylem bo sie poprostu nie da ,ale wedlug statystyk to najlepiej sprzedajacy sie zespol koncertowy na swiecie nie ja to ustalam 4 pierwsze plyty byly nawet spoko solidny rock a pierwsza plyta to wrecz klasyka rocka amerykanskiego dla wielu

mozesz byc spokojny nie slucham Kiss tylko wlasnie podalem ten przyklad ze nawet oni beda wydawac wszystko w hi-res, pierwsza juz jest

naprawde ja nie slysze zadnej roznicy miedzy nas a zintegrowanym dyskiem ,nie wiem moze jestem gluchy ale nie sadze zeby mialo to jakikolwiek wplyw na dzwiek , mysle ze posuwamy sie za daleko do granic percepcji jezeli sobie cos wmowisz to to uslyszysz

A tobie kolego o co chodzi?

Za długo przebywałeś na słońcu?

Napisałem , że Accuphase gra "słodkim" dżwiękiem w porównaniu do np. McIntosha.

Jak ktoś lubi taki dżwięk to jego sprawa.

Jak nie lubi to też ma do tego prawo.

Nie napisałem ,że Accuphase to totalny syf bo to nie jest prawdą.

Pisałem w przenośni . To tak dla twojego zrozumienia tematu.

I zanim coś skomentujesz to najpierw przeczytaj ze zrozumieniem. To ułatwi póżniejszą dyskusję.

Jarek a moglbys przyblizyc troche w jaki sposob doszedles do takich wnioskow ? tzn jakiego Accu sluchales w jakiej konfiguracji w jakich warunkach i z jakim Makiem porownywales, interesuje mnie to bo mialem pare klockow accu i co np do E-450 nie zgodzilbym sie ze gral słodko wrecz przeciwnie ,dlatego chcialbym wiedziec jezeli oczywiscie mozna , jakiego ,jakich accu sluchales u siebie badz u znajomych dluzej niz godzine i z czym to gralo?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.