Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

balcerkowe pierdolenie o wędkach się skończyło jak wszystkie ryby ukradli.>>.miszczu jeden siedzi na brzegu dwa dni i nic i mowi ze to przez tych pier**lonych zydow a drugi za godzine ma siatke.Kwestia podejscia...do ryb.

23031970 . zgoda . ale biednych należy aktywizować aby zamiast ryb wędki w życiu pozyskali.

Jednostki patologiczne należny izolować. Świadomych nierobów, alkoholików, narkomanów wysłać na wyspę totalnego nierządu. Niech tam się rządzą w swej rozpuście i anarchii. Pozostałym należy pomóc i to jak tylko się da.

Wyższość jednostki nad drugą ze względu na posiadane zasoby materialne jest iluzoryczna aczkolwiek społecznie akceptowana. Smutne. To powinno się zmienić. Nie było by takich problemów gdyby ludzie żyli aby żyć anie żeby "jesc' Prymitywy z napasionym kontem pójdą w jedno i to samo miejsce boso jak i ci mniej napaśli tudzież całkiem bezpaśli.

O życiu człowieka stanowi świadomość jego bytu jeżeli uwarunkowana jest zbyt materialnie samo istnienie ,życie przypisane jest materii. pieniądze ,, akty własności...krótkotrwała ludzka dzierżawa dóbr naturalnych lub imaginacji. Nie warto za tym gonić w oślep a i przepłacać tego własnym życiem jak i zasadami ducha.

Utopia.

Zgadzam się i w myśl chińskiego powiedzenia jestem za tym aby biednym dać wędkę i nauczyć ich łowić a nie obdarowywać samą rybą .

Piotr

Taa...

Opierdolić biedakom (oczywiście z zyskiem) zbywające na stanie "wędki" - niech sobie "łowią" (tylko, że dla NICH już nic do złowienia nie ma)

A na takiej "nauce" zarabia tylko sprytny "nauczyciel" - biedak po takim kursie najczęściej staje się jeszcze biedniejszy...

genralnie wlosy z glowy rwac.Ryb zabraklo w 1981,2011 czy 2012.wWpolsce czy na calym swiecie.Jedyna ulica w sarbinowie nad morzem jest zapchana do granic mozliwoscia stoiskami.tam sa ryby.Ci ludzie nie placza, tylko łowia.

jezeli kasjerka w markecie zarabia 1200pl a ment na vode dostaje 900zł napiwku to nie jest w porzadku.

Kasjerka powinna zarobić 2500 a ment powinien dostać 200zl na fajki plus racje żywnościowe żeby nie zdechł.

Oczywiście ludzie chorzy , niezdolni do pracy powinni być otoczeni inna opieka. Przecież tego wymaga humanitarne zachowania.

no niestety muszę Cie obdarzyć jeszcze trochę tym pierdoleniem.

Tobie się coś w łepetynce popierdoliło, bo chyba żyjesz w innej rzeczywistości.

Kiedy ostatnio korzystałeś z pomocy społecznej, że tak dobrze wiesz co i kto dostaje?

Taa...

Opierdolić biedakom (oczywiście z zyskiem) zbywające na stanie "wędki" - niech sobie "łowią" (tylko, że dla NICH już nic do złowienia nie ma)

Ludzie chodzom po domach i proszom o jedzenie.

A muls nie daje i jest z tego dumny.

Climax nie daje, bo czeka na cud sprawiedliwości społecznej, wg własnego wyobrażenia.

Generalnie ci co niczego nikomu nie dają mają największe pretensje.

Ostatnie wyniki badań ukazują naszą Zieloną Wyspę jako czołowe miejsce w Europie, gdzie jest największy odsetek ludzi pracujących (!), a mimo tego żyjących w ubóstwie.

Ludzie z tego forum na pewno do nich nie należą.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tobie się coś w łepetynce popierdoliło, bo chyba żyjesz w innej rzeczywistości.

Kiedy ostatnio korzystałeś z pomocy społecznej, że tak dobrze wiesz co i kto dostaje?

To bez znaczenia. Za to pozim wypowiedzi mnie ...zachwycił

Climax nie daje, bo czeka na cud sprawiedliwości społecznej, wg własnego wyobrażenia.

Wniosek Kosmiczny. Climax wspiera leczenie i rehabilitacje chorych dzieci. Nie w teorii i nie 1% z pit-a.

Za to Kubri wyciąga jedynie słuszne wnioski...

W Polsce aktualnie 2,5 mln ludzi żyje w skrajnej nędzy.Niedługo przestaną prosić o jedzenie,a po prostu zabijać dla jedzenia przy pełnym bezwładzie policji,która skupi się nie na ochronie bezpieczeństwa obywateli,ale na ochronie kasty rządzącej przed obywatelami.

Pod pretekstem obrony demokracji oczywiście.

Jak ludzie głosowali...tak mają.

Nie dobre były wczasy w Bułgari za czerwonych,,, to teraz maja szwedzki stół pod pergolą za tych co ich wybrali.

W Polsce aktualnie 2,5 mln ludzi żyje w skrajnej nędzy.Niedługo przestaną prosić o jedzenie,a po prostu zabijać dla jedzenia przy pełnym bezwładzie policji,która skupi się nie na ochronie bezpieczeństwa obywateli,ale na ochronie kasty rządzącej przed obywatelami.

Próbowałem znaleźć na szybko chętnych do pomocy przy przeprowadzce. Firmowe graty (nie meble i fortepian) z punktu a do b. Niestety za 2 godziny wyjęte z ich życia żadali po 200zł na głowę bez transportu bo nie mieli. No to wziąłem firme. za 70 zł od osoby za godzine plus FV. z transportem

Więc Kto tam stoi pod tym urzędem pracy? Ja nie wiem

Proste to nie jest. Z jednej strony mamy cwaniaczków a z drugiej strony mnóstwo ludzkiego nieszczęścia. Ja osobiście znam bezrobotnych fachowców od IT których nikt nie chce zatrudnić najwyraźniej ze względów pozamerytorycznych. No i co? Czy 55-letnia kobieta fachowiec w swojej dziedzinie (certyfikat Prince-2, znajomość baz Oracle, doświadczenie w prowadzeniu projektów) ma ciągać w Biedronce palety? Tam też jej nie wezmą bo wolą wyżartą młoda laskę.

Jestem Europejczykiem.

To wcale nie jest takie skomplikowane. Tylko jak się nie wie kto i na jakiej zasadzie dostaje zasiłki

to się pisze dyrdymały. Ci, co stoją pod urzędem pracy z reguły takich wcale nie dostają. Maja inne źródła dochodów, może renta może emerytura własna albo rodziców. Mamy w Polsce ogromną ilość takich wczesnych emerytów ( powyżej 30tki.)

Poza tym, można samemu stanąć i zacząć "dobrze" też zarabiać. ;)

Polecam również zajęcia "śmietnikowe" - podobno bardzo dochodowy interes, co widać po szybkim wzroście ilości osób się tym zajmujących..

A w kanałach to nawet czynsz praktycznie zerowy.

Czy 55-letnia kobieta fachowiec w swojej dziedzinie (certyfikat Prince-2, znajomość baz Oracle, doświadczenie w prowadzeniu projektów) ma ciągać w Biedronce palety? Tam też jej nie wezmą bo wolą wyżartą młoda laskę.

W pobliskiej Biedronce pracuje sąsiadka gdzieś około 50 - jej najstarszy syn kończy studia. Także biorą nie tylko młode laski.

Sytuacja może się zmieniać drastycznie po 55 roku życia dla kobiet i po 60 roku życia dla mężczyzn. Ich zatrudnienie staje się niebezpieczne dla pracodawców, ponieważ

Polskie przepisy gwarantują kompleksową ochronę pracownika, któremu brakuje nie więcej niż cztery lata do emerytury. Zgodnie z art. 39 Kodeksu pracy osoby takiej pracodawca nie może zwolnić, ani zmienić jej warunków umowy. Pracodawca, dokonujący restrukturyzacji zatrudnienia może rozstać się z pracownikiem tylko w drodze porozumienia stron lub z przyczyn uzasadniających zwolnienie bez zachowania okresu wypowiedzenia.

Jasne, że pracodawca woli takiego pracownika, którego może zwolnić, niż takiego, którego zwolnić nie może. Tak oto wysiłki zmierzające do specjalnej ochrony pracowników zwracają się przeciwko nim samym. Co za mędrzec wymyślił takie przepisy?

P.S.

Co to znaczy, że młoda laska jest wyżarta?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Próbowałem znaleźć na szybko chętnych do pomocy przy przeprowadzce. Firmowe graty (nie meble i fortepian) z punktu a do b. Niestety za 2 godziny wyjęte z ich życia żadali po 200zł na głowę bez transportu bo nie mieli. No to wziąłem firme. za 70 zł od osoby za godzine plus FV. z transportem

Jesteśmy też w czołówce jeśli chodzi o zatrudnianie na podstawie tak zwanych "umów śmieciowych".

Jak ludzie głosowali...tak mają.

Nie dobre były wczasy w Bułgari za czerwonych,,, to teraz maja szwedzki stół pod pergolą za tych co ich wybrali.

I talony na samochody, które po kilku latach odsprzedawane były w cenie fabrycznie nowego, i te kilkudolarowe bony PKO w formie premii, dzięki którym można było się już po zakupach w Pewexie poczuć solą tej ziemi...

Tak, towarzyszu sekretarzu, to były czasy, ech !

"Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie."

A fe...

Kiedyś w opiniotfórczym pismie "Twój Styl" żona Tuska powiedziała że "biedy należy się wstydzić" fe...

On wziął ślub koscielny z żonoo na okolicznosć wyborów, żeby słupki statystyk poprawić.

ee tam o tym się nie mówi..

dieu est tres fin

Tak, towarzyszu sekretarzu, to były czasy, ech !

Daleko mi do tej ideologi a co dopiero do tych kuriozalnych tytułów.

Temat jest o wyborcach pewnych frakcji nie mogących odnaleźć się w własnej zgotowanej sobie osobiście zalewie.

Mój wpis mail raczej na celu ukazanie iż za tych złych nie było tak źle a za tych dobrych jest jeszcze lepiej.

Swoją drogą Ciekaw jestem min bezradnego zaskoczenia wszystkich tych naiwniaków którzy muszą przedstawić moralnie swój wybó z bezczelnością i ordynarnym zdehumanizowaniem polityków których wybrali.

Prawdziwym zwieńczeniem mojego jakże czarnego humoru jest fakt iż Ci przez nich wybrani mają się świetnie zaś oni sami

mają do wyboru sznurek, truciznę albo beznamiętne życie w nędzy jaką sami sobie zafundowali.

Może dlatego nie ma rewolucji. Może to taka forma pokuty. Moj sąsiad tak się w to zaangażował ze biegał wszędzie z znakiem religijnym analogicznym jak ten co sobie wpiął pewien Pan hycający żwawo przez płot głosząc wyzwolenie wolnościowe i zerwanie kajdanów ciemiężcy. Dziś już znaczek wypiął. Garniak ten sam tylko pocerowany ...został na nim.

Oczywiście Ci wyżej mają się dobrze. On dostał..... rentę inwalidzką i pomoc społeczną. Przychodzą do niego takie ładne Panie. Dostaje , mąkę, i inne takie tam do jedzenia żeby nie padł. wszystko w kartonach z wielkim jak byk napisem POMOC SPOŁECZNA albo coś tam na ten kształt. chyba żeby bardziej bolało. Wiec co mi będziecie pisać o komunie, o rewolcie. o Tuskach i innych społecznych patologiach. Sami się wepchali? sami żeście Ich wybrali. Gdybym się w porę nie obudził zostałbym takim samym straceńcem. Komunistów wspominam miło bo przy zakupie pierwszego mieszkania dostałem więcej niż małe co nieco za tzw książeczkę mieszkaniową. A i SKO z podstawówki miło wspominam. Niestety za edukacje sam już sobie zapłaciłem. Pracowałem studiowałem i patrzyłem z przerażeniem na to co się dzieje. W latach 90-tych czułem że żyje. A teraz. Ciesze się że trochę szerzej wtedy spojrzałem na świat. Inaczej dziś też maiłbym w lodówce menu POMOC SPOŁECZNA.

Sami się wepchali? sami żeście Ich wybrali.

A kogo niby wybieracie? Sami siebie...z samych siebie sie śmiejecie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

juz dawno to powini robic (ale tych co maja cos do powiedzenia) ja nie moge tego pojac ze teraz tak spokojnie sie siedzi i patrzy jak nas oszukuja, nigdy wczesniej tego nie bylo

"Niedługo przestaną prosić o jedzenie,a po prostu zabijać"

"juz dawno to powini robic"

Nie zabijajcie nas!

No jak są pijani 23 h na dobę to jak mają walczyć o swoje. Priorytety mają zrealizowane. W bańkach huczy w duszy hula.

Zapytaj tych co tam stoja pod budką z tanim winem tudziez pod pergolą czy pójdą w wir rewolty.

Pójdą, pójdą..ino miszczu daj się czegoś najpierw napić. a potem śpią po kwietnikach sr**ą po krzakach i wydaje im się że nikt się nimi nie interesuje. Rewolucje trzeba zaczac od siebie. trzeba być trzeźwym chociażby po to by w dobrą stronę rzucić kamieniem. Rządzący o tym wiedzą i myśle ze jezeli kiedyś dojdzie do rewolty to pod belwederem staną rządowe poidła z wódą , beki piwa , wino we wiadrach i wszystko się skończy. Za komuny trzeba było czołgów i gazu teraz są skuteczniejsze metody perswazji. Popatrzcie na staystki spożycia piwa , które chociaż rzadko tym prawdziwym piwem bywa

(z reguły to etylowy kwaśny i wodnisty bełt) będziemy wiedzieli co Polakom jest potrzebne. Młodzież juz nie pije. Oni chleją jak swinie. Potem rozraabiają i się kocą albo tłuka. Po co im zmieniac cokolwiek. Sklepy nocne kwitną. Proste metody rodem z cara okazują sie skuteczne. Wszystko drogie, wóda tania. Rewolucja nastąpi dopiero jak alkohol będzie 200% droższy a za samodzielne pędzenie będzie kara przymusowego odwyku i całowania żaby w dupę. Za handel takim wytworem łagr i kamieniołomy 25lat. w abstyneci oczywiście. Po takim ustawodastwie mamy szanse na jedyną w Polsce rewolucje. krzykaczy i pijaków.

Tyle, że teraz na żarcie CZĘSTO nie stać już NORMALNIE PRACUJĄCYCH Polaków...

... więc po co te głupie gadki o menelach

Obudźcie się - NAJPOPULARNIESZA polska płaca 1500zł już nie wystarcza na utrzymanie czteroosobowej rodziny!

tak. dlatego moja zona pracuje w trzech firmach a ja w dwóch. Oczywiscie jest to chore bo człowiek żyje tą pracą ale to nie powód żeby sie stoczyć i nie walczyć o siebie.

... więc po co te głupie gadki o menelach

na 100% jest to tylko głupie gadanie? jesteś pewien....?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.