Skocz do zawartości
IGNORED

HI END CZY NIE

Gość HarpiaAcoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Do jarek&ania

OK.

Dziękujemy.

Kotek zapomniał, że mieszka u mnie a nie ja u niego.

Liczyłem, że przeprosi Pan CIR a oskarżonego BEZPODSTAWNIE o obrzydliwości.

Niestety:) w tym wątku ( a była taka szansa) nie będzie Pan mógł już nikogo obrażać.

Zapraszam do mnie do domu. Można wąchać a nawet zrobić testy ABX.

Problem leży w tym , że jak ktoś bierze sobie zwierzę do domu i potem o nie nie dba to są tego efekty.

Jak byś też nie zmieniał bielizny codziennie i się nie mył ( co zakładam ,że robisz) to też by Givenchy spod pachy nie waliło;)

Dokładnie tak.U nas też nie ma żadnych zapachów ale codziennie kuwety trzeba sprzątnąć bo kot jest bardzo czysty

i do zabrudzonej nie robi.Proste.

nie nie znam sie :) ale taka ktora mapuje teren do koszenia i sam sie wyładowuje nawet ogladałem z ciekawości

niedaleko mam miejski ogrod botaniczny i tam po latach doszli do wniosku ze nie ma to jak żywe owce :)) widac tez kochaja zwierzeta

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

nie ma to jak żywe owce :)) widac tez kochaja zwierzeta

Niby tak , ale kto sprząta po owcach?

Maszyna która wygląda jak kosiarka, tylko nie kosi a zbiera kozie bobki:)

Może łatwiej wykluczyć jeden element?

podobno trawa jest lepsza po owcach :) a tak na poważnie to chyba maja za duzy teren i brak kasy na nawadnianie wiec zostawili sprawe naturze

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

podobno trawa jest lepsza po owcach :) a tak na poważnie to chyba maja za duzy teren i brak kasy na nawadnianie wiec zostawili sprawe naturze

Jakiś "uroczy" polityk ( nie pamiętam który) postanowił to wdrożyć na krakowskich Błoniach.

Na szczęście po jednym sezonie dostał........kopa w dupę:)

No to zeszliśmy na koszenie trawy i nawożenie. Trawę należy kosić 3x w tygodniu a nawozić co 2 tygodnie o pilnowaniu podlewania, dosiewaniu, aerowaniu wałowaniu nie wspominając. Radni zaradzili koszenie 3x w roku i zakaz nawożenia psimi kupami. Podlewanie zostawili opatrzności.

Kiedyś w przypływie nadmiaru energii tak robiłem parę lat jak w pierwszej części wpisu z publicznym trawnikiem przed domem, bardzo to wkurzało władze bo wtedy musieli kosić przynajmniej 8x w roku.Obecnie trawniki zostawiam-my? naturze :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

No to zeszliśmy na koszenie trawy i nawożenie.

Możemy przejść na temat wyższości Harley Davidson nad nowoczesną techniką ( to dość blisko współczesnego Hi End) ale............szczerze nie polecam:)

A dlaczego ? Ma Pan jakieś pojęcie o Harleyach i ich obecnej technice?

Czy ma Pan tylko utarty pogląd o technice z lat 70-tych gdy faktycznie były to maszyny awaryjne?

Wie Pan co to jest Harley CVO Screamin' Eagle?

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

A dlaczego ? Ma Pan jakieś pojęcie o Harleyach i ich obecnej technice?

Czy ma Pan tylko utarty pogląd o technice z lat 70-tych gdy faktycznie były to maszyny awaryjne?

Wie Pan co to jest Harley CVO Screamin' Eagle?

To było klasyczne:

Uderz w stół a nożyce się odezwą:)

Proszę zwrócić SZCZEGÓLNĄ uwagę na zwrot NIE POLECAM dyskusji na ten temat:)

p.s. który zawodnik Moto GP jeździ na HD?

Pewnie prywatnie sporo zawodników dla wyluzowania jeździ takimi maszynami Sly zaskocz Jurka ;)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Może w takim razie Hary deklasuje rywali w Dakarze?

Proszę o jedno WERYFIKOWANE cyframi miejsce gdzie te kultowe maszyny:) są najlepsze.

p.s. mam kilku kolesi , co gorsze nawet koleżankę, którzy tego (HD) używają a jedyne co potrafią powiedzieć o konkurencji to , to , że z rury wali ryżem:)

Wymiana zdań między nami ani odrobinę nie chwieje naszą przyjaźnią.

Dla mnie fajny motocykl to KTM Duke.

• Redaktorzy

Po h........ mi kot który melduje miauczeniem o 4 rano, że właśnie się zesrał albo zlał koło mojej głowy?

Mój kot też miał takie problemy, ciężko chorował. Wyleczyliśmy. Czasem, co kilka miesięcy, zdarza mu się jeszcze sikać przez sen. Takie życie. Jeśli bierzesz na siebie opiekę nad kimś, to się opiekujesz póki trzeba.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Jeśli bierzesz na siebie opiekę nad kimś, to się opiekujesz póki trzeba.

Dokładnie tak zrobiłem.

Przypominam.

Kot zmarł śmiercią naturalną.

Nie zamierzam jednak testować na sobie następnego.

To było klasyczne:

Uderz w stół a nożyce się odezwą:)

Proszę zwrócić SZCZEGÓLNĄ uwagę na zwrot NIE POLECAM dyskusji na ten temat:)

Panie Jerzy, a jak Pan sądzi? Ilu zawodników poza torem jeździ na tych wysilonych szlifierkach?

Więcej z nich jeździ Harleyami!

A wie Pan jaki rynek poza USA jest największym rynkiem zbytu Harleya?

Jest nim Japonia!!...producent Yamahy, Hondy, Suzuki, Kawasaki i tych wszystkich szlifierek na które się

Pan powołuje.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panie Jerzy, a jak Pan sądzi? Ilu zawodników poza torem jeździ na tych wysilonych szlifierkach?

Jest nim Japonia!!...producent Yamahy, Hondy, Suzuki, Kawasaki i tych wszystkich szlifierek na które się

Pan powołuje.

Czego to dowodzi?

Prosiłem o .....cyfry.

p.s. powołałem się na AUSTRIACKIEGO KTM:)

To producent maszyn który jednoznacznie potrafi wykazać wyższość swoich maszyn w trudnych warunkach.

W jakich HD jest najlepszy?

Proszę o jedno WERYFIKOWANE cyframi miejsce gdzie te kultowe maszyny:) są najlepsze.

No cóż..zmusił mnie Pan...bo na tak absurdalny argument który ma przekreślać wartość Harleya

muszę użyć Pańskiej argumentacji.....Proszę o jedno WERYFIKOWALNE cyframi miejsce gdzie Pańskie

kolumny są liczące się poważnie na danym rynku!!

A czy to oznacza że są złe? Czy gorsze niż Canton albo Quadral?

Pan powołuje.

Jakoś tak przypomina mi się sytuacja jak służbowo przyjechałem do centrali Mercedesa w Warszawie i jadąc z dyrektorem dystrybucji wypaśnym mercem słuchałem jak to zazdrości ze nie prowadzi samochodu innej marki :)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

No cóż..zmusił mnie Pan...bo na tak absurdalny argument który ma przekreślać wartość Harleya

muszę użyć Pańskiej argumentacji.....Proszę o jedno WERYFIKOWALNE cyframi miejsce gdzie Pańskie

kolumny są liczące się poważnie na danym rynku!!

A czy to oznacza że są złe? Czy gorsze niż Canton albo Quadral?

Tu sięga Pan ...poniżej pasa.

Nie wypada mi pisać o konkurencji.

Nie zamierzam tego robić.

Oczywiście byłbym w stanie wyrazić to w cyfrach.

Pozostaje pytanie ile osób by to zrozumiało a tym bardziej przekonało.

Wróćmy do bezpieczniejszego tematu bliskiemu współczesnemu Hi End czyli Harley Davidson:)

Jeszcze raz dodam.

Moje zdanie o HD w żadnym stopniu nie waży o relacjach z moimi przyjaciółmi jeżdżącymi na tym zabytku techniki:)

Hary jest zarąbisty jak czarna płyta lub lampowy wzmacniacz:) ( odnośnie lampy trochę wymiękam)

Panie Jerzy....może Pan tylko pomarzyć o obrotach jakie robi Harley nawet w biednej, zapyziałej Polsce gdzie nie ma ani dróg, ani tradycji "Drogi"

ani...itd.... może Pan pomarzyć o obrotach jakie robią nawet na gadgetach czyli poza motocyklami.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panie Jerzy....może Pan tylko pomarzyć o obrotach jakie robi Harley nawet w biednej, zapyziałej Polsce gdzie nie ma ani dróg, ani tradycji "Drogi"

ani...itd.... może Pan pomarzyć o obrotach jakie robią nawet na gadgetach czyli poza motocyklami.

Jaki to ma związek z jakością?

No i gdzie cyfry? :)

p.s OLT Express także miało gigantyczne obroty i jest .....tam gdzie jest:)

Nie chcę poruszać tematu "BursztybnoweZłoto" bo to także zbyt łatwy przykład, że firma ma generować zysk a nie obrót:)

Panie Jurku czy takie pyskówki na forum mają zapewnić większą zbywalność Pana wyrobów? Jeżeli tak, to ciekawa forma marketingu. Gratuluję pomysłu, można też obrzucić klienta konkretnym epitetem. Wrażenie murowane. Radzę skupić się na jakości Swoich konstrukcji bo jest co dopracowywać...

Moje uszanowanie.

A Harley jest tam gdzie jest.W tym roku ma 110 rocznicę istnienia i przetrwał 2 wojny światowe!

Sylwek coś Ty się taki nerwowy zrobił na tym forum, wyluzuj. lepiej opisz wrażenia z odsłuchu produktów Pana Jerzego. W razie konieczności mogę dorzucić kilka zdań od siebie.

Nie znam produktów Pana Jerzego więc nie będę wymyślał.

Był moment że chciałem posłuchać Grand Monków w salonie w Poznaniu.

Wtedy Pan Jerzy był chyba na nartach i po powrocie miał mi zadzwonić

kiedy to Grandy będą w salonie ale już nie zadzwonił a ja uznałem to za

znak iż pewnie to nie temat dla mnie.

I tak zakończyły się moje rozmyślania na temat Grand Monków.

Być może to świetne kolumny.Słyszałem o nich dużo dobrego.

Ale sam nie słuchałem.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Panie Jurku czy takie pyskówki na forum mają zapewnić większą zbywalność Pana wyrobów? Jeżeli tak, to ciekawa forma marketingu. Gratuluję pomysłu, można też obrzucić klienta konkretnym epitetem. Wrażenie murowane. Radzę skupić się na jakości Swoich konstrukcji bo jest co dopracowywać...

To żaden marketing.

Przecież to "dyskusja" na luźne tematy.

Ani słowa o kolumnach.

Tym bardziej na Ha!

p.s. definicja klienta jest dość prosta:)

Radzę skupić się na jakości Swoich konstrukcji bo jest co dopracowywać...

Zawsze łatwiej coś poprawić niż zrobić od nowa. Jak widzę koledzy domagacie się rewolucji a nie ewolucji ale dla czego głowa pana Jurka ma upaść pierwsza ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.