Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  355 członków

Pylon Klub kolumn
IGNORED

Klub kolumn Pylon

Rekomendowane odpowiedzi

@boguslaw L., gdybyś miał swoimi słowami streścić,

--- tak swoimi słowami panie dyrektorze Wuelem ---> ..... rozumiem, że biznes to biznes ale po co wypowiadasz się za prezesa f. Pylon ? Do niego skierowałem pytanie ;-) . To tyle jeżeli chodzi o "streszczenie moimi słowami"

Dziś patrzę a tu akcje Pylon nurkują, w skali ostatnich kilunastu miesięcy prawie 50% w dół.

Teraz do pana dyrektora: czy ten dramatyczny spadek wartości akcji f. Pylon jest dziełem jakiegoś 'zawistnika' ? ;-)

Edytowane przez boguslaw L.

Wykaż te swoje -50%. Kurs się waha, ale nieznacznie. Ja tam widzę przez ostatni rok wzrost +33%. W notowaniach akcji giełdowych kilkanaście miesięcy nic nie znaczy - chyba, że zamierzałeś szybko upłynnić zakup, ale wtedy wybiera się akcje o większej pojedynczej wartości. Dodam, że okres inwestowania zwiększa ryzyko spodziewanych przyszłych zysków (lepiej zarabiać już tu i teraz), ale to akurat mądrość firmy, że patrzy na biznes w dłuższym horyzoncie.

To pewnie odróżnia tych na pospolitych posadach od dyrektorów i prezesów :-)

Tak sądzę, że zupełnie nie do takich dyskusji został założony ten temat.

Co sądzisz o najnowszych modelach na własnych głośnikach :-)

Wuelem po co aż tak ściemniasz ! Jakie +33% wzrostu jak jest dokładnie spadek Pylon -25% w ostatnim roku, poniżej link do rzetelnej informacji: Nie wiem co się dzieje z Pylon ale w całym okresie notowania na giełdzie spadek jest już rzędu -38%, współczuję innym.

http://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=PYLON

Masz dla zobrazowania notowania giganta: PZU. Chyba zarządzających tą firmą trzeba natychmiast zwolnić :-) I nie ratuje ich to, że wykazali za 2015 r. 2,3 miliarda zysku netto :-))

post-19223-0-92940700-1467884398_thumb.jpg

Załóż temat o tym, jak zagrożeni się akcjonariusze... No i zapomniałeś coś napisać w temacie jakości produkowanych kolumn. Masz świetną okazję do podniesienia notowań Pylona, bo docelowy klient jest na tyle sprecyzowany, że możesz zrobić dużo dobrego. Chyba, że celowo nie chcesz...

nawet 60% stracili ludzie na akcjach Pylon (dla dzisiejszego kursu odnienisienia), tak Wuelem, tak było, współczuję je... om. Wiem że temat cię razi ale wkurza mnie ściemnianie z twojej strony że rzekomo w ostatnim roku ludzie zarobili na Pylonie jak napisałeś 33% a okazuje się że stracili ponad 20% . Jedyne w czym się pomyliłem to zdanie "że odpoczątku notowania", to błąd za co serdecznie przepraszam urażonego.

A tak apropo to temat ogólny o Pylon więc wszystko się zgadza, to są same fakty wzięte z rzetelnej strony tj. Bankier pl. Poprzesuwaj sobie wskażnikiem na dole pod wykresem a zobaczysz jakto było.

Od początku notowań +33% (popełniłem ten sam błąd co ty). Strata roczna jest niczym przy akcjach rozpatrywanych w długim horyzoncie czasowym. I chyba nie chcesz zasugerować, jakobym miał być stroną w jakichkolwiek interesach tej firmy. Razi mnie natomiast pisanie rzeczy nieistotnych. Jest wiele manufaktur, które mogą zakończyć działalność z dnia na dzień. W przypadku Pylona o to raczej nie trzeba się martwić, tym samym o serwis kolumn. Zresztą był na forum opisany bardzo pozytywny przykład podejścia z ostatniego czasu. Usługa wykonana po kosztach materiałowych.

Przejdź na forum ekonomiczne albo zacznij pisać w temacie, bo to "klub kolumn" tej firmy.

Ja nie powinienem się odzywać, bo żadnych nie mam. Nie kuś więc losu, czyli mnie :-)

Panowie - Pylon jest specjalistą od produkcji pudełek tekturowych, tak przeczytałem w prospekcie akcyjnym czy jakims tam ;-)

Ja nigdy niekupiłbym kolumn od kogoś kto ma tak mało doświadczenia, tym bardziej że pierwsze produkty Pylon kilka lat wstecz były pośmiewiskiem na forum specjalistów DIY. To chyba dotyczyło kolumn Saphire.

Boguslawie L. strata na akcjach jest często papierowa więc póki nie sprzedasz nie jesteś w do tyłu więc trochę radości i nadziej ;-)

Gość

(Konto usunięte)

Panowie - Pylon jest specjalistą od produkcji pudełek tekturowych, tak przeczytałem w prospekcie akcyjnym czy jakims tam ;-)

Ja nigdy niekupiłbym kolumn od kogoś kto ma tak mało doświadczenia, tym bardziej że pierwsze produkty Pylon kilka lat wstecz były pośmiewiskiem na forum specjalistów DIY. To chyba dotyczyło kolumn Saphire.

Boguslawie L. strata na akcjach jest często papierowa więc póki nie sprzedasz nie jesteś w do tyłu więc trochę radości i nadziej ;-)

A niby z czego tak się naśmiewano...?

• 2 tygodnie później...

Na avtest pojawiła się recenzja kolumn diamond 28 http://www.avtest.pl/zestawy-glosnikowe/item/480-pylon-audio-diamond-28 sam kupiłem po kilku przymiarkach te kolumny ok miesiąc temu i jestem bardzo zadowolony chyba w końcu mam kolumny które zostaną dłużej tylko jeszcze muszę jakiś odtwarzacz sieciowy kupić.

Diamond 25 też są niczego sobie. Stosunkowo łatwe do napędzenia bardzo dobry bas, jest przestrzeń, rozdzielczość i dynamika. W zasadzie uniwersalne jeżeli chodzi o ustawienie względem ściany. Dodajmy do tego niezły projekt plastyczny, powinien być hit sprzedaży ale jakoś cicho na forum.

Diamond 25 też są niczego sobie. Stosunkowo łatwe do napędzenia bardzo dobry bas, jest przestrzeń, rozdzielczość i dynamika. W zasadzie uniwersalne jeżeli chodzi o ustawienie względem ściany. Dodajmy do tego niezły projekt plastyczny, powinien być hit sprzedaży ale jakoś cicho na forum.

Bo ludziska na forum piszą jak coś jest nie tak,jak jest ok to lepiej sluchac muzyki niz zawracać sobie głowe pierdołami typu jakie kable jakie podstawki pod nie,sam posiadam je od kilku miesięcy i powiem tak,jak je wyciągnąłem z pudła to się przestraszyłem tych małych głośniczków na basie,kilkudniowy odsłuch ze wzmacniaczem Xindak PA-M i głośniki zostały ze mną w 22m2 bas jest świetny, przestrzeń ok rozdzielczość też spoko, góra nie daje po uszach nawet przy ostrych kawałkach kolumny uniwersalne do tańca i do metalu najlepiej mi sie podoba prezentacja denciaków nigdy bym nie przypuszczał że ja stary metal z dziada pradziada będę się podniecał słuchając góralskiego folkloru

Bo ludziska na forum piszą jak coś jest nie tak,jak jest ok to lepiej sluchac muzyki niz zawracać sobie głowe pierdołami typu jakie kable jakie podstawki pod nie,sam posiadam je od kilku miesięcy i powiem tak,jak je wyciągnąłem z pudła to się przestraszyłem tych małych głośniczków na basie,kilkudniowy odsłuch ze wzmacniaczem Xindak PA-M i głośniki zostały ze mną w 22m2 bas jest świetny, przestrzeń ok rozdzielczość też spoko, góra nie daje po uszach nawet przy ostrych kawałkach kolumny uniwersalne do tańca i do metalu najlepiej mi sie podoba prezentacja denciaków nigdy bym nie przypuszczał że ja stary metal z dziada pradziada będę się podniecał słuchając góralskiego folkloru

przejęzyczenie,góralskiego folku
  • 4 tygodnie później...

tak, zdecydowanie na wyższym niż Pearl25 ale i tak bez jaj. tej firmie Pylon brakuje doświadczenia, wiele małych manufakturek w `Polsce i nie tylko ma swoje osiągniecia, Pylon dopiero raczkuje i to dość nieudolnie no ale może tak jak np. ESA w końcu nauczy się stroić tak aby był banan na buzi ;-)

• 2 tygodnie później...

Nie są nijakie. Po prostu są tanie i nie oczekujmy od nich hi endu. W swojej cenie konkurencja ma wiele trudności by je dogonić. Bardzo ciekawym, bezpośrednim porównaniem byłoby posłuchanie obok siebie opali 23 i stx electrino.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Bardzo ciekawym, bezpośrednim porównaniem byłoby posłuchanie obok siebie opali 23 i stx electrino.

Także byłbym ciekaw takiego porównania. Jak ktoś to robił niech skrobnie kilka słów.

Z czym zestawiacie Sapphire25? Chodzi o to, że zestawiłem je z Rega Brio-R i ...kompletna klapa. Polecają Nada wszyscy, tylko którego?

Audio Physic Sitara25+WBA ThunderBird KT88EH+2x12AX7PSVane+2x12AX7GoldLion+Audioquest Type 2+, NuPrime DAC-9, Struss Analog Interconect rca-rca 1m

Wszystkie kolumny Pylon grają przeciętnie na moje ucho + drugie, niektóre nawet bardzo kiepsko dlategoż ładowanie kasy w poszukiwanie wzmacniacza któryotoby napędził jest według mnie stratą kasy. Są na rynku sprawdzone sety, gdzie pasjonaci wydali już kase więc warto posłuchać ich rad, jest wiele sprawdzonych opcji.

Wszystkie kolumny Pylon grają przeciętnie na moje ucho + drugie, niektóre nawet bardzo kiepsko dlategoż ładowanie kasy w poszukiwanie wzmacniacza któryotoby napędził jest według mnie stratą kasy. Są na rynku sprawdzone sety, gdzie pasjonaci wydali już kase więc warto posłuchać ich rad, jest wiele sprawdzonych opcji.

Dobrze to ująłeś "na moje ucho". Nie twierdze bynajmniej że Pylony to najlepsze na świecie kolumny ale w danych zakresach cenowych raczej wstydu nie ma. Z audio to jest trochę jak z kobietami każdemu co innego podoba się najbardziej. Niestety rady i nawet odsłuchy w salonie to tylko połowiczna droga do sukcesu.

Kolego Onten, rozumiem, że przesłuchałeś WSZYSTKIE modele kolumn Pylona...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.