Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

dam ci rade.Daj temu menelowi pracujacego u ciebie 50 zl /godza a po skonczonej robocie zaproponuj mu innego znajomego ci menela zeby tamten go zatrudnił a potem mu zaplacił.A potem z racji twojej dobroci .....wyrowanaj roznice.Znajomemu menelowi.Moze cóś zrozumiesz.

muls, a co Ty , k... a, wiesz o menelach ? :)

Ty się ciesz, że oni są. Dzieki nim istniejesz Ty. Bo jakby się który zgodził pracować za stawkę, jaka Ty im proponujesz, to sam szybko byłbyś na bruku.

Menelstwo to podstawa dobrego samopoczucia dla ideologicznych wypierdów ideologii neoliberalnej. Dzięki nim mogą się dowartościować i dumnie zaliczać do "klasy średniej".

Zadziwiające, że ci, co menelstwo nazywają patologią sami pierwsi lecą do nich, by im taniej i bez żadnych podatków wykonywali różne prace. To dopiero patologia i hipokryzja. I komu ona jest naprawdę? potrzebna? Menelom czy tzw "zdrowym przedstawicielom pracującej klasy robotniczej miast i wsi" (klasa średnia w neoliberalizmie), żeby sami nie zauważali że są już menelami?

to znaczy ze ty wiesz gowno o menelach.Istnieja bo musza ..pic.I nikt przy zdrowych zmyslach nie da im pieniedzy bo znikna na dwa tygodnie zanim ich nie przepija....Dam ci dobra rade zebys był dobry.Daj menelowi 10 za godzine drugie dziesiec na fundacje dzieciecą i wiecej nie chrzan.

Pracujacy u mnie hydraulik z godnoscia odpowiedzial ze on nie jest klasa robotnicza tylko RZEMESLNIK.I był dobrym rzemieslnikem bioracym duzo jak za swoje uslugi i je dostawał.Reszta to klasa robotniczochlopska czyli tzw..Mietki.

Mietki docinaja schody do listwy je wykonczajacej,dach ktory nie ciekl po naprawie cieknie,drzwi wychodza z pianka ,mur ma dwa pochylenia na czterech metrac,.kafelki gonia slonce,w połozonej podlodze na pewno dziura w desce bedzie na srodku podlogi, a gniazdka wypadaja razem z wtyczka...etcetc.Faktycznie albo oni albo nikt.Niech zyja mietki utrzymujacy klase srednia.

Sorry, ale Ty na poważnie a ja sobie jaja robię. Az mi sie troche głupio zrobiło.

Do całości sie nie odniosę bo śledzę wątek jednym okiem ale przytocze stare powiedzonko: "ludzie walczyli o demokrację a wywalczyli kapitalizm".

Nie chcę tu wchodzić w buty populistów ale dobrze pamiętam początek naszych przemian i podejście liberalnych technokratów którzy bez mrugnięcia oka przyjeli że "ofiary muszą być". I wlaśnie wtedy zostal wygenerowany obowiązujący do dziś paradygmat przemian i postępu.

Śladem klasyki głosi on że "greed is good" - chciwość jest dobra. Kto ma pieniądze jest dobry bo sobie poradził. Jeżeli ktoś ich nie ma to widocznie był leniwy albo głupi i sam sobie jest winien.

Posiadanie stało sie miarą niepodważalną i rozstrzygającą - jeżeli nie masz to twój wybór i twoja wina.

Drugim głównym filarem tej ideologii była koncepcja że Państwo jest złe z samej swej istoty. tak więc im Państwa mniej tym lepiej. Znikają szkoły - to dobrze, widac są niepotrzebne! Państwo za guziki wyzbywa sie gromadzonego przez pokolenia majątku - nie ma się czym przejmować, skoro ktoś to chapnął widocznie tak było lepiej.

Nie przedłużając dla mnie symbolem przemian jest wiecznie uśmiechnieta gęba Balcerowicza a w tle miliony ludzi z dnia na dzień zepchniętych do niewidzialnych ale jak najbardziej realnych bantustanów.

Jednym słowem , nie ma tu miejsca dla ludzi starych i niesprawnych intelektualnie oraz fizycznie . To smutne , ponieważ kiedyś też będziemy starzy lub " jutro " możemy poważnie zachorować i jak wówczas się odnajdziemy w tym nieludzkim kapitalizmie ?

"Ludzie chodzą po domach i proszą o jedzenie."

A fe...

Kiedyś w opiniotfórczym pismie "Twój Styl" żona Tuska powiedziała że "biedy należy się wstydzić" fe...

On wziął ślub koscielny z żonoo na okolicznosć wyborów, żeby słupki statystyk poprawić.

ee tam o tym się nie mówi..

Wstyd , to kraść i z dupy spaść , szkoda że pani Tusk o tym zapomniała .

Piotr

Wstyd , to kraść i z dupy spaść , szkoda że pani Tusk o tym zapomniała>>>zagadka dla idiotów. Biedy nalezy sie wstydzic.Poziomu biedy nalezy sie wstydzic.Zagadaka co powiedziala tak naprawde P Tusk i dlaczego idioci to tak czesto powtarzaja.

Nie trzeba byc inteligentnym bardzo ani nawet mozna nie wierzyc w boga zeby WIEDZIEC ze nikt przy zdrowych zmyslach nie powie takiego czegos w Moj Styl.A juz trzeba byc zupelnym idiotą zeby to powtarzac.

to znaczy ze ty wiesz gowno o menelach.Istnieja bo musza ..pic.I nikt przy zdrowych zmyslach nie da im pieniedzy bo znikna na dwa tygodnie zanim ich nie przepija....Dam ci dobra rade zebys był dobry.Daj menelowi 10 za godzine drugie dziesiec na fundacje dzieciecą i wiecej nie chrzan.

Pogarda dla ludzi zawsze wynika z braku własnych osiągnięć. To taka typowa, pisdracka postawa.

Wstyd , to kraść i z dupy spaść , szkoda że pani Tusk o tym zapomniała>>>zagadka dla idiotów. Biedy nalezy sie wstydzic.Poziomu biedy nalezy sie wstydzic.Zagadaka co powiedziala tak naprawde P Tusk i dlaczego idioci to tak czesto powtarzaja.

Nie trzeba byc inteligentnym bardzo ani nawet mozna nie wierzyc w boga zeby WIEDZIEC ze nikt przy zdrowych zmyslach nie powie takiego czegos w Moj Styl.A juz trzeba byc zupelnym idiotą zeby to powtarzac.

Czyżby sugerował pan , że to zdanie wyrwane z kontekstu ? Pytam , ponieważ nie czytuję gazetki Mój Styl aby nie obrażać mojej inteligencji .

Piotr

Pogarda dla ludzi zawsze wynika z braku własnych osiągnięć. To taka typowa, pisdracka postawa.

Albo z kompleksów i megalomanii .

to mozesz sobie czytac bo nie obrazi....

a ja nie czytam bo obrazi.

Pana czy gazetkę Twój Styl ?

Piotr

glosisz tu prawdy objawione jak chocby>>> Albo z kompleksów i megalomanii>>> a nie przeszkadza ci to obrazac ludzi takich Jak P Tusk w glupoty lub swiadomie TYLKO dlatego ze to nie twoja parafia.Cytatami boskimi mozna pol szafy wylozyc a szafie nic z tego. .

glosisz tu prawdy objawione jak chocby>>> Albo z kompleksów i megalomanii>>> a nie przeszkadza ci to obrazac ludzi takich Jak P Tusk w glupoty lub swiadomie TYLKO dlatego ze to nie twoja parafia.Cytatami boskimi mozna pol szafy wylozyc a szafie nic z tego. .

Wybaczy pan ale ja nikogo nie obraziłem a tym bardziej pani Tusk .

"Cytatami boskimi mozna pol szafy wylozyc a szafie nic z tego." dlatego lepiej mieć je w sercu !

Piotr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

1500 to ma te 30% . zaden w moich pracownikow nie.dostaje mniej niz 4000 do kieszeni. Wszystko legal i na umowe. Sa rz tacy ktorzy zarabiaja 12000 ale oni maja wiedze i doswiadczenie i potrafia pracowac w zespole. W mojej firmie jest kolego Polska A.

Co do rewolucji mysle ze nastapi. Jak automatyzacja pojdzie jeszcze o krok wystarczy mi 10 ludzi. to jest kokego problem a nie Tusk. Ja wyjscia nie bedr mial bo kunkurencja rez to zrobi. Prpblem polega od dawna.na tym ze nie potrzeba tylu ludzi do prodikowania tego wszystkiego co sie sprzedaje. W auyomatyzavji co innego jest dobre . Chinczycy wtedy nie sa tansi a maja gorsza jakosc

W UK to tyle....12000....potrafi zarobic ...sprzataczka a patrzac na Twoj system to sobie zostawiasz chyba tylko ...1500.zeta

Ciężka sprawa z powodu braku takowego narządu...

Ani serca,ani mózgu.Jeno nadczynna prostata...

i TA prostata pomywaku kladzie ci na deski???

faktycznie nie mozesz miec lekko w zyciu przy TAKIEJ ulomnosci ..Tylko narzekac.

Przywolujesz jakis politycznie podszyty portal.

No a jaki ma być? Sygnowany znakiem łowickiego koła gospodyń wiejskich, żebyś poczuł "obiektywizm"?

Bo spada i place rosna.

Tyle, że inflacja jest wyższa od statystycznego wzrostu płac a poza tym rośnie rozwarstwienie społeczne.

Gdy prezes banku dostanie milion więcej a tysiącu pracowników zabiorą tysiąc to arytmetycznie wychodzi na zero. Ale społecznie już nie bo sporej części tych ludzi np. przestanie starczać na spłatę kredytu.

Kilkaset rodzin zostanie społecznie zdegradowanych, pan prezes kasę schowa na Cyprze a statystyka ani drgnie.

Jestem Europejczykiem.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

romekxxx, co Ty bierzesz i gdzie Ty żyjesz - obudź się wreszcie...

Jest znacznie gorzej niż dwa lata temu.

Co ty bredzisz...auta na ulicy ogladnij. Same audi po wsiach....i to nie stare. 26 milionow aut w polsce i bieda...ciekawe skad maja na paliwo...

Co ty bredzisz...auta na ulicy ogladnij. Same audi po wsiach....i to nie stare. 26 milionow aut w polsce i bieda...ciekawe skad maja na paliwo...

Krajobraz oglądany z auta różni się od tego oglądanego z poziomu ziemi. Zdecydowanie potwierdzam obserwację że dopadł nas kryzys i to nie taki abstrakcyjny w postaci wskaźników tylko ten realny. Maly zielony ch... który nocą wyciąga z lodówki szynkę a zostawia parówki z Biedronki.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.