Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

SZCZEPIENIA PRZECIWKO GRYPIE

23 czerwca 1979 roku gazeta The Australian opublikowała list dra A. O’Rourke z Medical Superintendent Toowoomba General Hospital, który zawierał następujące uwagi:

Ostatni artykuł redakcyjny British Medical Journalu wskazuje, że grypa jest chorobą szeroko rozpowszechnioną wśród ptaków i innych zwierząt na całym świecie. W piśmie tym zasugerowano, że pomysł stworzenia, nie mówiąc już o wyprodukowaniu, skutecznej szczepionki jest pobożnym życzeniem. Nie istnieje żaden skuteczny preparat tego typu, a próby z tymi, które są dostępne, okazały się bezużyteczne. Od wielu lat istnieje wśród społeczeństwa i lekarzy przekonanie, że szczepionka przeciwko grypie jest nie tylko bezużyteczna, ale powoduje nawet zachorowanie na nią.

The Lancet z 10 sierpnia 1974 roku podaje szczegóły dotyczące badań przeprowadzonych na 50 000 pracowników poczty poddanych szczepieniom przeciwko grypie. Badania wykazały, że nie ma dowodu przemawiającego za skutecznością szczepień. W artykule stwierdzono wprost:

Brak dowodów na zmniejszenie absencji wśród osób zaszczepionych w porównaniu do grupy kontrolnej... W tych warunkach z dostępnych danych wynika, że coroczna oferta szczepień przeciwko grypie w wielkim przemyśle nie spowodowała istotnego spadku liczby zachorowań.

Morbidity and Mortality Weekly Report (9 sierpnia 1985), analizując nieskuteczność szczepionki wśród pacjentów domów opieki, stwierdził:

W lutym i marcu 1985 roku Departament Służby Zdrowia Stanu Connecticut oraz Wydział Epidemiologii i Zdrowia Publicznego przy Szkole Medycznej Uniwersytetu Yale przebadały trzy niezależne epidemie chorób grypopodobnych wśród mieszkańców domu opieki. Przyczyną wszystkich trzech epidemii wydaje się być grypa typu A (H3N2). Badacze stwierdzili, że podczas każdej epidemii grypy, mieszkańcy, którzy otrzymali ostatnio zalecaną szczepionkę przeciwko tej chorobie, chorowali tak samo, jak inni.

British Medical Journal (29 września 1990) zamieścił artykuł „Szczepienia przeciwko grypie a ludzie starsi”, w którym autor stwierdził:

Podczas gdy szczepienie może oferować zdrowym ludziom osiemdziesięcioprocentowe zabezpieczenie, jeśli szczepionka i szczep wywołujący epidemię są blisko spokrewnione, porównanie 16 badań przeprowadzonych od roku 1972 w domach starców wykazało mierną ochronę przed zachorowaniem na grypę, która wyniosła zaledwie 27 procent w przypadku szczepionek przeciwko grypie A (H3N2). Szczepionki przeciwko grypie B dawały jeszcze gorsze wyniki ze średnią ochroną wynoszącą tylko 21 procent w siedmiu badaniach. Co więcej, Feery i inni odkryli u starszych ludzi w domach starców w Australii brak zabezpieczenia przeciwko wirusologicznie udowodnionym przypadkom grypy A.

Po niepowodzeniu kampanii masowych szczepień przeciwko epidemii świńskiej grypy w roku 1976 nazwanym Great Swine Flu Fiasco w USA stwierdzono 56 przypadków paraliżu Guillaina-Barre’a i ponad 40 przypadków zgonów. Dr J. Anthony Morris, którego zwolniono ze stanowiska za nazwanie tej kampanii „bezsensownym fiaskiem”, wyznał, że od 10 lat było wiadomo, iż szczepionka przeciwko grypie ma związek z paraliżem Guillaina-Barre’a.

Nawet dr Albert Sabin, twórca doustnej szczepionki przeciwko polio, sugerował zaniechanie tego programu, oceniając, że szanse wystąpienia epidemii świńskiej grypy wynoszą 1 do 10 000. Według St. Petersburg Timesa (1 lipca 1986) dr Sabin przewidział, że na każdy milion dzieci, którym podano skuteczną dawkę, zachoruje około 190 000, wykazując w ciągu 24 godzin od zaszczepienia takie symptomy, jak gorączka, ból głowy, bóle mięśni i mdłości. W roku 1997 The Center for Disease Control (Centrum Kontroli Chorób) w Atlancie w USA oświadczyło po otrzymaniu dowodów dotyczących GBS:

Dowody wskazują, że szczepione osoby są około 10 razy bardziej narażone na zachorowanie na paraliż Guillaina-Barre’a od osób nie szczepionych.

Dr Kalokerinos tak oto skomentował szczepionkę przeciwko grypie podczas wystąpienia na zjeździe poświęconym zagadnieniom zdrowia (maj 1987):

W roku 1976 pracowałem w hrabstwie Gulf w okolicy Przylądka York w społeczności aborygenów liczącej około 300 osób. Wydział Zdrowia (Health Department) wysłał tam zespół, który zaszczepił przeciwko grypie około 100 osób. Sześć z nich zmarło w ciągu około 24 godzin po podaniu szczepionki i nie byli to wcale starzy ludzie - jeden mężczyzna miał nieco ponad 20 lat. Następnie wrzucono ich ciała na ciężarówki i zawieziono na wybrzeże, gdzie poddano je autopsji. Wyglądało na to, że zmarli na atak serca.

Według dra Williama Frosehavera (Scipps Howard News Service, 5 listopada 1986):

Ryzyko związane z poważnymi komplikacjami powstałymi w wyniku szczepień przeciwko grypie jest znacznie większe od tego, jakie stwarza sama grypa.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

dobrze byloby tu przytoczyc rowniez ile na grype zachorowalo, ile zmarło i ile zostalo kalekami w skutek powiklan.W tym czasie.

tam po prostu usmiercano ludzi.A prokuratury brak??

wynika z tego ze po zaszczepieniu tysiaca ludzi tysiace by umarło.Niezle nawet jak na ciebie..

to rozumiem, to jest przerob aborygenow.

Edytowane przez muls

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekaw jestem kto zapłaci za cierpienie dzieci - głupi rodzice, autorzy głupich blogasków, pseudonaukowcy?

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Matki wiedzą najlepiej kiedy i po czym ich dzieci nagle "znikają z tego świata" i przechodzą na autystyczną jego stronę...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

"Albonico i inni odkryli, że osoby dorosłe, które przeszły choroby wieku dziecięcego, są w znacznym stopniu chronione przed innymi niż rak piersi nowotworami – narządów rodnych, prostaty, dróg pokarmowych, skóry, płuc, uszu i gardła oraz innych organów – jeśli przeszli odrę (stosunek prawdopodobieństwa, tzw. odds ratio, OR = 0,45), różyczkę (OR = 0,38) i ospę wietrzną (OR = 0,62) we wcześniejszym okresie życia. [Med Hypotheses 1998; 51(4): 315-20].

Montella i inni odkryli, że przebycie odry w dzieciństwie zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów układu limfatycznego w wieku dorosłym [Leuk Res 2006; 30(8): 917-22].

Alexander i inni odkryli, że infekcja odrą w dzieciństwie wykazuje znaczące właściwości ochronne – zmniejsza ryzyko o połowę – jeśli chodzi o rozwój ziarnicy złośliwej (choroba Hodgkina) (OR = 0.53) [br J Cancer 2000; 82(5): 1117-21].

"Glaser i inni również stwierdzili, że nowotwory układu limfatycznego są znacznie bardziej prawdopodobne u dorosłych, którzy nie byli w dzieciństwie zainfekowani odrą, świnką i różyczką [in J Cancer 2005; 115(4): 599-605].

Gilham et al odkryli, że dzieci z mniejszą liczbą ekspozycji na zwykłe choroby wieku dziecięcego dotyczy większe ryzyko rozwoju białaczki dziecięcej [bMJ 2005; 330: 1294].

Urayama i inni również stwierdzili, że wcześniejsza ekspozycja na infekcje dziecięce działa ochronnie przeciwko białaczce [int J Cancer 2011; 128(7): 1632-43]."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polio nigdy nie zostało "zwalczone szczepionkami" - oni po prostu zmienili jego nazwę, abyście myśleli, że tak było. Przed wprowadzeniem masowych szczepień, każdy paraliż, który trwał dłużej, niż dobę, był klasyfikowany jako polio. A potem - przypadki polio zaczęły być grupowane jako choroby o nazwie: zespół Guillian-Barre, AFP (ostre porażenie wiotkie), porażenie Bella, porażenie mózgowe, ALS, MS itd.

W 1956r. AMA (American Medical Association) wydało nakaz wszystkim praktykującym lekarzom medycyny, aby już nie klasyfikowali każdego paraliżu jako polio. Od tamtej pory zaliczano do polio bardzo wąski zakres objawów. To pomogło popchnąć agendę szczepionkową do przodu, dzięki czemu nieświadome masy uwierzyły, że polio zostało wyeliminowane przez szczepionki. Wystarczyło zmienić nazwę i sposób diagnozowania, aby wskaźniki zachorowań na polio gwałtownie spadły! A w rzeczywistości przypadki paraliżu u osób zaszczepionych szczepionką przeciwko polio - gwałtownie rosły...

"Przed 1954 rokiem, każdy lekarz, który zgłosił paraliż poliomyelitis robił swojemu pacjentowi przysługę w drodze dofinansowania kosztów hospitalizacji. W 1955 r., zmienilły się kryteria. Oznaczało to, że zaczęliśmy zgłaszanie nowej choroby. Ponadto, procedury diagnostyczne nadal były udoskonalane. Zakażenia wirusami Coxsackie i aseptyczne zapalenia opon mózgowych zostały odróżniane od poliomyelitis. Zatem, po prostu zmieniając kryteria diagnostyczne, zmniejszona ilość przypadków paraliżu polio była z góry przesądzona.” — dr Bernard Greenberg

"Szczepić czy nie?" Dr Mayer Eisenstein,

Ukryta Zawartość

12006120_1106367976057197_3614964816346523065_n.png?oh=3f6b26b6502ce9fab0f02b769aa4b3b0&oe=565DA07B

Ukryta Zawartość

Napisano wczoraj, 21:20

Polio nigdy nie zostało "zwalczone szczepionkami" - oni po prostu zmienili jego nazwę, abyście myśleli, że tak było. Przed wprowadzeniem masowych szczepień, każdy paraliż, który trwał dłużej, niż dobę, był klasyfikowany jako polio. A potem - przypadki polio zaczęły być grupowane jako choroby o nazwie: zespół Guillian-Barre, AFP (ostre porażenie wiotkie), porażenie Bella, porażenie mózgowe, ALS, MS itd.

widze ze glupota juz sie nie rozwija.Glupota szaleje.
A potem - przypadki polio zaczęły być grupowane jako choroby o nazwie: zespół Guillian-Barre, AFP (ostre porażenie wiotkie), porażenie Bella, porażenie mózgowe, ALS, MS itd.

No już wysil się trochę i doczytaj zanim znowu palniesz głupotę. Porażenie Bella dotyczy nerwu twarzowego (opadający kącik ust, słabsza mimika połowy twarzy). W większości przypadków leczy się je ćwiczeniami mięśni i witaminami, najczęściej ustępuje bez śladu.

Nigdy nie było uważane za odmianę polio!

No już wysil się trochę i doczytaj zanim znowu palniesz głupotę. Porażenie Bella dotyczy nerwu twarzowego (opadający kącik ust, słabsza mimika połowy twarzy). W większości przypadków leczy się je ćwiczeniami mięśni i witaminami, najczęściej ustępuje bez śladu.

Nigdy nie było uważane za odmianę polio!

Oho salowy się wypowiedział, bo obok lekarza to pewnie nawet za często nie stałeś a co tu gadać o byciu nim:-D Widać salowego za bardzo lekarzyny nie wpuszczają do gabinetów to i dokumentów na oczy nie widział ;-) Takie coś zna salowy?

PROGRAM WYKORZENIENIA POLIOMYELITIS W REGIONIE EUROPEJSKIM

KARTA ZGŁOSZENIA OSTREGO PORAŻENIA WIOTKIEGO /OPW/ LUB POLIOMYELITIS

LOKALIZACJA PORAŻEŃ 0

porażenie nerwu twarzowego 0 porażenie opuszkowe 3

porażenie kończyn 1 porażenie kończyn i nerwu twarzowego 4

porażenie kończyn i mięśni oddechowych/opuszkowe 2 nie wiadomo 9

dla słabszych dodaję linka bo internety to przepastna czeluść ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

ico?.

czyli te znane w historii epidemie hainego medina to braki zywnosciowe.zawsze tak uwazalem.Miod i rycyna sa najlepsze.

Edytowane przez muls

Cudowne szczepionki roznoszące polio....

A child from Bamako, Mali has been paralyzed by a vaccine-derived polio virus. It is the country's first polio case in over four years according to the World Health Organization (WHO).

Ukryta Zawartość

teams-give-polio-vaccine-in-massive-nigerian-innoculation.jpg?w=600

Ukryta Zawartość

Białe kartki – ulotka wkładana do każdego opakowania, zawierająca opis produktu do szczepionki-kombajnu MMRV (odra, świnka, różyczka, ospa wietrzna). W materiale tym bardzo dużo miejsca zajmują odnotowane skutki uboczne (mówiąc kolokwialnie – „dupochron” dla producenta). Szczepionka ta funkcjonuje na rynku amerykańskim i w opiniach ma jeszcze większą reaktywność niż sam MMR (bez ospy wietrznej).

Kartki różowe – tyle z opisu daje lekarz pacjentom do wglądu w USA zgodnie z ich przepisami...

Ponieważ w Polsce prezydent podpisał ustawę, która umożliwia dodanie do kalendarza kolejnych szczepionek, a ta na ospę wietrzną jest również planowana (oprócz pneumokoków, meningokoków i HPV), najprawdopodobniej będzie to oznaczało, że w najbliższej przyszłości dzieci obowiązkowo (w polskich warunkach – pod przymusem grzywien dla rodziców) będą otrzymywały zamiast szczepionki MMR szczepionkę MMRV z czterema żywymi atenuowanymi wirusami jednocześnie.

11990447_1664916617120861_2041566265994356174_n.jpg?oh=4dad6510ac05df255aa40f479cfb4d33&oe=566F9727

Edytowane przez thrak

Polecam obejrzeć!:

Przemysław Cuske i Stowarzyszenie STOP NOP. Pełna informacja i wolność wyboru. Jak nie dać się przymusowi szczepień. Zapis wystąpienia na 4 Konwencie wiedzy Alternatywnej w Gdańsku w sierpniu 2015

A provacki zaraz się rzucą i będą wpierać że to przez za mała liczbę szczepień ;-)

12004869_1109177075776287_6817997969716789882_n.jpg?oh=0453ee7a10c95530429d0b37d171c79d&oe=569DAC23

Stąd to wypychanie szczepionek na rynek i straszenie polio :-)))))) hahah w US od 2 lat już tak straszą i handelek kwitnie :-) a salowy też tutaj aż się zapluł od inwektyw tak handlował i zachwalał żywe szczepionki przeciw polio jakie to cudo wspaniałe ;-)))

MZ: w 2016 r. Polska przestanie stosować żywą szczepionkę przeciw polio

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten film POWALA !!! TO SĄ FAKTY !!!!

To powinien obejrzeć KAŻDY polityk, który głosował "ZA" wprowadzeniem szczepionki przeciw HPV u dziewczynek, KAŻDY lekarz, WSZYSCY RODZICE no i... nasz Pan Prezydent, który to swoim podpisem to usankcjonował!!

Nóż się w kieszeni otwiera ... to za mało powiedziane !!!

Coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby powinno się doprowadzić do ODWRÓCENIA tej ustawy!! Nie wiem jak... nie znam się na tym, ale to jest JAWNE działanie NA SZKODĘ społeczeństwa polskiego !!!!

W końcu doszło do debaty w Sejmie na temat szkodliwości szczepień.

Tu tylko fragment z dr Sienkiewicz

Dla bardziej dociekliwych - całość:

Historyczne wydarzenie: po raz pierwszy w historii polskiego sejmu odbyła się debata nad zasadnością szczepień w Polsce. Głos poszczepiennych ofiar został wreszcie wysłuchany

Rodzice! Pokażcie tę debatę swoim lekarzom, rodzinie i znajomym! Napiszcie do dziennikarzy, którzy cenią wolność słowa. W Sejmie RP miało miejsce precedensowe spotkanie, gdzie wysłuchano głosu rodziców i lekarzy krytycznych wobec systemu szczepień, co może zmienić zły bieg wydarzeń, ograniczyć poświęcanie zdrowia i życia dzieci w imię statystyk, ignorowanie głosu ich rodziców obserwujących u swoich dzieci pogorszenie zdrowia po szczepieniach.

Transmisja z debaty:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (od godz. 12:00 historie rodziców). Obejrzyjcie, zanim staniecie się jednymi z nas, i podejmujcie świadome decyzje, które są Waszym podstawowym prawem! 15 września 2015 r. odbyła się w Sejmie RP debata pt. „Obowiązek szczepień w Polsce?”.

vacc1.jpg

Dziękujemy wszystkim osobom, które znalazły odwagę, żeby wziąć w niej udział i zaświadczyć, jak poświęcono zdrowie ich dzieci oraz pozostawiono z problemem samych…

Jesteście bohaterami, bo dzięki Waszej postawie nadchodzą zmiany.

szczepienia.jpg

Na skutek zarzutów, które pojawiły się na spotkaniu,

Ministerstwo Zdrowia wyjaśniło publicznie, że zachorowania na polio na Ukrainie wywołał wirus… szczepionkowy!!!

Gdzie są media, które sprostują nieprawdziwe informacje, jakoby dzikie polio wróciło przez nieszczepione dzieci?

Ukryta Zawartość

Konferencja prasowa po debacie (poseł Patryk Jaki, Justyna Socha):

Ukryta Zawartość

Dziękujemy osobom, dzięki którym debata się odbyła! Poseł Patryk Jaki i pani Sylwia <3,Anna Majer – Radna Miasta Częstochowa. Dziękujemy za udział posłowi Przemysławowi Wiplerowi. Zapraszamy też do obserwowania strony Justyny Sochy ze STOP NOP.

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Wiedzy o Szczepieniach „STOP NOP”

facebook.com/stowarzyszeniestopnop

źródło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Krok po kroku, krok po kroczku i dorównanym do zachodniej Europy. Miejmy nadzieję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma ktoś jeszcze złudzenia, że żyjemy w wolnym państwie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brawo GSK ;-)

GlaxoSmithKline (GSK) wylało 45 litrów płynu z żywym wirusem polio do belgijskiej rzeki, z której ludzie korzystali do pływania i łowienia ryb. (2 września 2014r.) Według informacji prasowej, na skutek "ludzkiego błędu" w fabryce produkującej szczepionki doszło do skażenia wody w mieście Rixensart, która następnie popłynęła do oczyszczalni, a stamtąd do rzek Lasne i Dyle...

To nie pierwszy taki skandal, gdzie GSK popełniło rażący błąd. W 2010 roku, testy FDA wykazały śladowe ilości wirusa świńskiej grypy w szczepionce Rotarix przeciw rotawirusom. Wykryto również ślady wirusa ptasiej białaczki w szczepionce przeciwko odrze, a w szczepionce RotaTeq - ślady małpiego retrowirusa. I to są tylko te przypadki, na których ich przyłapano! Ciekawe, ile jeszcze takich skażeń miało miejsce, o których nie wiemy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Amerykański sąd szczepionkowy przyznał 61 milionów dolarów odszkodowania dla dziecka, które poniosło poważny uszczerbek na zdrowiu na skutek działań niepożądanych po szczepieniu. Adwokat twierdzi, że sprawa była niewątpliwie wynikiem reakcji na szczepionkę DTaP. Dokumenty sądowe pokazują, że zaledwie kilka godzin po otrzymaniu przez dziecko rutynowej szczepionki przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi (DTaP), pojawiły się drgawki, zaburzenia w oddychaniu, nieregularne bicie serca, a o 6:05 rano następnego dnia serce zatrzymało się całkowicie. Resuscytacja trwała 6 minut. 6 lat swojego życia cierpi z powodu opóźnień poznawczych, porażenia mózgowego, encefalopatii i padaczki. Pełnomocnicy rodziny twierdzą, że 61 mln dolarów zostanie przeznaczone na całodobową opiekę medyczną przez resztę życia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.