Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

To się nie doczekasz. Uprawiasz tu jakieś audiovoodo z konwerterami. Opanuj się Panie Przemysławie.

Kłamiesz kolego Marcinie i oczerniasz mnie bezpodstawnie. Nie masz za grosz honoru by przeprosić i przyznać się do błędu.

Trudno. Ale w sumie to warto wiedzieć z kim ma się do czynienia.

Edytowane przez Przemysław_51508
Kłamiesz kolego Marcinie i oczerniasz mnie bezpodstawnie. Nie masz za grosz honoru by przeprosić i przyznać się do błędu.

Trudno. Ale w sumie to warto się dowiedzieć na przyszłość z kim ma się do czynienia.

Ja już od dawna wiem z kim mam do czynienia. Z hipokrytą najwyższego kalibru. Zaczyna się od konwertera zaraz będą ci systemy grać i przejdziesz na ciemną stronę mocy. Jeszcze jest czas na twój ratunek. Będę cię obserwował.

Ja już od dawna wiem z kim mam do czynienia. Z hipokrytą najwyższego kalibru.

Otóż to ... w dodatku starającym się zabłysnąć na forum ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wiem że parę osób też robiło upgrade w tym samym czasie co ja. Czy ktoś już ma z powrotem swój sprzęt?

Oczywiście jeśli robił to ktoś z forumowiczów ;)

Mam już u siebie NFB-10es3 z wymienionym via na amanero.

Powiem jedno jeśli mogę wierzyć własnym zmysłom to warto było.

Mam wrażenie że jest bardziej selektywnie z lepszą lokalizacją źródeł pozornych.

co do są "źródła pozorne"?

co do są "źródła pozorne"?

To dźwięki które lokalizujemy gdzieś w przestrzeni i mamy złudzenie że nie wydobywały się bezpośrednio z głośników.

Pierwsze wrażenia mam zbieżne odnośnie Amanero.

Na VIA grało bardzo równo.

Na Amanero zyskała dynamika w skali mikro i makro.

Lepiej zróżnicowana scena ( głównie różnicowanie planów i głębi ). Nieco lepsza detaliczność.

Póki co moje urządzenie jest zimne ( gra raptem kilka godzin ), ale już odczuwam poprawę po USB właśnie ( tego dotyczy mój opis ).

Wszystko wskazuje na to że nie mam omamów i potwierdza się to co zauważyłem u siebie.

Cieszę się że z mogę odłożyć na później wizytę u specjalisty ;)

Ale ja musze isc do doktora bo slysze roznice w transportach PC. Amanero slychac ale karty USB nie może być słychać. To USB i to USB...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio - ja niczego nie neguję.

Wpływ Amanero potwierdzam bo słyszałem.

Znam przynajmniej kilka osób mających dobre systemy, które modyfikowały PC pod kątem eliminacji zniekształceń i odczuwały wyraźną poprawę.

Edytowane przez Different

Nie przesadzacie ? czy forum nie polega na wyrażaniu własnej subiektywnej opinii ? czy nie powinno się jej szanować bez względu na to czy się z nią zgadzamy czy też nie ? Osobiście nie jestem w stanie z całą stanowczością stwierdzić różnicy, jednak jeśli ktoś ją słyszy to jego wola i chwała mu za to, bo w końcu kupuje to dla siebie i dla swojego zestawu ? Nie rozumiem tych przytyków. Przecież tutaj nikt do niczego nikogo nie zmusza ? więc po co tak lać wodę.

Równie dobrze możemy rozpocząć dyskusję na temat wielu innych elementów zestawu audio który wg jednych zmienia wiele, wg innych w ogóle i jest to zwykłe voodoo. Jest sens tak psuć klimat zwykłej i zdrowej konwersacji ?

W innych tematach Przemyslaw zwalczal takie rzeczy jak wplyw USB na dzwiek. A teraz nagle slyszy. To może niech sie zdecyduje ...

W innych tematach Przemyslaw zwalczal takie rzeczy jak wplyw USB na dzwiek. A teraz nagle slyszy. To może niech sie zdecyduje ...

Kłamiesz lub bardziej łagodnie nie mówisz całej prawdy.

O modyfikowanych kartach usb pisałem że jest bzdurą twierdzić że mają wpływ na konwerter asynchroniczny zasilany z niezależnego od komputera zasilania.

Co do wpływu konwertera to zawsze byłem zdania że to od niego zależy powodzenie lub nie w zabawie z pc audio.

Nie rozumiem co w tym dziwnego że słyszę wpływ zmiany konwertera a mam w dalekim poważaniu modyfikowane karty usb lub inne nie zabawki które rzekomo mają coś poprawiać.

Jeszcze jedno transport to element systemu wysyłający do dac zrozumiały sygnał i karta usb pod to ni cholery się nie łapie.

Amanero slychac ale karty USB nie może być słychać. To USB i to USB...

No jednak nie bo jedno to nadajnik a drugie odbiornik. I do tego odbiornik ten nie jest zależny od modyfikacji jakie w nim wprowadzono.

Przecież tutaj nikt do niczego nikogo nie zmusza ?

Otóż to... Tym bardziej w klubie Audio Gd nie rozumiem po co takie przepychanki.

Edytowane przez Different
@Przemysław, @Marcin - mało się nie popłakałem :) proszę o jeszcze! :)

Widzę że jedna osoba zajarzyła że se jaja z typa robię. Przemysław bierze wszystko na logikę. Z tego wszystkiego sam chciał się zgłosić na badania. Dobrze że ktoś zauważył podobne zmiany bo mógł się w tych logicznych przemyśleniach zapętlić.

Edytowane przez MarcinGD

@MarcinGD

Poziom żartu naprawdę wysoki. Dawanie do zrozumienia czytającym że mam interes w tym że opisałem wrażenia po zmianie konwertera.

Pogratulować.

Ciekawe czy masz jaja by to odszczekać publicznie.

Edytowane przez Przemysław_51508

Czekam z niecierpliwością.

A na przyszłość jak coś chcesz mi zarzucić to proponuje jakiś cytat albo link gdzie moje obecne poglądy różniły się od tego co pisałem wcześniejnie. Może pokaże to moją hipokryzje. Bo jak narazie to tylko twoje obrazliwa opinia niepoparta faktami.

Hipokryzja Przemysława przejawia się tym, że gdy Przemysław słyszy zmianę w systemie to jest dobrze i słyszenie jest dowodem na pozytywny wpływ tej zmiany. Ale gdy ktoś inny słyszy zmianę poprzez wprowadzenie elementu, który Przemysław uważa za audio voodoo to słyszenie nie jest dowodem a jedynie subiektywnym wrażeniem niczym nie popartym.

Innymi słowy Przemysław ma mentalność Kalego: „Jak Kali ukraść komuś krowa to być dobrze, a jeśli Kalemu ktoś ukraść krowa to źle”.

Edytowane przez Piopio

Szanowni koledzy nie widzą różnicy między świadomym wyborem działającego urządzenia a robieniem z siebie jelenia który kupuje wszystko co wymyśli marketinbowiec?

Szanowni koledzy nie widzą różnicy między świadomym wyborem działającego urządzenia a robieniem z siebie jelenia który kupuje wszystko co wymyśli marketinbowiec?

No z tymi marketinbowcami to nigdy nic nie wiadomo co wymyślą.

Widzę że bardzo boli kolegę Piopio że chwalę konwerter, który jest urządzeniem jak najbardziej działającym i mogącym mieć wpływ na dźwięk. Według Piopio to hipokryzja bo jednocześnie kpiłem z promowanych prze niego rozwiązań a raczej z tego że przedstawiał on je jako lek na całe zło, który niwelował różnicę między najdroższymi dacami tak do 10000 a tymi za 700. Nie twierdze że pieniądze grają ale to co wypisywał Piopio uważam za bzdurę. Szkoda że kolega uskutecznia jakieś odwetowe działania w wątkach nie związanych z tematem zamiast podjąć dyskusje w odpowiednich do tego miejscach.

Mogę się przyłączyć do głosów popierających upgrade konwertera USB do Amanero. Jest co najmniej tak dobrze jak z konwerterem Hiface Evo, a może nawet i lepiej :)

Hiface Evo używałem, ze względu na słyszalne niedostatki DAC z układem od VIA - po zmianie na Amanero, Hifave Evo pójdzie na sprzedaż.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.