Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TV-LED czy HD

kiza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Locoloco, siostra przymierza się do tego Philipsza, który polecałeś PFL-5007.

Dzięki. Pozd.

@ kiza

jeśli w grę wchodzi wieczorne oglądanie to olej LG (tegoroczne modele mają znowu marny kontrast) i popatrz na Samsunga 32ES6800

DON111, dzięki za propozycję, jest napewno dobry, tylko za drogi.Pozd.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Który model masz na myśli ?

W porównaniu do ich plazm- praktycznie każdy. Sztuczny obraz, takie sobie odwzorowanie kolorów, słaba czerń, obraz w trakcie szybkiego przesuwania się scen nie należy do najlepszych, dość wysokie zużycie prądu jak na LCD ( 47 cali to aż 120 Watt) . Na pierwszy rzut oka od razu widać ewidentne braki w stosunku do pdp.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To i może mnie byście polecili jakiegoś LCDeka 32 cale (do 2 tys.) - nie dla siostry, tylko dla brata :) Najważniejsze żeby miał:

- ładny obraz

- przyzwoity dźwięk z głośników

- analogowe wyjście audio [skoro nie robi się już wyjść audio na gniazdach rca, to chociaż na scarcie, słuchawkowe w tym celu odpada]

- bezproblemowe nagrywanie [na pendrivie, nie na twardzielu]

internet, czy odtwarzanie plików nieistotne. Da radę pogodzić te cechy? Mam już niezły mętlik w głowie od szukania.

Panasonic 32ET5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam.Jeszcze mam jedno pytanko?Do czego służą filtry ferytowe, załączone do TV.Jeden zgodnie z instrukcją założyłem na kabel antenowy.Dwa są na kabel do internetu.Zostały mi jeszcze dwa duże,(czy je założyć na orginalny kabel zasilający TV ,tam już jakiś jest orginalnie zamontowany??), i jeden mały, tego nie mam pojęcia gdzie założyć.Czy w ogóle jest sens ich zakładania.

Pozdrawiam.

Panasonic 32ET5

Ukryta Zawartość

Lepszy od LG 32LW4500 ? Mógłbyś je jakoś porównać. Mam w jednym pokoju PVA EX720 i teraz potrzebuję czegoś małego 32" do drugiego pokoju, pomyślałem nad IPS dla odmiany. Nastawiałem się na LG .

Wyczytałem że ten Panas ma błyszczącą powierzchnię nad matrycą ... :/

LG natomiast raczej rozpraszającą ... :)

Ukryta Zawartość

Kyle już kilka osób pisało na Forum i nie sposób odmówić im racji: Panasonic robi znakomite plazmy i bardzo takie-sobie LCD. Jeżeli zerkasz w stronę IPS - bierz LG. Oprócz plazmy Panasa mam również LCD LG i stwierdzam, że zarzuty przeciw IPS są nadmuchiwane. Ma bardzo dobry w porównaniu z innymi LCD obraz, piękne kolory, a i szerokie kąty pod jakimi możesz go oglądać bez degradacji jakości obrazu też nie są bez znaczenia. Tak szeroko krytykowany gorszy niż na PVA kontrast nie jest w zwykłym, codziennym oglądaniu problemem. Jest wystarczający. System lokalnego przyciemniania LED Plus mimo że to 16 stref i podświetlenie krawędziowe działa całkiem nieźle.

Witam.Jeszcze mam jedno pytanko?Do czego służą filtry ferytowe, załączone do TV.Jeden zgodnie z instrukcją założyłem na kabel antenowy.Dwa są na kabel do internetu.Zostały mi jeszcze dwa duże,(czy je założyć na orginalny kabel zasilający TV ,tam już jakiś jest orginalnie zamontowany??), i jeden mały, tego nie mam pojęcia gdzie założyć.Czy w ogóle jest sens ich zakładania.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przeciw zakłóceniom je się stosuje, możesz zastosować na kablu HDMI jak nie masz już fabrycznie takiego założonego, albo na dowolne urządzenie podłączane do prądu w domu na kabel sieciowy zgodnie z sugestią Acoustic Revice:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :-)

Jakiś tam sens ich zakładania jest, choć rezultaty nie zawsze są widoczne/słyszalne ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te dodatkowe filtry spełniają swoje zadanie jedynie w przypadkach gdy naprawdę coś sieje w sieci i występują słyszalne zakłócenia. Jeżeli nic nie przeszkadza w odbiorze ich stosowanie jest bezcelowe. Najłatwiej mozna je sprawdzić na kablu słuchawkowym, pod warunkiem że występują jakieś zakłócenia.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dzięki Panowie za wyczerpujące wyjaśnienia, teraz wiem o co biega w tym wszystkim.Jak zauważę jakieś nipokojące zmiany w działaniu systemu, to je wykożystam.Jeżeli nie, dam sobie na luz.

Jak zauważułem na prawie każdym kablu jest takie ustrojstwo, a nawet po dwa. Także nie będę przesadzał.Tylko w miarę konieczności założę dodatkowe.

Dzięki, pozdrawiam.

@locoloco

To i może mnie byście polecili jakiegoś LCDeka 32 cale (do 2 tys.) - nie dla siostry, tylko dla brata :)

Panasonic 32ET5

Dzięki za podpowiedź. Telewizor już dotarł i brat jest urzeczony jakością obrazu. Szczerze powiedziawszy, to po skalibrowaniu [zalecane ustawienia znalazłem w sieci - jak ktoś potrzebuje to niech się odezwie na priva] i mnie szczęka opadła - różnica pomiędzy moim czteroletnim Panasem a ET5 jest po prostu kolosalna i muszę przyznać, że trochę pozazdrościłem bratu i nie wiem czy też się nie szarpnę na niego. Ocena po 2 dniach użytkowania jest taka:

- wygląd: ładny, zgrabny, delikatny

- obraz: znakomity, robiący wrażenie, niesamowicie gładki, krystaliczny, bardzo przyjemny dla oka, dobry poziom czerni, naturalne kolory

- dźwięk z głośników: tu mój stary Panasonic pokazał wyższość, ET5 jest bardziej matowy, mniej naturalny, ze słabym środkiem pasma i dudniącymi basami gdy się je za bardzo podkręci

- internet: nie sprawdzany

- 3d: nie sprawdzany

- konwersja 2d--->3d: efekt jest dość słaby, w niektórych scenach wyraźniejszy, generalnie ten tryb raczej odpada

- złącza: duża część gniazd jest na lewej ściance przy krawędzi [wszytskie usb, wszystkie hdmi i słuchawkowe], więc trochę nieestetycznie wyglądają kable wystające z lewej strony telewizora, SCART na przejściówce [działa przejściówka SCART-RCA, którą trzeba dokupić w celu uzyskania analogowego wyjścia audio], Component i Audio In też na przejściówce [brak miejsca w telewizorze na pełnowymiarowe gniazda], krótki kabel zasilający [odłączalny, więc bez problemu można wpiąć dłuższy]

@locoloco

Dzięki za podpowiedź. Telewizor już dotarł i brat jest urzeczony jakością obrazu. Szczerze powiedziawszy, to po skalibrowaniu [zalecane ustawienia znalazłem w sieci - jak ktoś potrzebuje to niech się odezwie na priva] i mnie szczęka opadła - różnica pomiędzy moim czteroletnim Panasem a ET5 jest po prostu kolosalna i muszę przyznać, że trochę pozazdrościłem bratu i nie wiem czy też się nie szarpnę na niego. Ocena po 2 dniach użytkowania jest taka:

- wygląd: ładny, zgrabny, delikatny

- obraz: znakomity, robiący wrażenie, niesamowicie gładki, krystaliczny, bardzo przyjemny dla oka, dobry poziom czerni, naturalne kolory

- dźwięk z głośników: tu mój stary Panasonic pokazał wyższość, ET5 jest bardziej matowy, mniej naturalny, ze słabym środkiem pasma i dudniącymi basami gdy się je za bardzo podkręci

- internet: nie sprawdzany

- 3d: nie sprawdzany

- konwersja 2d--->3d: efekt jest dość słaby, w niektórych scenach wyraźniejszy, generalnie ten tryb raczej odpada

- złącza: duża część gniazd jest na lewej ściance przy krawędzi [wszytskie usb, wszystkie hdmi i słuchawkowe], więc trochę nieestetycznie wyglądają kable wystające z lewej strony telewizora, SCART na przejściówce [działa przejściówka SCART-RCA, którą trzeba dokupić w celu uzyskania analogowego wyjścia audio], Component i Audio In też na przejściówce [brak miejsca w telewizorze na pełnowymiarowe gniazda], krótki kabel zasilający [odłączalny, więc bez problemu można wpiąć dłuższy]

Podpiołeś się pod mój temat i cieszę się że znalazłeś to czego szukałeś, i jesteś zadowolony.Ja także jestem już po zakupach z pozytywnym skutkiem.

Jednak Chłopaki potrafią doradzić, coś dobrego w gąszczu oferty firm.Dzięki im za to.Pozd.

Dźwięk tu i tak w klasie cenowej jest nie źle. Pamiętaj ze obecne modele są znacznie cieńsze.

Internet jest akurat - extra.

System 3 D - ok.

A konwersja jak wszędzie - znacznie gorzej

Najważniejsza jakość !!!

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.